SHOPPING MARATHON DEALS KORTINGEN TOT WEL 60% ⟩

Mizuno Wave Rider 25 Dames

Vanaf € 86,95 MSRP: Normale prijs € 149,95 42% korting!
Gratis verzending
 • Mizuno Wave Rider 25 Dames
 • Mizuno Wave Rider 25 Dames
 • Mizuno Wave Rider 25 Dames
De Mizuno Wave Rider 25 voor dames zijn neutrale allround hardloopschoenen. De schoenen zijn ideaal voor lopers die op zoek zijn naar een ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
J1GD2103-44
Merk
Mizuno
Kleur
Zwart
Artikelgroep
Allround loopschoenen
Schoentype
Neutraal
Offset
12 mm
Gewicht
ca. 230 gram
Geslacht
Dames
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutral
 2. Minimaal
 3. Gemiddeld
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddelde
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van loopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model loopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de loopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe loopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een loopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de loper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het lopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van loopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een loopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving Mizuno Wave Rider 25 Dames

De Mizuno Wave Rider 25 voor dames zijn neutrale allround hardloopschoenen. De schoenen zijn ideaal voor lopers die op zoek zijn naar een veelzijdige hardloopschoen voor hun dagelijkse run. De Rider 25 is geschikt voor het lopen van zowel korte als lange afstanden. De Wave Rider is al 25 jaar een vertrouwd gezicht binnen het assortiment van Mizuno en niet voor niets één van hun meest verkochte hardloopschoenen.

Het bovenwerk is basic, maar goed. Niet teveel poespas en doet precies wat het moet doen. Het bestaat uit twee lagen Air Mesh-materiaal. Het omsluit de voeten zonder te knellen. De tong zit aan de binnenzijde vast aan het bovenwerk. Dit voorkomt dat de tong verschuift tijdens het lopen. De hielkap is ook in deze 25e editie vrij traditioneel vormgegeven. Dit betekent; vrij veel padding rondom de hak en onder de enkel. Dit geeft een zacht gevoel en houdt de hak goed op zijn plaats.

De bekende Wave Plate van Mizuno zien we ook terug in de Wave Rider 25. Deze kunststof plaat heeft de vorm van een golf. Deze golf-vorm zorgt voor een stabiele landing en meer veerkracht tijdens de afzet. De Wave Plate in de Rider 25 is iets verstevigd aan de binnenzijde. Tijdens het lopen geeft dit bij vermoeidheid een net iets stabieler gevoel. Hierdoor voelt het lopen iets gemakkelijker. Anders dan in de Wave Rider 24 bestaat de tussenzool van de Rider 25 volledig uit Enerzy-dempingsmateriaal. Dit materiaal voelt zachter aan dan het dempingsmateriaal wat voorheen werd gebruikt. Ook is het 15% veerkrachtiger, voor een lichter loopgevoel.

Aan de onderzijde van de schoenen zie je geblazen rubber als slijtzool. De slijtzool is in zijn geheel 1 mm dikker geworden. Hierdoor ervaar je meer grondcontact en meer grip. Ook gaan de schoenen hierdoor langer mee. De basis van de voorvoet is iets breder geworden voor een stabielere afzet. De hak bevat X10 Carbon Rubber. Dit materiaal is beter bestand tegen slijtage, waardoor je langer door kunt lopen op de Rider 25.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:078 - 48 05 17
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat

klantenservice

 • Vind jouw ideale loopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23913klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.