Karhu

Producten 1-30 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-30 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Karhu schoenen

Karhu bestaat al meer dan honderd jaar en is sinds kort exclusief te verkrijgen bij All4running. Karhu richt zich met hun loopschoenen op de ideale pasvorm om zo het gemak van lopen te vergroten. In 1916 vond de geboorte van Karhu plaats in een kleine werkplaats in Helsinki. In deze werkplaats werden lokale berken verwerkt tot producten als speren, ski’s en discussen. Er werden ook loopschoenen ontwikkeld en de eerste “Flying Finn” was een feit. Een paar jaar later veranderde de bedrijfsnaam in Karhu, wat Fins is voor beer. Inmiddels zijn “De vliegende Finnen” een bekend begrip over de hele wereld en komt er steeds meer erkenning voor de Karhu loopschoenen. Een aantal decennia na het ontstaan van Karhu domineren ze de Olympische spelen in Helsinki. Niet veel later verkoopt Karhu zijn drie strepen handelsmerk aan een ander bekend sportbedrijf dat tot de dag van vandaag dit handelsmerk hanteert. Er kwam een nieuw handelsmerk, het beroemde M-symbool wat afgeleid is van het woord “Mestari”, Fins voor “kampioen”.

Technologieën van Karhu

In 1970 ontwikkelden Karhu het eerste gepatenteerde “Air Fusion” middenzoolsysteem voor de loopschoenen. In 1986 maakten ze hun bekende “Fulcrum-technologie”, ‘het steunpunt is een dempingssysteem dat is ontworpen om vooruit te bewegen.’ Karhu is een merk wat zich continu ontwikkeld en vernieuwd. Zo ontwikkelden ze Ortix Fit om lopers innovatief loopcomfort te bieden. In 2018 werd in samenwerking met Fleet Feet de eerst Fit ID gemaakt door middel van een voetscan meting.

Elke loper heeft unieke voeten. Bij Karhu richten ze zich niet op hoe schoenen zouden moeten passen volgens het plaatje, maar betrekken ze de loper erbij. Met behulp van geavanceerde 3D-voetscanmachines bouwt Karhu zijn schoenen op basis van echte voetgegevens. Door de gegevens uit alle voetscans kan Karhu een (bijna) gepersonaliseerde schoenervaring bieden. Op deze manier krijg je een schoenencollectie die voor lopers en door lopers gemaakt is. Naast schoenen biedt Karhu ook een collectie loopkleding aan.

Bij Karhu noemen ze dat “de rechten van elke loper”.  Het recht dat elke loper de best passende en presterende schoen verdient. Karhu maakt gebruik van hun Fulcrum-technologie. Deze technologie is speciaal ontworpen om de krachten die vrijkomen tijdens het lopen naar voren te bewegen en de remkrachten te verminderen. De energie van de loper wordt omgezet naar een voorwaartse beweging, ook wel het “rolling effect” genoemd. De Fulcrum-technologie biedt een uitgebalanceerde demping, meer ondersteuning en een hogere energie.

Shop Karhu in de Sale bij All4running

In onze grote assortiment loopschoenen en vind je de drie modellen van Karhu; Fusion, Karhu Ikoni en Synchron. Bekijk de schoenen om nog meer te weten te komen en jouw keuze te maken. Heb je de perfecte loopschoen gevonden? Wij zorgen dat je deze snel in huis hebt. Ben je op zoek naar accessoires, zoals petjes? Ook deze vind je in het assortiment van Karhu. Vervolgens kan jij de schoen rustig passen thuis en tot wel 365 dagen retourneren als de schoen toch niet past. We wensen je veel winkelplezier en geniet van je run!

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.