Wedstrijdschoenen voor dames

Producten 1-30 van 131

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-30 van 131

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wedstrijdschoenen voor dames kopen?

Bij All4running hebben we een ruim assortiment aan wedstrijdschoenen voor dames. Dit soort loopschoenen zijn ideaal voor vrouwelijke atleten die het maximale uit hun wedstrijden willen halen. Voor dames zijn wedstrijdschoenen onder te verdelen in drie onderliggende categorieën. We benoemen de verschillen in merken, type wedstrijdschoenen waarom wedstrijdschoenen onmisbaar zijn.


Je hebt de zogenaamde Super Shoes zoals de ZoomX Vaporfly Next% van Nike en de HOKA ONE ONE Carbon X. Wat deze schoenen uniek maakt is de combinatie van een harde carbon fiber-plaat met zachte demping in de zool. De carbon fiber-plaat in de zool werkt als een soort springveer en stuwt je vooruit tijdens je run. De zachte demping zorgt ervoor dat de landingsimpact gedempt wordt en beschermt hiermee de voeten. Dit type schoen wordt gedragen door de meeste topatleten en is zeer geschikt voor eigenlijk alle afstanden.


Daarnaast zijn er Racing Flats zoals de Saucony Type A9 and de New Balance 1400v6. Dit zijn lichtgewicht schoenen met een minimale offset, weinig tot geen demping en weinig stabiliteit. Dit type schoen is goed te gebruiken voor afstanden tot 10 kilometer. Speciaal voor op de baan bestaan er ook schoenen die een combinatie van spikes en racing flats zijn, een goed voorbeeld hiervan zijn de Spike-Flat Spikes van Nike. Verder zijn er nog Lichtgewichte wedstrijdschoenen zoals de Saucony Kinvara, de adidas Adizero Boston en de Mizuno Wave Shadow. Dit zijn lichtgewichte schoenen die wel nog enige stabiliteit en demping bieden. Ze worden wel snelle lichtgewichte versie van normale loopschoenen genoemd.

Welk type wedstrijdloper ben jij?

Bedenk goed wat voor een type loopster je bent en voor welke afstanden je de schoen wilt gebruiken voordat je overgaat tot de aanschaf van een wedstrijdschoen. Ben je een loopster met een efficiënte loopstijl en ben je van plan om halve en hele marathons te lopen op deze schoenen? Dan kan je gerust voor Super Shoes kiezen. Is wedstrijden lopen nieuw voor jou en heb je wel wat stabiliteit nodig? Kies dan voor lichtgewichte wedstrijdschoenen. Ben je van plan niet veel verder dan 10 kilometer te lopen op jouw wedstrijdschoenen en heb je weinig last van blessures? Dan kan je best voor de minimalistische Racing Flats kiezen.


Voordat je de schoenen draagt tijdens een wedstrijd is het altijd slim om eerst enkele keren te trainen op je nieuwe schoenen. Veel atleten gebruiken wedstrijdschoenen ook tijdens tempo-trainingen. Bij All4running vind je wedstrijdschoenen van topmerken als Nike, adidas, ASICS, HOKA ONE ONE en New Balance. Naast wedstrijdschoenen vind je ook spikes, trailschoenen en uiteraard allround loopschoenen. Wil je meer informatie over wedstrijdschoenen weten, bezoek dan een van onze fysieke loopwinkels in Nederland. 

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.