Loopschoenen

Producten 1-30 van 2672

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-30 van 2672

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Loopschoenen kopen

Er bestaan vele soorten en maten loopschoenen. Ieder model loopschoenen is verschillend en heeft bepaalde technologieën en doeleinden. Zo heb je hardloopschoenen voor lange afstanden of voor korte afstanden. Maar ook voor gemiddelde tempo’s en voor snelle tempo’s. De ASICS Gel Nimbus en Nike Pegasus zijn populaire allround loopschoenen. Bij All4running koop je loopschoenen van topmerken en ontvang je altijd het beste advies van loopexperts. 

 

Verschillende soorten hardloopschoenen

Niet alleen schoenen zijn verschillend, maar ook iedere loper is verschillend. Zo zit er verschil tussen hardloopschoenen voor dames en loopschoenen voor heren. Loopschoenen voor dames hebben een smallere leest. Loopschoenen voor heren zijn vaak meer afgestemd op het over het algemeen zwaardere gewicht van mannen. Naast het verschil in geslacht bestaat er ook een verschil in de manier van lopen. De ene loper heeft wat correctie nodig tijdens het afwikkelen van de voeten, terwijl de ander juist zo min mogelijk correctie nodig heeft. Daarnaast vind je bij All4running een breed aanbod van loopschoenen voor kinderen. Zo is het volledige aanbod van goede loopschoenen voor dames en heren op te delen in twee categorieën: 

  • Neutrale loopschoenen
  • Antipronatieschoenen 

Neutrale loopschoenen zijn bedoeld voor lopers die op het midden of de buitenkant van de hiel landen en vervolgens afzetten met het midden van de voorvoet. Antipronatieschoenen zijn ontwikkeld voor lopers die op de buitenkant van de hiel landen en met de enkel naar binnen zakken tijdens de afzet. Dit noemen we overproneren. Overpronatie wordt vaak gecorrigeerd met een antipronatieblokje of een vervangende technologie hiervoor. 


Verschillende doeleinden en materialen

Naast deze verschillen tussen hardloopschoenen heb je ook verschillende schoenen voor bepaalde doeleinden. Zo heb je wedstrijdschoenen, die vaak zo licht mogelijk zijn om zo snel mogelijk te kunnen lopen tijdens wedstrijden. Trailschoenen hebben een grover profiel in de slijtzool voor zoveel mogelijk grip op onverharde paden tijdens het off road lopen. Allround loopschoenen zijn ontwikkeld voor het lopen op de weg en spikes juist speciaal voor het lopen op de baan. Tenslotte worden verschillende materialen gebruikt bij verschillende soorten schoenen. Zo wordt GORE-TEX veel gebruikt bij trailschoenen om je voeten droog te houden. 

Lopen met sportschoenen

Wil je gaan lopen met sportschoenen? Laat je hierover goed informeren door specialisten, want niet alle sportschoenen zijn geschikt om mee te lopen. Loopschoenen verschillen namelijk in veel opzichten van sportschoenen. Zo bieden sportschoenen niet de mate van ondersteuning die lopers nodig hebben tijdens een duurloop. Het grootste verschil tussen loopschoenen en sportschoenen zit in de demping. De demping van loopschoenen kunnen tot 5 keer je lichaamsgewicht aan, terwijl sportschoenen nauwelijks demping bevatten.  

Hoe vind je de beste loopschoenen?

Bij All4running kun je loopschoenen kopen van vele merken, waaronder ASICS, Nike, adidas, Brooks, Saucony en New Balance. Heb je vragen over een bepaald model schoenen? Bij All4running voeren we in onze fysieke winkels loopanalyses uit om voor jou de beste hardloopschoenen te selecteren. Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ook koop je de loopschoenen gemakkelijk online in onze webshop of in één van onze winkels.

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.