Skip to main content
Waterdichte hardloopschoenen

Advies

De Top 10 Beste Waterdichte loopschoenen

Als het buiten regent, je toch naar buiten wilt om te lopen maar je geen natte voeten wilt krijgen, dan kunnen waterdichte loopschoenen een goede uitkomst zijn. Door te kiezen voor een loopschoen met een waterdicht bovenwerk maak je lopen in de regen een stuk aangenamer voor jezelf. Het speciale GORE-TEX materiaal dat in veel waterdichte loopschoenen is verwerkt zorgt ervoor dat regen niet naar binnen komt, maar zweet wel wordt afgevoerd. Wil je weten hoe dit werkt en welke waterdichte loopschoenen het beste bij je passen? Lees dan snel verder.

Shop waterdichte loopschoenen
Waterdichte hardloopschoenen

3voordelen van waterdichte loopschoenen

Opsomming 1

Ze houden je voeten droog

Er is weinig vervelender dan lopen met natte sokken. Je voeten worden koud en door het vocht is ook de kans op blaren groter. Waterdichte loopschoenen zorgen ervoor dat er geen water door het bovenwerk van de schoen komt en jij je voeten droog houdt terwijl je door de plassen loopt. Let wel op. Er kan nog steeds water in je schoen komen via jouw enkels.

Opsomming 2

Ze hebben een hoog ademend vermogen

Misschien heb je weleens waterdichte kleding aan gehad met een laag ademend vermogen. Dat houdt je dan wel goed droog van de buitenkant, maar als je intensief gaat bewegen en daarbij wat meer warmte produceert, kun je je zweet niet kwijt en wordt je juist van de binnenkant nat. Het grote voordeel van waterdichte loopschoenen is dat het membraan ervoor zorgt dat de damp die van de voeten komt wel door de stof heen naar buiten kan gaan, maar de regen niet naar binnen.

Opsomming 3

Ze zijn winddicht

Ook als het niet regent kan het soms fijn zijn om waterdichte loopschoenen te gebruiken. Het materiaal laat ook weinig wind door en daarom zijn ze ook prettig om te gebruiken als het koud en winderig is. Dan koelen je voeten minder snel af en blijf je comfortabel.

Waterdichte hardloopschoenen
"Het speciale GORE-TEX materiaal dat in veel waterdichte loopschoenen is verwerkt zorgt ervoor dat regen niet naar binnen komt, maar zweet wel wordt afgevoerd.”

Daan Glorie – Productexpert

Salomon Speedcross 6 trailschoen dames

Hoe werken waterdichte loopschoenen?

Bijna alle waterdichte schoenen maken gebruik van een GORE-TEX membraan. Het GORE-TEX materiaal bevindt zich tussen de binnenlaag en de buitenlaag van het bovenwerk. Het membraan bevat een miljard microscopische poriën per vierkante centimeter. Deze poriën zijn kleiner dan een waterdruppel, maar groter dan een waterdampmolecuul. Het regenwater van buiten kan niet door het membraan heen, terwijl de damp die van de voeten af komt wel effectief wordt afgevoerd. Dit maakt het GORE-TEX membraan een waterproof materiaal met een hoog ademend vermogen. Het materiaal wordt niet alleen in schoenen, maar ook in kleding gebruikt.

1obeste waterdichte loopschoenen

Hieronder zie je een lijst met onze top 10 + 1 waterdichte loopschoenen, in willekeurige volgorde. De laatste vier uit de lijst zijn specifiek voor trailrunning.

Opsomming 1

Asics Gel Cumulus 25 GTX

ASICS Cumulus GTXDe Asics Gel Cumulus 25 GTX is een zeer comfortabele allround loopschoen. De FF Blast+ tussenzool zorgt voor een fijne energieteruggave en door het gebruik van PureGEL in de hak is ook de landing zeer aangenaam. De Cumulus is te gebruiken voor al je dagelijkse runs en door het relatief lichte gewicht ook veelzijdig genoeg om er snellere trainingen op te doen.

Gewicht: 266 gr  Offset: 8mm (37,5 mm – 29,5 mm)

Shop de ASICS GEL Cumulus GTX
Opsomming 2

Brooks Ghost 15 GTX

Brooks Ghost 15 GTXDe Brooks Ghost 15 GTX is een allround loopschoen die het beste geschikt is voor haklanders. Het DNA Loft v2 foam zorgt voor een mooie balans tussen demping en reactiviteit. De Ghost 15 is een schoen die ook veel ondersteuning geeft en wordt ook veel gebruikt om mee te wandelen.

Gewicht: ca. 261 gr dames / 289 gr heren  Offset: 12 mm (35 mm – 23 mm)

Shop de Brooks Ghost GTX
Opsomming 3

New Balance Fresh Foam X 880v13 GTX

New balance Fresh Foam 880 GTXVoor de neutrale loper is de New Balance Fresh Foam X 880 v13 GTX de ideale allround loopschoen. Of je nou op pad gaat voor een 5 km of een wat langere duurloop; de Fresh Foam X 880 GTX kan het allemaal. De schoen is geschikt voor zowel beginnende als ervaren lopers. Haal het beste uit iedere stap met deze allround loopschoen!

Gewicht: ca. 238 gr dames / 300 gr heren  Offset: 10 mm (34 mm – 10 mm)

Shop de New Balance Fresh Foam X 880v13
Opsomming 4

Mizuno Wave Rider GTX

Mizuno Wave Rider GTXDe Mizuno Wave Rider GTX  zijn comfortabele loopschoenen geschikt voor allround gebruik. Het bovenwerk van GORE-TEX materiaal ademt en is waterafstotend. Samen met de rond gevormde tongconstructie omsluit het je voeten. Het hielstuk is zacht en comfortabel. In de tussenzool is de iconische Wave-plaat verwerkt. Om deze plaat heen is Mizuno ENERZY geplaatst. Dit materiaal zorgt voor veel demping en een hoge energieteruggave.

Gewicht: ca. 235 gr dames / 310 gr heren  Offset: 12 mm (38,5 mm – 26,5 mm)

Shop de Mizuno Wave Rider GTX
Opsomming 5

adidas Supernova 3 GTX

adidas Supernova 3 GTXDe adidas Supernova 3 GTX is de schoen die je nodig hebt als je op zoek bent naar een neutrale allround hardloopschoen. Een perfecte schoen voor lange runs, de Supernova is geschikt voor hardlopers van alle niveaus. Ervaar een nieuw niveau van hardlopen met deze allround hardloopschoen! Dit product maakt deel uit van adidas haar Primegreen-label. Primegreen bestaat uit een reeks high-performance materialen, gemaakt van gerecyclede componenten om een duurzamer product te kunnen leveren.

Gewicht: ca. 309 gr  Offset: 9 mm (25 mm – 16 mm)

Shop de adidas Supernova 3 GTX
Opsomming 6

ASICS GT-2000 12 GTX

ASICS GT2000 GTXDe ASICS GT-2000 12 GTX is een antipronatie allround hardloopschoen die perfect is voor je dagelijkse run. Deze schoen kan elk tempo aan dat je loopt, of het nu gaat om een snelle run van 5 km of een lange run. De zool heeft hierbij een iets bredere basis en aan de binnenzijde van de schoen bevindt zich een correctieblokje, waardoor je voet goed wordt begeleidt en niet naar binnen kan zakken.

Gewicht: ca. 235 gr dames / 290 gr heren   Offset: 8mm (23 mm – 15 mm)

Shop de ASICS GT-2000 12 GTX

Waterdichte trailrunningschoenen

Opsomming 7

Hoka Speedgoat 5 GTX

HOKA Speedgoat GTXDe HOKA Speedgoat 5 GTX voor heren zijn neutrale trailschoenen. De Speedgoat is één van de populairste modellen van HOKA vanwege zijn veelzijdigheid. De Dual Density CMEVA tussenzool bevat foam met een hogere dichtheid in de voorvoet voor een responsief en energiek gevoel en een snelle afzet. De Meta-Rocker geometrie draagt bij aan een snelle afwikkeling van de voeten en aan het explosieve gevoel dat de Speedgoat 5 je geeft.

Gewicht:  226 gr  dames / 276 gr heren  Offset: 4 mm (33 mm – 29 mm)

Shop de Hoka Speedgoat 5 GTX
Opsomming 8

New Balance Fresh Foam X Hierro v7 GTX

NEW BALANCE FRESH FOAM X HIERRO V7 GTXDe New Balance Fresh Foam Hierro v7 GTX zijn neutrale trailschoenen. De Hierro is een trailschoen die veel demping geeft, wat ideaal is voor langere trailruns tot de marathonafstand. Deze trailschoen voldoet aan de GreenLeaf-norm van New Balance. Dat betekent dat de Hierro v7 voor 50% of meer bestaat uit milieuvriendelijke materialen.

Gewicht: 301 gr  Offset: 8 mm

Shop de New Balance Fresh Foam X Hierro v7 GTX
Opsomming 9

Nike Pegasus Trail 4 GORE-TEX

NikeReactPegasusGTXVoor avonturen op de weg en off-road is de Nike React Pegasus Trail  4 GTX de schoen voor jou. Een hybride trailschoen met extra demping voor verharde wegen en een speciale buitenzool voor extra grip op trails!

Gewicht: ca. 289 gr  Offset: 10 mm

Shop de Nike Pegasus Trail 4 Gore-Tex
Opsomming 10

Saucony Peregrine 14 GTX

Saucony Peregrine 14 GTXDe Saucony Peregrine 14 GTX is een multi-inzetbare schoen die beschouwd kan worden als een echte road-to-trail schoen. Dit model beschikt over de essentiële eigenschappen om zowel functioneel te zijn op verharde paden als op onverharde paden. Naast een goede demping bij het lopen op wegen, biedt de schoen ook een goede grip op ongelijke ondergrond. Laat geen obstakel je tegenhouden met deze betrouwbare trailschoen!

Gewicht: ca. 230 gr dames / 260 gr heren  Offset: 4 mm(28 mm – 24 mm)

Shop de Saucony Peregrine 14 GTX
Opsomming 11

Salomon Speedcross 6 GTX

Salomon Speedcross GTXKlaar voor een uitdagende trailrun? Dan zal de Salomon SPEEDCROSS 6 GTX de schoen zijn die je zoekt! Deze schoen is gemaakt om veel hoogtemeters te trotseren en uitdagende ondergronden zoals blubberpaden of trails met veel keien te belopen. Deze technische trailschoen schikt zich voor zowel de lange- als korte trailruns. Laat geen obstakel je tegenhouden met deze betrouwbare trailschoen!

Gewicht: ca. 279 gr dames / 328 gr heren  Offset: 10 mm(33 mm – 23 mm)

Shop de Salomon Speedcross 6 GTX

Eindsprint

Welke waterdichte loopschoen past het beste bij jou? Dat hangt vooral af van waar je de schoen voor wilt gaan gebruiken. Loop je op de weg, ga je off-road of zoek je een schoen voor allebei? Daarbij verschilt de mate van demping en comfort ook tussen de verschillende waterdichte schoenen. Houd daar rekening mee bij je keuze.

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met de productexperts van onze klantenservice.

Shop waterdichte loopschoenen