Compressiekousen

Producten 1-30 van 74

Page
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-30 van 74

Page
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Compressiekousen voor lopers

Compressiekousen gebruik je preventief en om het herstel van blessures te bevorderen. Door de kousen met compressie voor, tijdens en/of na het lopen te dragen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. De compressie in kousen zorgt voor een betere bloeddoorstroming, waardoor plekken als een achilles- of kuitspier minder snel overbelast raken. Voor lopers biedt compressiesokken een mogelijkheid om met ondersteuning en stabiliteit te gaan lopen. Beweging wordt namelijk gezien als een goede manier om chronische pijnklachten te voorkomen. Om deze reden is het raadzaam voor lopers om compressiesokken te dragen. Bij All4running vind je kousen of kleding met compressie van verschillende merken als Bauerfeind, Compressport of Herzog.

Werking van compressiekousen tijdens het lopen

Het dragen van compressiekousen voor, tijdens of na een loopsessie zorgt ervoor dat de bloedcirculatie actief blijft. Hierdoor wordt er continue bloed richting het hart gepompt en dit bevordert het herstel van je spieren. De hoogste compressie in een sok zit bij het dunste gedeelte van je benen. Daar wordt het bloed weer omhoog gestuwd en de doorstroming verder ondersteund. Lange sokken met compressie stabiliseren je kuit en zorgen voor minder trillingen tijdens het lopen. Hiermee verhoog je het loopcomfort tijdens je loopsessie.

Functie van compressiekousen:

  • Stabiliseert kuitspieren
  • Minder snel vermoeid raken
  • Verminderde kans op blessures
  • Realiseert een sneller herstel


Wanneer je geen gebruik maakt van compressiekousen dan is de herstelperiode langer dan met compressiekousen. Het dragen van compressiesokken heeft een direct effect. Je blijft vitaal en hebt gedurende de dag meer energie. De bloedstroom richting het hart blijft actief en dit heeft als positief gevolg dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Je herstelt dus sneller. De getargete compressie zones in een kous vind je vaak bij de achilles, kuit en peesplaat. Dit zijn plekken waar bij lopers veel blessures voorkomen, denk aan bijvoorbeeld shin splints. Steeds meer lopers zweren bij het dragen van compressiekousen, zeker nadat zij geblesseerd zijn geraakt. Voor lopers is het een ultiem middel om herstel en training te combineren. De lange sokken met compressie hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer zes maanden en dan raakt de compressie langzaam uitgewerkt in de sok.


Verschillende soorten compressiekousen en tubes

Nagenoeg alle compressiekousen zijn unisex en de maat is een belangrijk gegeven bij producten met compressie. De juiste maat zorgt voor compressie op de getargete plekken als een achilles, kuitspier of scheenbeen. Compressie in kousen heeft een medische achtergrond en wordt onderbouwd met de wetenschap. Veel merken zijn ontstaan doordat er vraag kwam naar kousen met compressie om mee te lopen. Er bestaan ook tubes met compressie.


Bauerfeind is een merk dat haar compressiekousen baseert op de wetenschap. Bauerfeind ontwikkelt producten met compressie voor de recreatieve en professionele loper. Naast sokken ontwikkelt Bauerfeind meer producten met compressie, denk hierbij aan braces of steunzolen. De Run Performance Compression Socks zijn lange compressiekousen die op verschillende spieren ondersteund tijdens het hardlopen. Compressport compressiesokken zijn er voor ieder type hardloper. Naast sokken heeft Compressport een breed assortiment aan thermokleding, zweetbanden en looppetten.

Klantenservice

Naast compressiekousen vind je in onze webshop meer artikelen met compressie. Niet alleen de benen en voeten zijn van belang. Denk hierbij aan compressietubes of armwarmers voor de armspieren. Heb je liever sokken met lichte compressie, denk dan eens aan normale loopsokken. Wil je meer informatie weten over de werking of functie van compressiekousen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.