Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 Dames

Vanaf € 197,95 MSRP: Normale prijs € 249,95
Gratis verzending
 • Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 Dames
 • Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 Dames
 • Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 Dames
De Nike Zoom Vaporfly Next% 2 is een neutrale hardloopschoen en biedt de allerbeste energieteruggave van alle Nike schoenen tot nu toe. De ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
CU4123-002
Merk
Nike
Kleur
Zwart
Artikelgroep
Wedstrijdschoenen
Schoentype
Neutraal
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 174 gram
Geslacht
Dames
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutral
 2. Minimaal
 3. Gemiddeld
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddelde
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van loopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model loopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de loopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe loopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een loopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de loper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het lopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van loopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een loopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 Dames

De Nike Zoom Vaporfly Next% 2 is een neutrale hardloopschoen en biedt de allerbeste energieteruggave van alle Nike schoenen tot nu toe. De Nike Zoom Vaporfly Next% 2 bouwt voort op het model waar racers wereldwijd een voorkeur voor hebben. De responsieve demping en stevige ondersteuning stimuleren je om persoonlijke records te breken.

Het bovenwerk is opnieuw vormgegeven. Het mesh materiaal op plekken waar je het nodig hebt zorgt voor een beter comfort en ventilatie. De lichte vulling in de tong zorgt voor minder druk van de veters. De veters lopen door lichte zijvleugels en ze zorgen ervoor dat je geen ondersteuning rond de voetholte nodig hebt, waardoor de schoen nog lichter is en voor minder druk op je pezen zorgt.

Het Nike ZoomX foam biedt dus de beste energieteruggave en zorgt voor veel responsiviteit en comfort op belangrijke wedstrijddagen.

Het VaporWeave materiaal in het bovenwerk is speciaal ontworpen mesh dat licht en ventilerend is. De plaat van koolstofvezel , ook wel de 'Carbon-plaat' genoemd, over de gehele lengte van de midzool voorkomt energieverlies bij teenbuigingen en het bredere neusoppervlak helpt de voorvoetspieren te betrekken. De Flex-groeven in de slijtzool zorgen voor een betere grip op verschillende ondergronden en in diverse weersomstandigheden. Tevens zit er in de hak een interne pod van foam. Dit biedt comfortabele demping zonder gewicht toe te voegen.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:078 - 48 05 17
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat

klantenservice

 • Vind jouw ideale loopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23683klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.