Nike Air Zoom Tempo Next%

Nike Air Zoom Tempo Next%

De Next%-loopschoenen van Nike zijn inmiddels behoorlijk berucht in de loopwereld. Eerst werd menig record verbroken door atleten met een paar Nike ZoomX Vaporfly Next% aan hun voeten. Daarna werd er nog harder gelopen op de Nike Air Zoom Alphafly Next%, het grotere broertje van de Vaporfly. Deze twee schandalig snelle modellen zijn echte wedstrijdschoenen en bewaar je dus voor race day. Maar waar train je dan op? Welk paar loopschoenen is bestand tegen de impact van je vele trainingen en laat je dat snelle tempo al behalen, voorafgaand aan je marathon waarop je dat nieuwe PR wilt lopen? Daar geeft Nike nu een antwoord op, namelijk de Nike Air Zoom Tempo Next%.

Next level training

De Nike Air Zoom Tempo Next% bevat enkele technologieën die we herkennen uit de beroemde Nike Alphafly. De looks van de Tempo zijn ook enigsins vergelijkbaar. De twee zichtbare Zoom Air Units in de voorvoet zijn overgenomen van de Alphafly. De Tempo biedt hierdoor veen energieteruggave in de voorvoet. Deze Zoom Air Units zijn gevuld met lucht voor een licht en responsief gevoel. De Tempo Next% bevat over de gehele lengte een kunststof-plaat om stijfheid, stabiliteit en reactiviteit mee te geven aan de schoenen. Deze kunststof-plaat bootst de werking van een Carbon-plaat na, enkel is het kunststof materiaal niet zo reactief als het Carbon-materiaal en is het minder stijf. Juist tijdens trainingen kunnen je voeten meer kracht opbouwen doordat die kunststof-plaat iets minder stijf is dan een Carbon-plaat. De veerkrachtige tussenzool van de Tempo Next% is duurzamer dan die van de Vaporfy en Alphafly dankzij de combinatie van ZoomX-foam in de voorvoet en React-foam in de hak. Het ZoomX-foam geeft zeer veel energie terug, meer dan het React-foam. Enkel is het React-foam veel beter bestand tegen slijtage, waardoor de Tempo Next% een langere tijd mee gaat.

Verschillende Nike loopschoenen

Bij All4running vind je meerdere verschillende loopschoenen van Nike. De Nike Air Zoom Alphafly Next% staat bovenaan in de Zoom-serie van Nike. Maar ook haar kleinere broertje, de zeer geliefde Nike ZoomX Vaporfly Next% zal blijven bestaan. Is de Alphafly wellicht net iets te veel van het goede? Dan is de Vaporfly een zeer goede keuze. De Zoom Fly 3 is ook een zeer goede wedstrijdschoen die veel technologieën bevat die ook in de Vaporfly toegepast zijn. Ben je op zoek naar snelle trainingsschoenen maar is de Tempo Next% iets te veel van het goede? Dan staat de Zoom Pegasus Turbo 2 voor je klaar.

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.