SHOPPING MARATHON DEALS KORTINGEN TOT WEL 60% ⟩

Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 Dames

Vanaf € 309,95
Gratis verzending
 • Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 Dames
 • Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 Dames
 • Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 Dames
De Nike Air Zoom Alphafly Next% 2 is een neutrale wedstrijdschoen. De Alphafly is een revolutionaire hardloopschoen die gemaakt is voor het ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
DN3559-001
Merk
Nike
Kleur
Zwart
Artikelgroep
Wedstrijdschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
32 mm
Hielhoogte
40 mm
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 198 gram
Geslacht
Dames
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutral
 2. Minimaal
 3. Gemiddeld
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddelde
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van loopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model loopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de loopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe loopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een loopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de loper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het lopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van loopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een loopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving Nike Air Zoom Alphafly Next% Flyknit 2 Dames

De Nike Air Zoom Alphafly Next% 2 is een neutrale wedstrijdschoen. De Alphafly is een revolutionaire hardloopschoen die gemaakt is voor het breken van records. Op het prototype van de Alphafly liep Eluid Kipchoge als eerste mens ooit de marathon onder de 2 uur. Dit is de ultieme marathonschoen door de combinatie van ZoomX-foam, een carbonplaat en twee Zoom Air Units. De Alphafly Next% 2 brengt energieteruggave en een voorwaartse afzet naar een nieuw level.

Wat zijn de updates? Ten eerste is het AtomKnit 2.0 bovenwerk aangepast waardoor de middenvoet beter wordt ondersteuning en de voorvoet een beter ventilerend vermogen heeft gekregen. AtomKnit 2.0 is ook aangepast bij de hielkap voor extra comfort rondom de enkel. Daarnaast is er extra ZoomX-foam toegevoegd onder de Zoom Air Pods voor een betere afwikkeling en energieteruggave bij de voorvoet. Tot slot heeft de slijtzool meer en dunner rubber voor een verbeterde grip en duurzaamheid.

Het ZoomX-foam is het lichtste foam van Nike met de meeste energieteruggave. Het nieuwe model van de Alphafly heeft nu nog meer ZoomX-foam bij de hiel en voorvoet doordat de zool wat breder is gemaakt. De bredere zool zorgt voor een stabiele basis als je vermoeid raakt tijdens de marathon. De ZoomX-tussenzool vangt trillingen die tijdens het hardlopen ontstaan effectief op, waardoor de impact op je spieren verminderd wordt. Bovendien krijg je bij elke stap veel energie terug, waardoor het hardlopen op een hoger tempo makkelijker aanvoelt.

Onder de voorvoet zijn twee zichtbare Zoom Air Units toegevoegd. En onder de Zoom Air Units ligt een laag ZoomX-foam voor een extra energieteruggave onder de voorvoet. De Zoom Air Units zijn met luchtdruk gevuld en geven een licht gevoel tijdens het hardlopen. Tussen de lagen ZoomX foam en de Zoom Air Units ligt een carbonplaat die de schoen extra stabiliteit, maar bovendien een voorwaartse propulsie meegeeft.

De nieuwe slijtzool op de voorvoet is dunner en het profiel is veranderd. Het rubber heeft in het profiel verschillende hoeken voor een bredere grip. Bovendien zijn er twee rubber strips toegevoegd aan de hak zodat de grip en duurzaamheid ook beter wordt als je meer op de hak of middenvoet land.

De Alphafly Next% 2 is vergelijkbaar met de adidas Adios Pro 3, Saucony Endorphin Pro 3 en de ASICS Metaspeed Sky+. Dit zijn allemaal wedstrijdschoenen die gemaakt zijn voor het lopen van PR’s op de lange afstand zoals de marathon.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:078 - 48 05 17
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat

klantenservice

 • Vind jouw ideale loopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23913klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.