New Balance FuelCell SC Elite v3 Heren

Vanaf € 239,95
Gratis verzending
De New Balance FuelCell SC Elite v3 zijn wedstrijdschoenen voor de neutrale loper. De snelle schoenen zijn zeer geschikt voor het lopen ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
MRCELLE3D
Merk
New Balance
Kleur
Wit
Artikelgroep
Wedstrijdschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
36 mm
Hielhoogte
40 mm
Offset
4 mm
Geslacht
Heren
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutral
 2. Minimaal
 3. Gemiddeld
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddelde
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van loopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model loopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de loopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe loopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een loopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de loper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het lopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van loopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een loopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving New Balance FuelCell SC Elite v3 Heren

De New Balance FuelCell SC Elite v3 zijn wedstrijdschoenen voor de neutrale loper. De snelle schoenen zijn zeer geschikt voor het lopen van snelle tempo’s op de marathonafstand. De FuelCell SC Elite v3 geeft vrij veel stabiliteit en balans voor een Carbon-hardloopschoen. Ben je geïnteresseerd in je eerste paar hardloopschoenen met een Carbon-plaat? Of zoek je een toegankelijke wedstrijdschoen voor het lopen van je marathons? Dan is de SC Elite v3 wellicht iets voor jou.

Het bovenwerk is zeer ademend. Je kunt de perforaties letterlijk zien zitten. De voorvoet is vrij ruim. Heb je iets bredere voeten? Dan geeft de SC Elite v3 je waarschijnlijk voldoende ruimte voor een comfortabel gevoel. Dankzij de bootie-bovenconstructie heeft de schoen een nauwsluitende pasvorm. Hierdoor geeft het bijna het comfort van een trainingsschoen voor dagelijks gebruik, maar wel de prestaties van een wedstrijdschoen. De geïntegreerde tong bestaat uit één stuk voor een stevige, ademende, probleemloze pasvorm. Tot slot heeft de schoen en gewone vetersluiting voor een verstelbare pasvorm.

De Elite v3 heeft 2 lagen FuelCell-foam in de tussenzool, waardoor de voorvoethoogte en hielhoogte wat zijn toegenomen.Het toegenomen volume in de tussenzool geeft meer demping, wat vooral ten goede komt bij het lopen van lange afstanden. De vermoeidheid in de benen tijdens het lopen op een hoog tempo gedurende een lange afstand wordt hierdoor iets uitgesteld. Langer frisse benen dus.

Voor een ideale energieteruggave, verplaatsing en voortstuwing beschikt deze schoen ook over innovatieve Energy Arc-technologie. Energy Arc combineert de geometrie van een carbonplaat met strategische holten in de tussenzool voor een betere energie-opslag en dus een hogere energieteruggave. Dit is verbeterd ten opzichte van de Elite v2.

De Elite V3 is breder bij de hiel dan de Elite V2 maar smaller bij de voorvoet, om stabiele landingen te creëren maar een wendbaarder gevoel. Het rubber onder de voorvoet is anders vorm gegeven, maar geeft nog steeds voldoende grip.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:078 - 48 05 17
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat

klantenservice

 • Vind jouw ideale loopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23682klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.