Skip to main content

Trailrunning  > Top 10 trailrunningaccessoires

De top 10 beste accessoires voor trailrunning

Trailrunning is een avontuurlijke en uitdagende vorm van lopen die je door ruig terrein en adembenemende natuur voert. Maar om het meeste uit je trailrunningervaring te halen, heb je de juiste accessoires nodig. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde trailrunner, de juiste uitrusting kan een groot verschil maken in comfort, veiligheid en prestaties. In deze gids bespreken we de top 10 beste accessoires voor trailrunning die je zullen helpen om optimaal te genieten van je avonturen in de natuur.

Bekijk trailrunningaccessoires

3voordelen van trailrunningaccessoires

Opsomming 1

Verbeterde veiligheid

Trailrunning kan uitdagend en gevaarlijk zijn, vooral in afgelegen gebieden. Met de juiste accessoires, zoals een goede hoofdlamp en een set trail gaitors, ben je beter voorbereid op onverwachte situaties en kun je veiliger genieten van je run.

Opsomming 2

Optimale hydratatie en voeding

Hydratatievesten en -flessen helpen je om gehydrateerd te blijven tijdens lange runs, terwijl energierepen en gels je van de nodige brandstof voorzien om je prestaties op peil te houden.

Opsomming 3

Comfort en bescherming

Accessoires zoals trail gaitors en compressiekousen bieden extra ondersteuning en comfort, verminderen de kans op blessures en helpen je om langer en efficiënter te lopen.

"Bij trailrunning is het hebben van de juiste accessoires net zo belangrijk als goede schoenen. Ze maken je runs veiliger, comfortabeler en leuker."

Daan Glorie – Productexpert

De verschillende categorieën trailaccessoires

Trailrunning accessoires kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, elk met hun eigen toepassingen en voordelen. Hier zijn de belangrijkste subcategorieën:

  • Hydratatievesten en -flessen
    Deze zijn cruciaal om gehydrateerd te blijven tijdens lange runs. Ze hebben verschillende capaciteiten en functies, zoals ingebouwde waterreservoirs en gemakkelijk toegankelijke zakken voor snacks en andere benodigdheden.
  • Verlichting
    Hoofdlampen en borstlampen zorgen ervoor dat je ook in het donker veilig kunt lopen. Ze hebben verschillende lichtsterktes en instellingen om aan te passen aan de omstandigheden.
  • Beschermende kledij en accessoires
    Compressiekousen, handschoenen en petten beschermen je tegen de elementen en bieden extra comfort en ondersteuning tijdens je runs.
  • Zonnebril
    Houd perfect zicht op de trailpaden, ook als de zon fel schijnt en navigeer zo gemakkelijk naar de finish.
  • Petten
    Handig om zweet op te vangen, goed zich te houden en geen regen in je gezicht te krijgen.
  • Heuptassen
    Perfect wanneer je een aantal dingen wilt meenemen, maar je rug vrij wilt houden.
  • Trail Gaiters
    Een soort sok die je om je schoen kunt doen en steentjes, takken en ongedierte buiten je schoenen houdt.
  • Sokken
    Een van de meest ondergewaarde artikelen voor (trail)running). Goede sokken geven, steun, zijn ademend en minimaliseren de kans op blaren.

3essentiële accessoires voor trailrunning

Opsomming 1

Hydratatievesten

Hydratatievesten zijn essentieel voor lange trailruns, omdat ze je in staat stellen water en andere benodigdheden gemakkelijk mee te nemen. Ze hebben meerdere zakken en vakken voor soft flasks, sportvoeding en andere accessoires. Goede hydratatievesten zijn lichtgewicht, ademend en zitten comfortabel op je rug zonder te veel te bewegen tijdens het lopen.

Opsomming 2

Verlichting

Tijdens een (ultra) trailrun moet je vaker door het donker lopen. Een goede hoofdlamp is dan essentieel zodat je goed zicht houdt op de trailpaden. Hoofdlampen zijn verkrijgbaar in verschillende lumen (sterktes qua lichtbundel).

Opsomming 2

Heupband

Een heupband is een erg handige trailaccessoire, omdat je water kunt meenemen als je niet met een hydratatievest wil lopen. Daarnaast heb je ruimte voor een aantal accessoires die je snel bij de hand wil hebben, zoals een telefoon. Sommige heupbanden zijn voorzien van lussen zodat je trailstokken, een loopjack of andere kledij kan meenemen.

De beste hardlooprugzakken

Top 10 beste accessoires voor trailrunning

Hierbij een overzicht van de top 10 accessoires voor trailrunning. Deze accessoires staan in willekeurige volgorde.

Opsomming 1

Salomon Active Skin 12 Set Unisex

De Salomon Active Skin 12 Set is een functionele looprugzak, ontworpen om jouw trailrunning naar een hoger niveau te tillen op lange afstanden. Deze minimalistische rugzak geeft veel comfort en heeft verschillende opbergmogelijkheden. Deze rugzak wordt geleverd met twee zachte flacons van 500 ml en door de stretchvakken kan je zowel sportvoeding als andere trailaccessoires meenemen. Aan de voorkant is er ook een ritsvak voor het meenemen van een mobiele telefoon.

Eigenschappen: 243 gram, 12 liter inhoud, sleutelhouder, ruimte voor een 1.5 liter waterreservoir (wordt niet bijgeleverd) en comfortabele pasvorm met verstelbaar systeem.
Shop Salomon Active Skin 12 Set
Opsomming 2

Salomon Soft Reservoir 2L

Het Salomon Soft Reservoir 2L is een universele drinkzak. De drinkslag is eenvoudig los en vast te maken voor snel gebruik. Met mondstuk is voorzien van een on/off systeem zodat er geen water gaat lekken. Bovendien is de slang verwisselbaar en gemakkelijk te monteren.

Eigenschappen: 2 liter volume, 90 cm lengte slang, vrij van PVC en BPA.
Salomon Soft Reservoir 2L
Opsomming 3

Compressport Free Belt

De Compressport Free Belt voor zowel dames als heren is een handige heupband. De brede band is zo gemaakt dat je al je benodigheden bij de hand hebt tijdens het lopen. Een mobiele telefoon, soft flask en sportvoeding past er gemakkelijk in. Je kunt je spullen over de gehele band veredelen, omdat het één groot compartiment is.

Eigenschappen: lichtgewicht, meerdere openingen, zit strak rondom de heupen.
Bekijk Compressport heepbanden
Opsomming 4

Biolite headlamp 325

De Biolite Headlamp 235 is een moderne, innovatieve en lichtgewichte hoofdlamp. Deze hoofdlamp levert heldere verlichting, heeft een uitstekende pasvorm en verschillende verlichtingssterktes. Dit model is op te laden via een USB-kabel.

Eigenschappen: inclusief USB-kabel, 50 gram, 40 uur brandtijd, 10 meter reikwijdte, 325 lumen.
Shop Biolite hoofdlampen
Opsomming 5

Ciele Go Cap

De Ciele Go Cap is een lichtgewichte looppet wat uitstekende bescherming biedt. Dankzij de verstelbare band aan de achterkant is de pet aan te passen aan jouw pasvorm. Deze pet is geschikt voor zowel dames als heren. De geïntegreerde zweetband zorgt voor een goede afvoer van vocht en zweet. Dit model is verkrijgbaar in diverse kleuren en designs.

Eigenschappen: reflecterende elementen, lichtgewicht, UPF+40 bescherming, verstelbaar aan de achterkant voor persoonlijke pasvorm.
Shop Ciele caps
Opsomming 6

Dynafit Alpine Reflective Beanie Unisex

De Dynafit Alpine Reflective Beanie Unisex is een dunne maar warme loopmuts voor zowel dames als heren. De beanie heeft een all-over reflecterende print waardoor je tijdens je run in het donker goed zichtbaar bent!

Eigenschappen: isolerende stof, sneldrogend, dun, reflecterende elementen.
Shop Dynafit Alpine Reflective Beanie Unisex
Opsomming 7

Odlo Intensity Safety Gloves

De Odlo Intensity Gloves voor zowel dames als heren zijn opvallende loophandschoenen. De comfortabele handschoenen zorgen dankzij de reflecterende details  dat je extra goed opvalt in het donker.

Eigenschappen: reflecterende details, opvallende kleur, touchscreen compatibel.
Shop Odlo handschoenen
Opsomming 8

Nike Trail Crew Socks Unisex

De Nike Trail Crew Socks zijn comfortabele loopsokken voor zowel dames als heren. De NikeGrip-technologie omsluit je voeten op een stevige wijze en zorgt ervoor dat je minder schuift in je schoenen. Aan de achterkant van de hak zit een lapje dat vuil buiten houdt. De sok biedt extra ventilatie en zorgt ervoor dat vocht effectief afgevoerd kan worden.

Eigenschappen: ondersteuning van de voetholte, woolmix houdt je voeten comfortabel, stevig materiaal op de hak en voorvoet.
Shop Nike Trail Crew Socks Unisex
Opsomming 9

Dynafit Trail Evo Sunglasses Unisex

De Dynafit Trail Evo Sunglasses Unisex is een allround zonnebril voor zowel dames als heren. De zonnebril heeft een indrukwekkende en stijlvolle casual, maar ook sportieve uitstraling dankzij het montuur en de kleurencombinatie. De kwaliteitslenzen van DIVEL Optics met Evo-technologie geven een optimaal scherp zicht op de trailpaden.

Eigenschappen: 34 gram, grote glazen voor goed zicht, siliconen neuspad, polycarbonaat glazen, ventilatiesysteem voorkomt beslaan van de glazen, wordt geleverd inclusief hoes en harde koker.
Shop Dynafit Trail Evo Sunglasses Unisex
Opsomming 10

Inov-8 All Terrain Gaiters

De Inov-8 All Terrain Gaiter voorkomt dat delen van takken, modder, steentjes of zand in je schoenen terecht komen. De gaiter is waterafstotend en winddicht. Tevens houdt het de onderkant van de broekspijpen droog. De gaiter is gemakkelijk aan de voor- en achterkant van de trailschoen te bevestigen.

Eigenschappen: waterafstotend, winddicht, beschermt je voeten tegen takken en steentjes.
Shop Inov-8 All Terrain Gaiters

Eindsprint

Trailrunning is een geweldige manier om de natuur te verkennen en je loopvaardigheden te verbeteren. Met de juiste accessoires kun je je runs veiliger, comfortabeler en leuker maken. Hydratatievesten houden je gehydrateerd en verlichting zorgt ervoor dat je ook in het donker veilig kunt lopen. Beschermende kledij en accessoires zoals compressiekousen, een muts en handschoenen bieden extra comfort en bescherming tegen de elementen. Investeer in deze essentiële accessoires en maak van elke trailrun een onvergetelijk avontuur.
Heb je nog vragen over trailrunning accessoires? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.