Skip to main content
Salomon Trail Koopgids
Salomon Trail koopgids

Trail  > Salomon trail

Ontdek Salomon Trail

De Salomon Trail collectie is toonaangevend als het gaat om trailrunning. Dit Franse merk heeft maar één doel: jou dicht bij de natuur brengen. Van kustpaden tot steile bergen, van lopen in de natuur tot ultratrails. Vind de perfecte Salomon trailschoen om nieuwe paden te ontdekken. Ben jij een bergliefhebber of ga je voor een ultieme topprestatie? In de Salomon Trail collectie vind je trailrunning schoenen voor elke loper. Geniet van de nieuwste innovaties met de S/Lab collectie of kies voor de iconische Speedcross voor een superieure grip. Trek je trailschoenen aan, want “Morgen is voor jou!”

Shop Salomon Trail

Over Salomon trail

Salomon maakt trailrunning voor elke loper toegankelijk. Het merk is ontstaan in de Franse Alphen bij Annecy in 1947. Ze begonnen met het maken van houten zagen, skibindingen en ski’s. Daarna breidde Salomon zijn expertise uit naar de productie en verkoop van wandelschoenen. De innovatieve technologieën en het vakmanschap zien we terug in hun trailschoenen, want van bovenwerk tot slijtzool zijn de schoenen van premium kwaliteit. Aan elk detail is gedacht om de trailrunner comfortabel te laten lopen. Salomon heeft alles wat een trailloper nodig heeft. Of het nu gaat om trailschoenen, functionele kleding of een looprugzak met waterzak.

3voordelen van Salomon trailschoenen

Opsomming 1

Een trailschoenen voor elke uitdaging

Salomon heeft een breed scala aan trailschoenen. De juiste trailschoen hangt af van het type trail dat je gaat lopen. Kies je voor Salomon, dan kan je elke trailrun aan! Zij hebben namelijk trailschoenen voor de bergen, voor bospaden en voor het lopen over blubberig terrein. Ben jij een snelheidsduivel? Dan vind je in de Salomon S/Lab de snelste en meest geavanceerde trailschoenen met maximale grip en minimaal gewicht aan jouw voeten.

Opsomming 2

Snelsluiting vetersysteem

De meeste Salomon trailschoenen zijn voorzien van het Quicklace-vetersysteem. Hiermee kan je gemakkelijk je veters los- en vastmaken. Heb je dus een steentje in je schoen? Dat is geen probleem, want in een paar tellen heb je jouw trailschoen aan- en uitgetrokken zodat je jouw weg kunt vervolgen.

Opsomming 3

Altijd perfecte grip

De Salomon trailschoenen staan bekend om hun superieure grip op onverharde en verharde paden. Dit hebben ze te danken aan de Contagrip-slijtzool. Deze rubberen slijtzool met 3 mm tot 5 mm noppen over de gehele zool biedt veel grip op verschillende terreinen. Daarnaast zorgt de flexibele slijtzool voor genoeg aanpassings- en reactievermogen bij rotsachtige ondergronden.

Salomon Trail koopgids
“Salomon heeft alles wat een trailloper nodig heeft. Of het nu gaat om trailschoenen, functionele kleding of een hardlooprugzak met waterzak.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Salomon produceert één paar loopschoenen per minuut, 3 x 8 uur per dag dankzij de inzet van zo’n 50 mensen. Dit doet Salomon sinds 2021 toen de productie van schoenen werd verplaatst naar Frankrijk. Ze werken samen met KMO Chamatex, een leverancier die gespecialiseerd is in technische stoffen.

De Salomon trailschoenen op een rijtje

Welke Salomon trailschoen het beste bij je past is afhankelijk van wat jouw doel is met trailrunnen. Zo zijn er trailschoenen speciaal voor snelheid (de speedmodellen) en speciaal voor lange afstanden (de ultramodellen). Ook zijn er modellen uitgevoerd met Gore-Tex zodat je voeten droog blijven in natte omstandigheden.

Salomon Speedcross

Salomon Speedcross

De Salomon Speedcross is gemaakt om veel hoogtemeters te trotseren en uitdagende ondergronden zoals blubberpaden of trails met veel keien te belopen. Deze technische trailschoen is geschikt voor zowel lange als korte trailruns. De Speedcross is een zeer betrouwbare trailschoen dankzij het agressieve noppenprofiel en stevige hielkap die een goede support aan jouw enkels geeft.

Type: Allround, soft terrain, mountain  Offset: 10 mm (22 mm voorvoet / 32 mm hiel)  Gewicht: Ca. 262 gr (D) /298 gr (H)  Noppen: 5 mm

Salomon Supercross

Salomon Supercross 4

Dankzij de speciale grove noppen en het dempende foam, biedt de Supercross 4 de perfecte balans tussen grip en demping op zachte ondergronden. Deze trailschoen excelleert met name op modderige en gladde oppervlaktes door de Contagrip Mud slijtzool. Ten opzichte van de Speedcross 6 is dit model iets dynamischer en wendbaarder.

Type: Allround, soft terrain  Offset: 11 mm (21 mm voorvoet / 33 mm hiel)  Gewicht: Ca. 259 gram (D) / 303 gr (H)  Noppen: 6,5 mm

Salomon Sense Ride

Salomon Sense Ride 5

Dit is een van de meest veelzijdige trailschoenen van Salomon. Geniet van een zachte demping, goede bescherming en de juiste stabiliteit voor het lopen op onverharde paden. De Sense Ride 5 is uitermate geschikt voor de beginnende trailrunner vanwege het platte noppenprofiel dat een goede grip geeft op  zowel natte als losse ondergronden en op verhard terrein.

Type: Allround, road to trail, mountain  Offset: 8 mm (21,3 mm voorvoet / 29,6 mm hiel)  Gewicht: Ca. 247 gram (D) / 286 gr (H)  Noppen: 3,5 mm

Salomon XA Pro 3D

Salomon XA Pro 3D v8

Deze allround trailschoen van Salomon is geschikt voor meerdere type ondergronden. Dit model kan je zowel voor trailrunning als hiken in de bergen gebruiken. Het 3D Advanced Chassis biedt veel bescherming en stabiliteit voor de voeten. En door de Contagrip MA slijtzool heb je niet alleen een goede grip op elk terrein, maar kan je ook vertrouwen op een goede duurzaamheid.

Type: Allround (en wandelen), mountain  Offset: 11 mm (23,2 mm voorvoet / 34,2 mm hiel)  Gewicht: Ca. 300  gram (D) / 340 gr (H)  Noppen: 3,5 mm

Salomon Ultra Glide

Salomon Ultra Glide 2

De Ultra Glide is ontworpen voor het lopen van lange trailruns tot en met de ultra-afstanden. Door het responsieve foam geeft deze schoen je veel demping bij iedere stap die je zet. Tijdens het lopen krijg je een soepele overgang van hak naar voorvoet dankzij de ronde zool waarbij het teengedeelte van de schoen extra omhoog staat. Ga recht op je doelen af met deze comfortabele trailschoen.

Type: Allround, long distance, mountain  Offset: 6 mm (26 mm voorvoet / 32 mm hiel)  Gewicht: Ca. 240  gram (D) / 260 gr (H)  Noppen: 3,5 mm

Salomon Pulsar Trail

Pulsar Trail/Pro 2

De Salomon Pulsar Trail/Pro zijn trailschoenen voor snelle trainingen en wedstrijden. In de tussenzool is een TPU-plaat verwerkt die bij iedere stap jou vooruitduwt. Het Energy Foam is licht van gewicht en levert enorm veel demping voor zowel korte als lange afstanden. De Contagrip All Terrain slijtzool is er om vol vertrouwen te lopen op variërende trails.

Type: Allround, speed, mountain  Offset: 6 mm (27 mm voorvoet / 33 mm hiel)  Gewicht: Ca. 225  gram (D) / 260 gr (H)  Noppen: 3,5 mm

5meest gestelde vragen over Salomon trailschoenen

Opsomming 1

Welke Salomon trailschoen is het meest geschikt voor beginners?

De Sense Ride is de meest veelzijdige allround trailschoen van Salomon. Dit model heeft een Contagrip All Terrain slijtzool waardoor je op elk terrein maximale grip hebt. Loop je een stukje op asfalt? Dan is dit ook geen probleem met de Sense Ride, omdat deze trailschoen wat plattere noppen heeft. De Energy Foam tussenzool is aangenaam voor korte en lange trailruns. Dit maakt de Sense Ride tot ideale trailschoen voor beginnende traillopers.

Opsomming 2

Welke trailschoen van Salomon is gemaakt voor lange afstanden?

Liefhebbers van lange afstanden zoals marathons en ultra’s op de trails kunnen het beste kiezen voor de Salomon Ultra Glide. Deze trailschoen heeft een dikke tussenzool van Energy Foam, wat veel comfort geeft voor urenlang lopen. Met de Ultra Glide ben je klaar voor avonturen op de meest ruige ondergronden.

Opsomming 3

Wat is qua grip de beste Salomon trailschoen?

De Salomon Speedcross heeft een Contagrip slijtzool met 5 mm noppen waardoor je niet bang hoeft te zijn voor blubberachtige paden of de meest technische trails. Er zit relatief veel afstand tussen de noppen waardoor zand en blubber makkelijk kan loslaten. Hierdoor heb je veel grip bij elke stap die je zet.

Opsomming 4

Met welke trailschoen kan je ook wandelen?

De XA Pro 3D is de ideale trailschoen voor zowel lopers als wandelaars. Dit model heeft namelijk het 3D Advanced Chassis dat zich tussen de tussenzool en slijtzool bevindt, wat veel bescherming en stabiliteit biedt voor de voeten.

Opsomming 5

Wat is een prettige tempo- en wedstrijdschoen van Salomon?

Ben jij een echte snelheidsduivel op de trails? Dan adviseren wij Salomon Pulsar Trail/Pro. Deze lichtgewicht trailschoen heeft een TPU-plaat in de tussenzool die jou een duwtje in de rug geeft tijdens het lopen op de trails.

Salomon trailkleding en accessoires

Met de juiste loopkleding heb je altijd goede bescherming in alle weersomstandigheden. De Salomon Trail kledingcollectie houd je niet alleen warm in koude omstandigheden, maar is vaak ook voorzien van slimme oplossingen om onderweg al je spullen mee te nemen. Denk hierbij aan extra zakken voor het meenemen van je telefoon, sleutels en sportvoeding.

De Salomon Trail kledingcollectie bestaat uit veel verschillende items zodat je op alle omstandigheden bent voorbereid. Salomon heeft geschikte kleding voor de zwaarste trails. Zo heeft dit Franse merk ultralichte, maar duurzame waterdichte jassen en sneldrogende loopbroeken en accessoires om je hoofd en handen warm te houden. De trailrunningkleding is ontworpen om comfort en bewegingsvrijheid te bieden op de onverharde paden.

Welke kledingitems en accessoires heeft Salomon voor trailrunning?

  • Waterdichte loopjacks: het Salomon Bonatti Waterproof Jacket is volledig waterdicht en beschermt tegen regen, sneeuw en wind.
  • Korte broek: De S/Lab shorts zijn vaak voorzien van een tailleband of steekzakken om spullen in op te bergen.
  • Korte mouwen shirts: functionele T-shirts die sneldrogend en lichtgewicht zijn.
  • Lange mouwen shirts: ideaal om te dragen als tussenlaag in de winter of basislaag in de herfst.
  • Lange looptights: tight voor koudere temperaturen met steekzakken en lichte spierondersteuning.
  • Soft flasks: zachte drinkflessen om mee te nemen in een heupband of looprugzak.
  • Soft reservoir: waterzak van 1,5 of 2 liter met drinkslang om goed gehydrateerd op pad te gaan.
  • Hardlooprugzak: met zachte flesjes of waterzak zodat je voor kleine en grote avonturen altijd genoeg drinken mee kan nemen.

Salomon looprugzakken

Voor elk type loper is er een geschikte looprugzak te vinden. Ben je pas net begonnen met het lopen van lange afstanden of ben je al een paar jaar een fanatieke trailrunner die vaak in de bergen loopt? Het merk Salomon heeft looprugzakken voor verschillende lopers. Zie hieronder de vier verschillende categorieën rugzakken:

Salomon heuptas

Draag jij liever geen looprugzak, maar wil je toch wat drinken en jouw mobiel meenemen? Kies dan voor een Salomon belt. Dit zijn handige heuptassen die goed aansluiten om het lichaam door een prettig stretchmateriaal. Er zijn meerdere vakken toegevoegd zodat je veel spullen kan meenemen. Sommige belts zijn voorzien van een bidonhouder inclusief bidon. Wij zetten de verschillende belts op een rijtje zodat je de beste heuptas kan kiezen.

Salomon trailschoenensale

Bij All4running vind je de gehele Salomon trailschoenencollectie in meerdere kleuren en stijlen. All4running heeft Salomon trailschoenen voor dames en heren. Sommige zijn nu in de sale. Deze modellen zijn met extra korting vanwege de oude kleurcollectie.

Heb je vragen over een van onze Salomon producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze loopexperts helpen jou graag verder bij het bestellen van de juiste Salomon trailschoenen.

Shop Salomon Trail