Skip to main content
Dynafit trailkleding en accessoires.
Dynafit Trailrunning

Koopgids

Dynafit Trail

Het Oostenrijks merk Dynafit is expert op het gebied van trailrunning. Ben jij op zoek naar de beste trailrunningschoenen en kleding? Dan ben je bij Dynafit aan het juiste adres met een breed scala aan trailschoenen, technische kleding en trailaccessoires zodat jij kan gaan genieten van nieuwe trailavonturen. Met welke trailspullen van Dynafit ga jij binnenkort op pad?

Shop Dynafit artikelen
Dynafit Trail koopgids

Over Dynafit Trail

Dynafit is een toonaangevend merk dat gespecialiseerd is in het produceren van hoogwaardige trailrunningschoenen, kleding en accessoires. Of je nu net begint met trailrunning of al meer ervaren bent, Dynafit de ideale keuze voor jou. Dynafit werd opgericht in 1950 in München (Duitsland) door de ingenieur en bergbeklimmer Lorenz Wagner. De naam “Dynafit” is een combinatie van de woorden “dynamic” (dynamisch) en “fit” (passen). Het doel van Wagner was om bergbeklimmers en skiërs innovatieve producten te bieden die hun prestaties en veiligheid zouden verbeteren. In de jaren 2000 breidde Dynafit zijn expertise uit naar trailrunning. Het bedrijf begon hoogwaardige trailrunningschoenen- en uitrusting te ontwikkelen en werd al snel een favoriet onder trailrunners over de hele wereld. De Dynafit trailschoenen onderscheiden zich door een uitstekende grip, lichtgewicht ontwerp en duurzaamheid.

Wist je dat…

Het logo van Dynafit is een sneeuwluipaard. Dit buitengewone dier staat sinds 2005 symbool voor Dynafit. Een sneeuwluipaard beweegt snel, efficiënt, lichtvoetig en heeft een geweldig uithoudingsvermogen. Ze gaan waar anderen niet kunnen. Hun grote poten zorgen ervoor dat ze niet wegzakken in de sneeuw van vele meters diep, noch uitglijden op steile bergflanken of onbedekte toppen. Daardoor leven en overleven sneeuwluipaarden op de hoogste bergen. Dit dier is een rolmodel voor duursporters en heeft alle waardes waar Dynafit voor staat. Daarom ondersteunt Dynafit de bescherming van deze bedreigde diersoort sinds 2007.

Dynafit koopgids
Dynafit zijfoto
Dynafit koopgids
“Dynafit heeft een 100% focus op trailrunning en dat voel je als je de trailschoenen aantrekt. Ze zijn lichtgewicht, dynamisch en helpen bij het behalen van jouw doelen."

Daan Glorie – Productexpert

Dynafit trailschoenen

Welke Dynafit trailschoen moet je kiezen? Dat is afhankelijk van wat voor type trailrunner jij bent. Bovendien, wat voor trailrun ga je lopen? Is het een trailrun met veel hoogtemeters of ga je ook veel trails lopen met verharde ondergrond? Dynafit heeft 5 verschillende trailschoenen met allemaal hun eigen specifieke voordelen en onderscheidend vermogen. Wij zetten ze op een rijtje in een handige tabel. Als je meer wilt weten over een model, lees dan de korte omschrijvingen verderop.

Model
Afstand
Offset
Gewicht
Type run

Ultra 100

42 – 100 km +

6 mm

Ca. 270 gr dames /310 gr heren

Ultratrail

Ultra 50

42 – 80 km

8 mm

Ca. 250 gr dames / 290 gr heren

Ultratrail

Alpine

5 – 42 km

6 mm

Ca. 220 gr dames / 260 gr heren

Korte en technische trails

Sky

5 – 10 km

4 mm

Ca. 207 gr dames / 239 gr heren

Skyrunning en kortere trails

Feline

5 – 10 km

8 mm

Ca. 250 gr dames / 290 gr heren

Modderige en kortere trails

Dynafit trailschoenen

Welke Dynafit trailschoen moet je kiezen? Dat is afhankelijk van wat voor type trailrunner jij bent. En wat voor trailrun ga je lopen? Is het een trailrun met veel hoogtemeters of ook veel met verharde ondergrond? Dynafit heeft 5 verschillende trailschoenen met allemaal hun eigen specifieke voordelen en onderscheidend vermogen. Wij zetten ze op een rijtje in een handige tabel. En als je meer wilt weten over elk model, lees dan gerust de korte omschrijvingen.

Ultra 100

Afstand
42 – 100
km en +

Offset
6 mm

Gewicht
Ca. 270 gr dames
310 gr heren

Type Run
Ultratrail

Ultra 50

Afstand
42 – 80
km

Offset
8 mm

Gewicht
Ca. 250 gr dames
290 gr heren

Type run
Ultratrail

Alpine

Afstand
5 – 42 km

Offset
6 mm

Gewicht
Ca. 220 gr dames
260 gr heren

Type tun
Korte en technische trails

Sky

Afstand
5 – 10 km

Offset
4 mm

Gewicht
Ca. 207 gr dames
239 gr heren

Type Run
Skyrunning en kortere trails

Feline

Afstand
5 – 10 km

Offset
8 mm

Gewicht
Ca. 250 gr dames
290 gr heren

Type run
Modderige en kortere trails

Dynafit All4running 21run
Opsomming1

Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100

De Dynafit Ultra 100 zijn neutrale trailschoenen die ontworpen zijn voor het lopen van ultra lange afstanden. Deze trailschoen heeft een Insivible Lacing-systeem zodat stof, zand en steentjes buiten worden gehouden. De Ultra 100 geeft een continu gerichte demping zodat je aangenaam lange ultra trails kan lopen.

Onze experts: “De Ultra 100 heeft een premium uitstraling, ongelooflijk prettige demping en is opmerkelijk licht voor een trailschoen. Het bovenwerk heeft een extra beschermende laag boven op het vetersysteem waardoor stenen worden tegengehouden. Ik krijg spontaan zin om langer te gaan lopen. Er zit veel demping over de gehele zool en de schoen rolt prettig af. Goed werk Dynafit met de Ultra 100.”

Shop Dynafit Ultra 100
Opsomming 2

Dynafit Ultra 50

Dynafit Ultra 50

De Dynafit Ultra 50 zijn neutrale trailschoenen die geschikt zijn voor ultra afstanden tot 80 kilometer. De schoenen geven veel comfort bij het lopen van middellange tot lange afstanden. Doordat de noppen alle kanten op staan, geeft de Ultra 50 grip in alle richtingen.

Onze experts: “De Ultra 50 voelt dynamischer aan dan de naam doet vermoeden. De pasvorm is stevig in de hiel met voldoende ruimte in de voorvoet. Tijdens het lopen merk je een aangename demping vanaf de hak en als je het tempo wil verhogen is dat ook geen probleem. Een veelzijdige trailschoen dus!”

Shop Dynafit Ultra 50
Opsomming 3

Dynafit Alpine

Dynafit Alpine

De Dynafit Alpine zijn allround trailschoenen voor de neutrale loper. Je kunt de Alpine gebruiken voor kortere afstanden, maar ook langere afstanden zoals een 10 km run. Ga ook met een gerust hart de technischere trails op. Dankzij de Vibram MEGAGRIP rubberen slijtzool heb je op allerlei terreinen altijd een goede grip.

Onze experts: “Dit model voelt wat smaller dan de Ultra 50 en heeft een stuk meer grondcontact. De Alpine voelt aan als een echte trailracer met veel grip. Met name bij het lopen in scherpe bochten vond ik deze trailschoen heerlijk stabiel en wendbaar. Krijg spontaan zin om sneller te gaan lopen.”

Shop Dynafit Alpine
Opsomming 3

Dynafit Sky

Dynafit Sky

De Dynafit Sky is een trailschoen die ontworpen is voor skyrunning en het lopen op onverharde paden. Skyrunning is het lopen in de bergen over gebaande paden met veel hoogtemeters. Dit is ook de lichtste en meest responsieve trailschoen van het merk Dynafit.

Onze experts: “Het voelt bijna alsof ik geen trailschoen aan heb als ik de Sky aantrek. De Dynafit Sky is zo licht als een veertje en geeft veel grondcontact. De inlegzolen zitten in een aparte zak zodat je zelf kunt bepalen of je nog iets meer demping wilt hebben. Gebruik deze trailschoen voor korte races over 5 en 10 km en met name als je dus de hoge bergen in gaat.”

Shop Dynafit Sky
Opsomming 3

Dynafit Feline

Dynafit Feline SL

De Dynafit Feline SL zijn neutrale trailschoenen die geschikt zijn voor het lopen op zachte en moderige trails. Deze trailschoen is lichtgewicht en dankzij het Quick Lacing Systeem kan je de veters eenvoudig strakker of losser maken. De diepe groeven en uitstekende noppen bijten zich vast in onverhard terrein.

Onze experts: “De Feline voelt een beetje aan als de Alpine, maar dan met wat grovere noppen. In de blubber had ik veel grip, waardoor ik makkelijk in mijn pasritme kon blijven. Daardoor had ik aan het einde van mijn run wat meer energie, omdat ik geen tempowisselingen had. Dit is een absolute aanrader als je vaak gaat trailrunnen in de regen of in winterse omstandigheden. Of gebruik de Feline als jouw schoen tijdens lokale en nationale crosswedstrijden.”

Shop Dynafit Feline SL

Advies van All4running

Tijdens het testen van de Dynafit trailschoenen merkte wij op dat dit merk over het algemeen wat krapper valt ten opzichte van andere loopmerken. Daarom adviseren wij om Dynafit loopschoenen een halve US maat groter te bestellen dan je reguliere maat voor loopschoenen.

Dynafit trailkleding

Het dragen van goede trailkleding is essentieel als je gaat trailrunnen. De Dynafit trailkledingcollectie zorgt voor comfort, bewegingsvrijheid en bescherming tegen weersomstandigheden. De omstandigheden kunnen tijdens jouw trailrun snel veranderen en dan is het prettig om een lichtgewicht of waterdicht loopjack mee te nemen. Denk hierbij aan het Dynafit Wind Jack (dames / heren). Dit minimalistische jack is lichtgewicht en winddicht zodat je deze makkelijk kunt opbergen in je trailvest. Zoek jij een loopjack dat echt waterdicht is? Ga dan voor het Dynafit Ultra 3L jacket voor dames of voor heren. Dit is een comfortabel jack met een Dynashell stof en waterdichte rits zodat je droog blijft in natte en uitdagende omstandigheden. Dynafit heeft echter meer op het gebied van trailkleding. Zo kan je niet alleen in de winter, maar ook in de zomer aangenaam jouw trailrun lopen.

Dynafit Ultra 3L dames

Welke kledingitems heeft Dynafit voor trailrunning?

  • Shirts: kortemouwenshirts die vochtafdrijvend en sneldrogend zijn.
  • Singlets: zonder mouwen shirts, ideaal als het echt heel warm is.
  • Jackets: water- en winddichte jacks die beschermen in alle weersomstandigheden.
  • Shorts: comfortabele loopshorts met een goede vocht- en zweetafvoering.
  • 2-in-1 shorts: short met een binnenbroek om schuurplekken te voorkomen.
  • Winter Tights: lange loopbroeken met extra voering waardoor je lichaam warm blijft.
  • Lange mouwen shirt: de ideale tussenlaag in de winter als je een thermoshirt en jack draagt.

Dynafit trailaccessoires

Maak je trailrunning outfit compleet en kies voor Dynafit accessoires. Deze hulpmiddelen zijn handig om water mee te nemen, jezelf te beschermen tegen de zon of het voorkomen van blaren. Laten we van top tot teen deze accessoires met jou doornemen. De Alpine Visor Cap is een licht, vochtafvoerende pet waardoor je regen en zon uit je gezicht houdt. Of kies voor de Dynafit Performance 2 Dry Headband als je wilt voorkomen dat er zweet in je ogen terecht komt. In de winter zet je natuurlijk een muts, zoals de Dynafit Alpine Beanie, op om je oren en hoofd lekker warm te houden. Voor iedere trailrunner zijn goede loopsokken een must. De Dynafit Alpine Short Socks zijn naadloos, comfortabel en voorkomen blaren of andere irritaties.

Trailrugzak

Het belangrijkste item voor een trailrunner naast zijn loopschoenen is een multifunctionele looprugzak. Dynafit heeft een ruim aanbod van verschillende looprugzakken voor iedere trailrunner. Beginnende trailrunners kunnen het beste kiezen voor het compacte Dynafit Alpine 8 Vest. Deze heeft 8 liter inhoud en 11 compartimenten zodat je al je spullen kunt meenemen. Ga jij voor het grote avontuur? Kies dan voor een grotere rugzak zoals het Dynafit Alpine 15 Vest. Dit loopvest heeft 15 liter inhoud, twee zachte flacons van 500ml en ruimte voor een waterzak.

Dynafit trailschoenensale

Bij All4running vind je de gehele Dynafit trailschoenencollectie in meerdere kleuren en stijlen. All4running heeft Dynafit trailschoenen voor heren en dames. Sommige modellen zijn nu in de sale. Deze trailschoenen zijn met extra korting vanwege de oude kleurcollectie.

Heb je vragen over een van onze Dynafit producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze loopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste Dynafit trailschoenen en accessoires.

Shop Dynafit artikelen