Skip to main content
Brooks Trail collectie
Brooks trailcollectie

Koopgids

Brooks Trail

Welkom in de avontuurlijke wereld van Brooks Trail! Kies de juiste Brooks trailschoenen, kleding en gear zodat je kan genieten van sportieve uitdagingen op onverharde paden. Wij helpen jou op pad met deze Brooks Trail Koopgids. De Brooks trailcollectie staat klaar om je te verwelkomen, of je nu net gaat beginnen met trailrunning of dat je een ervaren en snelle trailrunner bent.

Shop Brooks Trail
Brooks trailcollectie

Over Brooks Trail

Al ruim 17 jaar werkt Brooks aan hun trailrunningcollectie. Dit heeft geleid tot een uitgebreid aanbod van trailrunningschoenen, kleding en accessoires. Wat je ook nodig hebt, Brooks ondersteunt je bij jouw trailrun. Versla rotsachtige terreinen en steile heuvels met de trailschoenen van Brooks, ontworpen om de ruige elementen van het offroad lopen te weerstaan. Met meer ondersteuning, verbeterde duurzaamheid en uitstekende waterdichtheid zijn de schoenen zeer functioneel. Trailrunners kiezen daarom voor Brooks trailschoenen, die creëren optimale grip en laten je soepel lopen over rotsen, wortels en glooiend terrein.

Wist je dat…

Brooks atleet en traillegende Scott Jurek heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de Brooks Cascadia. Scott Jurek heeft onder andere 6 keer op rij de Western States 100 miles gewonnen, onder andere op een prototype trailschoen van Brooks. Scott: “Jim Weber, CEO van Brooks, kwam op een dag naar mij toe met de vraag: wat moeten we doen om de beste trailschoen te maken? Ik vertelde hem dat ze moesten stoppen met het maken van tussenzolen met een dubbele foamlaag, want het veroorzaakt te veel enkelproblemen. Ze hebben ernaar geluisterd en de schoen is behoorlijk verbeterd. Dat is wat mij aanspreekt aan het team bij Brooks. Het is een jong en dynamisch bedrijf dat open staat voor ideeën en nieuwe concepten.”

Hardlooppetje bij warm weer
Luchtige hardloopkleding bij warm weer
Brooks trail
“Versla rotsachtige terreinen en steile heuvels met de trailschoenen van Brooks, ontworpen om de ruige elementen van het offroad lopen te weerstaan.”

Daan Glorie – Productexpert

De Brooks trailschoenen op een rijtje

Brooks Divide

Brooks Divide 4

De Brooks Divide 4 zijn trailschoenen voor de neutrale loper. Dit model is ideaal voor de beginnende loper en is een echte road-to-trailschoen. Loop met gemak een stuk op asfalt naar het bos en ervaar de juiste grip als je onverhard gaat lopen. De zachte DNA LOFT-tussenzool zorgt voor soepele overgangen en veel comfort voor het lopen van korte en lange trails.

Brooks Cascadia

Brooks Cascadia 17

De Cascadia 17 is de meest veelzijdige trailschoen van Brooks. Met de DNA LOFT v3-tussenzool loop je met extra comfort korte en lange afstanden. Het Ballistic Rock Shield beschermd jouw voeten tegen scherpte obstakels terwijl het Trail Adapt System zorgt voor stabiliteit en een dynamische afwikkeling. Dankzij TrailTrack rubber heb je optimale grip in alle omstandigheden en op alle terreinen.

Brooks Caldera 7

Brooks Caldera 7

De Brooks Caldera 7 zijn neutral trailschoenen. De Caldera 7 is een ideale trailschoen voor het lopen van langere afstanden over trails. Dankzij de hoge mate aan demping verslind je de kilometers met veel comfort. Ook geven ze gerichte bescherming om lange afstanden af te leggen. De tussenzool bestaat uit een dikke laag DNA Loft v3 en is ten opzichte van de voorganger voorzien van verhoogde zijwanden zodat de voet stabieler in het dempingsmateriaal staat.

Brooks Catamount 3

Brooks Catamount 3

De Brooks Catamount 3 is jouw ideale Schoen wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare allround trailschoen. De Catamount is lichtgewicht, responsief en het meest geschikt voor het lopen van snellere trailruns. Dit model is geliefd vanwege zijn veelzijdigheid, want je kan ook comfortabel lange afstanden lopen. In de voorvoet zit een SkyVault voortstuwingsplaat dat voor protectie én snelheid zorgt.

Welke Brooks trailschoen past bij jou?

Ben je benieuwd welke Brooks trailschoen bij jou past? Dit hangt af van jouw doel, op welke ondergrond je gaat trailen en hoe ver je van plan bent te gaan lopen. De Brooks trailcollectie bestaat uit trailschoenen voor korte en lange afstanden. Mocht je gaan voor snelheid, dan heeft Brooks ook een lichtgewicht trailschoen. Wij zetten alle Brooks trailschoenen op een rijtje in een overzichtelijke tabel en vertellen welke jij moet kiezen.

Brooks Divide 4

All terrain

Gewicht
Ca. 263 gr (D) / 309 gr (H)

Offset
8 mm

Zooldikte (hiel – voorvoet)
31 / 23 mm

Type trail
Beginner / allround

Brooks Cascadia 17

Technische trails

Gewicht
Ca. 277 gr (D) / 331 gr (H)

Offset
8 mm

Zooldikte (hiel – voorvoet)
20 / 12 mm

Type trail
Allround

Brooks Caldera 7

Technische trails

Gewicht
Ca. 266 gr (D) / 301 gr (H)

Offset
6 mm

Zooldikte (hiel – voorvoet)
38 / 32 mm

Type trail
Lang / ultra

Brooks Catamount 3

Technische trails

Gewicht
Ca. 238 gr (D) / 275 gr (H)

Offset
6 mm

Zooldikte (hiel – voorvoet)
22 / 16 mm

Type trail
Snel / kort – lang

Hardlooppetje bij warm weer
Brooks trailkleding

Onze ervaringen met Brooks trailschoenen

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Menno Munster en Daan Glorie.

Brooks Divide 4 (Daan)

Brooks Divide 4

“Ik mocht deze schoen testen tijdens een trailrun in Zeewolde. Ik vind dit een ideale trailschoen voor lichte trailruns op rustig tot gemiddeld tempo. Door de DNA LOFT-tussenzool kan ik op asfalt even inlopen naar de duinen en daar genieten van een mooie onverharde route. Dit is dus een echte hybride trailschoen. Ik adviseer deze trailschoen voor 5 km tot halve marathon afstand.”

Brooks Cascadia 17 (Daan)

Brooks Cascadia 17

“Ten opzichte van de Divide 4 is dit een trailschoen met een robuuster uiterlijk, meer grip en meer bescherming voor mijn voeten. Dit is de ideale trailschoen als ik de bergen in ga, omdat dit model is voorzien van een rotsplaat. Deze beschermt mijn voeten tegen vaste en losse obstakels. Ik vind de Cascadia 17 heel stabiel bij het lopen op boomstronken, zandpaden en afdalingen. Dit trailmodel heeft ook meer demping waardoor je ook langere trails vanaf 21 km kan lopen met veel gemak en comfort.”

Brooks Caldera 7 (Menno)

Brooks Caldera 7

“Ik vind dit veruit de meest comfortabele trailschoen van Brooks. Dit komt niet alleen door de dikke tussenzool, maar ook de bredere voorvoet en de hoge energieteruggave. De zool is vrij breed gemaakt zodat je ook stabiel blijft lopen tijdens ultra-afstanden. Deze schoen is minder geschikt voor korte en snelle trailruns, omdat je minder grondcontact hebt. Ik kan deze schoen zeker aanraden voor echte trailliefhebbers die het liefste elke dag een trailrun doen. Ben je van plan om een ultratrail te doen? Overweeg dan zeker de Caldera 6.”

Brooks Catamount 3 (Menno)

Brooks Catamount 3

“Deze trailschoen is zo licht als een veertje. Ik gebruik hem graag voor mijn trailruns in Bergen en Schoorl. Daar heb je namelijk veel uitdagende klimmetjes met flinke stijgingspercentages. Door de SkyVault-plaat merk ik op de voorvoet een goede voorwaartse propulsie. Ik loop wat meer op de voorvoet en dan is deze trailschoen zeker een aanrader. Ten eerste vanwege het gewicht, maar ten tweede ook door de lagere offset van 6 mm. Hoe lager de offset, hoe meer je op je voorvoet gaat lopen.”

Brooks trailkleding

Met de juiste loopkleding heb je altijd goede bescherming in alle weersomstandigheden. De Brooks High Point Trail kledingcollectie houd je niet alleen warm in koude omstandigheden, maar is vaak ook voorzien van slimme oplossingen om onderweg al je spullen mee te nemen. Denk hierbij aan extra zakken voor het opbergen van je telefoon, sleutels en sportvoeding.

De Brooks High Point Trail kledingcollectie bestaat uit veel verschillende items zodat je op alle omstandigheden bent voorbereid. Om de beste trailproducten te ontwikkelen heeft Brooks discussies gehad met trailrunners en geluisterd naar hun behoeftes. Hierbij hebben ze de technologieën van hun allround loopschoenen en reguliere kledingcollectie toegepast in hun trailrun producten. De Brooks trailkleding geeft jou optimale bewegingsvrijheid, veel opslagmogelijkheden en makkelijke navigatie tijdens jouw trailrun.

Welke kledingitems en accessoires heeft Brooks voor trailrunning?

  • T-Shirts: ultradun shirt die effectief vocht en zweet afvoert.
  • Jackets: High Point Waterproof Jacket is volledig waterdicht en opvouwbaar.
  • Singlets: sneldrogend, lichtgewicht en geeft optimale bewegingsvrijheid.
  • Lange mouwen shirt: ideale tussenlaag in de winter om warm te blijven.
  • Sokken: Functionele sokken met merino wolmix voor hoog ademend vermogen.
  • Petjes: om zon en regen uit jouw gezicht te houden.

Brooks trailschoenensale

Bij All4running vind je de gehele Brooks trailschoenencollectie in meerdere kleuren en stijlen. All4running heeft Brooks trailschoenen voor heren en dames. Sommige zijn nu in de sale. Deze modellen zijn met extra korting vanwege de oude kleurcollectie.

Heb je vragen over een van onze Brooks producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze loopexperts helpen jou graag verder bij het selecteren van de juiste Brooks trailschoenen.

Shop Brooks Trail