Skip to main content
ASICS Fuji Trail collectie
ASICS Fujitrail collectie

Koopgids

Ontdek de ASICS Fujitrail collectie

Ga vol zelfvertrouwen de strijd aan met de natuur. Of je nu een rondje door het bos om de hoek gaat of een ultratrail gaat lopen door de Alpen, met de trailrunninguitrusting van ASICS weet je zeker dat je outfit goed in orde is. Wil jij weten welke trailschoen het beste bij jou past of welke kleding je echt nodig hebt? Deze koopgids is er om jou om de beste producten te laten kiezen, zodat jij elke uitdaging aan kan. Wil je meer weten over trailrunning? Lees dan ons blog over trailrunning.

Shop ASICS Fujitrail artikelen
ASICS Fuji Trail schoen

Over ASICS Fujitrail

De ASICS Fujitrail collectie is ontwikkeld in samenwerking met enthousiaste trailrunners. De producten zijn voorzien van de nieuwste en beste technologieën zodat je veilig en comfortabel op avontuur kunt gaan.

Met de trailrunningschoenen van ASICS kun je elk terrein overwinnen. Ze zijn voorzien van een comfortabele tussenzool en een slijtzool met extra veel grip en hebben een ademend bovenwerk. Voor wie geen natte voeten wil krijgen zijn er ook trailschoenen met een waterdicht bovenwerk en voor de snelheidsduivels zijn er ook superlichte trailschoenen.

De kleding en accessoires in de trailcollectie van ASICS kenmerken zich door een hoog ademend vermogen en hebben ook veel mogelijkheden om spullen mee te nemen.

Wat is trailrunning

Trailrunning is misschien wel de mooiste manier van lopen die er bestaat. In de natuur, klimmen over heuvels, lopen door de blubber en slalommen door het hoge gras. Het lopen op onverharde paden is populairder dan ooit. Maar hoe begin je nu met trailrunning en welke materialen heb je nodig? In onze uitgebreide blog vertellen we je alles wat je moet weten!

Lees het trailrunningblog

Wist je dat..

ASICS probeert de trailschoenencollectie extra duurzaam te produceren. Zo wordt de Fuji Lite 3 bijvoorbeeld gemaakt met een bovenwerk van 63% hergebruikt materiaal, een tong van 100% gerecycled materiaal, een FF ECO tussenzool die 20% duurzamer is en een inlegzool waar minder verf voor wordt gebruikt.

ASICS Fuji Trail jacket
ASICS Fuji Trail runner
ASICS Fuji Trail runner
“ASICS heeft in de laatste jaren een hele grote stap gezet op het gebied van trailrunning. De trailschoenen van ASICS zijn heel goed geworden en behoren tot de meest comfortabele trailschoenen van onze hele collectie.”

Daan Glorie – Productexpert

ASICS Fuji Trail

Ga het avontuur aan met ASICS Fujitrail schoenen

Welke trailschoen van ASICS het beste bij je past hangt ervan af wat je doelen zijn met trailrunning. Ga je voor korte of lange runs? Ga je voor pure snelheid of voor maximaal comfort? Elke ASICS Fujitrail schoen heeft zijn eigen kwaliteiten.

Opsomming1

ASICS Trabuco Max 2

De ASICS Trabuco Max 2 is, zoals de naam al doet vermoeden, een trailschoen met maximale demping. Speciaal gericht op lange trailruns heeft de Trabuco Max 2 een dikke laag FF Blast+-materiaal in de tussenzool zodat jij super comfortabel kunt lopen en daarbij zo veel mogelijk energie kunt besparen.

Type: Lange/ultra trailruns  Offset: 5mm  Gewicht: 305/265gr

Shop ASICS Trabuco Max 2
Opsomming 2
ASICS Gel-Trabuco 11

ASICS GEL Trabuco 11

De Gel Trabuco 11 is de trailschoen waarmee je alles aankunt. De tussenzool van Flytefoam Terra is versterkt in de voorvoet met een EVA plaat, zodat je geen last hebt van stenen die door de zool heen prikken. Door het brede platform is de Trabuco ook zeer stabiel en met de ASICS GRIP slijtzool heb je ook in modderige omstandigheden goede grip.

Type: Lange/ultra trailruns  Offset: 8mm  Gewicht: 300/265 gr

Shop ASICS Gel-Trabuco
Opsomming 3

ASICS Fuji Speed

ASICS Fuji Speed

Speciaal voor trailwedstrijden over korte afstanden is er de ASICS Fuji Speed. Met zijn 240 gram is de trailschoen ongelofelijk licht. In de Flytefoam tussenzool is ook een Pebax plaat verwerkt voor extra voortstuwing bij elke stap. Deze plaat is flexibeler en beter geschikt voor trailrunning dan de carbon platen die je in de wedstrijdschoenen voor op de weg vindt.

Type: Korte/medium trailruns  Offset: 5mm  Gewicht: 240/210 gr

Shop ASICS Fuji Speed
Opsomming 3

Asics Fuji Lite 4

ASICS Fuji Lite 4

Voor de liefhebbers van een lichtgewichte trailschoen met goede demping is er de Fuji Lite 4. Dit is eigenlijk het lichtere broertje van de Trabuco 11 en heeft een wat dunnere zool. Ook in het bovenwerk is de Fuji Lite 4 lichtgewicht en is er gebruik gemaakt van duurzame materialen. Dit maakt de schoen goed geschikt voor korte trailruns, of trailruns op een wat hoger tempo.

Type: Korte/medium trailruns  Offset: 5mm  Gewicht: 260/225 gr

Shop ASICS Fuji Lite

ASICS Fujitrail kleding voor alle omstandigheden

Omdat trailrunning andere uitdagingen heeft dan lopen op de weg, is de kleding ook anders. Bij trailrunning krijg je vaak te maken met wisselende omstandigheden en dan is het belangrijk dat je daar goed op bent voorbereid. Bovendien wil je bij het overwinnen van de vele hoogtemeters zo min mogelijk gewicht bij je dragen. De trailkleding van ASICS is goed ademend, bevat veel mogelijkheden om dingen mee te nemen, is licht van gewicht en beschermt je tegen wind en regen.

ASICS Fujitrail runningshorts

De trailrunning shorts van ASICS hebben extra opbergruimte voor bijvoorbeeld je telefoon, gels of een softflask met water. Als je van een strakke tight houdt, dan is de FujiTrail Sprinter voor heren of dames echt jouw broek. Met zakken op de zijkant van het been en rond het middel, kun je bovendien erg veel spullen meenemen. Als je liever met een ruimer vallende short rent, is er de FujiTrail Short.  Deze heeft ook veel opbergruimte rond je middel en een apart zweetbestendig vakje voor je telefoon. Combineer het beste van twee werelden met het FujiTrail 2-in-1 Short (dames / heren). Een strak binnenbroekje geeft compressie aan de bovenbenen en daaroverheen heb je een short met veel opbergruimte rond het middel.

ASICS Fujitrail bovenkleding

Om het niet te warm te krijgen is het belangrijk dat je ook op het bovenlijf goed ademende kleding draagt. Het Fujitrail T–Shirt (dames / heren) is zeer lichtgewicht en dankzij de dubbele rits kun je zelf bepalen hoe veel verkoeling je wilt. Het Fujitrail Logo Shirt (dames / heren) met lange mouwen heeft platte naden om irritatie te voorkomen. Om je te beschermen tegen wind en regen is er de Fujitrail Anorak voor dames of heren. Dit jasje weegt bijna niks en zorgt ervoor dat je niet te snel afkoelt.

Blijf droog met waterdichte ASICS Fujitrail schoenen en trailkleding

Omdat het weer in de bergen snel kan omslaan is het belangrijk om waterdichte spullen te gebruiken. Er is niets vervelender dan lange afstanden te moeten afleggen in natte schoenen of doorweekte kleding. Daarbij moeten de schoenen en kleding natuurlijk wel goed ademen. Anders wordt je alsnog nat, maar dan van het zweet.

Gore-Tex Trailschoenen

Een paar waterbestendige Gore-Tex trailschoenen zijn echt de moeite waard als je regelmatig aan trailrunnen doet. Als je door de regen of door de plassen loopt, zorgt het Gore-Tex-membraan in het bovenwerk ervoor dat je voeten niet nat worden. Zo blijven je sokken lekker droog en blijven je voeten comfortabel. Het voordeel van Gore-Tex is ook dat het goed ademt en je daardoor niet snel te warme voeten krijgt. De GEL Trabuco 11 GTX en de GEL Sonoma GTX trailschoenen maken allebei gebruik van deze speciale technologie.

Waterproof Jacket

Om het bovenlijf droog te houden is er het Fujitrail Waterproof Jacket voor dames en heren. Dit jasje is gemaakt van Pentex-materiaal en is wind- en waterdicht. De naden zijn volledig afgedicht zodat ook daar geen regen naar binnen kan komen. Je kunt het ook zeer klein opvouwen in de eigen zak waardoor deze jas makkelijk meeneemt.

Trailrunningaccessoires van ASICS

Als je al jouw gear makkelijk mee wilt nemen kan dat met het Fujitrail Hydration Vest 7L. Dit loopvest heeft ruimte voor twee softflask, zakjes voor gels, speciale straps voor en op de rug ook plek voor een waterzak. Als dit nog niet genoeg is is er ook nog de Fujitrail Backpack 20L, met een speciaal systeem om schudden te voorkomen.

Eindsprint

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de collectie dan in onze webshop. Heb je vragen over een van onze ASICS Fujitrail producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze loopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste ASICS Fujitrail schoenen en accessoires.