Skip to main content
Nike React Infinity Run Flyknit 4 hardloopschoenen
Nike React Infinity Run Flyknit 4 hardloopschoenen

Productreview

Nike React Infinity Run Flyknit 4 – To Infinity and Beyond!

De Nike React Infinity Run Flyknit 4 geeft jou oneindig comfort tijdens elke looptraining. Dit model is van top tot teen vernieuwd en heeft ons positief verrast. Je vraagt je vast af; wat zijn eigenlijk de updates en waarom zou jij dit model moeten kiezen? Je leest het allemaal in ons blog.

Shop damesmodelShop herenmodel
Nike React Infinity Run Flyknit 4 hardloopschoenen

3redenen waarom de Nike React Infinity Run Flyknit 4 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je loopt regelmatig lange afstanden vanaf 10 km

De Nike React Infinity Run Flyknit 4 is jouw ideale allround loopschoen voor lange afstanden. De tussenzool is nu voorzien van React X foam wat meer energieteruggave en demping heeft dan zijn voorganger. Dit maakt de schoen geschikt voor lange afstanden, wanneer je benen wat vermoeid raken en je wat meer comfort nodig hebt.

Opsomming 2

Je bent fan van een loopschoen met een “rocker”

Je kan er bijna niet omheen, maar de meeste loopschoenen van tegenwoordig zijn voorzien van een “rocker”. Dit betekent dat de zool een gebogen vorm heeft. Vergelijk dit met de vorm van een schommelstoel. Een schommelstoel zal nooit omvallen en altijd naar voren rollen. Dit probeert de “rocker” van de zool ook met jouw voeten te doen. Zodra je landt, zal je merken dat je een voorwaartse en soepele afzet naar de voorvoet krijgt.

Opsomming 3

Je hebt een neutrale afwikkeling en zoekt een echte allrounder

De React Infinity Run Flyknit 4 is gemaakt voor de loper met een neutrale afwikkeling. Dat betekent dat jouw voeten tijdens het afwikkelen naar voren bewegen en dat je enkels niet naar binnen zakken. Deze loopschoen heeft een uitgebalanceerde demping waardoor je veel schokabsorbtie ervaart tijdens lange afstanden en ook gemakkelijk kunt versnellen tijdens intervaltrainingen.

Nike React Infinity Run Flyknit 4 hardloopschoenen
Nike React Infinity Run Flyknit 4 hardloopschoenen
Nike React Infinity Run Flyknit 4 hardloopschoenen
“De Nike React Infinity zit qua comfortlevel tussen de Nike Pegasus en de Nike ZoomX Invincible. Hij is stabieler dan de Invincible en heeft wat meer demping ten opzichte van de Pegasus.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat?

De eerste versie van de Nike Infinity React zag het daglicht voor het eerst in 2019. Toen werd de schoen gelanceerd als zachtere en lichtere alternatief van de Nike Structure. Beide schoenen geven ondersteuning, maar de React Infinity geeft een nieuwe kijk op stabiliteit en antipronatie. Daardoor ervaren lopers 52% minder lichamelijke klachten in vergelijking met traditionele antipronatieschoenen. Tegenwoordig is de Infinity React Flyknit 4 een stabiele neutrale loopschoen.

De Nike React Infinity Run Flyknit 4 in detail

Nike React Infinity Run Flyknit 4
Flyknit bovenwerk

zorgt voor ventilatie en een stevige omsluiting om je voeten.

Nike React

biedt een licht, duurzaam foam voor een soepele, responsieve loopervaring.

Extra rubber

op de slijtzool zorgt voor grip en duurzaamheid.

Moet ik kiezen voor de Nike React Infinity Run Flyknit 4 of ZoomX Invincible?

De Nike React Infinity Flyknit 4 is relatief iets stabieler en heeft wat minder demping dan de ZoomX Invincible. Dit komt door de toepassing van het Nike React X foam wat zacht is, maar iets minder energie teruggeeft. Bij de React Infinity zit je met je voet wat dieper in de zool zodat deze stabiel in de schoen staat.

3kenmerken van de Nike React Infinity Run Flyknit 4

Opsomming1

Flyknit bovenwerk

Het Flyknit in het bovenwerk zorgt voor ventilatie, maar ook een goede lockdown rondom jouw voeten. De waterafstotende voering bij de neus zorgt voor bedekking als het weer slecht wordt. De Flyknit tong is verstelbaar en zacht, zodat je enkel en hak geen last hebben van irritatie bij het lopen van lange afstanden. Rondom de middenvoet zit een interne Flyknit band die zorgt voor een elastische, aansluitende pasvorm.

Opsomming 2

React X tussenzool

De tussenzool van de Infinity React is volledig vernieuwd. Daardoor ervaar je nu een zachtere en lichtere demping onder je voeten. Het React X is misschien niet zo responsief als het Zoom X dempingsmateriaal, maar is wel uitgebalanceerd zodat je kan lopen met veel stabiliteit.

Opsomming 3

Gebogen slijtzool

De gebogen slijtzool met rocker zorgt ervoor dat elke stap natuurlijker aanvoelt en biedt efficiëntie tijdens je run, zodat je minder energie verspilt tijdens het lopen. De ronde zool biedt flexibiliteit wanneer je voet loskomt van de grond en een soepele ervaring wanneer je voet vooruit beweegt. De overgang van hak naar tenen gaat moeiteloos zodat je minder vermoeide voeten ervaart.

Advies voor Nike schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Wij adviseren de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 voor jouw rustige trainingen en lange afstanden. De Nike Infinity React Flyknit 4 is een ideale allrounder waarmee je rustige en snelle trainingsruns kunt doen. En tot slot is de Nike Zoom Fly 5 een fijne loopschoen voor korte intervallen en snelle duurlopen tot de halve marathon. Wil jij binnenkort een persoonlijk record op de halve of hele marathon lopen? Ga dan voor de Vaporfly of Alphafly.

De Nike React Infinity Run Flyknit 4 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de Nike React Infinity Run Flyknit 4 voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Specifications Nike React Infinity Run Flyknit 4

Offset
8 mm
Weight men
ca. 353 gram
Weight women
ca. 281 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“Deze schoen zit super comfortabel om mijn voeten. De hielkap is niet intern verstevigd, maar is wel relatief hoog voor een goede omsluiting. De voorvoet is best wel breed, dus ik adviseer dit model ook aan lopers met een wat bredere voet of hallux valgus. De vorige versies van de Infinity vond ik te strak rondom de middenvoet, maar dit is gelukkig aangepast. Ook lopers met een hoge wreef zullen dit model waarderen. In het mesh bovenwerk zitten overal perforaties waardoor mijn voeten tijdens een warme run toch lekker koel bleven. Aan de achterkant zit een treklus voor het makkelijk aan- en uittrekken van de schoen.”

Nike React Infinity Run Flyknit 4 hardloopschoenen

Stride

“Het React X foam voelt zacht aan, maar tegelijkertijd ook heel stabiel. De Nike React Infinity zit qua comfortlevel tussen de Nike Pegasus en de Nike ZoomX Invincible. Hij is stabieler dan de Invincible en heeft wat meer demping ten opzichte van de Pegasus. Ik voel dat mijn hiel wat dieper in het foammateriaal staat en dat maakt de Infinity wat stabieler ten opzichte van andere modellen van Nike. De zool heeft een brede basis en de hiel steekt uit waardoor ik een soepele afwikkeling van hak naar teen ervaarde. Tijdens de duurloop gaven deze loopschoenen een goede vering waardoor ik heerlijk liep.”

Nike React Infinity Run Flyknit 4 hardloopschoenen

Comfort

“Er zit duidelijk meer leven in dit nieuwe React X dempingsmateriaal dan in de demping van zijn voorgangers. Dit is daardoor een van de beste trainingsschoenen van Nike aller tijden. De React Infinity 4 heeft geen maximale demping, maar is comfortabel genoeg om halve en hele marathons te lopen. Ik vind de React Infinity een hele prettige schoen voor duurlopen, hersteltrainingen en tempolopen. Voor intervallen zou ik eerder kiezen voor bijvoorbeeld de Nike Zoom Fly, omdat dit model wat meer energieteruggave heeft. Wil jij een comfortabele allround loopschoen? Stop dan met zoeken en “go to Infinity and beyond!”

Nike

De Nike allround schoenencollectie

Welke Nike loopschoen kies jij? De Nike Pegasus is de ideale allrounder voor beginners en gevorderde lopers. Door de Zoom Air units in de tussenzool voelt de schoen licht en responsief aan. Ga jij langere afstanden lopen vanaf 10 km? Dan is de Vomero een geschikte keuze, want het ZoomX dempingsmateriaal geeft wat meer energieteruggave als je langer gaat lopen. Ben je misschien in training voor een marathon? Nike heeft de ZoomX Invincible ontworpen voor rustige duurlopen en herstelruns voor iedere loper die in voorbereiding is voor een halve of hele marathon.

Eindsprint

De React Infinity Run Flyknit 4 heeft een volledige metamorfose ondergaan en wij zijn erg verrast door deze schoen. Het foam voelt veerkrachtiger aan, de schoen is stabieler en tot slot zit deze allrounder heerlijk om je voeten. Deze schoen van Nike kan zo maar eens uitgroeien tot publiekslieveling.

De Nike React Infinity Run Flyknit 4 is vergelijkbaar met de Saucony Endorphin Shift en de Asics Cumulus 25. Dit zijn ook allround loopschoenen met veel demping en stabiliteit voor de neutrale loper. De Nike React Infinity Run Flyknit 4 is ideaal voor rustige trainingen, maar minder geschikt voor intervaltrainingen en wedstrijden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike React Infinity Run Flyknit 4 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.