Skip to main content
HOKA hardloopschoenen
HOKA Collectie

Koopgids

Welke HOKA loopschoenen passen het beste bij jou?

HOKA allround loopschoenen en trailschoenen zijn niet meer weg te denken uit de loopwereld. De zachte sportschoenen van HOKA werden in eerste instantie ontwikkeld voor trail- en ultralopers. Zij omarmden het merk direct vanwege de demping en stabiliteit van de schoenen. Tegenwoordig biedt HOKA een zeer veelzijdig aanbod loopschoenen voor verschillende typen lopers op verschillende ondergronden. Op deze pagina nemen we je mee door het gehele assortiment. Zo kom jij erachter welke HOKA schoenen het beste bij jou, je doelen en je loopstijl passen.

Shop HOKA loopschoenen voor damesShop HOKA loopschoenen voor heren
HOKA hardloopschoenen

Over HOKA

HOKA is een relatief nieuw loopmerk en is in 2009 ontstaan. De oprichters van HOKA komen uit Frankrijk en probeerden de oplossing te vinden voor een simpel probleem. In Annecy liepen ze veel in de bergen en vonden ze met name het bergafwaarts lopen erg belastend voor het lichaam. Ze wilden dit bergafwaarts lopen minder zwaar maken door de aard van de loopschoenen te herzien.

Bij de ontwikkeling van de loopschoenen liet HOKA zich niet leiden door de gangbare standaarden die toentertijd in de loopwereld golden. Dit deden ze niet om controversieel te zijn, maar juist om het comfort en de demping centraal te laten staan. Zo ontstond de iconische, grote tussenzool van de HOKA loopschoenen.

Hoe vallen HOKA schoenen?

Over het algemeen geldt dat je voor HOKA loopschoenen dezelfde maat kunt gebruiken als voor je normale loopschoen. Dit is meestal één maar groter dan de maat van je casualschoenen. HOKA valt wel vaak een beetje smal ter hoogte van de midvoet, dus lopers met een wat bredere voet moeten wat eerder uitkijken naar een ‘wide’ variant.

HOKA Collectie
HOKA Collectie
“Je ziet dat HOKA echt een trend heeft gezet in de wereld van de zachtere loopschoenen met de dikke zolen en de rockers in de voorvoet. Bijna alle andere merken hebben nu minstens één schoen die op een HOKA lijkt.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat…

De HOKA Speedgoat is vernoemd naar de Amerikaanse ultraloper Karl Meltzer. Hij heeft meerdere ultramarathons van 100 mijl gewonnen en bovendien snelheidsrecords verbroken op lange-afstandspaden in Amerika. Karl is nu wedstrijdorganisator van de Speedgoat 50km in Sandy Utah.

3technieken die HOKA uniek maken

Opsomming 1

Grote tussenzool

De grote tussenzool biedt maximale demping bij een minimaal gewicht. Door dikte kan de schoen extra in- en uitveren. De tussenzool vangt daardoor schokken uitstekend op en zorgt voor comfort en stabiliteit.

Opsomming 2

Meta-Rocker geometrie

De Meta-Rocker geometrie in de tussenzool ondersteunt het natuurlijke looppatroon omdat de tussenzool je als het ware voortstuwt tijdens het lopen en zorgt voor een soepele afwikkeling van de voeten.

Opsomming 3

Active Foot Frame

Daarnaast maken de HOKA schoenen gebruik van een Active Foot Frame. Hierdoor zit de voet in HOKA schoenen diep in de tussenzool in plaats van er bovenop. Dit zorgt voor geïntegreerde stabiliteit voor allerlei lopers met een breed scala aan loopstijlen

GLIDE allround loopschoenen

GLIDE is de collectie HOKA schoenen met de meest soepele en zachte loopervaring. De schoenen zijn opgebouwd met de HOKA principes van maximale demping en minimaal gewicht. Voor elk tempo is er een schoen met heerlijke zachte demping en ook voor lopers die extra stabiliteit nodig hebben zijn er meerdere opties. Als je nog moet bijkomen van je vorige run, dan kan dit ook met een paar HOKA Ora Recovery slippers.

Neutrale loopschoenen

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton

De Clifton is ontworpen voor je dagelijkse training en run. De schoenen bieden veel comfort en een zachte loopervaring.

Offset: 5 mm  Gewicht: 204 gr (d) / 248 gr (h)

HOKA Bondi

HOKA Bondi

De loopschoenen uit de Bondi serie bieden de meeste demping van alle HOKA schoenen voor lopen op de weg.

Offset: 4 mm  Gewicht: 252 gr (d) / 307 gr (h)

HOKA ORA Recovery Slide

HOKA Ora Recovery Slide

Deze slipper draag je na het lopen van een intensieve training of wedstrijd, zodat je voeten kunnen rusten en luchten op het wolkachtige voetbed. Draag deze slipper als je optimaal wil herstellen!

Offset: 6 mm Gewicht: 181 gr

Antipronatieschoenen

HOKA Arahi

Arahi

De Arahi zijn zeer lichte antipronatieschoenen. De Arahi geeft comfortabele demping zonder de schoenen te verzwaren.

Offset: 5 mm  Gewicht: 216 gr (d) / 264 gr (h)

HOKA Gaviota

Gaviota

Deze loopschoenen hebben maximale demping en maximale stabiliteit en is ook ideaal voor de wat zwaardere loper.

Offset: 6 mm  Gewicht: 252 gr (d) / 310 gr (h)

FLY Tempo- en Wedstrijdschoenen

De FLY collectie bevat de meest responsieve schoenen gemaakt voor hogere tempo’s. De schoenen worden gekenmerkt door een licht gewicht en een grote mate van demping. Binnen het ProFly systeem wordt er gebruik gemaakt van verschillende lagen van zeer responsief foam en worden er ook carbonplaten toegepast om te zorgen voor een zo snel mogelijke afwikkeling. De FLY collectie is gebaseerd op het gewichtloze gevoel van vliegen en kent geen grenzen.

HOKA Rocket X

De Rocket X is ontworpen voor prestatie en het lopen op hoog tempo. De schoenen bieden een snelle afzet en een vrij zachte landing.

Offset: 5 mm  Gewicht: 210 gr

HOKA Mach 5

HOKA Mach

Deze veelzijdige sportschoen is comfortabel genoeg voor de lange afstand en reageert net zo goed op tempoversnellingen.

Offset: 5 mm  Gewicht: 193 gr (d) / 232 gr (h)

HOKA Carbon X

HOKA Carbon X

De Carbon X zijn wedstrijdschoenen met een carbonvezelplaat. Deze plaat stuwt je voeten tijdens het lopen vooruit door zeer veel energie terug te geven.

Offset: 5 mm  Gewicht: 188 gr (d) / 222 gr (h)

SKY Trailschoenen

SKY is de trailschoenencollectie van HOKA, gemaakt om de bergtoppen mee te bereiken. De trailschoenen hebben de demping, grip en ondersteuning om de meest ruige terreinen mee te overwinnen. Of je nu een rondje door het park doet of een ultratrail door de Alpen loopt, de SKY collectie heeft voor iedereen een geschikte trailschoen.

HOKA Speedgoat 5

HOKA Speedgoat

De principes van de Speedgoat zijn simpel: lichtgewichte trailschoenen met een goede dosis demping, een wijde tussenzool en voldoende meta-rocker.

Offset: 4 mm Gewicht: 226 gr (d) / 276 gr (h)

HOKA Challenger ATR 7

HOKA Challenger ATR

De Challenger ATR is ontworpen voor het lopen op diverse ondergronden. Deze schoenen bieden goede bescherming bij verschillende weersomstandigheden.

Offset: 5 mm  Gewicht: 107 gr (d) / 252 gr (h)

HOKA Tecton X 2

HOKA Tecton X

De Tecton X is gemaakt voor snelheid en precisie en zorgt voor voortstuwing en zachte landingen.

 

Offset: 5 mm  Gewicht: 211 gr (d) / 252 gr (h)

Eindsprint

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de HOKA-collectie dan in onze webshop. Heb je vragen over een van onze HOKA producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze loopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste HOKA schoenen.

Shop HOKA loopschoenenShop HOKA loopschoenen