Skip to main content

Productreview

Nike Air Zoom Pegasus 41 – Een moderne klassieker

De Nike Air Zoom Pegasus 41 is een loopschoen die een feestje mag vieren. Al meer dan vier decennia is de Pegasus populair onder lopers van alle niveaus. De 41e editie van de Pegasus is volledig geüpdatet in zowel zool als bovenwerk. Wat je doel ook is, met de Pegasus kan jij elke dag op pad. Ook zo benieuwd naar de veranderingen? Je leest er alles over in onze blog.

Wat is nieuw?

  • ReactX Foam
  • Engineered Mesh

De Nike Air Zoom Pegasus 41 is verkrijgbaar vanaf 5 juni.

3redenen waarom de Nike Air Zoom Pegasus 41 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een veelzijdige en allround loopschoen

De Nike Pegasus 41 is geschikt voor korte en lange runs. De ReactX-tussenzool met twee zoom air units voelt aangenaam bij een lange duurloop, maar is responsief als je op een wat hoger tempo wil lopen.

Opsomming 2

Je loopt al op de Nike Air Zoom Pegasus 40

Mocht jij al lopen op de nike Air Zoom Pegasus 40, dan kan je moeiteloos overstappen naar het nieuwste model. De Pegasus 41 behoudt hetzelfde gevoel om de voet, want er zijn dezelfde materialen gebruikt in het bovenwerk. Ook in de zool zien we op dezelfde manier de air zoom units terugkomen in de hiel en in de voorvoet.

Opsomming 3

Je bent een haklander, midden- of voorvoetloper

Ja, je leest het goed. De Nike Pegasus 41 is een ideale loopschoen, ongeacht wat je looptechniek is. Door een hogere offset van 10 mm en een uitgebalanceerde demping is dit een betrouwbare loopschoen. De Nike Pegasus 41 is geschikt voor de beginnende loper, maar ook voor de loper die zijn eerste marathon wil lopen.

"Ik houd van de veelzijdigheid van de Pegasus. Ik loop er graag mee op de weg, op de baan en in de duinen”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

De Nike Pegasus bestaat al 41 jaar en er zijn inmiddels enorm veel Pegasusliefhebbers op de wereld. Om de fans tegemoet te komen bij hun verschillende loopavonturen zijn er inmiddels ook verschillende versies van de Pegasus uitgebracht. Zo is er de Pegasus Trail in een normale en een GORE-TEX-variant voor jouw droge en natte trailrunavonturen. In het najaar van 2024 komt ook de geliefde Pegasus Turbo weer terug, die gemaakt is voor de snellere trainingen.

De Nike Air Zoom Pegasus 41 in detail

Nike Pegasus 41
EXTRA VULLING BIJ DE KRAAG

voor een comfortabele pasvorm.

NIEUW MESH BOVENWERK

Nog zachter en ademend.

NIKE REACTX TUSSENZOOL

Responsiever en duurzamer.

TWEE ZOOM AIR UNITS

bij de hak en voorvoet voor een veerkrachtig gevoel.

SLIJTZOOL MET EEN WAFELPATROON

voor optimale grip en goede duurzaamheid.

Wat is de geschiedenis van de Nike Pegasus?

De “Pegasus” is het oudste model loopschoenen van Nike. Tevens één van de populairste. Tijdens de New York City Marathon 1982 werd de Pegasus voor de eerste keer geïntroduceerd. Meteen werden er al 35.000 paar verkocht in het eerste jaar. De Pegasus was uniek, want deze loopschoen had als enige een Air Unit in de hiel in plaats van een traditionele EVA-tussenzool. Lopers waardeerden ook de goede grip door het wafelpatroon van de slijtzool. Nog steeds is de Pegasus een van de weinige loopschoenen met luchtkussens in de tussenzool. Deze zogenaamde Nike Air Units geven een unieke en veerkrachtige demping.

3kenmerken van de Nike Air Zoom Pegasus 41

Opsomming1

Verbeterd bovenwerk

De pasvorm is altijd een van de pluspunten geweest van de Pegasus en Nike heeft geprobeerd hetzelfde fijn gevoel te behouden, met enkele verbeteringen. De band om de midvoet is gelijk aan die in de Pegasus 40, maar het mesh is zachter en meer ademend.

Opsomming 2

Nike ReactX tussenzool

De tussenzool van de Pegasus 41 is compleet vernieuwd. React-foam is vervangen door ReactX-foam. Dit materiaal geeft 13% meer energie terug en de carbon footprint is 43% lager. De zool is bovendien 3 millimeter dikker geworden voor extra demping en bescherming. De Zoom Air-units geven je daarnaast een extra bounce in de hak en in de voorvoet.

Opsomming 3

Slijtzool met een wafelstructuur

Nike werd in 1974 bekend om de “Waffle Sole”. Amerikaanse atletiekcoach en medeoprichter van Nike, Bill Bowerman, experimenteerde met rubberen zolen die hij maakte met het wafelijzer van zijn vrouw. Deze kenmerkende slijtzool zien we ook terug bij de Pegasus 41. De slijtzool is duurzaam en geeft een goede grip in alle weersomstandigheden. De extra flexgroef zorgt voor een soepele afzet bij de neus.

De Nike allround loopschoenen

Ben jij op zoek naar een allround loopschoen? Nike heeft een breed scala aan loopschoenen die je elke dag kan aantrekken, welke training je ook gaat doen. De Nike Pegasus is het populairste model met een uitgebalanceerde demping en twee Nike Zoom Air Units. Één dempingsniveau hoger staat de Nike Vomero 17. Dit model heeft een ZoomX-tussenzool en is daardoor geschikt voor lange runs. Maximale demping, maximaal comfort; dat is het motto van de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3. Deze loopschoen heeft een extra dikke ZoomX-tussenzool met wat meer stabiliteit door een bredere zool. De Nike ReactX Infinity Run Flyknit 4 is de lichtgewicht allrounder die een stabiele en responsieve loopervaring biedt.

Voorbeeld Nike schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Nike loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – Nike Air Zoom Pegasus 41
Tempo/interval – Nike Zoom Fly 5
Wedstrijd – Nike ZoomX Vaporlfy Next% 3

Nike Pegasus Trail Matrix

De Nike Air Zoom Pegasus 41 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties Nike Air Zoom Pegasus 41

Type schoen
Trailschoenen
Offset
10 mm (37 mm hiel / 27 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 251 gr dames / 283 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
ReactX-foam

Verwachtingen

“Ik ben zelf altijd erg positief geweest over de Nike Pegasus. Dat laatste waarop ik heb gelopen was de Pegasus 39, dus de 41 is ten opzichte daarvan compleet vernieuwd. Ik gebruikte de schoen zelf vooral in het bos en op de atletiekbaan, omdat ik voor op de weg houd van iets meer demping. Daar heeft Nike aan gewerkt, dus het zou zomaar eens een zeer veelzijdige schoen kunnen worden.”

Eindsprint

Alle elementen die de Pegasus over de jaren heen zo’n geliefde schoen hebben gemaakt komen terug in de Pegasus 41. Met de vernieuwde tussenzool en het lichte bovenwerk is deze classic weer helemaal van deze tijd.

Ben je op zoek naar een vergelijkbare schoen van een ander merk. Probeer dan eens de Saucony Ride 17 of de ASICS GEL-Cumulus 26. Dit zijn ook neutrale allround loopschoenen met een gemiddelde demping.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike Air Zoom Pegasus 41 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal