Skip to main content
HOKA Arahi 7 Antipronatieschoen
HOKA Arahi 7 allround hardloopschoenen

Productreview

HOKA Arahi 7

Comfort en stabiliteit is nog nooit zo toegankelijk geweest als bij de HOKA Arahi 7. Deze allround loopschoen voor de overpronerende loper blijft zich onderscheiden. Met een vernieuwd bovenwerk en zijn kenmerkende zachte demping is de Arahi 7 de juiste keuze voor elke run. In deze review gaan we dieper in op de voordelen die de Arahi 7 te bieden heeft.

Shop Arahi damesmodellenShop Arahi herenmodellen
HOKA Arahi 7

3redenen waarom de HOKA Arahi 7 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een overpronerende loper die veel comfort zoekt

De HOKA Arahi 7 is voorzien van een J-Frame gebaseerd op EVA foam. Hierdoor word je voet ondersteunt en overpronatie niet zal plaatsvinden. De CMEVA tussenzool van de Arahi is relatief dik waardoor je veel demping en comfort ervaart bij het lopen van korte en lange afstanden.

Opsomming 2

Het liefste loop je in een lichtgewicht loopschoen met een lage offset

Waarmee onderscheidt de Arahi 7 zich ten opzichte van andere loopschoenen? Dat is met name het lichte gewicht en de lage offset van 5 mm. Deze stimuleert een landing op de middenvoet en door de vroege MetaRocker word je bij elke stap naar voren gestuwd. Vooral middenvoet- en voorvoetlopers kunnen profiteren van deze MetaRocker, want je voelt dat de ronding van de schoen op de juiste plaats zit.

Opsomming 3

Je hebt een relatief wat bredere voet

Heb je een wat bredere voet en gaat je voet knellen in een reguliere breedtemaat? Dan hebben we goed nieuws, want de Arahi is zowel voor dames als heren verkrijgbaar in een grotere breedtemaat. Bij heren kom je dan uit op een 2 E maatvoering en dames op een 1 D maat.

HOKA Arahi 7 allround hardloopschoenen
HOKA Arahi 7 Antipronatieschoen
HOKA Arahi 7
“De HOKA Arahi 7 is de stabielere broer van de geliefde Clifton. Deze zevende versie heeft een compleet nieuw bovenwerk, maar geeft nog dezelfde ondersteuning die je kan verwachten van de Arahi.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

In 2017 kwam de HOKA Arahi voor de eerste keer op de markt. Het was toen al een innovatieve loopschoen vanwege de unieke manier van ondersteuning. De Arahi bewees dat stabiel niet zwaar hoeft te zijn. Door een tussenzool te maken met twee verschillende hardheden was de schoen toch stabiel, maar zonder het toevoegen van een zwaar correctieblok.

De HOKA Arahi 7 in detail

HOKA Arahi 7
Plat gebreid bovenwerk

zorgt voor een fijne pasvorm met veel ruimte en ademend vermogen.

EVA J-Frame

creëert een lichtgewicht gevoel en dynamische stabiliteit.

CMEVA foam

in de tussenzool zorgt voor een zachte landing zonder te zacht te zijn.

Vroege MetaRocker geometrie

waardoor de afwikkeling van hiel naar voorvoet soepel verloopt.

Rubber geplaatst op strategische plekken

om tractie en duurzaamheid te verhogen.

HOKA Arahi 7 versus HOKA Gaviota

De HOKA Gaviota is de grote broer van de Arahi 7. Beiden zijn allround loopschoenen voor de overpronerende loper, maar de Gaviota heeft behoorlijk meer demping dan de Arahi. In plaats van een J-Frame heeft de Gaviota een H-Frame, waardoor deze schoen breder en stabieler is. Dit maakt de Gaviota uitermate geschikt voor ultralopers, marathonlopers en de loper met een wat zwaarder postuur.

3kenmerken van de HOKA Arahi 7

Opsomming1

Nieuw Engineered flat knit bovenwerk

De Arahi 7 heeft alleen een bovenwerkupdate gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Het is nu een platgebreidbovenwerk geworden, wat licht in gewicht is en zorgt voor een uitstekende luchtstroom en ademendvermogen. De schoenlip is vastgemaakt aan de binnenkant van de schoen waardoor deze op zijn plaats blijft het comfortabele instapgevoel creëert. De Ortholite inlegzool geeft wat extra demping onder de voeten en helpt nare geuren tegen te gaan.

Opsomming 2

J-Frame constructie voor stabiliteit

De grote kracht van de Arahi 7 is zijn lichte gewicht. Dit is te danken aan het J-Frame. Deze stabiliteitsconstructie is gemaakt van een wat harder EVA foam en heeft de vorm van de letter J. Dit frame loopt van de hiel tot de middenvoet en is gemaakt om overpronatie tegen te gaan zonder onnodige stijfheid of gewicht toe te voegen. De rest van de tussenzool bestaat uit het CMEVA foam, wat reactief is en zorgt voor hoge mate van comfort.

Opsomming 3

Vroege MetaRocker-variant

Elke HOKA schoen heeft een MetaRocker, hiermee wordt de gebogen vorm van de zool bedoeld. Deze MetaRocker werkt als een wiel voor je voeten. De kromming zorgt voor de juiste stuwkracht op precies het juiste moment bij elke stap die je maakt. De afwikkeling van hiel naar voorvoet verloopt daardoor heel soepel, ongeacht het tempo.

Wat maakt HOKA zo uniek?

Elke HOKA loopschoen heeft drie technologieën waardoor lopers een unieke loopervaring krijgen. De tussenzool bij HOKA schoenen is altijd dik zodat je veel demping en comfort ervaart. Daarnaast zorgt de ronde zool (MetaRocker) voor een voortstuwing naar de voorvoet. Tot slot hebben de HOKA loopschoenen een actief voetframe waarbij je voet in de zool staat in plaats van er bovenop. Daardoor voelen de schoenen van HOKA ook stabiel aan bij elke stap die je zet.

De collectie HOKA allround loopschoenen

Ben je op zoek naar de beste HOKA loopschoen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan eenvoudig doen via onze online shoe advisor. Wil je een allround loopschoen met comfort en ondersteuning? Dan ben je aan het juiste adres bij de HOKA loopschoenencollectie. De meest populaire neutrale schoenen zijn de HOKA Clifton en HOKA Bondi. De Bondi heeft net wat meer demping dan de Clifton en is geliefd bij marathon- en ultralopers. De Clifton is het meest veelzijdig, waardoor je elke type training op deze schoen kan afwerken. Mocht je en overpronerende loopstijl hebben dan kan je beter kiezen voor de HOKA Arahi of HOKA Gaviota. De Gaviota is de betrouwbare lange-afstandspartner. En tot slot is de HOKA Arahi het meest geschikt voor de overpronende loper die een lichte ondersteuning nodig heeft.

Voorbeeld HOKA schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende HOKA loopschoenen wil afwisselen.

Allround – HOKA Arahi 7

Tempo/intervalHOKA Mach 5

WedstrijdHOKA Carbon X 3

HOKA Arahi 7 matrix

De HOKA Arahi 7 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties HOKA Arahi 7

Offset
5 mm
Gewicht
Ca. 188 gram dames /228 gram heren
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
CMEVA + EVA

Fit

“De pasvorm is niet heel erg veranderd, maar wel merk ik dat er iets meer ruimte is in de voorvoet. De hielkap is relatief laag en daardoor moest ik wel het laatste vetergat gebruiken zodat de schoen goed strak om mijn enkel zit. Bij het aantrekken voel ik meteen de mate van stabiliteit, want ik zit met mijn voet in het foam in plaats van erbovenop. Daardoor voelt de ondersteuning ook natuurlijk aan. De hielkap en schoenlip hebben een zachte voering waardoor de schoen ook erg comfortabel om de voet zit.”

HOKA Arahi 7 Fit

Stride

“Als je fan bent van de HOKA Arahi 6, dan kan je moeiteloos overstappen naar dit nieuwe model. Het J-Frame voor de stabiliteit is behouden en ook het foam materiaal in de tussenzool is niet veranderd. Ik heb de schoen onder andere getest tijdens een duurloop met korte versnellingen van 30 tot 60 seconden. Ik merkte veel stabiliteit bij de haklanding en een soepele afwikkeling naar de voorvoet. Vroeger was de Arahi een maximale demping schoen voor de overpronerende hardloper, maar nu zijn er wel iets zachtere concurrerende modellen zoals de Saucony Tempus en New Balance Fresh Foam X Vongo. Ben je meer op zoek naar een stabiele en directe schoen voor allround trainingen? Dan moet je kiezen voor de Arahi 7.”

HOKA Arahi 7 STride

Stability

“Tijdens mijn duurloop voel ik veel stabiliteit tijdens de landing vanaf de hiel, zonder dat dit storend is. Het is namelijk een hele subtiele correctie die je krijgt in plaats van een groot correctieblok. De schoen voelt ook licht aan mijn voeten waardoor ik ook een tempoloop in zone 2-3 kan doen en wat kortere intervallen. Ik zou deze schoen aanbevelen voor rustige duurlopen, korte intervallen (tot 60sec) en lange duurlopen. Gebruik de HOKA Mach of Mach X voor tempotrainingen, lange intervallen (vanaf 60sec) of wedstrijden.”

Hoka Arahi 7 Stability

Eindsprint

Met de update naar een vernieuwd bovenwerk is de Arahi 7 nu comfortabeler dan zijn voorganger. Liefhebbers van de Arahi 6 kunnen moeiteloos overstappen naar de nieuwe versie, omdat de ondersteuning hetzelfde is gebleven. Overweeg deze schoen als je van plan bent om lange afstanden te lopen, want de Arahi is met zijn dikke tussenzool zeer comfortabel als je veel kilometers gaat maken.

De HOKA Arahi 7 is vergelijkbaar met de New Balance Vongo v6 en de adidas Adistar CS 2. Dit zijn namelijk ook allround schoenen met relatief iets meer demping voor de overpronerende loper. De Arahi 7 blijft zich onderscheiden van de concurrentie door het lichte gewicht en zijn lagere offset van 5 mm. Deze schoen is minder geschikt voor lopers met een zware overpronatie. Dan kan je namelijk beter kiezen voor de HOKA Gaviota.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Arahi 7 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.