Skip to main content
ASICS GT-2000 antipronatie hardloopschoenen
ASICS GT-2000 antipronatie hardloopschoenen

Productreview

ASICS GT-2000 12 – Betrouwbare allrounder compleet vernieuwd?

Stap in de ASICS GT-2000 12 en ervaar next level comfort en ondersteuning in één allround loopschoen. Deze nieuwe toevoeging aan de ASICS familie volgt de innovaties op die eerder in de Kayano en Nimbus zijn doorgevoerd. Ervaar een zachte Flytefoam Blast Plus demping in combinatie met de 3D Guidance ondersteuning. Waar is de gel? Deze is nu verstopt in de zool en heet nu PureGEL. Trek jij de GT-2000 12 binnenkort aan voor jouw dagelijkse trainingen?

Shop damesmodelShop herenmodel
ASICS GT-2000 12

3redenen waarom de ASICS GT-2000 12 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je hebt hak- tot middenvoetlanding

De ASICS GT-2000 12 is voorzien van PureGEL-technologie in de hiel. Daardoor wordt de impact van een haklanding goed opgevangen. De gel is nu 65% zachter en geeft gericht comfort, omdat het nu direct onder de hiel ligt. Voor de eerste keer is de gel niet meer zichtbaar vanaf de buitenkant, maar is dus verwerkt in de tussenzool. Deze schoen heeft ook een rondere vorm gekregen, zodat een hak- en middenvoetloper soepeler kan afwikkelen.

Opsomming 2

Je zoekt allround loopschoen met een lichte ondersteuning

Het ondersteuningssysteem in de GT-2000 12 is volledig vernieuwd met het 3D Guidance Systeem. Er zit geen traditioneel correctieblokje in de schoen, maar dit model geeft ondersteuning door de combinatie van 3 verschillende eigenschappen. Dit zijn de brede basis, stabiele geometrie en het ondersteunend bovenwerk. Zo is de hielkap relatief smal zodat je enkels veel steun krijgen. Al deze technologieën maken de GT-2000 12 geschikt voor de loper die een beetje overproneert.

Opsomming 3

Je wil een wat smallere loopschoen

Van nature hebben loopschoenen van ASICS altijd een wat strakkere en smallere pasvorm ten opzichte van andere loopmerken. En dat is ook het geval bij de ASICS GT-2000 12. Dat komt doordat ASICS een Aziatisch merk is en de meeste Aziatische voeten relatief smaller dan Europese en Amerikaanse voeten zijn. De hielkap is ook wat smaller ten opzichte van andere loopschoenen. Mocht je een brede voet hebben, dan kan je beter kiezen voor de ASICS Gel Kayano 30.

ASICS GT-2000 12 hardloopschoen
ASICS GT-2000 12 hardloopschoenen
ASICS GT-2000 12 antipronatieschoen
“Deze schoen heeft mij positief verrast, want de schoen is lichtgewicht maar heeft toch ook wel de lichte ondersteuning.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De GT-2000 12 is veganistisch vriendelijk. Voor dit product zijn geen materialen van dierlijke oorsprong gebruikt in de ontwerp- en productiefase. Inclusief de garens, lijm en andere grondstoffen die in het product zijn aangebracht.

De ASICS GT-2000 12 in detail

ASICS GT-2000 12 hardloopschoen
Jacquard mesh bovenwerk

bestaat voor 50% uit gerecyclede materialen.

Reflecterende elementen

in het bovenwerk voor een betere zichtbaarheid in het donker.

PureGEL in de hiel

voor zachte landingen en lichtgewichte demping.

Flytefoam Blast Plus demping

over de gehele zool zorgt voor een energiek gevoel onder de voeten.

AHARPLUS rubber

op de hiel dat de duurzaamheid van de schoen verbeterd.

Hoe duurzaam is de ASICS GT-2000 12?

ASICS heeft met de 12e editie van de GT-2000 grote stappen gezet als het gaat om duurzaamheid. Zo bestaat 50% van het bovenwerk uit gerecyclede materialen. De inlegzool is geproduceerd met een verfproces dat het waterverbruik met ongeveer 33% en koolstofuitstoot met 45% vermindert in vergelijking met traditionele verf technologieën.

3kenmerken van de ASICS GT-2000 12

Opsomming1

Jacquard mesh bovenwerk

Het bovenwerk is gemaakt van jacquard mesh. Door het ademend vermogen van het bovenwerk blijven je voeten comfortabel en droog. Dit mesh bestaat voor 50% uit gerecyclede materialen. Op deze manier probeert ASICS zijn producten steeds duurzamer te maken. In het bovenwerk zijn reflecterende elementen aangebracht zodat je goed zichtbaar bent op donkere plekken.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Plus en PureGEL demping

Bij de vorige versie bestond de tussenzool van de GT-2000 nog uit het traditionele Flytefoam en het nieuwe Flytefoam Blast Plus, maar dit is volledig aangepast! De tussenzool bestaat nu volledig uit het veerkrachtige en zachte Flytefoam Blast Plus dempingsmateriaal. Dit foam zorgt voor een goede demping en energieteruggave. Daardoor ervaar je een super comfortabel gevoel onder de voet. Om het comfort te verhogen heeft ASICS gekozen voor een OrtoLite X-30 inlegzool die het instappen in de schoen zeer aangenaam maakt. Onder de hiel is PureGEL geplaatst om de impact van een haklanding goed op te vangen.

Opsomming 3

AHARPLUS slijtzool

De slijtzool van de GT-2000 12 is gemaakt van een combinatie van AHARPLUS en ASICS LO-HRD rubber. De hak is gemaakt van AHARPLUS rubber, dat drie keer duurzamer is dan gewoon rubber. ASICS LO-HRD rubber wordt gebruikt onder de midden- en voorvoet en is zeer licht. Er zit wat meer rubber aan de binnenkant van de schoen voor de stabiliteit. Deze slijtzool zorgt voor een goede grip en tractie bij nat en droog weer.

Wat is de geschiedenis van geltechnologie?

ASICS onderscheidt zich door het gebruik van geldemping. GEL technologie werd in 1986 ontwikkeld, maar kwam in de jaren 90 in de mode. Onderzoekers toonden aan dat met siliconengels zelfs rauwe eieren die van 18 meter hoog waren gevallen konden worden beschermd. Dit deed ASICS besluiten om gel te gebruiken om de impact van het lopen op de knieën op te vangen. De PureGEL is de nieuwste generatie gel die nu nog lichter is en 65% zachter is dan de geltechnologie die voorheen werd gebruikt. Voor de eerste keer is de gel in de GT-2000 12 niet meer zichtbaar vanaf de buitenkant, maar direct onder de hiel verwerkt voor gerichter comfort.

Advies voor ASICS schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. De ASICS GT-2000 12 is een echte allrounder, dus met deze schoen kan je zowel rustige trainingen, lange duurlopen als tempotrainingen doen. Zoek jij een echte temposchoen? Dan moet jij zeker de ASICS Magic Speed overwegen, want dit model heeft een carbonplaat en zeer responsief foam. Ben jij van plan om binnenkort een persoonlijk record te lopen? Ga dan voor de ASICS Metaspeed Edge+. Deze wedstrijdschoen heeft een carbonplaat en een dikke laag Flytefoam Blast Turbo voor maximale energieteruggave.

Schoenrotatie ASICS

De ASICS GT-2000 12 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de ASICS GT-2000 12 voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Specifications ASICS GT-2000 12

Offset
8 mm
Weight men
ca. 275 gram
Weight women
ca. 235 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“Yes, deze schoen zit zo lekker dat ik hem niet wil uittrekken! De schoenlip is lekker dun zoals een wedstrijdschoen en omhelst mijn voeten. De hielkap is smal, intern verstevigd en is van de kuit af gevormd. Daardoor geeft dit geen druk op mijn achillespees. Tijdens het lopen heb ik ook geen last van “hielslippen”. Zoals altijd valt de GT-2000 wel wat smaller ten opzichte van andere loopschoenen. Ik vond dat niet storend, maar ik zou deze schoen niet aanbevelen voor lopers met een brede voet. Het mesh bovenwerk is zeer ademend en in het zonnetje kreeg ik geen last van warme voeten.”

ASICS GT-2000 Fit

Stride

“Ik vind de ASICS GT-2000 12 heel soepel tijdens de afwikkeling. Ten opzichte van de ASICS Kayano 30 sta ik met mijn hiel dichtbij de grond waardoor ik sneller kan afzetten. Voor mij is de Kayano 30 de echte “herstelschoen” terwijl de GT-2000 12 de ultieme allrounder is. Met deze schoen kan je ook prima tempolopen doen vanwege zijn lichte gewicht en dynamische karakter. Door de PureGEL in de hiel voel ik veel demping bij de landing en dat is fijn bij het lopen van langere afstanden. Tijdens de tempotrainingen merk ik wel dat deze schoen iets minder demping in de voorvoet heeft en daardoor ervaar ik meer grondcontact. Deze schoen heeft mij positief verrast, want de schoen is lichtgewicht maar geeft tegelijkertijd lichte ondersteuning.”

ASICS GT-2000 Stride

Stability

“Er zit nu geen traditioneel blokje meer in de GT-2000 en dat heeft de schoen veel gebracht. Daardoor is deze lichter, dynamischer en wikkelt veel soepeler af. De stabiliteit heeft de GT-2000 12 te danken aan het 3D Guidance Systeem. Ik voel veel support rondom mijn enkels door de intern verstevigde hielkap. De hiel van de GT-2000 staat wat meer omhoog en de voorvoet is breed gemaakt voor een stabiele basis. Ik vond het positief dat ik de correctie niet te veel voelde, want dan kan de ondersteuning ook niet irriteren of blaren geven. Deze schoen gaat de concurrentie aan met onder andere de Saucony Guide, adidas Solarcontrol en Nike Structure. Dit zijn allemaal lichtgewicht allround loopschoenen voor de overpronerende loper.”

ASICS GT-2000 Stability

De ASICS antipronatie schoenencollectie

De mate waarin je overproneert bepaalt welke ASICS antipronatieschoen bij jou past. Dit in combinatie met jouw ambities als loper zorgen ervoor dat jij de beste loopschoen kiest. Zo heeft de ASICS Kayano de meeste demping en ondersteuning, wat ideaal is voor de loper met een hevige overpronatie of als je een (halve) marathon gaat lopen. Heb je maar een beetje steun nodig voor je knie en enkels? Kies dan voor de ASICS GT-2000, want deze heeft ook GEL technologie op de hak en een lichte ondersteuning. Voor de wat zwaardere lopers is de GT-4000 het meest geschikt, want dit model heeft een wat steviger foammateriaal in de tussenzool. Ook beginners met overpronatie zijn bij ASICS aan het juiste adres met de GT-1000 die tevens een aangename geldemping heeft.

Eindsprint

Dankzij alle veranderingen is de GT-2000 12 nu een lichtere, meer comfortabele allrounder geworden voor de overpronerende loper. Dit jaar zagen we flinke veranderingen bij de ASICS Gel Kayano en Gel Nimbus en deze updates zijn nu ook toegepast in de 12e versie van de GT-2000. Dit model is zodoende veel zachter geworden door de volledige Flytefoam Blast Plus tussenzool in combinatie met PureGEL in de hiel. De GT-2000 12 is een echte allrounder, maar is minder geschikt voor snelle wedstrijden. Ook is deze loopschoen niet gemaakt voor lopers met een hele brede voet.

De ASICS GT-2000 12 is vergelijkbaar met de adidas Solarcontrol en de Saucony Guide. Dit zijn ook allround loopschoenen met een lichte ondersteuning.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS GT-2000 12 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.