Skip to main content
Saucony Kinvara Pro wedstrijdhardloopschoenen
Saucony Kinvara Pro wedstrijdhardloopschoenen

Productreview

Saucony Kinvara Pro; ook voor recreatieve renners

Kijk om je heen in het startvak van een wegwedstrijd en je bent omringd met supersnelle wedstrijdschoenen met carbonplaten en superlichte foams. De Saucony Kinvara Pro maakt gebruik van de technieken van de supersnelle carbonschoenen die de wegwedstrijden domineren, maar heeft daarbij ook rekening gehouden met de loper die het wat rustiger aan doet en wat meer stabiliteit nodig heeft. Benieuwd of de Kinvara Pro ook geschikt is voor jou? Lees dan verder in onze review!

Shop damesmodelShop herenmodel
Saucony Kinvara Pro wedstrijdschoen

3redenen waarom de Saucony Kinvara Pro geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een schoen met carbon die wél stabiel is

Veel van de huidige carbonschoenen maken gebruik van één dikke plak superzacht foammateriaal met daar tussenin een carbonplaat. Dit zorgt ervoor dat de schoenen zeer veel energie teruggeven maar dit zorgt er tegelijkertijd ook voor dat de schoenen zeer instabiel zijn. Dit maakt ze minder geschikt voor lopers die doorzakken in de enkel en voet. De twee verschillende lagen foam in de Kinvara Pro zorgen ervoor dat je onder je voet het zachte en responsieve gevoel hebt van een wedstrijdschoen, maar onder de plaat een steviger foam dat zorgt voor stabiliteit.

Opsomming 2

Je zoekt een veelzijdige schoen

Door de combinatie van PWRRUN PB en het ‘gewone’ PWRRUN foam is de Kinvara Pro voor zeer veel verschillende runs te gebruiken. Voor je dagelijkse loop is de schoen dempend en stabiel genoeg, maar door de hoge energieteruggave is de Kinvara Pro ook voor intervaltraining en wedstrijden geschikt.

Opsomming 3

Je wilt je dagelijkse loopsessie meer energie geven

Dankzij de SPEEDROLL technologie rol je wat sneller richting je tenen en wordt je geholpen met de afzet. In combinatie met de ¾ carbonplaat krijg je een extra zetje mee bij elke stap. Dit zorgt ervoor dat elke run efficiënter wordt.

Saucony Kinvara Pro wedstrijdschoenen
Saucony Triumph 21
Saucony Triumph 21
“Door de combinatie van PWRRUN PB en het ‘gewone’ PWRRUN foam is de Kinvara Pro voor zeer veel verschillende runs te gebruiken.”

Daan Glorie – Productexpert

De geschiedenis van de Saucony Kinvara

In 2010 bracht Saucony voor het eerst de Kinvara op de markt. In die tijd was de trend dat loopschoenen steeds minimaler werden, in tegenstelling tot de huidige trend van dikke zolen. De Kinvara combineerde een comfortabele en flexibele zool met een lichtgewicht bovenwerk, waardoor de schoen geliefd werd voor zowel trainingen als wedstrijden. Met het idee van efficiëntie en een licht gewicht van de gewone Kinvara, heeft Saucony in de Kinvara Pro geprobeerd de moderne technieken uit de wedstrijdschoenen te integreren.

De Saucony Kinvara Pro in detail

Saucony Kinvara Pro wedstrijdschoen
Lichtgewicht mesh bovenwerk

Met extra stevigheid.

PWRRUN PB-foam

Superieure energieteruggave.

¾ carbonplaat

Voor extra voortstuwing.

PWRRUN tussenzool

Stabiel en lichtgewicht.

3kenmerken van de Saucony Kinvara Pro

Opsomming1

Carbonplaat

De plaat in de Kinvara Pro is druppelvormig en bestrijkt niet de hele lengte van de zool maar slechts driekwart. Dit betekent dat er op de hak wat meer demping kan plaatsvinden dan bij een volledige plaat. De plaat heeft wel de S-curve voor het maximale stuwende effect.

Opsomming 2

Lichtgewicht bovenwerk

Het bovenwerk van de Kinvara Pro heeft een goede mix van een licht gewicht, ademend vermogen en stevigheid. De hielkap geeft veel steun en heeft ook een comfortabele padding. Dit maakt de Kinvara Pro ook geschikt voor lange trainingen.

Opsomming 3

Tweelaagse tussenzool

Direct onder de voet en boven de plaat heb je de zachte en responsieve sensatie van het PWRRUN PB foam dat we ook kennen uit de Saucony Endorphin Pro en Endorphin Shift. Tussen de plaat en de grond zit het gewone PWRRUN materiaal dat meer stevigheid geeft. Er zit geen rubber onder de zool van de Kinvara Pro, maar Ground Contact EVA. Dat ziet er kwetsbaar uit, maar is bij eerdere versies van de Kinvara nooit een probleem geweest.

De Saucony Kinvara Pro in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Menno Munster heeft de Saucony Kinvara Pro voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Specifications Saucony Kinvara Pro

Offset
8 mm
Weight men
Ca. 269 gram
Weight women
Ca. 241 gram
Shoe type
Neutraal
Article group
Wedstrijdschoenen

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Verwachtingen

Toen ik hoorde dat ik de Saucony Kinvara Pro mocht testen was ik zeer benieuwd. Ik loop namelijk graag op Saucony. Zo gebruik ik voor mijn dagelijkse runs graag de Saucony Ride 15 en voor mijn wedstrijden op de weg de Saucony Endorphin Elite. Ook heb ik in het verleden veel op de ‘gewone’ Kinvara gelopen. Toen ik de specificaties zag van Kinvara Pro zag vroeg ik me wel een beetje af wat deze schoen met de Kinvara te maken had en wat de meerwaarde van de schoen was in de line-up van Saucony, omdat de Endorphin-lijn al heel succesvol is met snelle schoenen met platen.

Fit

Het bovenwerk van de Kinvara Pro voelt erg comfortabel voor een snelle schoen. De inlegzool is lekker zacht en ik voel nergens drukpunten. De hielkap is redelijk stevig en zit strak om mijn hiel. Het bovenwerk is licht, ademend maar niet zo dun als een gemiddelde wedstrijdschoen. Ook de tong is dik genoeg om de veters niet te voelen op mijn wreef. In mijn voorvoet heb ik ook genoeg ruimte voor mijn tenen. Het bovenwerk voelt voor mij heel veelzijdig. Ik zou er een wedstrijd mee kunnen lopen, maar het is comfortabel genoeg om er dagelijks mee te trainen.

Saucony Kinvara Pro Fit

Stride

De Kinvara Pro voelt meteen licht aan als ik deze uit de doos haal. Als ik er op sta voel ik dat de Pro met zijn 8 millimeter offset wat hoger op de hak staat dan de normale Kinvara. De zool geeft een aangenaam gevoel van zachtheid en stevigheid tegelijk. De laag PWRRUN foam zorgt voor een veel stabieler gevoel dan andere schoenen met een plaat die ik heb gedragen. Voor veel lopers was dit een probleem met de andere schoenen met plaat, maar dit is dus een goede optie voor wie wat meer stabiliteit nodig heeft en toch de voordelen van een carbonplaat wil.

Saucony Kinvara Pro Stride

Speed

De carbonplaat voel ik wel tijdens de afzet en geeft wel echt dat zetje mee. Dit zorgt in combinatie met het PWRRUN PB foam onder de voet voor een reactief gevoel. Wat me positief opvalt aan de Kinvara Pro is dat ik er ook op rustige tempo’s lekker op kan lopen. Door de SPEEDROLL technologie rolt de schoen ook lekker af. De schoen zat zelfs zo fijn dat ik hem ook casual heb gedragen en de Kinvara Pro wandelt zelfs lekker. Dit maakt dat hij voor veel tempo’s goed werkt en ook voor lopers die van zichzelf een wat lager tempo hebben.

Saucony Kinvara Pro Speed

De snelle schoenen van Saucony

Naast de Kinvara Pro heeft Saucony ook nog veel andere snelle schoenen in de collectie. De ‘gewone’ Kinvara 14 is een vederlichte trainingsschoen zonder plaat. Voor wie van veel gevoel met de grond houdt en een echte raceschoen zoekt is er de Sinister; zonder plaat en met een dunne laag PWRRUN PB. De Endorphin Speed 3 heeft een dikke laag PWRRUN PB met daarin een kunststofplaat en de Endorphin Pro 3 is nog wat lichter en heeft een volledige carbonplaat. De Endorphin Elite is de nieuwste wedstrijdschoen met carbon en heeft het nieuwe PWRRUN HG foam dat nog meer demping geeft.

Eindsprint

De Kinvara Pro is een heel veelzijdige schoen die door veel lopers kan worden gebruikt. Voor de loper die wat meer stabiliteit nodig heeft kan dit een goede wedstrijdschoen zijn, maar het kan ook een prima trainingsschoen zijn voor de loper die gewoon wat efficiënter wil lopen door de nieuwe technologieën. Met de Kinvara Pro kun je echt alle kanten op qua snelheid en afstand en door zijn stabiliteit zal het een goede match zijn voor veel lopers. Je zou de Kinvara Pro kunnen vergelijken met de adidas Boston 12 of de ASICS Magic Speed 3, die ook een plaat hebben en veelzijdig inzetbaar zijn.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Kinvara Pro dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.