Skip to main content

Productreview

Saucony Tempus 2 – Eindelijk een schoen die licht, snel én stabiel is

Jarenlang was je overpronerende loper in het nadeel. Je moest kiezen tussen een zware schoen met voldoende stabiliteit of een snelle maar instabiele schoen. Saucony heeft daar met de Tempus verandering in gebracht. Het superfoam uit hun wedstrijdschoenen wordt gecombineerd met een stabiel EVA-frame voor een unieke combinatie van energieteruggave en stabiliteit. Omdat de zool van de Tempus zo goed beviel, is in de Tempus 2 alleen het bovenwerk verbeterd.

Wat is nieuw?

    • Vernieuwd Engineered Mesh voor extra stevigheid rond de midvoet.
Bekijk de damesmodellenBekijk de herenmodellen
Stad blogopvulling

3redenen waarom de Saucony Tempus 2 geschikt is voor jou

Opsomming 1

Je bent op zoek naar een schoen voor snelle trainingen

Dankzij het PWRRUN-PB-foam in de hak en in de voorvoet heeft de Tempus 2 meer responsiviteit dan een gewone trainingsschoen. Dit maakt lopen op hogere tempo’s makkelijker omdat het foam meer inzakt maar ook wel sneller uitveert. Je zou de Tempus 2 ook voor wedstrijden kunnen gebruiken.

Opsomming 2

Je hebt wat extra stabiliteit nodig

Als je een loper bent die overproneert kan een schoen met extra stevigheid aan de binnenzijde van de voet een goede uitkomst bieden. Naarmate je langer loopt en je benen vermoeider worden, ga je vaak ook mee proneren. De Tempus 2 geeft dan dat extra beetje steun dat je nodig hebt.

Opsomming 3

Je traint voor een halve of hele marathon

De Saucony Tempus 2 is een schoen die niet alleen responsief is, maar ook licht van gewicht. Daardoor is het ook een schoen die je goed kunt gebruiken voor lange duurlopen. Zeker als je tijdens een marathonvoorbereiding duurlopen van langer dan 30 kilometer gaat doen wil je dat niet doen met een te zware schoen.

“De Saucony Tempus 2 is door zijn snelheid en stabiliteit een uitkomst voor een grote groep lopers die eerder niet werd bediend.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat…

De Saucony Tempus 2 maakt gebruik van gerecyclede materialen in het bovenwerk, wat niet alleen comfortabel is, maar ook goed voor het milieu. Dit betekent dat je bijdraagt aan een duurzamere wereld terwijl je aan je loopdoelen werkt. Bovendien heeft Saucony een reputatie opgebouwd als een merk dat constant innoveert om de prestaties en het comfort voor lopers te verbeteren. De introductie van PWRRUN PB en het PWRRUN-frame in de Tempus 2 laat zien hoe ze de lat steeds hoger leggen.

De Saucony Tempus 2 in detail

PWRRUN PB

Topdemping en energieteruggave.

PWRRUN-frame

Geeft stabiliteit en ondersteuning.

FORMFIT-Bovenwerk

Sluit goed aan op je voorvoet.

XT-900-rubber

Slijtvaste buitenzool voor lange levensduur.

3kenmerken van de Saucony Tempus 2

Opsomming 1

PWRRUN PB

Dit nieuwe dempingsmateriaal biedt een zachter en responsiever gevoel dan zijn voorganger. Het helpt om elke stap lichter te maken en zorgt voor een energieke boost, wat vooral handig is tijdens langere runs.

Opsomming 2

FORMFIT

Dit ontwerp zorgt ervoor dat de schoen beter past bij de vorm van je voet. Het zorgt voor een comfortabele en stevige pasvorm, waardoor je minder kans hebt op blaren en andere ongemakken tijdens het lopen.

Opsomming 3

Verstevigde hielkap

De toevoeging van een verstevigde hielkap biedt extra stabiliteit en bescherming. Dit zorgt ervoor dat je hiel goed op zijn plaats blijft, wat kan helpen bij het voorkomen van blessures, vooral bij langere afstanden.

Saucony Guide 17 of Saucony Tempus 2?

Als je aan een lichte antipronatieschoen denkt, dan denk je ook snel aan de Saucony Guide. De nieuwste Guide is ook behoorlijk licht en is in gewicht precies gelijk aan de Tempus. Wat is dan het verschil? De tussenzool van de Guide bestaat volledig uit PWRRUN-foam en heeft een lagere offset. Dit maakt de Guide meer geschikt voor rustige loopjes terwijl de Tempus door zijn responsiviteit uitblinkt bij de hogere tempo’s.

Saucony antipronatieschoenen

Naast de Guide 17 en Tempus 2 is er voor de overpronerende lopers nog een optie van Saucony. De Hurricane 24 is de meest comfortabele en stabiele optie binnen de line-up. Dit betekent wel dat deze schoen ook wat zwaarder is en minder geschikt voor hogere snelheden.

Voorbeeld Saucony schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Saucony loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – Hurricane 24
Tempo/interval – Tempus 2
Wedstrijd – Kinvara Pro

De Saucony Tempus 2 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Menno Munster

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties Saucony Tempus 2

Type schoen
Allround loopschoen
Offset
6 mm (38 mm hiel / 32 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 232 gram dames / 269 gram heren
Type loper
Overpronerende loper
Type demping
PWRRUN PB en PWRRUN

Werwachtingen

“Met alleen een update aan het bovenwerk verwacht ik niet te veel verandering ten opzichte van de eerste Tempus, maar dat is geen slecht nieuws. De eerste Tempus was namelijk een heerlijke schoen. Het bovenwerk was wel wat aan de ruime kant en plooide bij lopers met een wat smallere voet. Als dit ook is verbeterd, is de Tempus helemaal top.”

Eindsprint

De Saucony Tempus 2 zorgt ervoor dat het superfoam dat we kennen van de wedstrijdschoenen nu ook beschikbaar is voor overpronerende lopers, zodat ook zij kunnen genieten van een lichtgewicht schoen met veel responsiviteit. De Tempus was daarin de eerste en is nog steeds heel speciaal.
Andere merken hebben inmiddels ook snelle antipronatieschoenen zoals bijvoorbeeld de Brooks Hyperion GTS.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Tempus 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal