Skip to main content
Saucony Guide 17 antiepronatieschoen
Saucony Guide 17

Productreview

Saucony Guide 17 – De toekomst van antipronatie?

De nieuwe Saucony Guide 17 is compleet vernieuwd en heel wat anders dan je gewend bent van deze allround antipronatieschoen. Comfort en ondersteuning was altijd een ingewikkelde combinatie, maar met de Guide 17 is het Saucony gelukt om deze bij elkaar te brengen. Het stevige blokje aan de binnenzijde van de schoen is er helemaal uit, maar de Guide 17 geeft op een nieuwe manier ondersteuning. Wij hebben de Saucony Guide 17 voor jou getest.

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
Saucony Guide 17

3redenen waarom de Saucony Guide 17 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je hebt extra ondersteuning nodig

De Saucony Guide 17 is ontworpen voor de loper die wat meer ondersteuning nodig heeft. De vorige edities waren specifiek voor overpronerende lopers, maar de Guide 17 is voor nog meer lopers geschikt. Door de nieuwe opbouw van de schoen houdt deze je voet goed in het midden, zonder dat deze je overdreven naar binnen of naar buiten duwt. Beginnende of zwaardere lopers hebben hier veel voordeel bij.

Opsomming 2

Maximale demping is wat jij zoekt in een loopschoen

Waar ondersteunende loopschoenen vroeger weinig demping hadden en vooral heel stevig waren, is dat de laatste tijd aan het veranderen. Steeds meer loopschoenen met ondersteuning hebben nu ook veel demping. Waar je bij de Guide 16 nog veel gevoel had met de grond, is dat in versie 17 vervangen door het gevoel op wolkjes te lopen. Zo maak je makkelijker kilometers.

Opsomming 3

Je houdt van lichte schoenen

De Saucony Guide 17 is een van de lichtere loopschoenen met extra ondersteuning. Met zijn 269 gram voor heren en 232 gram voor dames voelt de schoen heerlijk licht aan en gaat het gewicht je ook niet tegenstaan op het moment dat je een lange duurloop doet.

Saucony Guide
Saucony Guide 17
Saucony Guide 17
“Zodra ik de Saucony Guide 17 aantrok, dacht ik meteen: Deze schoen is anders! Waar ik bij de meeste stabiliteitsschoenen die ik heb getest meteen de corrigerende ondersteuning van de schoen voelde, is dat bij de Guide 17 niet het geval.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De Saucony Guide is de best verkochte stabiliteitsschoen van Saucony. Dit model is niet alleen heel stabiel, maar heeft ook een soepele afwikkeling en is voor een grote groep lopers geschikt. Met het 17e model betreedt de Guide de categorie “maximale demping loopschoenen” door een dikkere en bredere zool. Daarmee is de Guide nu nog geschikter voor lange afstanden zoals halve en hele marathons.

De Saucony Guide 17 in detail

Saucony Guide 17
Meer PWRRUN demping

35 millimeter bij de hak en 29 millimeter in de voorvoet.

Center-Path Technology

Houdt je voet in het juiste spoor.

Herontwikkeld bovenwerk

Zeer comfortabel en omsluitend.

Saucony Guide versus Omni

Omdat de Saucony Guide zo ingrijpend is veranderd ten opzichte van de voorganger is het misschien niet voor iedereen de ideale opvolger. Voor wie de steun die het Hollow-tech frame gaf in versie 16 erg belangrijk vindt, is de nieuwe Saucony Omni misschien beter geschikt. Dit frame zorgt voor extra ondersteuning aan de binnenzijde van de schoen, waardoor je minder proneert. De Omni heeft dezelfde zooldikte in de hak als de Guide, maar heeft met 8 millimeter een iets hogere offset. De Omni is dus iets steviger en de Guide iets comfortabeler.

3kenmerken van de Saucony Guide 17

Opsomming1

Meer PWRRUN-foam

De nieuwe Guide heeft meer PWRRUN-foam dan zijn voorganger. Onder de voorvoet is de Guide 17 2 millimeter dikker, maar ook in de breedte is er meer foam. Ook langs de zijkanten van de voet is er meer PWRRUN-foam aanwezig, zonder dat dit ten koste gaat van het gewicht, want dat is gelijk gebleven.

Opsomming 2

Centerpath Technology

De Guide 17 maakt voor de ondersteuning geen gebruik meer van de Hollow-Tech-systeem, maar is uitgerust met de nieuwe Centerpath Technology. Zoals de naam al zegt zorgt deze technologie ervoor dat je voet goed via het midden van de schoen afwikkelt. De breedte van de schoen zorgt voor extra steun, net als de hoge randen rond de voet. Bovendien zijn de inkepingen in de zool zo gemaakt dat de zool op de juiste manier vervormd om jouw voet goed te begeleiden.

Opsomming 3

6 millimeter offset

Het verschil in zooldikte tussen hak en voorvoet is verkleind in de Guide 17. In plaats van 8 is dit nu 6 millimeter. Dit zorgt voor een nog natuurlijker en stabieler gevoel. Om te grote belasting van de kuit en achillespees te voorkomen heeft de Guide 17 nog meer rocker in de voorvoet.

De Saucony Guide 17 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Camille Cholbi en Menno Munster.

Menno Munster portret
Camille Cholbi All4running

Menno Munster & Camille Cholbi

Productexperts

Menno Munster portret
Camille Cholbi All4running

Menno Munster & Camille Cholbi

Productexperts

Technische specificaties Saucony Guide 17

Offset
6 mm (35 mm voorvoet / 29 mm hiel)
Gewicht
Ca. 232 gram dames / 269 gram heren
Type loper
Neutrale of overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
PWRRUN

Fit

Camille

“Zodra ik de Saucony Guide 17 aantrok, dacht ik meteen: Deze schoen is anders! Waar ik bij de meeste stabiliteitsschoenen die ik heb getest meteen de corrigerende ondersteuning van de schoen voelde, is dat bij de Guide 17 niet het geval. Door het zachte, licht elastische en ademende mesh zit het bovenwerk comfortabel om mijn voet. De dunne tong, die aan het bovenwerk vastgenaaid is, blijft goed op zijn plaats zitten en drukt niet op de wreef. De veters garanderen een perfecte fit en blijven ook tijdens het lopen goed zitten. De hielkap heeft een comfortabele voering aan de binnenkant, schuurt niet en biedt veel steun aan mijn enkels. De Guide 17 voelt meteen comfortabel en veilig aan en geeft me zin om lange afstanden te lopen. Deze schoen is “true to size”, dus kan je je gewone maat loopschoenen bestellen.”

Menno

“Zoals Camille al aangaf voelt de Guide 17 anders dan wat je van een Guide had verwacht. De breedte van de zool voel ik meteen en ook het feit dat ik met mijn voet tussen de zool sta en niet erbovenop. Het bovenwerk voelt comfortabel aan en heeft voldoende maar niet overdreven padding in de hiel en in de tong. Ik moet de veters behoorlijk ver aantrekken om het bovenwerk goed aan te laten sluiten, maar het bovenwerk plooit niet.

Saucony Guide 17 Fit

Stride

Camille

“Ik heb de Saucony Guide 17 getest op afstanden van 5 tot 18 km, zowel op verharde wegen als op onverharde paden, en ik was aangenaam verrast door de perfecte balans tussen comfort, reactiviteit en stabiliteit op elke afstand. Vanaf de eerste kilometers voelde ik dat mijn voet goed begeleid werd, van hiel tot voorvoet, zonder ongemak of druk aan de
zijkanten. Tijdens mijn lange duurlopen vind ik het fijn om mijn tempo geleidelijk op te voeren en het was net bij een iets hoger tempo dat ik het meeste profijt haalde uit de Guide 17. De zachte en comfortabele demping zorgde ervoor dat ik zonder al te veel moeite een constant tempo kon aanhouden. De slijtzool biedt goede grip, zelfs op natte wegen, en dat geeft een veilig gevoel.”

Menno

“Als neutrale loper is het soms lastig om antipronatieschoenen te testen, maar door de update van de Guide 17 heb ik daar dit keer geen last van. De Guide voelt heel stabiel, zonder dat je het gevoel hebt naar één kant te worden gedrukt. Voor mij voelt de Guide 17 wel het best bij rustige tempo’s en door het lage gewicht is deze ook geschikt voor langere duurlopen.”

Saucony Guide 17 Stride

Comfort

Camille

“Eén van de grote voordelen van de Guide 17 is volgens mij dat het een schoen is die zowel geschikt is voor lopers die extra steun nodig hebben als voor neutrale lopers die een betrouwbare, duurzame loopschoen willen voor hun dagelijkse training. Ik kan deze schoen aanraden aan beginnende en zwaardere lopers die zowel comfort als stabiliteit nodig hebben, maar ook ervaren lopers die graag in een rustig tempo langere afstanden lopen, zullen de Guide 17 waarderen.”

Menno

“De Guide 17 is een stuk comfortabeler dan zijn voorganger. Het gevoel met de grond dat je wel had in de Guide 16 heb je nu een stuk minder en ik voel me daardoor beter beschermd. De lagere drop en de rocker zorgen voor een soepele afwikkeling.”

Saucony Guide 17 Comfort

De Saucony loopschoenencollectie 

Saucony heeft een zeer uitgebreid assortiment aan loopschoenen. Voor elke loper en elk type gebruik is er een geschikte schoen.  Weet je niet welke Saucony loopschoenen je moet kiezen? Wij maken het voor jou overzichtelijk met onze schoenenmatrix. In deze matrix heb je in één oogopslag duidelijk welke Saucony loopschoen bij je past. De Ride 17 is de neutrale tegenhanger van de Guide en heeft nu ook PWRRUN+-foam. De Triumph is de neutrale loopschoen met maximale demping en de Saucony Omni geeft nog meer ondersteuning, maar is iets directer.

Saucony Guide 17 matrix

Eindsprint

De grote update heeft van Saucony Guide 17 een stabiele schoen gemaakt die voor meer lopers geschikt is dan het vorige model. De aanpassing van de zool heeft ervoor gezorgd dat zowel neutrale als overpronerende lopers er goed op kunnen lopen. Voor lopers die zwaar overproneren houdt Saucony andere opties met onder andere de Omni. De Saucony Guide 17 is vergelijkbaar met de Hoka Gaviota en de New Balance Vongo. Dit zijn ook stabiele loopschoenen met veel demping.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Guide 17 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.