Skip to main content

productreview

adidas Ultraboost 5 (X) – De lichtste, meest repsonsieve Ultraboost ooit!

De adidas Ultraboost is één van de bekendste loopschoenen in de wereld. Al sinds 2015 zorgt het comfort van de Boostzool in combinatie met het gebreide bovenwerk voor een van de fijnste schoenen om mee hard te lopen. Dankzij de goede looks zie je de Ultraboost niet alleen aan de voeten van lopers, maar wordt deze ook steeds meer als lifestyleschoen gebruikt. Adidas heeft de schoen compleet vernieuwd en de Ultraboost 5 is lichter en responsiever dan ooit!

Wat is nieuw?

  • Nieuw foam
  • Twee typen bovenwerk (5x verschilt van de 5)
  • Continental Rubber
Bekijk de damesmodellenBekijk de herenmodellen

3redenen waarom de adidas Ultraboost 5(x) geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een schoen voor je lange duurlopen

Door het lichtere gewicht en de hoge responsiviteit is de Ultraboost 5 uitermate geschikt voor jouw lange duurlopen op de weg. Je benen blijven langer fris en het bovenwerk is erg goed ademend. Als je nog niet heel veel kilometers maakt is het comfort natuurlijk ook erg prettig voor je kortere rondjes.

Opsomming 2

Je krijgt snel last van je achillespezen

De meeste loopschoenen hebben een hielkap die rond de hele hiel erg stevig is. Dat is op zich goed, maar het kan ook extra druk geven op de achillespees. Door de externe hielclip in de Ultraboost 5 krijg je wel de steun die je nodig hebt, zonder dat deze op je pees drukt.

Opsomming 3

Je zoekt loopschoen die goed aansluit aan je voet

De Ultraboost 5 komt in twee uitvoeringen. De 5 en de 5 X. Het verschil tussen deze twee versies zit in het bovenwerk. Beide zijn gemaakt van hetzelfde Primeknitmateriaal, maar het verschil zit in de veterconstructie. De 5 heeft de klassieke kunststofconstructie die we kennen uit de eerdere versies, terwijl de 5 X echt als een sok zit en daardoor nog lichter is.

“De nieuwe Ultraboost heeft vooral in de voorvoet een stuk meer demping gekregen. Dat is fijn want dat is precies wat ik miste in de vorige versie.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat…

De adidas Ultraboost zo’n populair model is dat deze zelfs een eigen Wikipediapagina heeft? Hier kun je een kijkje nemen. https://en.wikipedia.org/wiki/Adidas_Ultraboost#Adidas_Ultraboost_Light

De adidas Ultraboost 5(x) in detail

Primeknit + Forged bovenwerk

Vormt zich naar bijna elke voet.

Externe hielclip

Goede ondersteuning zonder te irriteren.

LIGHTBOOST V2-foam

Voor meer energieteruggave.

Torsion-systeem

Voor een natuurlijke afwikkeling.

Continental slijtzool

Extra grip en duurzaamheid.

3kenmerken van de adidas Ultraboost 5(x)

Opsomming1

Zeer comfortabel bovenwerk

Het bovenwerk van de Ultraboost 5 is zo opgebouwd dat deze goed aansluit bij bijna elke voet. Het materiaal is zo geweven dat het steun geeft waar het nodig is, maar ook extra ademend is op plaatsen waar de temperatuur het hoogst is. De Ultraboost 5 X is extra verstevigd bij de midvoet en de veterogen om het gebrek aan het frame op te vangen.

Opsomming 2

Lichte en responsieve tussenzool

Dankzij het nieuwste Lightboost V2-foam is de Ultraboost 5 comfortabeler dan ooit. De zool dempt meer, maar geeft ook meer energie terug bij elke stap. Omdat er ook meer materiaal is toegevoegd aan de voorvoet zorgt dit voor een veel comfortabeler gevoel dan in zijn voorganger.  Het Torsionsysteem geeft extra stevigheid aan de zool en maakt de afwikkeling nog soepeler.

Opsomming 3

Continental slijtzool

Misschien ken je Continental alleen van de auto- en fietsbanden, maar hun rubber wordt ook gebruikt in verschillende loopschoenen van adidas. Ten opzichte van andere slijtzolen heb je met die van Continental meer grip. Ook in natte omstandigheden en ze gaan ook nog eens langer mee.

De adidas allround loopschoenen

De collectie allround loopschoenen van adidas bestaat uit drie pijlers met daarin verschillende modellen: Supernova, Ultraboost en Adistar. In de Supernovacollectie vind je vooral veelzijdige schoenen die geschikt zijn voor de beginnende en ervaren loper, de Ultraboostcollectie bestaat uit schoenen die je veel energie geven en de Adistarcollectie is er vooral voor de langzamere en langere duurlopen. Zo is de Supernova Prima is het meest geschikt voor duurlopen op tempo en voor voorvoetlanders. De Ultraboost 5 is het best voor allround gebruik en de Adistar BYD is de ideale schoen om je langste duurlopen op te doen.

Voorbeeld adidas schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende adidas loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – adidas Ultraboost 5
Tempo/interval – adidas Adizero Boston 12
Wedstrijdadidas Adizero Adios Pro 3

Goede schoenen, goede sokken

Heb je gekozen voor de adidas Ultraboost 5? Dan raden wij ook aan om goede loopsokken aan te schaffen om blaren te voorkomen en je voeten goed te laten ventileren. De adidas Run X UB23 Crew Socks zijn geweldige loopsokken die je voeten kilometer na kilometer koel houden dankzij ventilerend mesh en de HEAT.RDY-technologie, welke zorgt voor een goede luchtcirculatie. Tevens zijn de sokken voorzien van Formotiontechnologie: dit vormt de natuurlijke bewegingen van je voet voor een optimale pasvorm en maximale bewegingsvrijheid. Ze komen ook nog eens in verschillende sprankelende kleuren.

De adidas Ultraboost 5(x) in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Menno Munster

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties adidas Ultraboost 5 (x)

adidas Ultraboost 5

Type schoen
Allround Loopschoen
Offset
10 mm (31 mm hiel / 21 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 244 gram dames / 292 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Lightboost V2

adidas Ultraboost 5 X

Type schoen
Allround Loopschoen
Offset
10 mm (31 mm hiel / 21 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 237 gram dames / 275 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Lightboost V2

Verwachtingen

Ik ben behoorlijk enthousiast over de aanpassingen die adidas heeft gedaan aan de Ultraboost. De vorige versie miste wat mij betreft een stukje demping in de voorvoet en was erg zwaar. Beide punten zijn aangepakt. Hiermee is de Ultraboost hopelijk weer meer een echte loopschoen geworden en niet alleen maar een lifestyleschoen.

Eindsprint

De updates in de nieuwste Ultraboost van adidas hebben ervoor gezorgd dat het weer echt een fijne loopschoen is geworden. Qua comfort is dit een van de fijnste allround loopschoenen van dit moment en qua looks is de Ultraboost er niet minder op geworden. Ze zullen ook weer in veel verschillende versies en kleuren worden uitgebracht.

Je kunt de Ultraboost 5 vergelijken met de ASICS GEL Nimbus of de New Balance Fresh Foam X 1080. Dit zijn ook zeer comfortabele allround loopschoenen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Ultraboost 5(x) dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal