Skip to main content

Productreview

On Cloudrunner 2 – De betrouwbare allrounder voor duurzame runs

Trek de Cloudrunner 2 aan en ga vol vertrouwen op pad voor de meest uiteenlopende runs. De nieuwe versie van deze allround loopschoen is nog duurzamer en is ontworpen om meer ondersteuning, comfort en een extra dosis dynamiek te bieden voor al je dagelijkse runs. Wil je meer weten over de On Cloudrunner 2? Wij hebben hem getest en vertellen je er alles over.

Wat is nieuw?

  • Nieuw, duurzamer bovenwerk
  • Tussenzool met Helion Superfoam
  • Vernieuwde slijtzool voor een betere grip
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de On Cloudrunner 2 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een comfortabele schoen met een goede ondersteuning voor je dagelijkse runs

Neutrale lopers die wel wat steun nodig hebben, kunnen dankzij de On Cloudrunner 2 nog meer uit hun dagelijkse trainingen halen. Het vernieuwde bovenwerk biedt niet enkel veel comfort, maar zorgt ook voor een stevige ondersteuning van de voet en geeft meteen een beschermd gevoel. De goede pasvorm en brede basis van de Cloudrunner 2 zorgen voor stabiliteit tijdens het lopen en geven je een veilig gevoel, welke afstand je ook loopt.

Opsomming 2

Je wil een lichtgewicht schoen met uitgebalanceerde demping

In de tussenzool van de Cloudrunner 2 is nu Helion™ superfoam verwerkt. Dit reactieve materiaal zorgt in combinatie met de CloudTec® technologie voor een zachte en tegelijk dynamische demping. De “wolkjes” in de tussenzool geven een zachte landing, terwijl het Helion foam voor extra energieteruggave zorgt. Zo kan je eenvoudig je tempo variëren terwijl je een stabiele loopervaring behoudt.

Opsomming 3

Je geeft de voorkeur aan een duurzame schoen

Door te kiezen voor de On Cloudrunner 2 maak je een duurzame keuze. Met een bovenwerk van 100% gerecycled polyester is deze schoen volledig in overeenstemming met de inzet van het merk On voor het behoud van de planeet. De stevige rubberen slijtzool maakt de schoen geschikt voor al je dagelijkse activiteiten, zowel voor naar het werk als in de sportschool of voor je looptraining. Kortom, een schoen die gemaakt is om lang mee te gaan!

On Cloudrunner 2
“De Cloudrunner 2 kan het allemaal: van een actieve wandeling naar kantoor, over een paar spieroefeningen, tot een volledige looptraining, deze schoen staat altijd voor je klaar en stelt je nooit teleur!”

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat..

De On Cloudrunner 2 is ook verkrijgbaar in een Wide en Waterproof versie. De ‘wide’ versie is geschikt voor lopers met brede voeten die meer ruimte nodig hebben bij de voorvoet. Deze versie is ook ideaal voor mensen die last hebben van hallux valgus. Bij hallux valgus zit er een knobbel aan de buitenkant van de grote teen. Een bredere loopschoen vermindert de druk op deze knobbel.
Het waterproof model heeft een membraan dat volledig waterdicht is. Je voeten zijn dus goed beschermd als je gaat lopen bij nat weer en blijven dankzij het hoog ademende vermogen lekker droog.

De On Cloudrunner 2 in detail

On Cloudrunner 2
Bovenwerk van engineered mesh

vervaardigd uit 100% gerecycled polyester met optimaal ademend vermogen.

Tussenzool met Helion superfoam

voor een goede stabiliteit en energieteruggave.

Stevige rubberen slijtzool

voor een goede grip op elke ondergrond.

On Cloudrunner 2 of On Cloudflyer 4?

De On Cloudrunner 2 en de On Cloudflyer 4 zijn twee uitstekende allround schoenen voor neutrale lopers die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Deze twee modellen bieden echter een verschillende loopervaring. Als je afstanden van 10 km of meer loopt met een gemiddeld tot hoge snelheid, dan is de Cloudflyer 4 een goede keuze. Deze schoen heeft een kunststofplaat (Speedboard) die niet alleen stabiliteit biedt, maar je ook vooruit stuwt, zodat je je tempo snel kan opvoeren. Dankzij de bredere ‘clouds’ biedt de schoen ook iets meer comfort, wat ideaal is voor langere afstanden. Als je op zoek bent naar een goede allround schoen met zachte en responsieve demping, die geschikt is voor middellange afstanden en waarmee je vlot je tempo kunt opvoeren, kies dan voor de Cloudrunner 2.

3kenmerken van de On Cloudrunner 2

Opsomming1

Nieuw, duurzamer bovenwerk

Het nieuwe bovenwerk, vervaardigd uit technisch mesh van 100% gerecycled polyester, is nog duurzamer en biedt een hoog ademend vermogen om je voeten lekker fris te houden tijdens het lopen. De schoen heeft verschillende verstevigingen aan de zijkanten, de hielkap en het teengedeelte voor een goede ondersteuning en bescherming van je voet.  De tong heeft een zachte vulling gekregen voor meer draagcomfort en eenvoudiger aantrekken.
Het duurzame, ademende mesh maakt deze schoen geschikt voor zowel warm als koud of wisselvallig weer.

Opsomming 2

Tussenzool met Helion superfoam

Deze tweede versie van de Cloudrunner, die bekend staat om zijn stevige, stabiele demping, is uitgerust met Helion superfoam, voor meer flexibiliteit en energieteruggave. Daarnaast zorgt de unieke CloudTec technologie ervoor dat de horizontale en verticale schokken van het lopen worden geabsorbeerd, voor een nog zachtere landing. Met als resultaat een soepele, dynamische afwikkeling bij elke stap.

Opsomming 3

Nieuw ontwerp van de slijtzool

De fans van On schoenen worden verwend! De Cloudrunner 2 heeft een nieuw ontwerp dat voorkomt dat er steentjes in de zool vast komen te zitten. Door de nieuwe samenstelling van het rubber en het verbeterde tractiepatroon kun je op elke ondergrond je ritme behouden.

Goede schoenen, goede sokken

Als je kiest voor de On Cloudrunner 2, dan adviseren wij ook goede loopsokken. De On Performance Mid Sock (dames / heren) is een ideale loopsok voor zowel de zomer als de winter. De sok komt net boven de enkel, is lichtgewicht en activeert de voetboog voor wat extra ondersteuning tijdens jouw run. Deze sok is trouwens ook verkrijgbaar in een lagere variant, dat is de On Performance Low Sock (dames / heren). Voorkom blaren en koop goede loopsokken.

De allround loopschoenen van ON

Wil je de beste On loopschoenen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe advisor.

On heeft verschillende type loopschoenen voor beginnende en gevorderde lopers. Heb je behoefte aan ondersteuning tijdens het lopen? Kies dan voor de On Cloudrunner 2 of de On Cloudflyer 4. Deze modellen bieden voldoende stabiliteit. Met deze twee modellen kan je je tempo opvoeren tijdens korte duurlopen en je lange duurlopen verlengen zonder vermoeid te raken. Zoek je meer demping? Ga dan voor de On Cloudmonster 2 of de On Cloudeclipse. Deze modellen bieden veel comfort, waardoor ze geschikt zijn voor zowel korte als lange afstanden. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte On loopschoen voor elke training of wedstrijd.

De laatste jaren is On ook aan de weg aan het timmeren als het gaat om wedstrijdschoenen. Zo is de On Cloudboom Echo 3 de ultieme wedstrijdschoen met carbonplaat en Helion HyperFoam gemaakt van Pebax. Kies deze schoen als je het maximale uit je prestaties wilt halen.

Voorbeeld On schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende On loopschoenen wil afwisselen.

Allround – On Cloudrunner 2 / On Cloudflyer 4
Tempo/interval – On Cloudflow
Wedstrijd – On Cloudboom Echo 3

On Cloudrunner 2

De On Cloudrunner 2 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Camille Cholbi en Menno Munster

Camille Cholbi All4running
Menno Munster portret

Camille Cholbi & Menno Munster

Productexpert

Camille Cholbi All4running
Menno Munster portret

Camille Cholbi & Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties On Cloudrunner 2

Type schoen
Allround loopschoenen
Offset
10 mm
Gewicht
Ca. 230 gr dames / 277 gr heren
Type loper
Neutraal
Type demping
Helion Superfoam

Verwachtingen

“Ik mocht ook de eerste versie van de Cloudrunner testen en die vond ik te stijf en niet echt dynamisch ondanks de zeer goede stabiliteit. Daarom gebruikte ik hem alleen om rustig een eindje te rennen. Op dat moment dacht ik dat een zachter foam de schoen goed zou kunnen verbeteren. Nou, dat is gebeurd! Ik ben erg benieuwd hoe het Helion superfoam de Cloudrunner 2 veranderd heeft.”

Fit

Camille: ” Je kunt moeilijk voorbijgaan aan het superelegante design van de Cloudrunner 2. Dit is het soort schoen dat je de hele dag wilt dragen, omdat hij er zo goed uitziet en zo comfortabel aanvoelt. De schoen voelt aan als katoen. Het bovenwerk is heel zacht, met mesh dat zowel slijtvast als goed ademend is op de juiste plekken. Ik droeg de schoen bij nat, koud weer en was aangenaam verrast dat mijn voeten lekker warm bleven. De tong heeft een zachte vulling, blijft goed zitten en sluit perfect aan op de wreef zonder te knellen. Ik voelde meteen de laterale verstevigingen bij de middenvoet, vooral aan de binnenzijde, die mijn voet goed op zijn plek houden. Ik was ook verrast door de vorm van de binnenzool, die flink hoger is bij de voetboog, opnieuw om je voet te stabiliseren. De stevige hielkap is goed gevoerd en sluit mooi aan op het hielbeen. Ze loopt vrij breed uit naar de zijkanten van de hiel, vooral aan de binnenzijde, en biedt uitstekende ondersteuning voor de voeten en enkels. De voorvoet is breed, waardoor de tenen voldoende ruimte hebben om te bewegen. Ik ben ook erg blij met het verstevigde teengedeelte, want daar verslijt het mesh bij mij vrij snel.”

Menno: “De Cloudrunner 2 voelt erg comfortabel tijdens het aantrekken. De tong heeft veel padding en ook rond de enkel is de schoen erg zacht. Door de dikte van de tong moet je wel oppassen dat deze niet gaat plooien. Het bovenwerk van de Cloudrunner 2 is stevig in de midvoet voor een goede omsluiting en wat ruimer in de voorvoet. Voor mij was dit geen probleem maar ik kan me voorstellen dat lopers met smalle voeten hierin kunnen gaan schuiven”

Stride

Camille: “Ik heb de Cloudrunner 2 getest tijdens afstanden van 12 tot 15 km in verschillende tempo’s, op wegen met enkele onverharde stukken. Tijdens mijn eerste run merkte ik al snel dat deze schoen relatief breed is voor een smalle voet als de mijne. Hierdoor bewoog mijn voet te veel in het voorste deel van de schoen en voelde ik mijn hiel glijden. Door de veters strakker aan te trekken en gebruik te maken van de twee gaatjes bovenaan de schoen, kon ik dit probleem snel verhelpen. Zelfs met strakgetrokken veters beschermt de tong mijn wreef voldoende. Daarna kan ik comfortabel lopen en omdat ik wel wat ondersteuning kan gebruiken, waardeer ik de subtiele, natuurlijke ondersteuning van de Cloudrunner 2. De schoen biedt voldoende grondcontact en blijft stabiel bij zowel een rustig als een gematigd tempo. De demping is soepeler geworden dankzij het Helion foam. De overgang van hiel naar teen is ook vloeiender, met een zachte landing op de hiel en een behoorlijke energieteruggave bij het afzetten, wat bij de vorige versie niet merkbaar was. Verwacht alleen geen explosieve voorwaartse stuwkracht als je het tempo opvoert. Tijdens de stukken op onverharde paden kon ik mijn tempo zonder problemen aanhouden dankzij de goede grip van de schoen, die ook erg stabiel blijft.’’

Use

Camille: “De Cloudrunner 2 is naar mijn mening een betrouwbare partner voor de beginnende loper die snel vooruitgang kan boeken op korte afstanden dankzij de goede ondersteuning van deze schoen. Hij is ook geschikt voor de meer ervaren loper die een stabiele schoen zoekt voor het lopen van middellange afstanden op een rustig of gematigd tempo. Wil je langere afstanden lopen? Ga dan voor de On Cloudmonster 2. Deze allrounder biedt meer comfort en zorgt ervoor dat je over langere afstanden je tempo kunt aanhouden, zonder voortijdige spiervermoeidheid. De Cloudrunner mist echter de nodige kracht voor tempo- en intervaltrainingen. Het is jammer dat deze schoen geen Speedboard plaat meer heeft, want die zorgt voor explosiviteit en nog meer stabiliteit bij snelle trainingen. Maar maak je geen zorgen! Daarvoor zijn er geweldige temposchoenen, zoals de On Cloudflow.”

Support

Menno: ‘’Door zijn wat plattere zool heb je wel een stabiel platform waar je op staat. Dit maakt de Cloudrunner 2 ook geschikt voor lopers die overproneren of lopers die de schoenen voor bijvoorbeeld bootcamp willen gebruiken. Je voelt geen stevig blok aan de binnenkant, maar je voelt wel dat de schoen aan de buitenkant iets meer inveert dan aan de binnenkant. Dit zorgt ervoor dat je voet goed door het midden afwikkelt”.

Eindsprint

De On Cloudrunner 2 heeft ondersteuning, comfort en dynamiek naar een hoger niveau getild, zodat je het maximale uit je dagelijkse runs kunt halen. Duurzaamheid, een belangrijk begrip voor ON, is ook terug te vinden in deze tweede generatie van de Cloudrunner, die nu voor meer dan 30% uit gerecycled materiaal bestaat. Deze robuuste en mooie allrounder is klaar om je te vergezellen bij al je dagelijkse activiteiten.

De Cloudrunner 2 is vergelijkbaar met de ASICS GT 2000 12 en de adidas Supernova Solution. Dit zijn beiden allround modellen die een stabiele en comfortabele loopervaring bieden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudrunner 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal