Skip to main content

Productreview

HOKA Speedgoat 6 – Niets kan de GOAT stoppen

De HOKA Speedgoat 6 is de allround trailschoen van HOKA waarmee jij elk terrein aankunt. De combinatie van de vertrouwde HOKA demping, de agressieve grip en het lichte bovenwerk zorgen voor een trailschoen waarmee je echt alle kanten op kunt.

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de HOKA Speedgoat 6 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je loopt uitdagende trails

Ben jij niet vies van een beetje uitdaging? Met de Speedgoat 6 kun jij de meest veeleisende trails aan. De Vibram®-slijtzool met noppen van 5 millimeter geeft je het vertrouwen om de meest steile en glibberige bergpaden te belopen.

Opsomming 2

Je gaat lange afstanden trailen

Hoe verder je loopt, hoe meer avontuur je kunt beleven. Gelukkig heb je met de Speedgoat 6 de demping en het comfort dat je nodig hebt om de kilometers voorbij te laten vliegen. Dankzij de dikke zool en de late rocker rollen de trails onder je vandaan.

Opsomming 3

Je hebt brede voeten

De keuze voor schoenen is niet altijd even makkelijk als je brede voeten hebt, maar niet getreurd; de HOKA Speedgoat 6 is er ook in een brede variant. HOKA’s vallen vaak aan de smalle kant in de midvoet, dus biedt de wide-optie uitkomst voor veel lopers.

“Ondanks de vele demping en de grote hoeveelheid grip voelt de Speedgoat 6 toch licht en speels aan.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

De HOKA Speedgoat is vernoemd naar de Amerikaanse ultraloper Karl Meltzer. Hij heeft meerdere ultramarathons van 100 mijl gewonnen en bovendien snelheidsrecords verbroken op langeafstandspaden in Amerika. Karl is nu wedstrijdorganisator van de Speedgoat 50 km in Sandy Utah.

De HOKA Speedgoat 6 in detail

HOKA Speedgoat 6
Tweezijdig vastgemaakte tong
Woven Textile bovenwerk
CMEVA-tussenzool
Vibram Megagrip met Traction Lugs

3vernieuwingen van de HOKA Speedgoat 6

Opsomming1

Geüpgrade bovenwerk

Het bovenwerk van de Speedgoat 6 is gemaakt van geweven textiel. Dit zit lekker stevig om je voet, mede dankzij het Internal Support Chassis rond de voorvoet. Dankzij het Dynamic Vamp in de voorvoet rekt het bovenwerk daar meer mee en is deze voor meer lopers geschikt.

Opsomming 2

Nieuw tussenzoolmateriaal

De CMEVA-tussenzool is lichter en responsiever dan die in de Speedgoat 5. Omdat de dikte van de tussenzool niet is veranderd is de Speedgoat 6 voor heren wel 20 gram lichter! Daardoor kost het lopen minder energie en houd je het langer vol.

Opsomming 3

Extra grip

Dat Vibram® de beste slijtzolen maakt voor trailschoenen is al een tijdje bekend. Dankzij het Megagrip®-rubber heb je zelfs op natte stenen nog grip. De positie van de Traction Lugs is iets aangepast waardoor je nog meer grip hebt tijdens het klimmen en afdalen.

De HOKA SKYcollectie

De Speedgoat 6 is onderdeel van de SKY-collectie van HOKA. Met de schoenen in deze collectie ben je goed uitgerust voor al je trailavonturen. De schoenen hebben de demping, grip en ondersteuning die je nodig hebt om de meest ruige terreinen te overwinnen, ongeacht de snelheid waarmee je dat doet. Voor road-to-trail is er de Challenger 7 en die nog iets dikkere Stinson 7. Voor tempotrainingen heb je de lichtvoetige Torrent 3 of de wat zachtere Mafate Speed 4 en voor trailraces zijn er de Zinal 2 zonder carbonplaat en de Tecton X 2 met carbonplaat.

Voorbeeld HOKA schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende HOKA loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – HOKA Speedgoat 6
Tempo/interval – HOKA Mafate Speed 4
Wedstrijd – HOKA Tecton X 2

De HOKA Speedgoat 6 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties HOKA Speedgoat 6

Type schoen
Allround trailschoenen
Offset
5 mm ( 38 mm hiel / 33 mm voorvoet dames / 40 mm hiel / 35 mm voorvoet heren)
Gewicht
Ca. 232 gr dames / 278 gr heren
Type loper
Neutraal
Type demping
CMEVA

Verwachtingen

“De Hoka Speedgoat is een van onze bestverkochte trailschoenen en dat is niet zomaar. Het is een lekker lichte schoen die elk terrein aankan. Voor mij voelde de Speedgoat 5 vrij smal aan, dus ben ik benieuwd of het nieuwe bovenwerk meer stretch heeft. Dat de schoen lichter is geworden is positief en als de zool ook nog responsiever is dan is de Speedgoat 6 weer helemaal up-to-date.

Eindsprint

De HOKA Speedgoat 6 blijft een van de beste trailschoenen die er zijn. Hij is lichter én responsiever dan zijn voorganger en biedt ook nog eens meer grip. De SpeedGOAT doet zijn naam eer aan.

Ben je op zoek naar een vergelijkbare schoen van een ander merk? Probeer dan eens de Saucony Peregrine of de ASICS Trabuco. Dit zijn ook comfortabele allround trailschoenen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Speedgoat 6 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal