Skip to main content

Productreview

ASICS GEL-KAYANO 31 – Dé meest comfortabele schoen voor overproneerders

De ASICS GEL-KAYANO 31 laat zien dat het mogelijk is; maximaal comfort en stabiliteit in één schoen. Dit leek jarenlang een onmogelijke combinatie. Overpronerende lopers moesten het doen met stugge schoenen met een hard blok aan de binnenkant en vooral ook weinig demping. ASICS heeft daar met de Kayano verandering in gebracht en de lopers die wat meer stabiliteit nodig hebben het comfort gegeven dat ze verdienen.

Wat is nieuw?

  • Engineered stretch knit bovenwerk
  • Hybrid ASICSGRIP slijtzool

3redenen waarom de ASICS Kayano 31 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een haklander met een overpronatie

De ASICS Gel-Kayano 31 is een ideale loopschoen voor een haklander, want dit model heeft PureGEL in de hiel voor een aangename demping. Deze PureGEL geeft 65% meer demping dan de GEL die ASICS voorheen gebruikte. Daardoor wordt de impact van de landing effectief opgevangen waardoor je aangenaam kan landen met minder impact op het lichaam. Het 4D Guidance Systeem heeft een extra responsief foamblokje onder de voetboog waardoor een overpronatie wordt voorkomen.

Opsomming 2

Je zoekt een allround loopschoen met veel stabiliteit

Bij schoenen met de hoeveelheid demping die de Kayano 31 biedt, is het een uitdaging om de schoen ook stabiel te houden. Dit is ASICS gelukt door de zool wat breder te maken, waardoor je op een breed stabiel platform staat. Het 4D Guidance Systeem zorgt voor steun tijdens de afwikkeling. Ook is de slijtzool aangepast met wat meer rubber aan de binnenkant van de loopschoen. Dit rubber zorgt als het ware voor een extra stabiele bescherming tijdens het lopen

Opsomming 3

Je traint voor een halve of hele marathon

De tussenzool van de kayano 31 is 40 millimeter dik in de hak en 30 millimeter dik in de voorvoet. Hierdoor ervaar je meer demping bij het lopen van korte en lange afstanden. Bovendien heeft de 31e generatie Kayano nu het Flytefoam Blast Plus Eco in de tussenzool. Dit foam is gemaakt van 20% gerecyclede materialen en biedt een lichtgewichte en energieke demping. Bij het lopen van een halve en hele marathon wil je veel demping, zodat je uren comfortabel kan lopen. En dat is precies wat de Kayano 31 kan bieden; een zachte loopervaring op wolkjes.

ASICS Gel Kayano 31
“De ASICS GEL-KAYANO 30 heeft ervoor gezorgd dat lopen voor een grote groep lopers een stuk aangenamer is geworden en de 31e versie is alleen maar beter.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

De ASICS Kayano is vernoemd naar zijn ontwerper Toshikazu Kayano. Hij was een voormalig Olympisch marathonloper uit Japan en kwam met een innovatief nieuw idee. De Gel-Kayano was een van de eerste loopschoenen die speciaal ontworpen was voor overpronators. Dit zijn lopers met een neiging tot het naar binnen kantelen van de voet tijdens het lopen. De Kayano was populair door zijn effectieve schokabsorptie en DuoMax ondersteuning.

De ASICS Kayano 31 in detail

ASICS EL KAYANO 31
Engineered stretch knit bovenwerk

geeft veel ademend vermogen.

4d guidance systeem

zorgt voor stabiliteit bij elke stap die je zet.

Flytefoam blast plus eco demping

waardoor je echt op wolkjes loopt.

Puregel in de hiel

voor lichtgewicht demping en een zachte landing.

Hybrid ASICSGRIP

Slijtzool met een combinatie van AHAR en ASICSGRIP.

Hoe duurzaam is de ASICS GEL-KAYANO 31?

ASICS zet met de Gel-Kayano 31 een grote stap in duurzaamheid. Zo bestaat 75% van het bovenwerk uit gerecyclede materialen. Dit doet ASICS om afval en CO2-uitstoot te verminderen. De inlegzool is geproduceerd met het oplossingsverfproces dat het waterverbruik met ongeveer 33% en koolstofuitstoot met 45% verminderd in vergelijking met conventionele verftechnologie. Tot slot is de tussenzool gemaakt met 24% biobased materialen.

3kenmerken van de ASICS Kayano 31

Opsomming1

Zeer comfortabel engineered stretch knit bovenwerk

Het vernieuwde Engineered Mesh bovenwerk geeft een betere ventilatie dan zijn voorganger. De schoenlip is wat dunner gemaakt en zit comfortabel op de wreef zonder druk of irritatie. In de kraag wordt gebruik gemaakt van Knit Rib-materiaal voor extra comfort bij het aan- en uittrekken. De voorvoet is zoals gewoonlijk wat breder gemaakt zodat je tenen kunnen spreiden bij het lopen van lange afstanden.

Opsomming 2

Maximale demping

De volledige tussenzool van de GEL-Kayano is gemaakt van het nieuwe Flytefoam Blast Plus ECO. Dit foam bestaat voor 24% uit biobased materialen en biedt een lichtgewichte, energieke demping. De tussenzool is in dikte gelijk gebleven met die van de voorganger. De kenmerkende GEL-demping is niet meer zichtbaar vanaf de buitenkant, maar is verwerkt in de zool. Deze PureGEL vangt de impact van een landing effectief op en geeft 65% meer demping dan de GEL die voorheen door ASICS werd gebruikt.

Opsomming 3

Het 4d guidance systeem voor optimale ondersteuning

Op basis van biomechanische onderzoeken heeft ASICS het ondersteuningsysteem in de Kayano ontwikkeld. Net als in de Kayano 30 wordt het 4D Guidance Systeem gebruikt. Maar wat houdt dit precies in? In 4 dimensies wordt de voet gestabiliseerd, namelijk: in de breedte, lengte, hoogte en timing van de steun. De zool is breed zodat je een stabiel platform hebt tijdens de landing. De geometrie van de hiel is ronder en breder dan voorheen. Daardoor ervaar je een soepele afwikkeling van hak naar tenen. Tot slot zorgt een extra responsief foamblokje aan de binnenzijde van de schoen ervoor dat jouw enkel bij overpronatie snel weer in de juiste positie komt en ondersteunt wordt tijdens de loopbeweging.

Goede schoenen, goede sokken

Als je kiest voor de ASICS GEL-KAYANO 31, dan adviseren wij ook goede loopsokken. De ASICS Performance Run Crew Socks Paris zijn comfortabele loopsokken voor zowel dames als heren. Deze lichte loopsokken zijn ontworpen voor comfort dankzij de strategisch geplaatste dempende onderdelen, ook onder de voetholte. De sokken hebben vochtregulerende eigenschappen die het ademende vermogen verbeteren zodat je voeten koel blijven en je niet wordt afgeremd tijdens je run!

De ASICS Run Further Stability collectie

Wil je de beste ASICS loopschoenen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe Advisor.

In de Run Further collectie vind je modellen die zijn gemaakt voor je dagelijkse trainingen. Er zijn verschillende stabiele opties in deze categorie. Zo is er de ASICS GT-1000 12 voor de beginnende loper die nog niet zo veel demping nodig heeft. De GT-2000 12 is er voor de fanatieke loper die meer demping en comfort zoekt en dan is er de GEL-KAYANO 31 voor de loper die op zoek is naar maximaal comfort.

Voorbeeld ASICS schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende ASICS loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – ASICS GEL-KAYANO 31
Tempo/interval – ASICS MAGIC SPEED 3
Wedstrijd – ASICS METASPEED SKY PARIS

ASICS productmatrix

De ASICS Kayano 31 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties ASICS Kayano 31

Type schoen
Allround loopschoenen
Offset
10 mm (40 mm hiel / 30 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 305 gram
Type loper
Overpronerende loper
Type demping
FF Blast+ Eco

Verwachtingen

“De ASICS GEL-KAYANO 30 was een zeer ingrijpende update ten opzichte van versie 29. ASICS had in een klap weer de antipronatieschoen met het meeste comfort. Voor veel Kayanolopers was dit een grote overgang en voor sommigen zelfs een te grote stap, maar er zijn ook weer veel nieuwe fans van de Kayano bijgekomen. Versie 31 borduurt voort op het succes van de Kayano 30 en we zien de updates aan het bovenwerk die ook de Nimbus 26 heeft gekregen en die positief zijn ontvangen. Ik verwacht geen ander gevoel tijdens het lopen, maar wel iets betere grip en een comfortabel instapgevoel.”

Eindsprint

De ASICS GEL-KAYANO 31 is nog steeds de meest comfortabele antipronatieschoen van het moment. Kleine updates maken de schoen nog niet iets beter dan zijn voorganger. Voor veel lopers is de schoen echt een goede optie om veel kilometers te maken met voldoende stabiliteit.

Andere stabiele schoenen met veel demping zijn de Brooks Glycerin GTS 21 en de New Balance Fresh Foam X Vongo V6.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS GEL-KAYANO 31 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal