Skip to main content

Productreview

On Cloudmonster Hyper –  Een hyperactief loopmonster

De On Cloudmonster Hyper is de nieuwste telg van de Cloudmonsterfamilie. De Hyper is lichter en responsiever dan de gewone Cloudmonster en daagt je uit om het tempo ook op te pikken. De schoen biedt de perfecte balans tussen snelheid en veelzijdigheid. Deze allrounder is voorzien van Helion HyperFoam, wat maximale demping en energieteruggave biedt voor iedere run. Elke stap voelt als een vliegende start. Of je nu traint voor een wedstrijd of gewoon geniet van een ontspannen duurloop, de On Cloudmonster Hyper laat je verrassen.

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de On Cloudmonster Hyper geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een schoen voor interval- en tempotrainingen

De Cloudmonster Hyper is een ideale loopschoen voor interval- en tempotrainingen, want de schoen is lichtgewicht en heeft in de voorvoet super veerkrachtig Helion HyperFoam. Daardoor krijg je tijdens het lopen veel energie terug bij de afzet. Als je eenmaal op snelheid loopt, dan behoud je dit makkelijk gedurende lange tijd.

Opsomming 2

Lange afstanden lopen heeft jouw voorkeur

Met de On Cloudmonster Hyper kies je voor een allround loopschoen die zeer comfortabel is voor het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons. Voor ervaren lopers is de Cloudmonster Hyper een ideale schoen voor dagelijkse trainingen, terwijl beginnende lopers deze schoen ook prima kunnen gebruiken als wedstrijdschoen. Hij is namelijk stabieler en duurzamer dan de échte wedstrijdschoenen en is voorzien van het beste en meest veerkrachtige dempingsmateriaal.

Opsomming 3

Je zoekt maximale demping in een lichte schoen

Als je veel kilometers gaat maken op weg, dan is het fijn om een schoen te gebruiken met veel demping. Dankzij het lichte bovenwerk en de lichte materialen in de zool gaat het comfort bij de Cloudmonster Hyper niet ten koste van het gewicht. De dikte van de zool en de Cloudtechnologie zorgen voor een zeer comfortabel gevoel onder de voet.

“De On Cloudmonster Hyper is een loopschoen die de perfecte balans biedt tussen snelheid en veelzijdigheid. Elke stap voelt als een vliegende start.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

De Cloudmonster Hyper heeft een tussenzool gemaakt van Hyperfoam. Dit is gemaakt van PEBAX, waardoor je maximale energieteruggave krijgt zodat je op snelheid kunt blijven lopen. PEBAX (Polyether Block Amide Copolymer) is een thermoplastisch elastomeer die wordt gebruikt in verschillende toepassingen waaronder medische apparaten en sportartikelen. PEBAX staat bekend om zijn uitstekende elasticiteit, taaiheid en weerstand tegen slijtage. Daardoor wordt dit materiaal ook veel gebruikt in alle carbonwedstrijdschoenen van tegenwoordig.

De On Cloudmonster Hyper in detail

On Cloudmonster Hyper
Geweven Engineered Mesh bovenwerk

voor 85% gemaakt van gerecycled polyester.

Géén speedboard

in de tussenzool voor een soepele loopervaring.

Helion HyperFoam

Bovenste laag van Helion HyperFoam voor maximale energieteruggave en demping.

Helion Superfoam

Onderste laag van Helion Superfoam voor verhoogde stabiliteit.

Extreme CloudTec-elementen

voor een bijzonder hoge mate van veerkrachtigheid.

Rubberen slijtzool

biedt voldoende grip op natte en droge ondergronden.

On Cloudmonster 2 of On Cloudmonster Hyper?

De On Cloudmonster Hyper kan je ook wel zien als een premium versie van de Cloudmonster 2. De Cloudmonster Hyper heeft namelijk hyperfoam, een op PEBA gebaseerd dempingsmateriaal wat meer energieteruggave biedt dan de gewone versie van de Cloudmonster. Daardoor is de Cloudmonster Hyper iets meer geschikt voor snelle intervallen en tempotrainingen. Zowel de Cloudmonster 2 als de Cloudmonster Hyper zijn geschikt voor het lopen van korte en lange afstanden door het hoge comfortniveau.

3kenmerken van de On Cloudmonster Hyper

Opsomming1

Geweven Engineered Mesh bovenwerk

Op strategische plekken geeft het Swiss-Engineered meshbovenwerk flexibiliteit en ademend vermogen terwijl op andere plekken de schoen wat strakker zit. Rondom de middenvoet zit de schoen wat strakker voor een veilig en ondersteunend gevoel. Het bovenwerk bestaat voor 85% uit gerecycled polyester. Op deze manier probeert On zijn producten steeds duurzamer te maken.

Opsomming 2

Tussenzool met Helion HyperFoam en Helion Superfoam

De On Cloudmonster Hyper heeft twee verschillende dempingsmaterialen. De onderste laag bestaat uit het stevige Helion Superfoam terwijl de toplaag is voorzien van het Helion HyperFoam. Het HyperFoam is gebaseerd op PEBAX en dus extra veerkrachtig. Daardoor ervaar je tijdens het lopen extra veel demping en energieteruggave in de voorvoet. Dit is ideaal voor tempo- en intervaltrainingen. In tegenstelling tot andere On loopschoenen heeft de Cloudmonster Hyper geen speedboard in de tussenzool waardoor de landing en afzet wat zachter en minder reactief aanvoelen. Door de extreme CloudTec-technologie (de ronde elementen in de tussenzool) wordt alle energie in de schoen opgeslagen en vervolgens teruggegeven tijdens elke stap.

Opsomming 3

Rubberen slijtzool

Deze allrounder beschikt over een vernieuwde rubberen slijtzool met verbeterd tractiepatroon, zodat je uit de voeten kunt op verschillende ondergronden en je op snelheid kunt blijven lopen.

Goede schoenen, goede sokken

Als je kiest voor de On Cloudmonster Hyper, dan adviseren wij ook goede loopsokken. De On Performance Mid Sock (dames / heren)is een ideale loopsok voor zowel de zomer als de winter. De sok komt net boven de enkel, is lichtgewicht en activeert de voetboog voor wat extra ondersteuning tijdens jouw run. Deze sok is trouwens ook verkrijgbaar in een lagere variant, dat is de On Performance Low Sock (dames / heren). Voorkom blaren en koop goede loopsokken.

De allround loopschoenen van ON

Wil je de beste On loopschoenen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe advisor.

On heeft verschillende type loopschoenen voor beginnende en gevorderde lopers. Zoek je wat meer snelheid en demping in één schoen? Kies dan voor de On Cloudmonster Hyper. Loop je liever op een hele zachte schoen voor lange afstanden? Ga dan voor de Cloudeclipse die een hoog comfortniveau heeft door de On CloudTec Phase technologie. Heb je behoefte aan wat meer steun? Dan is de Cloudflyer of de Cloud X de perfecte keuze, want deze modellen hebben een wat breder speedboard voor een verhoogde stabiliteit. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte On loopschoenen voor elke training of wedstrijd.

De laatste jaren is On ook aan de weg aan het timmeren als het gaat om wedstrijdschoenen. Zo is de On Cloudboom Echo 3 de ultieme wedstrijdschoen met carbonplaat en Helion HyperFoam gemaakt van Pebax. Kies deze schoen als je het maximale uit je prestaties wilt halen.

Voorbeeld On schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende On loopschoenen wil afwisselen.

Allround – On Cloudmonster Hyper
Tempo/intervalOn Cloudflow
Wedstrijd – On Cloudboom Echo 3

On Cloudmonster Hyper Matrix NL

De On Cloudmonster Hyper in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties On Cloudmonster Hyper

Type schoen
Allround loopschoenen
Offset
6 mm
Gewicht
Ca. 210 gr dames / 265 gr heren
Type loper
Neutraal
Type demping
Helion superfoam en Helion hyperfoam

Verwachtingen

“Het is interessant dat On een schoen in de markt brengt die gebaseerd is op twee andere modellen, namelijk de On Cloudmonster 2 en de On Cloudboom Echo 3. Door alle innovatieve nieuwe technieken is de Cloudmonster Hyper een zogenoemde ‘super trainer”. Dit zijn allround loopschoenen met technieken vanuit de wedstrijdschoenen. Zo profiteer je van het comfort en energieteruggave van de allersnelste schoenen, alleen dan net wat stabieler en duurzamer. Ik ben benieuwd hoe comfortabel deze schoen is in vergelijking tot de ASICS Superblast, adidas Adizero Prime X en de HOKA Mach X. Dit zijn ook allemaal ‘super trainers’.”

Fit

“Het eerste wat me opvalt aan de pasvorm van de Cloudmonster Hyper is dat deze vrij breed zijn in de voorvoet. Ik heb geen smalle voeten maar moet de veters voorin toch zo stevig aantrekken dat de stof een beetje plooit. Het bovenwerk voelt licht en goed ademend aan en dus goed geschikt voor lange lopen. De tong is aan de dunne kant, maar ik had geen problemen met de veters op mijn wreef. De hielkap is stevig en mijn voet blijft goed op zijn plaats tijdens het lopen. De schoen voelt ook aangenaam en zacht onder de voet.”

On Cloudmonster Hyper fit

Stride

“Ik was aangenaam verrast tijdens het lopen op de Cloudmonster Hyper. De schoen wikkelt snel af en je voelt echt de bounce onder de voorvoet. In de hak is het dempingsmateriaal steviger wat ervoor zorgt dat de schoen ook erg stabiel aanvoelt. Hij voelt niet superlicht aan, maar door de hoge energieteruggave is het wel een schoen die uitnodigt om er lang op door te lopen.”

On Cloudmonster Stride

Pace

“De Cloudmonster Hyper komt ook goed uit de verf op verschillende tempo’s. Voor een hele rustige hersteltraining zijn ze misschien iets te reactief maar op duurlooptempo is de schoen zeer comfortabel. Voor mij is hij het beste voor duurlopen op de weg. Zelf loop ik niet vaak langer dan 80 minuten maar ik kan me goed voorstellen dat het ook voor langere lopen een heerlijke schoen is. Voor een loper die vanwege stabiliteitsproblemen niet goed kan lopen op een carbonwedstrijdschoen kan de Hyper ook een goede wedstrijdschoen zijn.”

On Cloudmonster Hyper Pace

Eindsprint

De On Cloudmonster Hyper is een innovatieve en allround loopschoen die voor elk type training geschikt is. Deze allrounder is ideaal voor de loper met ambities op de lange afstanden of voor de loper die gewoon sneller wil worden. Door de lagere drop en het superfoam in de voorvoet is dit een ideale loopschoen voor de midden- en voorvoetlopers. Het mooiste is dat de Cloudmonster Hyper echt een andere loopsensatie geeft dan alle andere On loopschoenen.

De On Cloudmonster Hyper is vergelijkbaar met de ASICS Superblast en de adidas Adizero Prime X2 Strung. Dit zijn beiden allround loopschoenen met extreem veel comfort voor dagelijkse trainingen en voorzien van de nieuwste innovaties. Trek de Cloudmonster Hyper vooral aan tijdens al jouw rustige en snelle kilometers. Voor wedstrijden raden wij vooral de On Cloudboom Echo 3 aan. Deze zijn wat lichter in gewicht en hebben een carbonplaat voor een maximale snelheidsimpuls.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudmonster Hyper dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal