Skip to main content

Productreview

HOKA Mach 6 – Snelheid voor elke loper

De HOKA Mach 6 biedt een onverslaanbare mix van snelheid en demping, waardoor je vooruit wordt gestuwd bij elke stap. Met zijn kenmerkende lichte gevoel en allround karakter ben je klaar om elke afstand te bedwingen. Door het nieuwe dempingsmateriaal en het gestroomlijnde bovenwerk voelt elke run moeiteloos en plezierig aan. Benieuwd naar meer details en ervaringen met deze HOKA Mach 6? Lees snel verder in ons blog voor alles wat je moet weten over de Mach 6.

Wat is er nieuw?
Nieuw Jacquard Mesh bovenwerk
SuperCritical EVA foam in de tussenzool
Betere grip en duurzaamheid slijtzool
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de Hoka Mach 6 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wilt loopschoen voor tempo- en intervaltrainingen

De HOKA Mach 6 is ontworpen voor tempo- en intervaltrainingen. Het model is lichtgewicht en nu voorzien van een veerkrachtige tussenzool gemaakt van Super Critical EVA foam. Je voelt nauwelijks dat je een schoen aan hebt, maar krijgt wel veel energie terug. Met 189 gram voor dames is dit een van de lichtste loopschoenen op de markt.

Opsomming 2

Je zoekt een lichtgewicht allrounder

Strik je veters en kies altijd voor de Mach 6. Deze allrounder is licht genoeg voor tempotrainingen, maar is ook zeer comfortabel voor rustige en lange duurlopen. Aan elk aspect is gedacht om gewicht te besparen. Het jacquard mesh is dun, de tussenzool bestaat uit één laag foam en de dunne slijtzool geeft jou de goede grip. De Mach 6 is geen blok aan je been, maar zo licht als een veertje.

Opsomming 3

Binnenkort ga je een wedstrijd lopen

Als je een wedstrijdschoen zoekt zonder carbon, overweeg dan zeker de HOKA Mach 6. De schoen is gemiddeld 50 gram lichter dan de meeste allround loopschoenen. Als het gaat om het lopen van snelle tijden, dan scheelt elke gram. Bovendien is de Mach 6 een stabiele neutrale loopschoen door de brede basis en de toevoeging van slijtrubber op de hiel en voorvoet.

“Wauw, wat een verschil met de vorige Mach. Dit is echt de beste Mach die HOKA ooit gemaakt heeft!”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat..

In de Mach 6 zien we het nieuwe Super Critical EVA foam. Dit dempingsmateriaal is gebaseerd op het klassieke EVA, maar is geïnjecteerd met een gas of stikstof. Steeds meer merken maken hier gebruik van, want daardoor wordt het foam lichter in gewicht en kannhet meer energie terug geven. Andere modellen met Super Critical EVA foam zijn onder andere de Brooks Hyperion Max en Altra Vanish Tempo.

De HOKA Mach 6 in detail

HOKA Mach 6
Jacquard Mesh

bovenwerk wat zeer ademend is en zweet laat ontsnappen

Dunne schoenlip

omhelst je voeten voor een goede lockdown

Super Critical EVA foam

heeft een enorme demping en energieteruggave

Duurzame Durabrasie rubberen slijtzool

voor uitstekende grip op elke ondergrond

Geschiedenis van de HOKA Mach

De HOKA Mach is ooit voortgekomen uit de geliefde HOKA Clayton. Dit was namelijk een afgeleide van de Clifton, maar dan lichter in gewicht en meer op prestaties gericht. Ondertussen heeft de Mach dus al jaren deze rol overgenomen en met veel succes. De Mach werd pas echt populair sinds de vierde versie, want toen werden twee lagen foam op elkaar geplaatst voor een direct, maar tevens zachte loopervaring. Sindsdien is de Mach een favoriete loopschoen, omdat je dit model letterlijk voor elk type run kan gebruiken. Ja, en zelfs voor je wedstrijden is dit een zeer geschikte keuze!

3kenmerken van de HOKA Mach 6

Opsomming1

Jacquardmesh bovenwerk

De Mach 6 is zeer ademend dankzij het jacquardmesh bovenwerk. Dit materiaal is voorzien van getextureerd garen dat zweet laat ontsnappen en de voeten koel houdt. De hielkap is intern verstevigd en van de kuit af gevormd. De dunne en geplooide tong van deze schoen is aan beide kanten verbonden met het bovenwerk waardoor er geen vuil in de schoen komt en de tong gecentreerd blijft.

Opsomming 2

Super Critical EVA foam

Voor de eerste keer bestaat de Mach nu niet uit twee foammaterialen, maar uit één super critical EVA foam. Dit is traditioneel EVA foam, maar dan geïnjecteerd met een stikstof zodat deze lichter in gewicht is en meer energie teruggave heeft. Tijdens het lopen ervaar je een enorme demping, maar tegelijkertijd ook een effectieve bescherming tijdens je runs. De EVA-inlegzool biedt een flexibele pasvorm en extra ondersteuning waar je dit nodig hebt.

Opsomming 3

Durabrasion rubberen slijtzool

Lopers gaven in het verleden nog wel eens aan dat de Mach snel kon slijten door het ontbreken van klassiek rubber. HOKA heeft geluisterd naar deze feedback en heeft de Mach 6 voorzien van zones met slijtvast rubber op de hiel en voorvoet. Dit zorgt voor extra duurzaamheid en een optimale tractie op elke ondergrond. De ronding van de zool is zodanig ontworpen om stabiliteit en een efficiënte voetafwikkeling te garanderen.

HOKA Clifton 9 of HOKA Mach 6?

Soms hoef je niet te kiezen. De HOKA Clifton 9 en HOKA Mach 6 kan je gebruiken in een schoenrotatie, maar je zou ook kunnen kiezen voor één van deze allrounders. De Clifton heeft net even wat meer demping en protectie voor het lopen van lange afstanden. De Mach 6 is wat lichter in gewicht en door het nieuwe foam heel geschikt voor tempotrainingen en intervallen. Echter, de Mach 6 is ook aangenaam voor rustige trainingen en lange duurlopen. Kortom, kies de Clifton als je gaat voor meer demping en overweeg de Mach 6 als je een wat lichtere allrounder zoekt. Of koop twee paar loopschoenen, want door het afwisselen krijg je telkens een andere belasting op het lichaam en voorkom je blessures.

De HOKA allround loopschoenen

Wil jij de beste HOKA loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze online shoe advisor. HOKA heeft verschillende type loopschoenen. Globaal kan je deze onderverdelen in de Glide, Fly en Sky categorie. In de HOKA Glide categorie zitten de allround loopschoenen voor rustige trainingen zoals de HOKA Clifton en Bondi. De HOKA Fly categorie bevat alle schoenen gericht op snelheid zoals de Mach, Cielo X en de Rocket X. Trailliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Sky categorie, want dit is de collectie trailschoenen voor het lopen op onverharde paden. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte HOKA loopschoen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld HOKA schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende HOKA loopschoenen wil afwisselen.

Allround – HOKA Clifton 9
Tempo/interval – Mach 6
Wedstrijd – HOKA Rocket X 2 / HOKA Cielo X 1

De HOKA Mach 6 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties HOKA Mach 6

Type schoen
Wedstrijdschoen
Offset
5 mm ( 35 mm hiel / 30 mm voorvoet dames / 37 mm hiel / 32 mm voorvoet heren)
Gewicht
Ca. 189 gr dames / 231 gram heren
Type loper
Neutraal
Type demping
Super Critical EVA

Verwachtingen

“Sinds de Mach 4 ben ik al fan van de Mach-serie. Ik heb de schoen veel gebruikt voor tempotrainingen, intervallen en duurlopen met tempoversnellingen. De Mach vond ik ook ideaal voor mijn trainingen in het bos als ik met vrienden wat intervallen ga lopen. De onderste laag foam was harder en zorgt voor stabiliteit terwijl de bovenste laag foam zorgde voor een bouncy gevoel. Voor een rustige duurloop trok ik liever de Clifton aan, omdat deze wat meer demping heeft. Ik ben benieuwd of de Mach 6 nu ook comfortabeler is geworden voor rustige en lange duurlopen.”

Fit

“Het bovenwerk geeft mij meteen het wedstrijdgevoel. De schoenlip is dun en ligt prettig op mijn wreef waardoor hij geen druk geeft. De voorvoet is iets smaller geworden ten opzichte van de voorganger. De hielkap is van de kuit af gevormd en voorkomt druk op mijn achillespees. Het voelt bijna aan alsof ik geen schoenen aan heb, zo licht is de Mach 6. Wat mij betreft hadden de veters nog iets dunner gemogen of een fijne ribbelstructuur zodat deze niet makkelijk los kunnen. De veters zijn wel lang genoeg voor de lusvetering.”

Stride

“Wauw, wat een verschil met de vorige Mach. Dit is echt de beste Mach die HOKA ooit gemaakt heeft! Ik vond het leuk om de Mach 6 te testen. Dit kwam door de fijne energieteruggave en het bouncy gevoel onder mijn voeten. Bij elke stap word ik ook naar de voorvoet gepusht door de wat lagere offset van 5 mm, waar HOKA om bekend staat. Ik vind de schoen wat comfortabeler geworden voor rustigere trainingen doordat de zool maar uit één type foam bestaat. De grip is nu ook veel beter, want de vorige versies van de Mach hadden alleen een EVA-slijtzool en geen klassiek rubber. De Mach 6 voelt heel natuurlijk aan, alsof ik al jaren op deze schoen loop. En dat is zeer positief!”

Compare

“De Mach 6 valt in de categorie tempo- en wedstrijdschoenen. Hij gaat de concurrentie aan met onder andere de ASICS Novablast, Saucony Endorphin Speed en de adidas Boston. Ik vind de Mach 6 misschien wel één van de meest veelzijdige temposchoenen. Aangezien er geen plaat in de tussenzool zit, voelt de schoen wat minder stijf aan dan andere snelle schoenen. Daardoor is de schoen ook prettig voor een rustige trainingen en zelfs hersteltrainingen. Voor een beginnende loper is dit de ideale wedstrijdschoen, omdat hij wat stabieler is dan de meeste carbonschoenen.”

Eindsprint

De HOKA Mach 6 is vergelijkbaar met de ASICS Novablast 4 en de New Balance FuelCell Rebel v4. Dit zijn allemaal allround loopschoenen met een wat sneller karakter. Deze schoenen zijn aangenaam tijdens rustige trainingen, maar helpen je vooral ook bij tempo- en intervaltrainingen door hun responsieve demping en lichte gewicht.  Immers, hoe lichter de schoen hoe sneller je kan lopen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Mach 6 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal