Skip to main content
adidas Supernova collectie
adidas Supernova

Productreview

adidas Supernova collectie – comfort en steun voor je dagelijkse runs

De gloednieuwe adidas Supernova collectie bestaat uit drie modellen allround loopschoenen die ontworpen zijn voor dagelijks runs op de weg. De adidas Supernova Rise is het eerste model dat gelanceerd werd in deze collectie, gevolgd door de Supernova Stride en Supernova Solution. Deze loopschoenen zijn ontworpen voor lopers die regelmatig lopen, op hun eigen tempo, maar niet gericht zijn op snelheid. Behoor jij tot deze groep lopers en wil je meer weten over deze daily trainers? Wij vertellen je alles over de adidas Supernova loopschoenencollectie en helpen je bij het kiezen van de schoen die het beste bij jou past!

adidas supernova schoenen voor damesadidas supernova schoenen voor heren
adidas Supernova collectie

3redenen waarom de adidas Supernova collectie geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een beginnende of regelmatige loper en je zoekt een comfortabele allround loopschoen (Supernova Rise)

De Supernova Rise is een allround loopschoen voor de dagelijkse trainingen en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren lopers. Dankzij de combinatie van het lichte gewicht, de zachte demping en de ruime hoeveelheid steun, kunnen beginners op een veilige manier progressie maken en meer ervaren lopers op een comfortabele manier veel kilometers afleggen. Het superzachte, ademende bovenwerk van de Supernova Rise bied je het comfort dat je nodig hebt. Zowel tijdens je dagelijkse run als tijdens een bootcampsessie, waar je ook zonder probleem je squats kunt doen dankzij de brede basis en de steun van deze schoen.

Opsomming 2

Je zoekt een betaalbare en comfortabele allround loopschoen voor je dagelijkse trainingen (Supernova Stride)

De allround loopschoen Supernova Stride is de goedkopere versie van de Supernova Rise. Deze schoen is ontworpen met veel aandacht voor comfort tijdens de dagelijkse trainingen. Dankzij het lichte, zachte, ademende bovenwerk en de zool met technische dempingsmaterialen biedt de Supernova Stride een comfortabele loopervaring. Deze schoen geeft ook voldoende steun aan beginnende lopers of regelmatige lopers die op zoek zijn naar een betrouwbare trainingspartner tegen een betaalbare prijs.

Opsomming 3

Je zoekt een allround loopschoen met iets meer steun voor lange duurlopen (Supernova Solution)

De Supernova Solution is een allround loopschoen en bovendien het meest ondersteunende model uit de collectie. Het is de ideale schoen voor gevorderde lopers die niet alleen op zoek zijn naar comfort, maar ook naar dat beetje extra ondersteuning voor hun dagelijkse run. De Supernova Solution heeft dezelfde kwaliteit demping als de Supernova Rise, maar geeft je voet extra begeleiding tijdens de overgang van hiel naar teen. Hierdoor krijg je niet alleen een comfortabelere, maar ook stabielere loopervaring, wat prettig en nuttig is tijdens lange duurlopen. Met meer steun voor je voet word je minder snel moe en kun je langer doorgaan met lopen.

adidas Supernova Stride
adidas Supernova
adidas Supernova
“De Supernova collectie is de start van een nieuw tijdperk voor adidas als het gaat om de allround loopschoenen. Lichter, zachter en met meer energieteruggave voor elke run!”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Voor de drie loopschoenen uit de Supernova collectie tenminste 70% van het bovenwerk is gemaakt met gerecyclede en hernieuwbare materialen? Het merk adidas probeert zo min mogelijk plastic te gebruiken bij de schoenproductie en daarmee een einde te maken aan het plastic afval in de natuur.

De adidas Supernova collectie in detail

Licht en ademend bovenwerk

van Engineered Sandwich Mesh voor comfort en steun.

DREAMSTRIKE + tussenzool

Lichte en duurzame foam voor comfort en steun

Support Rods

voor extra steun.

ADIWEAR slijtzool

voor veel grip en duurzaamheid

Wat is het idee achter de adidas Supernova collectie?

De gloednieuwe adidas Supernova collectie is het resultaat van een onderzoek dat door het merk werd uitgevoerd onder een groep van 1300 vrouwen, die aangaven dat ze ‘comfort’ en ‘steun’ het belangrijkst vonden in een schoen voor hun dagelijkse trainingen. Met de alledaagse lopers en hun behoeften in gedachten ontwikkelde adidas de drie nieuwe Supernova-modellen. Hierbij heeft adidas zich laten inspireren door de innovaties in de Adizero schoenencollectie, zoals het Lighstrike Pro superfoam en Energy Rods, die werden aangepast voor daily trainers.

3kenmerken van de adidas supernova collectie

Opsomming1

DREAMSTRIKE+ tussenzool

De drie Supernova schoenmodellen zijn voorzien van het nieuwe Dreamstrike+ foam, dat is geïnspireerd op het Lightstrike Pro foam dat wordt gebruikt in de Adizero schoenencollectie, maar steviger is voor meer demping en steun. De volledige tussenzool van de Supernova Rise en Solution bestaat uit dit nieuwe foam. Bij de Supernova Stride wordt het alleen gebruikt in de voorvoet en is de rest van de tussenzool gemaakt van hoogwaardig EVA-materiaal.

Opsomming 2

Support Rods (Supernova Rise en Solution)

De Supernova Rise en Solution hebben Support Rods. Deze technologie is ontwikkeld op basis van de fysiologie van de voet in beweging en bestaat uit steunbuisjes die de voet begeleiden tijdens de overgang van hiel naar teen. Hierdoor krijg je een optimale afwikkeling van je voet met minimaal energieverlies. De Support Rods van de Supernova Solution zijn iets anders dan die van de Supernova Rise: de twee centrale buisjes zijn met elkaar verbonden voor extra steun. De afwikkeling is hierdoor niet alleen soepeler, maar ook stabieler, zodat je met deze schoen nog langer kunt blijven lopen. De Support Rods zijn geïnspireerd op de Energy Rods van de Adizero collectie voor voortstuwing en zorgen voor extra steun in de Supernova schoenen.

Opsomming 3

ADIWEAR slijtzool

Alle 3 de modellen in de Supernova collectie hebben een ADIWEAR slijtzool. Dit is een duurzame zool met een brede basis waarmee je zonder probleem vele kilometers kunt afleggen. De zool heeft speciale impactzones op de plekken waar normaal veel slijtage plaatsvindt. Je hebt een uitstekende grip in alle richtingen.

adidas allround loopschoenen

Welke adidas allround loopschoen is geschikt voor jou? Onze onderstaande schoenenmatrix helpt je bij het maken van je keuze.

Ben je een beginner of loop je regelmatig en zoek je een schoen met een goede demping die je voet ook ondersteunt? Kies dan voor de Supernova Rise. Deze schoen is een goed compromis tussen comfort en steun, waarmee je zo vaak kunt lopen als je wilt en onbezorgd vooruitgang kunt boeken. Heb je iets meer steun nodig voor je dagelijkse training en langere duurlopen? Dan raden we je de Supernova Solution aan. Deze schoen is niet alleen comfortabel, maar zorgt er ook voor een optimale afwikkeling door je voet in het midden te houden. Zo bespaar je energie en kun je langer blijven lopen in je eigen tempo. Begin je net met lopen en zoek je een goede schoen, die comfortabel, ondersteunend en betaalbaar is? Kies dan voor de Supernova Stride, het goedkopere model uit de Supernova collectie. Dit is de ideale schoen voor al je dagelijkse trainingen.

adidas Supernova Matrix

De adidas Supernova collectie in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Camille Cholbi en Daan Glorie over de Solution en de Stride. Benieuwd naar de Rise, lees ons blog hier.

Camille Cholbi All4running
Daan Glorie All4running

Camille Cholbi & Daan Glorie

Productexperts

Camille Cholbi All4running
Daan Glorie All4running

Camille Cholbi & Daan Glorie

Productexperts

Technische specificaties adidas Supernova Collection

Fit

adidas Supernova Stride

“Deze schoen voelt heel stevig om mijn voeten zodra ik hem heb aangetrokken. De hielkap is intern verstevigd, de schoenlip is niet vastgemaakt aan de schoen en de voorvoet is relatief wat smaller dan bij de Solution. Ik vond de schoen ook verrassend ademend, ondanks het dubbellaagse meshbovenwerk. Mocht je uit de hiel slippen, dan is dit geen probleem. De veters zijn lang genoeg om de zogenaamde “heel lock” toe te passen.”

adidas Supernova Stride
adidas Supernova Solution

“De pasvorm van deze schoen lijkt op die van de Supernova Rise. Deze hielkap heeft ook een lekkere zachte bekleding, de schoenlip is relatief dik en de voorvoet is breed genoeg voor het uitzetten van mijn voeten. Wat mij betreft had de schoenlip iets dunner gemogen voor het ademend vermogen. Rondom de middenvoet zit ik wat strakker in de schoen zodat ik niet heen en weer kan schuiven. Heb verder niks te klagen over het bovenwerk, want de schoen zit gewoon meteen lekker. Bestel trouwens je reguliere maat loopschoenen, want dit model valt als een reguliere adidas loopschoen.”

adidas Supernova Solution

Stride

adidas Supernova Stride

“Voor dit prijspunt is het best indrukwekkend wat je ervoor terugkomt. De schoen voelt licht aan mijn voeten en de afwikkeling is erg soepel. De demping heeft een mooie balans, want hij is niet te zacht maar ook niet te hard. Dit is een ideale loopschoen voor je dagelijkse 5 of 10 km duurloop. De voorvoet is heel flexibel, wat prettig is als je het tempo wilt verhogen. Er zit een stevig rubber op de hiel dus ik verwacht dat je veel kilometers kunt maken op deze allrounder.”

adidas Supernova Stride
adidas Supernova Solution

“Dit is de stabielere broer van de Supernova Rise en dat voel je in meerdere aspecten terug. De demping, afwikkeling en grip zijn hetzelfde als bij de Rise. Het is gewoon een hele fijne en soepele duurloopschoen waar je veel kanten mee uit kan; duurloop, interval of je lange run op zondag. Het grote verschil zit in de stabiliteit vanaf de hiel. Ik heb de schoen onder andere getest tijdens mijn vrijdagtraining. Dan ben ik vaak vermoeid van de middellange duurloop van 17 km die ik op donderdag heb afgelegd. Ik vond het best prettig om op een stabielere schoen te staan door mijn zware benen. Trouwens, het is een subtiele stabiliteit vanaf de hak die ik gelukkig niet al te veel voelde.”

adidas Supernova Solution

Consumer

adidas Supernova Stride

“Ik adviseer de Supernova Stride vooral iemand die het lopen weer wil oppakken of gaat opbouwen naar de 5 km. Je hoeft niet meteen voor de duurste loopschoenen te kiezen als je gaat beginnen. Kijk maar eerst of je het leuk vindt. De demping is uitgebalanceerd en voelt stabiel aan tijdens het lopen op verschillende tempo’s.”

adidas Supernova Solution

“Deze schoen kan ik aanraden voor zowel neutrale als overpronerende lopers. De lichte ondersteuning is fijn als je moe bent na een lange dag werken of als je van nature met je enkel wat naar binnen zakt. Met de Supernova Solution haal je een echte alleskunner in huis. Schaf nog een wedstrijdschoen aan en jouw schoenrotatie is compleet. De schoen voelt veerkrachtig en licht aan, zeker voor een stabiliteitsschoen.”

adidas Supernova User

Eindsprint

De adidas Supernova collectie is een mooie illustratie van het vermogen van het merk om de technologische ontwikkelingen op het gebied van wedstrijden en snelheid te gebruiken voor allround loopschoenen.
De drie nieuwe Supernova modellen geven zowel beginnende als regelmatige lopers de kans om te trainen met de juiste schoenen. Dit zijn niet de allersnelste schoenen, maar je kan gerust een intervaltraining erop afwerken. De snelste schoenen vind je in de adidas Adizero collectie.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Supernova collectie dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons WhatsApp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen.
Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal