Skip to main content
adidas Supernova Rise hardloopschoenen
adidas Supernova Rise hardloopschoenen

Productpreview

Hallo adidas Supernova Rise, tot ziens Solarglide!

De adidas Supernova Rise is de eerste loopschoen in de vernieuwde Supernova-collectie van adidas. De Supernova Rise is een compleet nieuw ontwikkelde schoen en kan worden gezien als opvolger van de adidas Solarglide. Het is een loopschoen die voor zowel beginnende als fervente lopers dienst kan doen als dagelijkse trainingsschoen. De schoen is compleet opnieuw opgebouwd en de nieuwste inzichten uit de Adizero-lijn van adidas vinden nu hun weg naar een allround loopschoen. Benieuwd of het ook wat is voor jou? Wij hebben de adidas Supernova Rise voor je getest.

Shop damesmodelShop herenmodel
adidas Supernova Rise

3redenen waarom de adidas Supernova Risa geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een beginnende loper

De Supernova Rise is een loopschoen die goed kan werken voor de lopers die net beginnen met lopen. De combinatie van demping en ondersteuning zorgt ervoor dat je op een veilige en comfortabele manier je looptrainingen op kunt bouwen.

Opsomming 2

Je doet naast lopen ook aan bootcamp

Door het brede platform en de ondersteuning die de Supernova Rise biedt kun je ze ook goed gebruiken voor bijvoorbeeld bootcamptrainingen. Bij het maken van uitvalspassen of squats is het belangrijk om voldoende steun te hebben en dat is geen probleem voor de Supernova Rise.

Opsomming 3

Je gaat veel kilometers maken

Ook voor lopers die al meer ervaring hebben is dit een goede trainingsschoen. De demping is comfortabel genoeg voor langere duurlopen en het gewicht is niet al te hoog. Het bovenwerk is zeer comfortabel en goed ademend, dus je hoeft niet bang te zijn voor blaren of andere ongemakken.

adidas Supernova Rise
adidas Supernova Rise
adidas Supernova Rise
“De Supernova Rise doet zijn naam eer aan, want ik heb het gevoel tijdens mijn run alsof ik opstijg.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Minstens 60% van het bovenwerk is gemaakt met gerecyclede of hernieuwbare materialen? Het merk adidas probeert zo min mogelijk plastic te gebruiken en daarmee een einde te maken aan het plastic afval in de natuur.

De adidas Supernova Rise in detail

adidas Supernova Rise
Sandwich Mesh bovenwerk

Zeer goed ademend.

Dreamstrike+ foam

Comfortabel en ondersteunend.

Support Rods

Voor extra support.

Adiwear slijtzool

Voor veel duurzame kilometers.

3kenmerken van de Supernova Rise

Opsomming1

Dreamstrike+ tussenzool

Het merk adidas heeft een nieuw krachtig foam ontwikkeld voor de nieuwe Supernova. Het foam is zo getuned dat het precies de juiste hoeveelheid demping en ondersteuning geeft. Bovendien is het lichter dan het Boost-materiaal dat in de SolarGlide-serie werd toegepast.

Opsomming 2

Support Rods

Voor een zo soepel mogelijke afwikkeling is het belangrijk dat alle bewegingen in de juiste richting plaatsvinden. De Support Rods geven een optimaal niveau aan steun aan de voet zodat je met zo min mogelijk verloren energie kunt afwikkelen. Het systeem lijkt een beetje op de Energy Rods die we kennen uit de Adizero-schoenen van adidas, maar dan gemaakt van een steviger foam in plaats van carbon.

Opsomming 3

Adiwear slijtzool

De duurzame slijtzool met een breed platform zorgt ervoor dat je zonder problemen veel kilometers kunt maken. De zool heeft speciale impactzones op plekken waar normaal veel slijtage plaatsvindt. In alle richtingen heb je zeer veel grip.

De adidas Supernova Rise in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties adidas Supernova Rise

Offset
10 mm (36 mm hiel / 26 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 242 gram dames / 291 gram heren
Type loper
Neutraal
Type schoen
Allround loopschoen

Verwachtingen

“Ik had hoge verwachtingen, want dit is de opvolger van de Solarglide collectie, maar dan compleet vernieuwd en verbeterd met een nieuw foam. Dit TPE foam genaamd Dreamstrike+ is gebaseerd op het superfoam wat we kennen van alle carbonschoenen. Ik hoop dus op meer demping, meer energieteruggave en een fijne loopervaring.”

Fit

“Een goede loopschoen begint altijd met een lekkere pasvorm. Als een schoen fijn zit, dan is de kans ook groot dat je er prettig op kan lopen. En dit is zeker het geval met de adidas Supernova Rise. De voorvoet is een stuk smaller dan de SolarGlide-collectie en omsluit mijn voeten op een prettige manier. De hielkap is intern verstevigd en geeft veel steun rondom mijn enkels. De schoenlip is niet vastgenaaid aan het bovenwerk waardoor deze loopschoen ook geschikt is voor lopers met een hoge wreef. Bestel de adidas Supernova Rise in dezelfde maat zoals je huidige loopschoenen.”

adidas Supernova Rise fit

Stride

“De Supernova Rise doet zijn naam eer aan, want ik heb het gevoel tijdens mijn run alsof ik opstijg. Zo comfortabel zijn deze schoenen vanaf de eerste kilometers. Wat mij meteen opvalt is de ronding van de zool. Alle moderne loopschoenen hebben een zogenaamde “rocker”. Deze bevordert het afwikkelen van hak naar tenen en maakt de loopschoen ook een stuk stabieler. Van nature zak ik wat naar binnen met mijn rechtervoet, maar de Supernova Rise was voor mij stabiel genoeg als neutrale loopschoen. De afwikkeling is een stuk soepeler dan bij de allrounders in de SolarGlide collectie. Het foam voelt super comfortabel aan en kan echt concurreren met andere merken zoals Saucony, New Balance en HOKA. Bij elke stap voel ik de juiste balans tussen demping, energieteruggave en stabiliteit. Van alle adidas loopschoenen is de Supernova Rise denk het meest geschikt voor beginnende lopers vanwege zijn stabiele karakter.”

adidas Supernova Rise stride

Gebruik

“De Supernova Rise voelt zacht aan, met name als je bewust wat meer op de hak gaat landen. Ik zou deze loopschoen vooral gebruiken voor lange duurlopen, dagelijkse trainingruns en herstellopen. Voor tempotraining kan je beter kiezen voor de adidas Boston, omdat deze wat lichter in gewicht is en ook superfoam in de tussenzool heeft.”

adidas Supernova Rise Zool

De adidas allround loopschoenencollectie

Naast de Supernova Rise heeft adidas nog een hoop te kiezen binnen de loopschoenencollectie. De adidas Ultraboost Light biedt ultiem comfort met de dikke laag Light-BOOST-foam en het Primeknit+ bovenwerk. De schoen is wel wat zwaarder en daarom meer geschikt voor rustige loopjes. De adidas Solarboost 5 is een veelzijdige trainingsschoen die zowel werkt voor korte als lange runs en waarmee je het tempo ook wat meer kunt opschroeven. De Adistar 2 is een trainingsschoen met veel demping maar ook met veel ondersteuning. De brede zool is erg stijf en heeft een rocker. Voor de wat zwaardere loper of wie het gewoon lekker rustig aan wil doen is de Adistar het meest geschikt.

Eindsprint

Soms is de tijd rijp om afscheid te nemen. Dat was helaas het geval met de SolarGlide collectie. De Supernova Rise is opgestaan als opvolger en voldoet aan onze verwachtingen. Deze loopschoen is voorzien van een nieuw modern Dreamstrike+ foam wat gebaseerd is op TPE materiaal . Daardoor ervaar je meer demping en energieteruggave bij elke stap die je zet. Bovendien is dit een erg stabiele optie voor je dagelijkse trainingruns. De schoen is minder geschikt voor tempotrainingen of wedstrijden. Kies dan voor de adidas Boston of de adidasAdizero Adios Pro 3.

De Supernova Rise is vergelijkbaar met de Saucony Ride en de Asics Gel Cumulus. Dit zijn ook neutrale loopschoenen met een aangename demping en een stabiel karakter.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Supernova Rise dan in onze webshop. Heb je nog vragen?Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.