Skip to main content
Brooks Glycerin 21

Productreview

Brooks Glycerin (GTS) 21 – Comfort naar nieuwe hoogten

Na 1,5 jaar ontwikkeling zijn de Brooks Glycerin 21 en Glycerin GTS 21 eindelijk hier! Deze loopschoenen tillen comfort naar nieuwe hoogten door een dikkere tussenzool geïnjecteerd met stikstof. Daardoor zijn deze allrounders niet alleen zachter, maar ook responsiever geworden. Wij hebben de schoenen getest en delen onze ervaringen. Welke Glycerin kies jij? De neutrale variant of de ondersteunende GTS-versie?

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen
Brooks Glycerin 21

3redenen waarom de Brooks Glycerin (GTS) 21 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een comfortabele allround loopschoen

De Brooks Glycerin 21 en Glycerin GTS21 zijn zeer comfortabele allround loopschoenen. Dit komt door de DNA Loft v3 tussenzool die is geïnjecteerd met stikstof. Ten opzichte van de voorganger is de zool nu 2 mm dikker, waardoor je meer demping ervaart bij het lopen van lange afstanden. Het DNA Loft v3 foam voelt lichtgewicht aan en biedt een responsieve loopervaring waardoor je schoen ook prima voor tempotrainingen kan gebruiken.

Opsomming 2

Je hebt een brede voet

Heb je een brede voet en gaan je voeten knellen in een reguliere leest? Dan hebben we goed nieuws, want de Brooks Glycerin 21 serie komt ook beschikbaar in verschillende breedtematen. Zo is het herenmodel verkrijgbaar in een 2E (Wide) versie en het damesmodel in een 1D-leest (Wide). Als we de neutrale en overpronerende versie vergelijken dan heeft het GTS-model een bredere basis van de hiel en voorvoet voor wat extra support.

Opsomming 3

Je hebt een haklanding en zoekt ondersteuning

Met een 10 mm offset en veel stabiliteit is de Glycerin GTS 21 de ideale loopschoen voor de beginnende hardloper, haklander en de hardloper die wat ondersteuning nodig heeft. Het Segment Crash Pad op de slijtzool is specifiek ontworpen voor haklanders. Daardoor zal het rubber op de hak langer meegaan en meer grip geven.

Brooks Glycerin GTS 21
Brooks Glycerin zijfoto
Brooks Glycerin 21 (GTS)
“De Glycerin-serie zijn geliefde loopschoenen van Brooks die voor een grote doelgroep geschikt zijn. Zo zijn deze schoenen ideaal voor hardlopers met een bredere voet.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De tussenzool van de Brooks Glyerin (GTS) 21 is geïnjecteerd met stikstof. Stikstofinfusie is een proces dat beter bekend is in industrieën buiten sport en hardlopen zoals de koffie-industrie. Bij Brooks kwamen ze erachter dat je met stikstofinfusie meer kunt krijgen zonder concessies te hoeven doen. Zo kun je meer demping genereren zonder dat het extra gewicht met zich meebrengt en meer veerkracht krijgen zonder verlies van duurzaamheid. Dit proces stelt het merk in staat om celstructuren en dichtheid af te stemmen om de ervaring onder de voeten te versterken.

De Brooks Glycerin (GTS) 21 in detail

Brooks Glycerin 21 (GTS)
Speciaal ontworpen

dubbel Jacquard Air Mesh bovenwerk voor optimale ventilatie.

DNA LOFTv3 demping

is zacht en responsief voor comfort tijdens dagelijkse trainingruns.

BioMogo Guiderail

zorgt voor persoonlijke ondersteuning tegen antipronatie (Glycerin GTS21).

Hiel en voorvoet van de schoen

zijn wat breder gemaakt voor wat meer support (Glycerin GTS21).

Volledige slijtzool van RoadTack Rubber

en hoogwaardig rubber op de hak voor een goede grip en duurzaamheid.

Brooks Glycerin 21 of Brooks Ghost Max?

De Brooks Glycerin 21 en Brooks Ghost Max zijn beiden zeer comfortabele loopschoenen. De Glycerin heeft een hogere offset van 10 mm (ten opzichte van 6 mm bij Ghost Max) en wat meer energieteruggave waardoor je de schoen veelzijdig kunt inzetten. Lange-afstand, interval, dagelijkse trainingsrun; het kan allemaal met de Brooks Glycerin (GTS) 21. De Brooks Ghost Max biedt maximale demping en is specifiek ontworpen voor rustige tempo’s en lange afstanden. Tevens is deze schoen iets zwaarder, maar heeft wel een soepele afwikkeling door de GlideRoll technologie.

3kenmerken van de Brooks Glycerin (GTS) 21

Opsomming1

Zeer comfortabel bovenwerk

Het speciaal ontworpen dubbele Jacquard Air Mesh bovenwerk biedt een zachte en comfortabele pasvorm. Dankzij het air mesh materiaal blijven je voeten droog en comfortabel, zelfs bij warmere omstandigheden. De hielkraag is voorzien van een zachte voering voor een aangename ondersteuning rondom de enkel. De klassieke tong zit los van het bovenwerk waardoor de Glycerin ook prettig is voor hardlopers met een hoge wreef

Opsomming 2

Meer DNA Loft V3 foam in de tussenzool

De tussenzool van de Glycerin en Glycerin GTS is verrijkt met stikstof. Het DNA Loft V3 foam heeft als eigenschap dat het zeer lichtgewicht is, maar ook veel responsiviteit biedt. Daardoor zijn de schoenen veelzijdig te gebruiken. Tijdens lange afstanden excelleren beide schoenen door de zachte en aangename demping.

Opsomming 3

GuideRail ondersteuning (Glycerin GTS 21)

De GTS-versie van de Glycerin 21 gevat het speciale Guiderails Holistic System van Brooks. Het systeem biedt enkel ondersteuning wanneer overpronatie daadwerkelijk optreedt. Als je voeten een natuurlijk, recht looppatroon volgen, geeft de technologie geen ondersteuning. Enkel wanneer er buitensportige bewegingen optreden, begeleidt het systeem je voeten voor een natuurlijke, soepele afwikkeling.

De Brooks allround loopschoenencollectie

Wil jij de beste Brooks loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor. Brooks heeft verschillende type loopschoenen voor de neutrale loper. Zo zijn de Ghost en Glycerin het meest geschikt voor de beginnende loper of de loper die graag lange afstanden wil gaan lopen. De Brooks Hyperion en Hyperion Max richten zich wat meer op tempotrainingen door een DNA Flash tussenzool. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte Brooks loopschoen voor elke training.

Voorbeeld Brooks schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Brooks loopschoenen wil afwisselen.

Allround – Brooks Glycerin (GTS) 21

Tempo/interval – Brooks Hyperion (GTS) / Brooks Hyperion Max

WedstrijdBrooks Hyperion Elite V3

Brooks Glycerin productfamilie

De Brooks Glycerin (GTS) 21 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie. In deze review hebben we de ervaringen van de Glycerin 21 en Glycerin GTS21 samengevoegd aangezien beide schoenen dezelfde demping en pasvorm hebben.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Brooks Glycerin (GTS) 21

Offset
10 mm (34 mm hiel / 24 mm voorvoet)
Type loper
Neutrale hardloper
Type loper GTS
Overpronerende hardloper
Type schoen
Allround loopschoen
Type demping
DNA Loft V3 foam

Verwachtingen

“De concurrentie in de markt van “meest comfortabele loopschoenen” is moordend. We zien steeds vaker loopschoenen met een extreem dikke zool van meer dan 40 mm. De gedachte is: “hoe dikker de schoen, hoe comfortabeler”. Daarom dat Brooks eerder de Ghost Max heeft gelanceerd. De Brooks Glycerin 21 heeft dan niet zo’n dikke tussenzool, maar wel een hele zachte en responsieve demping door het DNA Loft V3 foam. Ik ben benieuwd of deze schoen dan ook lekker is voor het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons. De vorige versie vond ik zelf nog een beetje aan de stijve kant.”

Fit

“De Glycerin is altijd wat breder geweest ten opzichte van hun populaire Brooks Ghost. Dit geldt ook voor het 21e model. De Glycerin is ontworpen voor het lopen van lange afstanden waarbij je voet ook wat meer uitzet. Het is dan prettig als de voorvoet en wreef wat meer ruimte bieden. Ik vind de schoen lekker zitten, maar moest wel even wennen aan de wat smallere en lagere hielkap. Om te voorkomen dat mijn hiel uit de hak glipt moest ik het laatste vetergat gebruiken bij het strikken. De schoenlip is niet vastgemaakt aan de schoen waardoor de Glycerin 21 ook geschikt is voor lopers met een hoge wreef. Ik vind de Glycerin comfortabel om de voet zitten tijdens het hardlopen, maar zeker ook na afloop.”

Brooks Glycerin 21 Fit

Stride

“De Brooks Glycerin 21 voelt een stuk comfortabeler aan dan zijn voorganger. Dit komt doordat de tussenzool wat dikker is gemaakt. Ik ervaarde meer demping bij het lopen van lange afstanden tussen de 20 en 30km. De schoen heeft een lichte ronding waardoor ik een soepele afwikkeling van mijn voeten ervaarden. Ik zou de Glycerin (GTS) 21 vooral aanraden voor haklanders, beginnende lopers en de fanatieke lange afstand junkies. Een voorvoetloper kan beter kiezen voor de Brooks Hyperion Max, die een lagere offset heeft en wat lichter in gewicht is.”

Brooks Glycerin 21 Stride

Comfort

“Qua comfortlevel zit de Brooks Glycerin 21 tussen de Ghost en de Ghost Max. Het grote voordeel van de Glycerin is dat het een echte allrounder is terwijl de Ghost Max meer is gemaakt voor rustige en lange trainingen/wedstrijden. Ik voelde niet veel energieteruggave tijdens het lopen, maar dat is ook niet heel erg nodig voor dagelijkse trainingen. Voor die extra snelheidsimpuls kies je immers toch voor een schoen uit de Brooks Hyperion collectie.”

Brooks Glycerin 21 Zool

Eindsprint

Met de Glycerin 21 en Glycerin GTS21 heeft Brooks twee sterke allround loopschoenen in handen. Deze veelzijdige schoenen zijn zowel geschikt voor korte als lange trainingen. Ook als je een tempotraining of interval doet is de Glycerin-serie responsief genoeg zodat je op snelheid kan blijven doorlopen. Door een complete update van bovenwerk tot slijtzool zijn de Glycerin modellen zachter, soepeler en hebben wat meer demping door de 2mm verhoogde tussenzool. De Glycerin 21 en Glycerin GTS 21 zijn minder geschikt voor wedstrijden. Kies dan voor de Brooks Hyperion Elite met een carbonplaat en superfoam.

De Brooks Glycerin 21 is vergelijkbaar met de ASICS Nimbus, Saucony Triumph en Nike Infinity Run Flyknit. Dit zijn allemaal allround loopschoenen met veel demping en comfort. De Brooks Glycerin GTS 21 is vergelijkbaar met de ASICS GT2000 12, Saucony Guide en Nike Structure. Dit zijn loopschoenen met een lichte ondersteuning tegen overpronatie.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Brooks Glycerin (GTS) 21 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.