Skip to main content
adidas Adizero Prime X 2 Strung
adidas Adizero Prime X 2 Strung wedstrijdschoenen

Productreview

adidas Adizero Prime X 2 Strung – De ultieme marathonracer

De adidas Adizero Prime X 2 Strung brengt jouw snelheid naar een hoger niveau. Met een nieuwe demping in de voorvoet en twee carbonplaten is dit een van snelste wedstrijdschoenen. Laat je verrassen door deze innovatieve racer en ga vol voor dat persoonlijk record. De adidas Prime X 2 breekt met alle regels zodat jij maximale energieteruggave en een voorwaartse impuls ervaart. Ben jij klaar voor de start?

Shop de Adizero-Prime-X-2-Strung
adidas Adizero Prime x 2 Strung wedstrijdschoen

3redenen waarom de adidas Adizero Prime X 2 Strung geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wil een carbonschoen voor de halve en hele marathon

De adidas Prime X 2 Strung is ontworpen voor de halve en hele marathon. De 50 mm dikke tussenzool biedt niet alleen veel demping, maar ook veel energieteruggave. Dat is prettig als je lange afstanden gaat lopen zoals de halve en hele marathon. Ten opzichte van de vorige versie is de Prime X 2 een stuk stabieler gemaakt door twee carbonplaten en een bredere slijtzool. Daardoor word je ook naar voren gestuwd als je de “man met de hamer” tegenkomt.

Opsomming 2

 Je bent altijd benieuwd naar de nieuwste innovaties om jou sneller te maken

Hij ziet er niet alleen heel innovatief en snel uit, dat is hij ook! De adidas Adizero Prime X 2 Strung is voorzien van twee carbonplaten, drie lagen Lightstrike Pro foam en een vernieuwend Energy Core foam in de voorvoet. Hierdoor ervaar je maximale energieteruggave bij elke stap die je zet. Het Lightstrike Pro vangt de impact het lopen op waardoor je ook een stuk minder vermoeid bent na afloop van een lange afstand.

Opsomming 3

Je bent een neutrale loper met wat loopervaring

Door de dikke tussenzool en de zeer responsieve Lightstrike Pro demping is deze carbonschoen wat minder geschikt voor lopers die wat ondersteuning nodig hebben. Deze wedstrijdschoen adviseren wij voor de neutrale loper met wat loopervaring op de halve marathon. Een meer ervaren loper is beter belastbaar en kan daardoor de Prime X 2 Strung gebruiken tijdens zijn of haar recordrace.

adidas Adizero Prime x 2 Strung hardloopschoen
adidas Adizero Prime x 2 Strung hardloopschoenen
adidas Adizero Prime x 2 Strung hardloopschoenen
“De adidas Adizero Prime X 2 Strung is voorzien van twee carbonplaten, drie lagen Lightstrike Pro foam en een vernieuwend Energy Core foam in de voorvoet.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Triatleet Patrick Lange werd in 2023 tweede bij de prestigieuze Challenge Roth. Dit is een Ironman waarbij atleten 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en als afsluiting een marathon lopen. Patrick Lange liep op een prototype van de adidas Prime X 2 Strung naar de snelste marathontijd ooit gelopen in een Ironman. Hij wist de 42,2 km af te leggen in 2:30:27, waarmee hij 5 seconden sneller dan ooit was. Deze tijd was geldig, omdat in de triatlonwereld nog andere schoenenreglementen worden gehanteerd.

De adidas Adizero Prime X 2 Strung in detail

adidas Adizero Prime x 2 Strung wedstrijd hardloopschoenen
Innovatief Strung-bovenwerk

met 50% gerecyclede materialen, biedt een flexibele en lichtgewichte pasvorm.

Drie lagen Lightstrike Pro-foam

voor maximale energieteruggave.

Carbonplaat onder de hak

en EnergyRods onder de voorvoet voor een energieke en reactieve afzet.

Continental-slijtzool

zorgt voor een goede grip en tractie op elke ondergrond.

adidas aan het woord

“De Prime X 2 Strung is voorzien van innovatieve technologieën en is ontworpen zonder beperkingen van internationale reglementen, waardoor deze wedstrijdschoen meer prestatiegerichte functies kan bieden.” Kortom adidas heeft alle innovaties uit de kast getrokken om een ultieme racedayschoen te maken en dit is misschien wel een van de meest innovatieve loopschoenen dit jaar!

4kenmerken van de adidas Adizero Prime X 2 Strung

Opsomming1

Strung-bovenwerk

Wat is precies Strung? Strung is een textielinnovatie waarbij de nylon draden op elkaar zijn geplaatst voor een optimale pasvorm. Het grote voordeel van Strung is dat dit lichtgewicht maar tegelijkertijd heel sterk is. Hierdoor geeft het een naadloze coconvorm rond de voet voor een goede ondersteuning. Strung is ontwikkeld op basis van vele voetscans en voetonderzoeken. Elke loper zal hierdoor versteviging voelen rondom de middenvoet en hiel, maar tegelijkertijd flexibiliteit in de voorvoet. Het bovenwerk is samengesteld uit diverse gerecyclede materialen en bevat minstens 50% gerecycled materiaal. Tot slot heeft de Prime X 2 Strung een gebreide tong die is ontworpen om schuiven in de schoen te voorkomen.

Opsomming 2

Lightstrike Pro en Energy Core foam

De Adizero Prime X 2 Strung is voorzien van maar liefst drie lagen Lightstrike Pro foam, waardoor de zooldikte uitkomt op 50 mm. Volgens de officiële internationale Atletiekunie is dit niet legaal, dus onthoud dat als je tijdens wedstrijden strijdt om titels of records. Dit dempingsmateriaal kennen we onder andere van de Adios Pro 3 en geeft de meeste energieteruggave binnen de collectie van adidas. In de voorvoet zien we een geheel nieuw foam wat adidas nog niet eerder heeft gebruikt. Dit foam heet Energy Core en is geplaatst in de voorvoet tussen twee lagen Lightstrike Pro. Energy Core is nog wat lichter en responsiever waardoor je bij de voorvoet een extra voortstuwing zal ervaren.

Opsomming 3

Twee carbonplaten

De tussenzool van de Prime X 2 Strung is verrijkt met twee carbonplaten die samenkomen rondom de middenvoet en doorlopen tot de voorvoet. Deze koolstofplaten zijn ontworpen om een platform te creëren voor meer responsiviteit. Hiermee wijkt adidas ook af van de internationale Atletiekunie regels, want eigenlijk mag er maar 1 carbonplaat in een loopschoen zitten. Echter door deze constructie krijg je een extra snelheidsimpuls tijdens lange en intensieve trainingssessies.

Opsomming 3

Continental rubberen slijtzool

Al jaren werkt adidas samen met het merk Continental om de beste slijtzool te maken. Dit geldt ook voor de adidas Adizero Prime X 2. De inzichten en ervaringen vanuit de Adios Pro 3 zijn meegenomen naar de tweede versie van de Prime X. We zien dat de slijtzool breder is gemaakt voor een betere stabiliteit en het Continental rubber is toegevoegd voor een optimale grip en duurzaamheid. Gebruik deze snelle schoen niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens intervallen of lange en snellere duurlopen. Je hoeft je niet druk te maken dat de zool snel zal slijten.

adidas Adizero Adios Pro 3 versus Adizero Prime X 2 Strung

De Adizero Adios 3 en Prime X 2 zijn beiden wedstrijdschoenen geschikt voor de halve en hele marathon, maar wat is nu het verschil? De Adios Pro 3 heeft een 39,5 mm dikke tussenzool terwijl die van de Prime X 2 maar liefst 50 mm bedraagt. Daardoor heeft de Prime X 2 nog meer demping en energieteruggave. Ook is de Prime X 2 Strung voorzien van een iets dikkere laag Continental slijtzool en is daardoor wat duurzamer. De Adios Pro 3 is wat lichter en dynamischer waardoor je deze schoen voor alle wedstrijdafstanden kan inzetten.

Advies voor adidas schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Wij adviseren de adidas Ultraboost Light voor jouw rustige trainingen en lange afstanden. De adidas Solarglide 6 is een ideale allrounder waarmee je rustige en snelle trainingsruns kunt doen. Zoek jij een schoen voor intervallen en snelle duurlopen? Dan moet je zeker de adidas Boston overwegen, omdat dit model is voorzien van Carbon Energy Rods. Hierdoor is de Boston zeer lichtgewicht en responsief. Of ben jij van plan om binnenkort een persoonlijk record te lopen? Ga dan voor de adidas Adios Pro 3. Deze wedstrijdschoen heeft Energy Rods verrijkt met carbon en twee lagen Lightstrike Pro foam voor maximale energieteruggave. Deze wedstrijdschoen is geschikt voor elke afstand door zijn stabiele karakter.

adidas schoenrotatie

De adidas Adizero Prime X 2 Strung in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de adidas Adizero Prime X 2 Strung voor jou uitgeprobeerd. Lees binnenkort hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties adidas Adizero Prime X 2 Strung

Offset
6,5 mm
Gewicht
Ca. 315 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Type demping
Drie lagen Lightstrike Pro en Energy Core in de voorvoet
Hielhoogte / voorvoethoogte
50 mm / 43,5 mm

De adidas Adizero schoenencollectie

De adidas Adizero schoenencollectie bestaat uit snelle loopschoenen voor trainingen en wedstrijden. De adizero SL is een budgetvriendelijke temposchoen die je ook voor dagelijkse trainingsruns kan gebruiken. Deze schoen heeft Lightstrike Pro in de voorvoet zodat je veel energieteruggave krijgt bij de afzet. Wil je liever een temposchoen met carbon? Kies dan voor de Adizero Boston 12, want dit model is voorzien van Energy Rods die verrijkt zijn met carbon. Deze snelle loopschoen heeft wat meer Lightstrike Pro dan de SL, waardoor hij wat aangenamer is voor lange temporuns en intervallen. De Adios Pro 3 en Prime X 2 Strung zijn de “raceday” schoenen met carbon om persoonlijke records te verpulveren.

Eindsprint

Met de vernieuwde demping in de voorvoet, twee carbonplaten en het innovatieve, lichtgewichte bovenwerk is de Prime X 2 Strung echt een paradepaardje als het gaat om technische snufjes. Door de verbeterde stabiliteit is deze snelle schoen voor meer lopers geschikt. Wij raden de Prime X 2 Strung niet aan voor rustige duurlopen en beginnende lopers.

De adidas Adizero Prime X 2 Strung is vergelijkbaar met Nike Air Zoom Alphafly Next% en de New Balance FuelCell SuperComp Trainer V2. Dit zijn namelijk ook wedstrijdschoenen met wat meer demping en een carbonplaat. Al deze koolstofplaatloopschoenen zijn geschikt voor snelle trainingen en wedstrijden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Adizero Prime X 2 Strung dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.