Skip to main content
Mizuno Wave Rider 27 hardloopschoenen
Mizuno Wave Rider 27 hardloopschoenen

Productreview

Mizuno Wave Rider 27 –  klassieker met een moderne touch!

De Mizuno Wave Rider is terug! De 27ste editie van dit Mizuno-icoon heeft een update gehad aan het bovenwerk en is lager in gewicht dan zijn voorganger. De soepele afwikkeling is behouden gebleven dankzij de Wave Plate die je naar voren stuwt terwijl het MIZUNO ENERZY foam je nieuwe energie geeft. Geniet van lopen terwijl je recht op je doel afgaat.

Shop damesmodelShop herenmodel
Mizuno Wave Rider 27 dames hardloopschoenen

3redenen waarom de Mizuno Wave Rider 27 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een haklander en zoekt een loopschoen met hakdemping

De Mizuno Wave Rider 27 heeft een offset (hak tot voorvoetverschil) van 12mm. Dat maakt dit model uitermate geschikt voor haklanders. De impact van een haklanding wordt namelijk goed opgevangen. De hogere offset zorgt ervoor dat er wat minder spanning op de kuit en achillespees komt te staan. De bekende Mizuno Wave Plate die is toegevoegd vanaf de hak zorgt voor een goede stabiliteit en een hoge energieteruggave bij elke stap die je neemt.

Opsomming 2

Je wilt een allround loopschoen die neutraal en stabiel is

Het MIZUNO ENERZY foam in combinatie met de Mizuno Wave Plate maakt de Wave Rider 27 onderscheidend van andere allround loopschoenen. MIZUNO ENERZY foam geeft een uitstekende demping en energieteruggave met tegelijkertijd een goede duurzaamheid. Dat betekent dat de schoen lang zijn dempende waarde behoudt. Meer over de Wave Plate lees je verderop in dit artikel.

Opsomming 3

Je bent net begonnen met lopen en wil rustig opbouwen

Als je begint met lopen dan zoek je een allround loopschoen die stabiliteit en demping geeft. De Wave Rider 27 doet dit heel goed. De schoen is geschikt voor het opbouwen naar een 5 of 10 km, want het ENERZY foam zorgt voor een gebalanceerde demping. Mocht je fan zijn van onverhard lopen, dan is de Wave Rider 27 ook een betrouwbare partner. Door zijn torsiestijfheid zal hij bij boomstronken en ongelijke paden jouw enkel, knie en heup goed stabiel houden.

Mizuno Wave Rider 27 runners
Mizuno Wave Rider 27 hardloopschoenen
Mizuno Wave Rider 27 runners
“Door de Wave Plate die tussen twee lagen Enerzy Foam zit is de Wave Rider 27 een hele stabiele schoen, met name voor haklanders en beginnende lopers.”

Daan Glorie – Productexpert

Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam

Elk jaar komt Mizuno met een hardloopschoen die in het teken staat van de Amsterdam Marathon. Mizuno en het Rijksmuseum hebben samengewerkt en gekozen voor het Melkmeisje als inspiratiebron voor de nieuwe Wave Rider 27 Amsterdam. 2023 is namelijk het Jaar van Johannes Vermeer, de kunstenaar die beroemd is om zijn verstilling, licht en bijzondere kleuren. De schoen is uitgevoerd in de kenmerkende kleuren van een van Vermeers beroemdste werken. Niet alleen refereren de blauwe en gele Paton pigmenten aan het schilderij, ook aan de binnenzijde van de schoen zijn details verwerkt van het iconische werk. Zo staat op de inlegzolen het Merkmeisje afgebeeld.

Bekijk de Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam

De Mizuno Wave Rider 27 in detail

Mizuno Wave Rider 27 hardloopschoen geel
Jacquard Mesh Bovenwerk

van 90% gerecycled materiaal.

Vaste tong

Voor betere omsluiting van de midvoet.

Wave Plate

Van plantaardige materialen.

Enerzy Foam

Comfortabele demping en verhoogde zijwanden.

X10 rubber

Extra duurzaam rubber op de hak om slijtage tegen te gaan.

De geschiedenis van de Wave Rider

De Wave Rider is een van Mizuno’s meest populaire schoenen en er zijn wereldwijd al meer dan 10 miljoen paar van verkocht! De eerste Wave Rider werd gelanceerd in 1997 en was de eerste schoen van Mizuno die werkte met de Wave-technologie die je na de impact van de landing snel naar voren stuwt. De Wave Rider heeft zich daarna goed doorontwikkeld en is een favoriete trainingspartner van veel lopers van verschillende niveaus.

4vernieuwingen van de Mizuno Wave Rider 27

Opsomming1

Vaste tong

De tong van de Wave Rider 27 zit nu ook aan de zijkanten vast aan de schoen. Hierdoor blijft de tong goed op zijn plaats tijdens het lopen en sluit het bovenwerk beter aan bij de midvoet.

Opsomming 2

Vernieuwde Wave Plate

De Wave Plate in de Rider 27 is vernieuwd en is nu gemaakt van plantaardig materiaal. Daarbij staan de randen van de plaat wat meer omhoog om de stabiliteit van de schoen te verbeteren. Dankzij een nieuwe 3D-constructie is het gedeelte onder de middenvoet verstevigd.

Opsomming 3

Nieuwe hielkap

Om beter aan te sluiten op het hielbot is de hielkap van de Wave Rider 27 ook aangepast ten opzichte van zijn voorganger. De schoen zit hierdoor iets krapper om je hiel heen om ook daar meer steun te geven.

Opsomming 4

Engineered Jacquard Mesh bovenwerk

Het bovenwerk is zachter, beter ademend en sluit beter aan om de voet dan bij de Wave Rider 26. Door de 3D geprinte verstevigingen aan de buitenkant van de schoen geeft dit bovenwerk ook meer steun aan de voet dan dat van zijn voorganger.

De Mizuno Wave Rider 27 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Specifications Mizuno Wave Rider 27

Offset
12 mm
Weight men
Ca. 280 gram
Weight women
Ca. 280 gram
Shoe type
Neutraal

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“De Mizuno Wave Rider 27 heeft alleen een update gekregen van het bovenwerk. Maar wat is er nu precies veranderd? Ik trek de Wave Rider 26 en 27 tegelijkertijd aan en voel het verschil met name aan de schoenlip, veters en het mesh bovenwerk. De schoenlip is wat dunner en korter geworden zodat deze niet in de weg zit tijdens het afwikkelen van
de voet. Rondom het Mizuno logo voelt de schoen wat meer omsloten aan, zodat ik een goede lockdown rondom de midvoet krijg. De schoenlip heeft meer perforaties gekregen voor het ademend vermogen.”

Mizuno Wave Rider 27 Fit

Stride

“We zien bij de Mizuno Wave Rider 27 dezelfde Mizuno Enerzy demping als bij zijn voorganger. Deze demping is reactief genoeg voor een tempotraining, maar geeft ook een aangename schokdemping als je lange afstanden gaat lopen. Dit is dus echt een alleskunner! Door de Wave Plate die tussen twee lagen Enerzy Foam zit is de Wave Rider 27 een hele stabiele schoen, met name voor haklanders en beginnende lopers. Sommige traditionele loopschoenen worden soms iets te zacht en daardoor wat instabiel. Dit geldt niet voor de Wave Rider 27 die voortbouwt op het succes van zij voorganger. Ik zou deze schoen vooral gebruiken voor rustige duurlopen. Voor echte tempotrainingen zou je bijvoorbeeld de Wave Rebellion Flash kunnen kiezen. Dit model is wat lichter in gewicht en heeft een tussenzool met meer energieteruggave.”

Mizuno Wave Rider 27 Zool

Innovation

“Vorig jaar is de Wave Rider spectaculair verbeterd door een vernieuwde tussenzool en slijtzool. De schoen heeft een lichte gebogen vorm gekregen voor een soepele overgang. Doordat de dempende laag ook wat dikker is gemaakt werd de schoen ook comfortabeler voor het lopen van lange afstanden en dagelijkse duurlopen. Ik hoop dat de Wave Rider in de toekomst de innovaties krijgt die we nu zien in de Wave Rebellion Pro. Dat zou betekenen het toevoegen van het Mizuno Enerzy Lite foam en wellicht een glasvezelplaat in plaats van een traditionele plastic plaat. Dat zou de schoen nog wat lichter en soepeler maken. Deze schoen heeft veel overeenkomsten met de Brooks Ghost. Deze loopschoen van Brooks heeft namelijk net als de Wave Rider een hogere offset en veel foam onder de hak. Ideaal dus voor haklanders en echte beginners.”

Mizuno Wave Rider Innovations

De Mizuno allround loopschoenencollectie

Weet je niet welke neutrale Mizuno schoen je moet kiezen? In het overzicht hieronder zie je direct welk model het beste bij je past. Alle onderstaande modellen maken gebruik van de Wave-technologie en het Enerzy-foam. De Wave Skyrise 6 en Wave Sky 6 maken daarnaast ook gebruik van het Enerzy Core foam voor een nog zachtere en meer responsieve demping.

Eindsprint

De Mizuno Wave Rider 27 is nog altijd een zeer goede allround loopschoen voor lopers die houden van een schoen met een wat hogere offset. Dankzij de update van het bovenwerk is de Wave Rider 27 nog stabieler en dit maakt het een van de meest stabiele neutrale schoenen in onze collectie. Daardoor is deze versie een goede schoen voor beginnende lopers en haklanders, maar ook ervaren lopers vinden in de Wave Rider 27 een zeer betrouwbare trainingspartner.
De Mizuno Wave Rider 27 is te vergelijken met de Brooks Ghost en de Saucony Ride. Dit zijn ook stabiele neutrale schoenen die je voor je dagelijkse trainingen kunt gebruiken.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Rider 27 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.