Skip to main content
ASICS Gel-Kayano 30 hardloopschoienen
ASICS Gel Kayano 30 hardloopschoenen

Productreview

ASICS Gel-Kayano 30 – Betrouwbare trainingspartner in een nieuw jasje?

Met de ASICS Gel-Kayano 30 krijg jij maximale demping en ondersteuning. Of je nu traint voor je eerste 5 km of gaat voor het finishen van jouw eerste marathon, deze allrounder geeft je het comfort wat je nodig hebt. De GEL-Kayano is nu lichter, zachter en stabieler dan ooit dankzij innovatieve nieuwe technologieën. Ga geen uitdaging uit de weg, trek de Kayano 30 aan en maak je kilometers.

Shop damesmodelShop herenmodel
ASICS Gel Kayano 30 dames hardloopschoenen

3redenen waarom de ASICS Gel-Kayano 30 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een haklander met een overpronatie

De ASICS Gel-Kayano 30 is een ideale loopschoen voor een haklander, want dit model heeft PureGEL in de hiel voor een aangename demping. Dit PureGEL geeft 65% meer demping dan de GEL die ASICS voorheen gebruikte. Daardoor wordt de impact van de landing effectief opgevangen waardoor je aangenaam kan landen met minder impact op het lichaam. Het vernieuwde 4D Guidance Systeem heeft een stevig foamblokje onder de voetboog waardoor een overpronatie wordt voorkomen.

Opsomming 2

Je zoekt een allround loopschoen met veel demping en stabiliteit

Bij het ontwerp van de nieuwe ASICS Gel-Kayano 30 stond centraal: “Hoe kunnen we de Kayano 30 zo stabiel mogelijk maken?” Dit is gelukt door de zool 5 mm breder te maken, waardoor je op een breed stabiel platform staat. Het 4D Guidance Systeem zorgt voor steun bij afwikkeling. Ook is de slijtzool aangepast met wat meer rubber aan de binnenkant van de loopschoen. Dit rubber zorgt als het ware voor een extra stabiele bescherming tijdens het lopen.

Opsomming 3

Je traint voor een halve of hele marathon

De tussenzool van de Kayano 30 is 4 mm dikker gemaakt waardoor je meer demping ervaart bij het lopen van korte en lange afstanden. Bovendien heeft de 30e generatie Kayano nu het Flytefoam Blast Plus ECO in de tussenzool. Dit foam is gemaakt van 20% gerecyclede materialen en biedt een lichtgewichte en energieke demping. Bij het lopen van een halve en hele marathon wil je veel demping, zodat je uren comfortabel kan lopen. En dat is precies wat de Kayano 30 kan bieden; een zachte loopervaring op wolkjes.

ASICS Kayano 30 allround hardloopschoenen
ASICS Kayano 30 running shoes
ASICS Kayano 30 running shoes
“Door al deze updates vind ik de Kayano echt veel comfortabeler dan zijn voorgangers. Met name haklanders zullen profiteren van de Puregel, de stabiliteit en de soepele afwikkeling.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…?

De ASICS Kayano is vernoemd naar zijn ontwerper Toshikazu Kayano. Hij was een voormalig Olympisch marathonloper uit Japan en kwam met een innovatief nieuw idee. De Gel-Kayano was een van de eerste loopschoenen die speciaal ontworpen was voor overpronators. Dit zijn lopers met een neiging tot het naar binnen kantelen van de voet tijdens het lopen. De Kayano was populair door zijn effectieve schokabsorptie en DuoMax ondersteuning.

De ASICS Gel-Kayano 30 in detail

ASICS Gel-Kayano 30
Engineered stretch knit bovenwerk

geeft veel ademend vermogen.

4D Guidance Systeem

zorgt stabiliteit bij elke stap die je zet.

PureGEL in de hiel

voor een lichtgewichte demping en zachte landing.

Flytefoam Blast Plus ECO demping

waardoor je echt op wolkjes loopt.

AHARPLUS

op de hiel voor een zeer goede duurzaamheid.

Hoe duurzaam is de ASICS Gel-Kayano 30?

ASICS zet met de Gel-Kayano 30 een grote stap in duurzaamheid. Zo bestaat 75% van het bovenwerk uit gerecyclede materialen. Dit doet ASICS om afval en CO2-uitstoot te verminderen. De inlegzool is geproduceerd met het oplossingsverfproces dat het waterverbruik met ongeveer 33% en koolstofuitstoot met 45% verminderd in vergelijking met conventionele verftechnologie. Tot slot is de tussenzool gemaakt met 20% biobased materialen.

3kenmerken van de ASICS Gel-Kayano 30

Opsomming1

Zeer comfortabel Engineered Stretch Knit bovenwerk

Het vernieuwde Engineered Stretch Knit bovenwerk geeft een betere ventilatie dan zijn voorganger. De schoenlip is wat dunner gemaakt en zit comfortabel op de wreef zonder druk of irritatie. De hielkap is intern verstevigd en heeft veel voering aan de binnenkant. De Kayano 30 zit daardoor meteen lekker zodra je de schoen aantrekt. De voorvoet is zoals gewoonlijk wat breder gemaakt zodat je tenen kunnen spreiden bij het lopen van lange afstanden.

Opsomming 2

Maximale demping

De volledige tussenzool van de GEL-Kayano is gemaakt van het nieuwe Flytefoam Blast Plus ECO. Dit foam bestaat voor 20% uit biobased materialen en biedt een lichtgewichte, energieke demping. Er is 20% meer foam toegevoegd aan de gehele zool en dat zien we terug bij zowel de hiel als de voorvoet. De zool is 4 mm dikker en 5 mm breder gemaakt voor een verbeterde demping en stabiliteit. De kenmerkende geldemping is niet meer zichtbaar vanaf de buitenkant, maar is verwerkt in de zool. Deze PureGEL vangt de impact van een landing effectief op en geeft 65% meer demping dan de gel die voorheen door ASICS werd gebruikt.

Opsomming 3

Het 4D Guidance Systeem voor optimale ondersteuning

Op basis van biomechanische onderzoeken heeft ASICS het ondersteuningsysteem in de Kayano aangepast. Voor de eerste keer wordt het 4D Guidance Systeem gebruikt. Maar wat houdt dit precies in? In 4 dimensies wordt de voet gestabiliseerd, namelijk: in de breedte, lengte, hoogte en timing van de steun. De zool is 5 mm breder gemaakt zodat je een stabiel platform hebt tijdens de landing. De geometrie van de hiel is ronder en breder dan voorheen. Daardoor ervaar je een soepele afwikkeling van hak naar tenen. Tot slot zorgt een stevig foam blokje aan de binnenzijde van de schoen ervoor dat jouw enkels, knie en heup ondersteunt worden tijdens de loopbeweging.

Wat is de ontwikkeling van GEL technologie?

ASICS onderscheidt zich door het gebruik van GEL demping. GEL technologie werd in 1986 ontwikkeld, maar kwam in de jaren 90 in de mode. De hiel en achterkant van de voet krijgen tijdens het hardlopen de meeste impact, vooral bij haklanders. Deze technologie verspreidt verticale impact en vermindert trillingen. De PureGEL is de nieuwste generatie gel die nu nog lichter is en 65% zachter is dan de GEL technologie die voorheen werd gebruikt. Voor de eerste keer is de GEL niet meer zichtbaar vanaf de buitenkant, maar is direct onder de hiel verwerkt voor meer gerichte comfort.

De ASICS Gel-Kayano 30 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Specifications ASICS Gel-Kayano 30

Offset
10 mm
Weight men
Ca. 303 gram
Weight women
Ca. 263 gram

Opinion of our experts

Shoes pronation
 1. Neutral
 2. Minimal
 3. Moderate
 4. Maximum
Support
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Cushioning
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy
Responsiveness
 1. Little
 2. Average
 3. Heavy

Fit

“Het bovenwerk zit soepel om mijn voeten en geeft veel comfort. De hielkap heeft een interne versteviging en is goed gevoerd aan de binnenzijde. Hierdoor ervaar je zowel steun als een aangenaam gevoel als je de schoen aantrekt. De lockdown is echt perfect, want rond de middenvoet zit de schoen wat strakker terwijl ik in de voorvoet toch genoeg ruimte heb. De schoenlip is wat dunner dan voorheen waardoor mijn voeten ook beter kunnen ademen. De maatvoering van de ASICS Gel-Kayano 30 is niet gewijzigd, dus je kunt jouw reguliere loopmaat bestellen.”

ASICS gel Kayano 30 fit

Stride

“Het is een goede keuze van ASICS om de PureGEL direct onder de hiel te plaatsen. Bij de landing krijg ik meteen een enorme hoeveelheid aan demping en energieteruggave. De tussenzool is 4 mm dikker geworden waardoor ik ook merkte dat er meer demping zat in de voorvoet. Net zoals de neutrale Gel-Nimbus 25 heeft deze schoen een ronde zool gekregen voor een soepele afwikkeling van hak naar voorvoet. Door al deze updates vind ik de Kayano echt veel comfortabeler dan zijn voorgangers. Met name haklanders zullen profiteren van de Puregel, de stabiliteit en de soepele afwikkeling.”

ASICS Gel-Kayano 30 stride

Stability

“Ik krijg veel stabiliteit bij elke stap die ik zet. Dat komt door het vernieuwde 4D Guidance Systeem. Dit is een stevig foamblokje onder de voetboog die de voet stabiel in de standfase zet. Die correctie voelde ik wel, maar was niet storend. Door deze ondersteuning kan je lange afstanden lopen met veel vertrouwen. Bovendien is de zool wat breder gemaakt om de Kayano 30 nog wat stabieler te maken. Ik ga bij lange afstanden vaak een beetje inzakken in mijn heup, maar door de Gel-Kayano krijg ik wel ondersteuning op het juiste moment. Hierdoor kan ik met vertrouwen elke week mijn lange afstanden uitbreiden. De Gel-Kayano 30 is niet de lichtste antipronatieloopschoen en daardoor adviseer ik deze schoen vooral voor herstelloopjes, lange afstanden en dagelijkse trainingsruns op lagere snelheden.”

ASICS Gel Kayano 30 Stability

De ASICS antipronatie schoenencollectie

De mate waarin je overproneert bepaalt welke ASICS antipronatieschoen bij jou past. Dit in combinatie met jouw ambities als loper zorgen ervoor dat jij de beste loopschoen kiest. Zo heeft de ASICS Kayano de meeste demping en ondersteuning, wat ideaal is voor de loper met een hevige overpronatie of als je een (halve) marathon gaat lopen. Heb je maar een beetje steun nodig voor je knie en enkels? Kies dan voor de ASICS GT-2000, want deze heeft ook GEL-technologie op de hak en een lichte ondersteuning. Voor de wat zwaardere lopers is de GT-4000 het meeste geschikt, want dit model heeft een wat steviger foammateriaal in de tussenzool. Ook beginners met overpronatie zijn bij ASICS aan het juiste adres met de GT-1000 die tevens een aangename GEL demping heeft.

Eindsprint

Met alle veranderingen is de Kayano 30 nu een loopschoen met maximaal comfort geworden voor de overpronerende loper. De transformatie van bovenwerk tot slijtzool resulteert in een zeer comfortabele allrounder met een meer natuurlijke vorm van ondersteuning dan voorheen. De PureGEL in de hiel zorgt voor de kenmerkende demping die je gewend bent van ASICS. De Kayano 30 is minder geschikt voor intervaltraining en wedstrijden. Kies dan voor de ASICS Magic Speed of de ASICS Metaspeed collectie. Deze modellen zijn responsiever en lichter in gewicht waardoor je sneller kan lopen. Wij adviseren de GEL-Kayano 30 voornamelijk aan haklanders, beginners en lange afstand lopers.

De ASICS Kayano 30 is vergelijkbaar met de Mizuno Wave Horizon 6 en de adidas Adistar CS. Dit zijn ook allround loopschoenen met veel demping en ondersteuning.

Net zo enthousiast geworden als wij? Vanaf 1 juli kun je de ASICS Gel-Kayano 30 in onze webshop bekijken. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.