Skip to main content

De Nike React Infinity Run Flyknit 2, het is een hele mond vol. De originele Infinity werd begin 2020 geïntroduceerd. Dit nieuwe model gaf een frisse kijk op loopschoenen voor overpronerende lopers. Geen typisch antipronatieblokje, maar een lichte versteviging in de middenvoet en brede basis vanuit waar de schoen verder is opgebouwd. Hierdoor werd de Infinity niet enkel geschikt voor lopers met lichte tot gemiddelde overpronatie, maar ook voor neutrale lopers die een iets stabielere basis fijn vinden. De nieuwe Infinity Run 2 heeft qua looks een andere uitstraling gekregen. Hoe zit dat met de technologie achter de schoen? Wij nemen hem onder de loep.

Shop de Infinity Run 2

De Infinity Run 2 is het vervolg op het succesverhaal van de Infinity. De originele Infinity lijkt qya looks veel op de Nike Epic React Flyknit. Toch is de originele Infinity een veel technischere loopschoen dan de Epic React. Waar de Epic React ook veel als lifestyle schoen werd gedragen, straalt de Infinity veel meer een ‘loopschoen karakter’ uit. De nieuwe Infinity Run 2 borduurt daarop verder. Het innovatieve model heeft een klassieker uiterlijk gekregen, waarbij vooral veel meer structuur in het bovenwerk is toegevoegd.

Nike React Infinity Run Flyknit 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Nike React Infinity Run Flyknit 2
Kraag en hiel contrefort met veel meer padding dan in het origineel
Flyknit-bovenwerk met Flywire-technologie voor meer structuur
React-tussenzool met meer foam

Van klacht tot kracht

De grootste update van de Infinity Run 2 is ook de update die het best zichtbaar is. Het bovenwerk is aanzienlijk veranderd. Je kunt als merk nooit iedereen tevreden stellen met één model loopschoenen. Dus er zullen altijd lopers zijn die zich niet thuis voelen bij de Infinity. Maar de vele lopers die wél enthousiast waren over de originele Infinity gaven als minpunt aan, dat de hielkap zeer weinig ondersteuning bood en vooral de hiel niet genoeg op zijn plaats hield. Gezien het zeer dunne bovenwerk van het origineel, ook rondom de hak, is dit geen verassing. Nike nam deze klacht serieus en heeft het ontwerp van de hak volledig omgegooid. Bij de hak heeft de Infinity Run 2 veel meer padding gekregen, waardoor het meer weg heeft van een klassiek bovenwerk. Door deze padding wordt de hiel veel beter op zijn plaats gehouden. Die extra toevoeging van padding en structuur zien we ook terug rondom de kraag bij de enkel, in de tong en in de middenvoet door middel van de Flywire-technologie. Die extra structuur geeft de Infinity Run 2 een meer solide, betrouwbare uitstraling.

Nike React Infinity Run Flyknit 2
Nike React Infinity Run Flyknit 2

Minder racing, meer lopen

De snelle, racing looks van de Infinity zijn omgezet naar een klassiekere uitstraling die we over het algemeen gewend zijn van loopschoenen. Doordat je voeten door het bovenwerk beter op hun plaats worden gehouden en de Flywire-technologie de middenvoet structuur geeft, ervaar je een betrouwbaarder loopgevoel. De tussenzool van de originele Infinity werd goed ontvangen en is terug te vinden in de opvolger. Enkel is er minder materiaal tussen de inlegzool en tussenzool is toegevoegd. Hierdoor liggen je voeten dichter op de React-tussenzool. Het React-foam behoeft bijna geen toelichting meer. Dit materiaal wat een zeer goede mix tussen reactiviteit en duurzaameheid biedt, heeft zich al lang en breed bewezen in zeer veel Nike loopschoenen. Minder racing.. maar betekent dat ook minder snel lopen? Het antwoord is kort; nee. De Infinity Run 2 is een ideale schoen voor je dagelijkse run. Dit gaat prima op zowel een rustiger als sneller tempo, of je nu korte of langere afstanden loopt.

Blessurevrij lopen

Het gevoel van de responsieve tussenzool blijft hetzelfde. De loopschoenen geven je een energieke en zachte loopervaring. De Infinity werd ontworpen, getest en bijgeschaafd met één gedachte in het achterhoofd; blessurevrij lopen. Geen harde correctie bij overpronatie, geen technologieën die je voeten bijna naar een bepaalde afwikkeling toe duwen. De originele Infinity werd uitvoerig getest. Deze schoen bleek ten opzichte van de Nike Air Zoom Structure 22 het blessure percentage met 52% minder te verminderen. Dit maakt de Structure geen slechte schoen, maar enkel een schoen die niet bij elke overpronerende loper past. Voordat de Infinity Run 2 op de markt kwam, hebben ze het nieuwe model aan een soortgelijke test onderworpen om er zeker van te zijn, dat deze opvolger aan dezelfde hoge standaard voldoet.

Nike React Infinity Run Flyknit 2

Run Fearless.

Ren zonder zorgen dankzij het lichte, responsieve React-foam. De tussenzool met een sterke Rocker-geometrie (de buiging in de zool) zorgt voor een natuurlijke, soepele afwikkeling. De Infinity Run is bedacht om je zorgeloos te laten lopen en er vooral voor te zorgen dat je dit ook kunt blijven doen.

Shop de Infinity Run 2

In één adem

De Nike React Infinity Run Flyknit 2 heeft een behoorlijke verandering ondergaan. De racing look die bijna richting een lifestyle look ging, heeft plaats gemaakt voor een veel traditionelere uitstraling. Het contrefort heeft aanzienlijk meer padding gekregen, waardoor je hak beter op zijn plaats blijft. De toegevoegde Flywire-kabels en de extra padding bij de tong geven ook meer structuur en ondersteuning. Zetten we de Infinity Run 2 in het grote plaatje, dat zou hij bij de adidas Ultraboost ST, de HOKA ONE ONE Arahi en de Saucony Hurricane in de buurt staan. Al geven de Ultraboost ST en de Arahi dan toch minder responsieve demping en geeft de Hurricane meer correctie op de traditionele manier.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe Nike React Infinity Run Flyknit 2 hier in onze webshop. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
9 mm
Gewicht Heren
Nog onbekend
Gewicht Dames
Nog onbekend
Type loper
Neutrale & overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

Nike React
Infinity Run
Flyknit 2

Dames & Heren

Nike React Infinity Run Flyknit 2
Shop de Infinity Run 2
Vorige editie

Nike React
Infinity Run
Flyknit

Dames & Heren

Shop de Infinity Run
Zie ook

Alle
Nike
schoenen

Overzicht

NIKE
Shop alle Nike-schoenen