Skip to main content
De 10 beste hardloopschoenen
Alles over hardloopschoenen

Top 10

De top 10 carbon loop
schoenen

Carbonschoenen zijn niet meer weg te denken in de loopwereld. Sinds de eerste exemplaren in 2017 op de markt kwamen is het aanbod behoorlijk groot geworden, maar waarom zou je kiezen voor een carbonschoen? Wat zijn de beste carbon loopschoenen? In dit blog leggen we alles uit over de theorie, de voordelen en verschillen tussen de schoenen. Bovendien behandelen we de verderop ook nog de onderstaande punten. Ben jij klaar voor een snelheidsimpuls?

  1. Carbonschoenen voor verschillende afstanden
  2. Vragen en antwoorden over carbonschoenen
  3. Top tien beste carbonschoenen
  4. Carbon aanbevelingen top 5
  5. Carbon trailschoenen top 3
Shop carbonschoenen voor damesShop carbonschoenen voor heren
Carbonplaat hardloopschoen

3voordelen van een carbonschoen

Opsomming 1

Met carbonschoenen loop je snellere tijden

De populariteit van carbonschoenen nam explosief toe nadat Nike twee recordpogingen deed om de marathon onder de 2uur te lopen. In 2019 liep de Keniaanse Wereldrecordhouder Eliud Kipchoge de marathon in 1.59.40 te Wenen. Hij liep toen op een prototype van de Nike Alphafly, die later dat jaar op de markt verscheen. De ontwikkeling van carbonschoenen maakte het mogelijk om de marathon aanzienlijk harder dan ooit te lopen. Uit recent onderzoek van St. Edward’s University in Austin blijkt dat lopers die lopen met een snelheid van 10 km per uur ook een voordeel hebben van bijna 1% als ze een wedstrijd gaan lopen op carbonplaatschoenen.

Opsomming 2

Loopschoenen met carbon geven meer energie terug

Loopschoenen met carbon hebben vaak een tussenzool gemaakt van PEBA. Dit dempingsmateriaal heeft een energieteruggave van ongeveer 85%. Dit is aanmerkelijk meer dan EVA foam (met 65% energieteruggave) dat vroeger veel werd gebruikt. Daardoor voel je bij elke stap alsof je op een springveer staat. Hoe harder het foammateriaal wordt ingedrukt, hoe meer profijt je hebt van dit unieke dempingsmateriaal.

Opsomming 3

Carbonschoenen zorgen voor een beter herstel

Iedere carbonschoen heeft een uniek foammateriaal, wat meestal is gemaakt van PEBA. Door dit dempingsmateriaal worden de trillingen op de spieren effectief opgevangen zodat de belasting op het lichaam minder is. Daardoor herstellen de meeste lopers sneller van een intensieve training als ze op carbonschoenen hebben gelopen.

Nike Alphafly prototype
Hardloopschoenen met Carbon Vaporfly
Hardloopschoenen met Carbon Vaporfly
"Carbonschoenen zijn loopschoenen met een carbonplaat in de tussenzool om de schoen extra veerkracht te geven en de stabiliteit te verbeteren."

Daan Glorie – Productexpert

Geschiedenis van carbonschoenen

Het gebruik van carbon is eigenlijk niets nieuws. Eind jaren ’80 werd hier al mee begonnen. Het Franse bedrijf Arkema is de uitvinder van het gebruik van carbon. Ook produceren zij PEBAX-foam, wat tegenwoordig in alle moderne carbonschoenen wordt gebruikt. Vroeger had men echter nog niet de toegang tot de kennis en technologieën van vandaag de dag. Het gebruik van de carbonplaat is nu vele malen effectiever. Carbonplaten zijn ontzettend licht en sterk. Door de golvende vorm geeft de plaat extra stimulans bij de afzet. Vandaar dat deze loopschoenen van carbon vaak worden gebruikt om records te verbreken. De kracht van een carbonschoen zit in de combinatie van de carbonplaat en het superfoam (PEBA). De carbonplaat maakt de schoen stabiel terwijl het foam een hoge energieteruggave creëert.

Carbonschoenen voor verschillende afstanden

Er bestaan loopschoenen met carbon zowel voor korte (5 – 10km) als lange afstanden (21 km en langer). Vaak hebben carbonschoenen voor de lange afstand een extra dikke tussenzool voor meer comfort. De carbonschoenen voor de korte afstand staan wat dichter bij de grond, zijn daarom lichter en hebben een lagere offset. Daardoor heb je dus letterlijk meer grondcontact. Dit heeft als voordeel dat deze schoenen wat stabieler zijn bij het lopen van bochten of snelle tempowisselingen tijdens een wedstrijd. Hieronder vind je een overzicht van een aantal verschillende carbonschoenen voor specifieke afstanden.

Disclaimer: onderstaande tabel is gemaakt in samenwerking met onze productexperts. Laat je goed informeren welke schoen je aanschaft.

adidas Takumi Sen 10

adidas Takumi Sen 10

Offset
6 mm

Afstand
5 – 10 km

Voor wie
Midden- voorvoetlopers

adidas Adios Pro 3

adidas Adios Pro 3

Offset
6.5 mm

Afstand
21 – 42 km

Voor wie
Hak- midden en voorvoetlopers

adidas Adios Pro EVO 1

adidas Adizero Pro Evo 1

Offset
6 mm

Afstand
5 – 42 km

Voor wie
Hak- midden en voorvoetlopers

Brooks Hyperion Elite 4

Brooks Hyperion Elite 4

Offset
8 mm

Afstand
21 – 42 km

Voor wie
Hak- midden en voorvoetloper

asics Metaspeed Sky Paris

ASICS Metaspeed Sky

Offset
5 mm

Afstand
21 – 42 km

Voor wie
Midden en voorvoetloper

asics Metaspeed Edge Paris

ASICS Metaspeed Edge Paris

Offset
5 mm

Afstand
21 – 42 km

Voor wie
Hak- midden en voorvoetloper

New Balance FullCell SuperComp Pacer

New Balance SupderComp Pacer

Offset
8 mm

Afstand
5 – 10 km

Voor wie
Hak- midden en voorvoetloper

New Balance FullCell SuperComp Elite v4

New Balance FuelCell Supercomp Elite v4

Offset
4 mm

Afstand
21 – 42 km

Voor wie
Hak- midden- voorvoetloper

HOKA Rocket X 2

HOKA Rocket X2

Offset
5 mm

Afstand
21 – 42 km

Voor wie
Hak- midden en voorvoetloper

Nike ZoomX Vaporfly 3

Nike Vaporfly Next%

Offset
8 mm

Afstand
5 – 42 km

Voor wie
Midden- voorvoetloper

Nike Air Zoom Alphafly Next% 3

Nike Air Zoom Alphafly Next% 3

Offset
8 mm

Afstand
21 – 42 km

Voor wie
Midden en voorvoetloper

Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Offset
4,5 mm

Afstand
21 – 42 km

Voor wie
Midden- en voorvoetloper

Altra Vanish Carbon

Altra Vanish Carbon

Offset
0 mm

Afstand
5 – 42 km

Voor wie
Midden- en voorvoetloper

Saucony Endorphin Elite

Saucony Endorphin Elite

Offset
8 mm

Afstand
21 – 42 km

Voor wie
Hak- midden en voorvoetloper

Carbonschoenen Zijbalk

Vragen en antwoorden over carbonschoenen

Krijg hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over loopschoenen met carbon.

Opsomming 1

Wat zijn carbonschoenen?

Carbonschoenen zijn loopschoenen met een carbonplaat in de tussenzool. Er wordt carbon (ook wel koolstofvezel genoemd) gebruikt om de schoen extra veerkracht mee te geven en de stabiliteit te verbeteren. Carbon is namelijk enorm sterk, maar ook lichtgewicht.

Opsomming 2

Hoe lang gaan carbonschoenen mee?

Gemiddeld gaan carbonschoenen tussen de 400 en 600 km mee. Dit is uiteraard afhankelijk van je lichaamsbouw, loopstijl en op welke ondergrond je loopt. Carbonschoenen gaan minder lang mee dan trainingsschoenen. Om gewicht te besparen hebben ze een wat dunnere slijtzool. Bovendien neemt de veerkracht en stabiliteit na 400 km significant af. Wij raden aan om carbonschoenen alleen op verharde ondergrond te gebruiken. Uitzondering zijn de specifieke trailschoenen met carbonplaat zoals de Saucony Endorphin Edge en de HOKA Tecton X 2.

Opsomming 3

Hoeveel sneller is een carbonschoen?

De wereldatletiekbond heeft in 2021 onderzoek gedaan naar de beste seizoenstijden op de 10 km, halve en hele marathon. Conclusie van dit onderzoek was dat sinds de introductie van de carbonschoen in 2017 de tijden behoorlijk zijn verbeterd. Gemiddeld zijn mannen tussen de 0.6 – 1.5% sneller geworden en de vrouwen hebben 1.7 – 2.3% sneller gelopen. Dit effect werd ook ondersteund door een studie door New York Times in 2019. Zij zagen een voordeel van tussen de 1 en 4% als je op carbonschoenen loopt in vergelijking met traditionele loopschoenen.

Opsomming 4

Kan je ook trainen op carbonschoenen?

Ja dat kan, maar houd er wel rekening mee dat carbon loopschoenen dan minder lang mee gaan. Bovendien is er nog niet bekend wat de effecten zijn van het trainen op carbonschoenen op de lange termijn. Een carbon plaat zorgt ervoor dat je met een andere techniek gaat lopen, met meer beweging in de heup en minder in de enkel. Er bestaan ook carbonschoenen voor dagelijkse trainingen zoals de New Balance FuelCell Trainer. Deze loopschoen heeft een carbonplaat en een wat bredere tussenzool voor extra stabiliteit. Hierdoor kan je ook gerust met rustige tempo’s op deze schoen lopen. Er zijn ook schoenen die wel PEBA-foam hebben, maar een kunststof plaat in plaats van carbon, zoals de Saucony Endorphin Speed 3. Dan heb je wel het voordeel van een superfoam, maar minder risico van te veel te lopen op carbon.

Opsomming 5

Welke carbonschoen past het beste bij mij?

Dit is afhankelijk van jouw lichaamsbouw, loopstijl en jouw doelstelling. Kijk ook in de tabel bij “Carbonschoenen voor verschillende afstanden” welke carbonschoen voor jou een optie zou kunnen zijn. Daarnaast kan je de online shoe advisor invullen of langskomen in een van onze winkels. Daar wordt een loopanalyse gedaan en gekeken welke loopschoen met carbonplaat bij jouw loopstijl en afwikkelpatroon past.

Opsomming 6

Heeft een langzamere loper ook baat bij carbonschoenen?

Uit recent onderzoek van de St. Edward’s University in Austin blijkt dat zowel toplopers als recreatieve lopers voordeel hebben bij het lopen op carbonschoenen. Het voordeel is wel iets kleiner als je langzamer loopt (tempo 6.00 p/km) dan bij snellere tempo’s (5.00 p/km en sneller).

Opsomming 7

Zijn carbonschoenen voor iedereen geschikt?

Carbonschoenen zijn niet voor iedereen geschikt en dit komt vooral omdat de schoenen door de lichte foams behoorlijk instabiel kunnen zijn. Vooral voor mensen die overproneren kan dit leiden tot blessures. Dit betekent niet dat je helemaal niet op carbonschoenen kunt lopen als loper die overproneert, maar het is dan wel verstandig om te kiezen voor een carbonschoen met een wat steviger foam, zoals de Hoka Carbon X 3 of de Brooks Hyperion Elite 2. Carbonschoenen met een extra brede leest worden (nog) niet gemaakt, maar de Altra Vanish Carbon is wel goed geschikt voor lopers met een wat bredere voet.

Opsomming 8

Wat zijn de verschillen tussen de carbonschoenen?

Elke carbonschoen heeft een uniek vormgegeven carbonplaat. Zo werkt adidas met carbonbuisjes, waarbij de buisjes parallel lopen met je middenvoetsbeentjes. Hierdoor kan er meer superfoam in de voorvoet worden geplaatst. De carbonplaat van de Saucony Endorphin Elite heeft vier inkepingen waardoor de schoen soepeler in de voorvoet is geworden. Bovendien verschillen de carbonschoenen qua zooldikte, gebruik van superfoam en specifieke rocker (ronding van de zool). De rocker van de zool bevordert de snelle afwikkeling van de voet. Wist je dat ASICS een uitgebreid onderzoek naar carbonschoenen heeft gedaan? Dit heeft geleid tot 2 modellen, namelijk de Metaspeed Sky en Edge. De Metaspeed Sky is specifiek ontworpen voor een “stride runner” terwijl de Metaspeed Edge gemaakt is voor een “cadance runner”. Lopers maken namelijk snelheid door een grotere paslengte (de stride runner) of door het verhogen van hun pasfrequentie (de cadance runner).

Top 10 beste carbonschoenen

Hierbij een overzicht van de top 10 (+1) beste carbonschoenen. Deze loopschoenen staan in willekeurige volgorde. Bij elk model staat aangegeven of de schoen geschikt is voor korte en/of lange afstanden.

adidas Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3

De adidas Adizero Adios Pro 3 voor zowel dames als heren zijn neutrale wedstrijdschoenen. Dit model is ontworpen voor het lopen van een persoonlijk record. De snelle wedstrijdschoenen bevatten onder andere carbon en het responsieve LightstrikePro-foam in de tussenzool. De Adios Pro 3 is lichter dan zijn voorganger en bovendien een stuk stabieler door een bredere slijtzool.

Offset: 6,5 mm  Gewicht: 213 gr  Afstand: 21 – 42 km

adidas Adizero Pro Evo 1

adidas Adizero Adios Pro EVO 1

De adidas Adizero Adios Pro Evo 1 is een neutrale wedstrijdschoen. Dit is de lichtste carbonschoen van adidas allertijden. Met de Adios Pro Evo 1 kan je persoonlijke records lopen van de 5km tot en met de marathon. Alle technieken en innovaties heeft adidas uit de kast gehaald om de beste racer ooit te maken.

Offset: 6 mm  Gewicht: 138 gr  Afstand: 21 – 42 km

Nike Vaporfly Next%

Nike ZoomX Vaporfly 3

De Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 is een neutrale wedstrijdschoen en biedt de allerbeste energieteruggave van alle Nike schoenen tot nu toe. De responsieve demping en stevige ondersteuning stimuleren je om persoonlijke records te breken. Door het ZoomX foam krijg je meer dan 85% energieteruggave. Deze schoen valt in de categorie snelle carbonschoenen voor de lange afstand.

Offset: 8 mm  Gewicht: 198 gr heren / 164 gr dames  Afstand: 5 – 42 km

Nike Air Zoom Alphafly Next% 3

Nike Air Zoom Alphafly Next% 3

De Nike Air Zoom Alphafly Next% 3 is ontworpen voor lopers die het maximale uit hun trainingen en wedstrijden willen halen en vele kilometers op een hoog tempo willen maken. Behalve dat het een succesvolle marathonschoen is, is de Air Zoom Alphafly Next% 3 ook ideaal voor langere duurlopen in een hoger tempo.

Offset: 8 mm  Gewicht: 218 gr heren / 174 gr dames  Afstand: 21- 42 km

ASICS Metaspeed Sky

ASICS Metaspeed Sky Paris

De ASICS Metaspeed Sky Paris is een gestroomlijnde en comfortabele snelle schoen die is ontworpen om lopers een voorsprong te geven tijdens trainingen en wedstrijden. Behalve dat het een succesvolle marathonschoen is, is de Metaspeed Sky ook ideaal voor langere duurlopen in een hoger tempo. Breng je prestaties naar een hoger niveau met deze wedstrijdschoen!

Offset: 5 mm  Gewicht: 205  Afstand: 21 – 42 km

Saucony Endorphin Elite

Saucony Endorphin Elite

De Saucony Endorphin Elite is een wedstrijdschoen voor de neutrale loper. Deze snelle Schoen onderscheidt zich door de hoogste energieteruggave dankzij het nieuwe PWWRUN HG-foam en een innovatief design van de carbonplaat in de tussenzool. In de voorvoet van de carbonfiberplaat zitten vier inkepingen voor een soepele afwikkeling.

Offset: 10 mm  Gewicht: 204 gr  Afstand: 21 – 42 km

New Balance FuelCell Supercomp Elite v4

New Balance FuelCell SC Elite V4

De New Balance FuelCell SC Elite V4 is ontworpen voor lopers die het maximale uit hun trainingen en wedstrijden willen halen en vele kilometers op een hoog tempo willen maken. Snelle tijden lopen op afstanden tot de marathon is gemakkelijk met de FuelCell SC Elite. Door de dubbele laag PEBA foam en een carbonplaat met Energy Arc-technologie krijg je een optimale energieteruggave.

Offset: 4 mm  Gewicht: 237 gr heren / 188 gr dames  Afstand: 21 – 42 km

Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2

De Mizuno Wave Rebellion Pro 2 is een snelle schoen gemaakt voor lopers die het beste willen halen uit hun trainingen en wedstrijden. In De Wave Rebellion Pro loop je snelle tijden tot en met de marathon, maar ook lange duurlopen in een hoger tempo. Door de agressieve ronding van de zool heb je een ideale afwikkeling van start tot finish.

Offset: 4,5 mm  Gewicht: ca. 211 gr dames / 209 gr heren  Afstand: 21 – 42 km

HOKA Rocket X2

HOKA Rocket X 2

De HOKA Rocket X 2 voor zowel dames als heren zijn neutrale wedstrijdschoenen. Het nieuwe model van HOKA is de opvolger van de HOKA Rocket X. De lichtgewicht wedstrijdschoenen zijn gemaakt voor de langere afstanden op een hoog tempo. De ProflyX-tussenzool is gemaakt van PEBAX-foam, wat een goede schokdemping en energieteruggave creëert.

Offset: 5 mm  Gewicht: 210 gr  Afstand: 21 – 42 km

adidas Takumi Sen 10

adidas Adizero Takumi Sen 10

De adidas Adizero Takumi Sen 10 is ontworpen voor lopers die het maximale uit hun trainingen en wedstrijden willen halen. Dit is de ideale wedstrijdschoen voor afstanden van 5 tot 10km. Breng je prestaties naar een hoger niveau met deze wedstrijdschoen!

Offset: 6 mm  Gewicht: ca. 161 gr dames / 198 gr heren Afstand: 5 – 10 km

HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X 1

De HOKA Cielo X 1 is een snelle schoen gemaakt voor lopers die het beste willen van hun trainingen en wedstrijden. Behalve dat het een succesvolle marathonschoen is, is de Cielo X 1 ook ideaal voor langere duurlopen in een hoger tempo. Door de dubbele laag PEBA foam en een carbonplaat voel je veel energie bij elke stap die je zet.

Offset: 7 mm Gewicht:230 grAfstand: 21 – 42 km

Carbon aanbevelingen top 5

Naast de top 10 carbonschoenen zijn er een aantal modellen die een aanbeveling waard zijn. Deze carbonschoenen zijn innovatief, maar misschien iets minder bekend.

Altra Vanish Carbon

Altra Vanish Carbon

De Vanish Carbon van Altra zijn neutrale, wedstrijdloopschoenen. De Vanish Carbon is een lichtgewicht loopschoen met carbonplaat. Deze plaat en de Active Stance Rocker zorgt voor een efficiëntere teenafzet, zodat je tijdens elke loop gemakkelijker op volle snelheid komt.

Offset: 0 mm  Gewicht: 206 gr heren / 176 gr dames   Afstand: 21- 42 km

Brooks Hyperion Elite 4

Brooks Hyperion Elite 4

De Brooks Hyperion Elite 4 is een comfortabele snelle schoen. De schoen is ontworpen voor lopers die het maximale uit hun trainingen en wedstrijden willen halen. Deze wedstrijdschoen is lichter dan ooit en biedt door de DNA Flash tussenzool en een SpeedVault carbonplaat een explosieve loopervaring.

Offset: 8 mm  Gewicht: ca. 221 gram Unisex  Afstand: 21 – 42 km

On Cloudboom Echo 3

On Cloudboom Echo 3

De On Cloudboom Echo 3 is een wedstrijdschoen die is ontworpen om het maximale uit trainingen en wedstrijden te halen. Deze snelle schoen is perfect voor afstanden tot en met de marathon, maar ook voor lange duurlopen in een hoog tempo. Het HyperFoam dempingsmateriaal en geïmplementeerde carbonplaat stuwt je voorwaarts en geeft een snelheidsboost.

Offset: 10 mm  Gewicht: 217 gr heren/dames  Afstand: 21-42 km

Craft Ultra Carbon 2

Craft CTM Ultra Carbon 2

De Craft CTM Ultra Carbon 2 zijn neutrale wedstrijdschoenen. Ze zijn ideaal om te dragen tijdens het lopen van ultrawedstrijden. Het Vault Foam en carbonplaat zorgen voor meer snelheid tijdens het lopen. Door de 3-delige rubberen slijtzool heb je een goede grip op de weg en op niet al te technische trailpaden.

Offset: 10 mm  Gewicht: 265 gr heren / 225 gr dames  Afstand: 21 – 42 km

adidas Adizero Prime X Strung

adidas Adizero Prime X2 Strung

De adidas Adizero Prime X2 Strung is een carbonschoen met twee carbonplaten en een extra dikke tussenzool. Dit is een ideale snelle schoen voor de halve en hele marathon. De combinatie van een carbonplaat en EnergyRods zorgen voor veel energieteruggave en flexibiliteit. Bovendien voel je door het Lightstrike Pro-foam veel demping bij elke stap die je zet. Met de Prime X2 Strung breng je prestaties naar nieuwe hoogtes.

Offset: 6.5 mm  Gewicht: 295 gr unisex  Afstand: 21-42 km

Carbon trailschoenen top 5

Carbon heeft inmiddels ook zijn intrede gedaan in de trailrunningwereld. De onderstaande schoenen hebben allemaal een uniek ontworpen carbonplaat zodat je een flexibele en snelle loopervaring krijgt. Verhoog je tempo op de trails.

Nike ZoomX Ultrafly Trail

Nike ZoomX Ultrafly

De Nike ZoomX Ultrafly Trail is een trailschoen met een carbonplaat en superfoam voor het lopen van snelle trainingen en wedstrijden. De carbonplaat werkt als een soort springveer en draagt bij aan een zeer responsief gevoel. Het bovenwerk is gemaakt van kunststof dat geen vocht opneemt, waardoor de schoen lichtgewicht blijft. De Vibram slijtzool biedt een superieure grip tijdens het lopen op onverharde paden.

Offset: 8.5 mm  Gewicht: 300 gr heren / 249 gr dames  Afstand: 5-42 km

adidas Agravic Ultra

Adidas Terrex Agravic Ultra

De adidas Terrex Agravic Ultra zijn neutrale trailschoenen die ontworpen zijn voor het lopen van zeer lange afstanden. De naam zegt het al. Op de Agravic Ultra loop je met een gerust hart een ultra trail. Door de carbonplaat voelt de schoen heel veerkrachtig aan.

Offset: 8 mm  Gewicht: 341 gr heren / 334 gr dames  Afstand: 5-42 km

New Balance Supercomp Trail

New Balance Fuelcell Supercomp Trail

De New Balance Fuelcell SuperComp Trail zijn neutrale wedstrijdschoenen voor op de trails. De FuelCell demping werkt samen met een carbonplaat waardoor een grote hoeveelheid energie terug geleverd wordt bij elke stap. De carbonplaat is voorzien van de Energy Arc technologie, waardoor deze makkelijk kan in- en terugveren voor een responsief gevoel onder de voeten. Maak je niet druk om de grip, want de Vibram slijtzool biedt tractie op alle ondergronden en in alle omstandigheden.

Offset: 10 mm  Gewicht: 272 gr heren / 217 gr dames  Afstand: 5-42 km

Saucony Endorphin Edge

Saucony Endorphin Edge

De Saucony Endorphin Edge zijn comfortabele trailschoenen geschikt voor snelheid. Door een flexibele Carbitex koolstofvezelplaat en PWRRUNPB foam krijg je een snelle afzet en stabiele landing. De Endorphin Edge is een geweldige schoen voor zowel korte als lange en snelle runs op zachte paden en harde wegen.

Offset: 6 mm  Gewicht: 225 gr heren / 211 gr dames  Afstand: 5-42 km

Hoka Tecton X2

HOKA Tecton X 2

De HOKA Tecton X 2 zijn comfortabele trailschoenen voor de neutrale loper. Deze lichte loopschoenen zijn ideaal om te dragen tijdens het lopen van technische en uitdagende trails. De Tecton X is opnieuw ontworpen om maximale gewichtsbesparing te bereiken en is verfijnd met een gloednieuw Matryx-bovenwerk. Dankzij de Vibram Megagrip slijtzool krijg je de beste grip.

Offset: 5 mm  Gewicht: 252 gr heren / 211 gr dames  Afstand: 5-42 km

Eindsprint

Wat is de beste carbonschoen? Dat is afhankelijk van je loopstijl en welke afstand je wil gaan lopen. Een marathoncarbonschoen heeft andere eigenschappen dan een snelle racer voor 5 en 10 km wedstrijden. Bepaal daarnaast ook voor jezelf of je een carbonschoen voor de wedstrijd wil of liever ook voor dagelijkse trainingen. Doe de online shoe advisor en krijg advies over welke carbonschoen jij het beste kan kiezen.

Heb je vragen over loopschoenen met carbon? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.