Skip to main content

We guide, support and motivate you

Zo behaal jij je goede voornemens

Goede voornemens

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Ga je beginnen met lopen of begin je met trainen voor die ene wedstrijd? Dan helpen wij jou op weg. Lopen verbindt ons en brengt ons in beweging. Bewegen is gezond voor zowel je lichaam als je geest. Maar ga wel verantwoord aan de slag, want blessures door overbelasting liggen op de loer. Om goed van start te gaan hebben wij diverse loopschema’s ontwikkeld en bieden we je het beste schoenadvies aan via de Online Shoe Advisor.

Online Shoe AdvisorBekijk loopschema's

Kicking it!

Jouw loopdoel kun je niet behalen zonder een goed paar loopschoenen. Of je nu wilt trainen voor je eerste 5 km of je zinnen hebt gezet op een halve marathon, een nieuw paar loopschoenen geeft je extra motivatie.

Shop damesShop heren

Hoe kies ik de juiste schoenen?

Het fijne van lopen is dat je haast overal de sport kunt beoefenen. Je bent niet gebonden aan een sportschool of specifieke trainingslocatie. Het is wel verstandig om te investeren in goed materiaal. Met name de juiste loopschoenen zijn erg belangrijk om blessures te voorkomen en je doel te behalen. Ontdek welke schoenen bij jou passen met onze Online Shoe Advisor.

Online Shoe Advisor

Start klein

Okay, je hebt de juiste loopschoenen. Wat nu? Start klein en stel niet te grote doelen voor jezelf. Je lijf moet immers (weer) wennen aan het lopen. Door niet te veel te focussen op je snelheid, frequentie en de afstand die je loopt, voorkom je eventuele teleurstellingen.

Lopen begint bij jou

Het is motiverend om andere lopers op de weg tegen te komen. Maar het is ook verleidelijk om jezelf ermee te vergelijken. Doe dat niet en focus op jezelf. Jij bent jij en je hebt je eigen doelen. Laat de rest dus lekker voorbij rennen. Lopen begint bij jou!

goede voornemens

Ga je mee?

De één vind het fijner om alleen te trainen, de ander sport graag met iemand samen. Het voordeel van samen lopen is dat je een stok achter de deur hebt. Heb je geen zin of heb je het tijdens de run even moeilijk? Dan sleept jouw loopbuddy je er doorheen.

Trakteer jezelf op een nieuwe outfit

Een nieuwe loopoutfit geeft je extra motivatie om te gaan lopen en je goede voornemens vol te houden. Ook als je wellicht even geen zin hebt. Bij All4running vind je loopkleding van diverse merken en er is voor ieder wat wils. Ga jij voor een kleurrijke set of juist stijlvol zwart? Korte of lange mouwen?

Shop damesShop heren

Veilig op pad

De dagen zijn in het begin van het jaar kort. Het wordt dan ook vroeg op de dag donker. Ga je na het werk of school een rondje lopen? Dan is het verstandig om verlichting te dragen. Met een looplampje ben je namelijk zichtbaar voor andere weggebruikers.

Shop verlichting

Loopschema’s

Wij hebben verschillende loopschema’s ontwikkeld waarmee je kunt trainen naar een specifiek doel. Wil je extra tips over beginnen met lopen? Dan kun je natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice of even langs komen in één van onze winkels. Wij helpen je graag op weg.

Bekijk loopschema's

Voortgang bijhouden

Om de voortgang van je goede voornemens te bekijken en je trainingen bij te houden kun je diverse apps gebruiken. Strava is wereldwijd één van de meestgebruikte mobiele apps voor het bijhouden van sportprestaties via GPS. De app is makkelijk in gebruik en te koppelen met vrijwel alle sporthorloges. Word lid van onze Strava Club en deel je gelopen kilometers met andere lopers.

Bekijk Strava