Skip to main content

Productreview

Brooks Adrenaline GTS 24 – Stabiliteit voor elke dag en nog meer comfort

De Brooks Adrenaline GTS 24 heeft een complete upgrade gehad en is dankzij het nieuwe foam nog comfortabeler dan zijn voorgangers. De Adrenaline is een van de meest geliefde antipronatieschoenen op de markt en is nu weer helemaal up-to-date.

Wat is nieuw?

    • Met stikstof verrijkt DNA LOFT v3-foam voor extra responsiviteit en een lager gewicht.
    • RoadTack Rubber is duurzamer en lichter van gewicht.
    • Nieuw ontworpen tussen- en slijtzool voor een soepele afwikkeling.

De Brooks Adrenaline GTS 24 gaat in de pre-sale vanaf 11 oktober.

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de Brooks Adrenaline GTS 24 geschikt is voor jou

Opsomming 1

Je zoekt een betrouwbare allround loopschoen

De Brooks Adrenaline GTS 24 is een stabiele en veelzijdige loopschoen. Deze allrounder is zowel geschikt voor lange duurlopen als intervaltrainingen. De DNA LOFT v3 tussenzool is wat responsiever gemaakt, waardoor je meer comfort ervaart bij het lopen van korte en lange afstanden.

Opsomming 2

Je bent een loper die wat meer stabiliteit zoekt

Er bestaan loopschoenen met een lichte en wat zwaardere ondersteuning. De Adrenaline GTS 24 valt in de categorie “licht ondersteunende loopschoenen”. De GuideRails begeleiden de voeten zonder echt te corrigeren. Daardoor voelt de ondersteuning heel natuurlijk. Dit maakt de Adrenaline ook een geschikte schoen voor mensen met een actief beroep, die op zoek zijn naar een stevige schoen om de hele dag op te lopen.

Opsomming 3

Je bent een haklander

Met een offset van 12 mm is de Adrenaline GTS 24 een ideale loopschoen voor haklanders en beginnende lopers. Doordat de hiel wat hoger is komt er ook wat minder spanning op de kuiten en achillespees. Lopers met klachten aan deze spieren doen er dus ook goed aan om voor dit model te kiezen.

"Of je nu een beginnende of gevorderde loper bent en neutraal loopt of overproneert, de Adrenaline is voor bijna iedereen een hele comfortabele loopschoen.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Brooks werd in 1914 opgericht door Morris Goldenberg in Philadelphia. Het merk werd vernoemd naar zijn vrouw die de meisjesnaam Bruchs droeg. Vanaf 1972 kwam de focus volledig op loopschoenen. Toen won Frank Shorter de Olympische Marathon op Brooks schoenen. Sindsdien ontstond er een looprage in Amerika.

De Brooks Adrenaline GTS 24 in detail

Engineered Air Mesh bovenwerk

Voor comfort en ademend vermogen.

Guiderails Support Systeem

Ondersteund de natuurlijke afwikkeling.

DNA Loft v3-tussenzool

Lichter en responsiever dan v2.

RoadTack rubberen slijtzool

Gemaakt met gerecyclede materialen.

Goede schoenen, goede sokken

De Brooks Crew Socks zijn geweldige loopsokken om te dragen samen met de Brooks Adrenaline GTS 24. Deze sokken zijn geschikt voor lange runs en wedstrijden, voor zowel dames als heren! De sokken bieden veel demping, zijn halfhoog en bieden extra ondersteuning van de voetboog.

3kenmerken van de Brooks Adrenaline GTS 24

Opsomming 1

Comfortabel en ondersteunend bovenwerk

Het Engineered Air Mesh bovenwerk zit comfortabel om de voeten en zorgt ervoor dat ze goed kunnen ademen. Aan de binnenkant van de voet is het bovenwerk van de Adrenaline GTS 24 extra stevig zodat je voet goed recht boven op de zool blijft tijdens de afwikkeling en in de voorvoet is het materiaal extra luchtig voor meer ademend vermogen.

Opsomming 2

Lichtgewicht en responsieve tussenzool

De grootste update van de Brooks Adrenaline GTS 24 zit in de tussenzool. Het DNA LOFT v3 is zachter en lichter dan het LOFT v2 dat werd toegepast in de Adrenaline 23. Dit foammateriaal is geïnjecteerd met stikstof waardoor er meer zachte demping onder je voet zit maar met besparing van gewicht. Ervaar een zachte demping als je lange afstanden gaat lopen, maar een reactieve afzet als je voor tempo’s gaat.

Opsomming 3

GuideRails ondersteuning systeem

De grote kracht van de Brooks Adrenaline GTS 24 is zijn goede stabiliteit en ondersteuning. Deze heeft hij te danken aan het GuideRails ondersteuningsysteem. De voet wordt begeleid door twee ondersteunende “balken” aan de zijkant van de schoen. Dit kan je vergelijken met wanneer je gaat bowlen met hekjes. Door de hekjes wordt de bowlingbal gestuurd naar de pins. Vanaf de haklanding wordt je voet begeleid naar de standfase en vervolgens de afzet. Overmatige beweging van de voet wordt hierdoor beperkt. Deze randen zijn bij de Adrenaline 24 iets hoger en langer dan bij zijn voorganger.

Brooks loopkledij

Ben je van plan om de Adrenaline GTS 24 aan te schaffen? Maak je outfit dan ook compleet met de loopkledij van Brooks. In de High Point collectie vind je functionele loopkledij voor trailrunning, maar uiteraard kan je deze ook dragen tijdens je dagelijkse trainingruns. Super handig, want de broeken in de High Point collectie hebben vaak zakjes voor het meenemen van sleutels, sportvoeding en je telefoon. Ga op pad met je favoriete loopgear, zonder iets in je handen te hoeven dragen.

Button Text

Brooks Allround loopschoenen

Wil je de beste Brooks loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

Brooks heeft verschillende type loopschoenen voor de neutrale loper. Zo zijn de Ghost en adrenaline GTS het meest populair voor het lopen van korte en lange afstanden. Je kunt de Ghost zien als de neutrale versie van de Adrenaline GTS terwijl de Glycerin met de Glycerin GTS ook een stabiele partner heeft. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte Brooks loopschoen voor elke training.

Voorbeeld Brooks schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Brooks loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – Brooks Adrenaline GTS 24
Tempo / intervalBrooks Hyperion (Max)
WedstrijdBrooks Hyperion Elite

De Brooks Adrenaline GTS 24 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties Brooks Adrenaline GTS 24

Type schoen
Allround loopschoenen
Offset
12 mm (25 mm hiel / 13 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 227 gr dames / 283 gr heren
Type loper
Pronerende loper
Type demping
DNA Loft v3

Verwachtingen

“Bij de Brooks Ghost 16 heb ik gezien dat de update naar DNA LOFT v3 een groot verschil heeft gemaakt in het comfort van de schoen. Ik verwacht dat dit bij de Adrenaline ook het geval zal zijn. Verder lijkt er aan de vorm van de schoen weinig veranderd dus ik denk dat hij qua afwikkeling niet al te veel afwijkt van versie 23.”

Eindsprint

Met een update van het bovenwerk en de tussenzool maakt de Brooks Adrenaline GTS 24 weer een sprong naar een nieuw comfortlevel. Liefhebbers van de Brooks Adrenaline GTS 23 kunnen moeiteloos overstappen naar de nieuwe versie. Mocht je een wat bredere voet hebben, dan is de Brooks Adrenaline GTS 24 ook leverbaar in een Wide-variant voor heren en dames. Dit model heeft een bredere voorvoet zodat je voeten niet kunnen knellen.

De Brooks Adrenaline GTS 24 is te vergelijken met de ASICS GT-2000 13 en de Saucony Guide 17. Dit zijn beide loopschoenen met een lichte ondersteuning voor overpronerende lopers.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Brooks Adrenaline GTS 24 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal