Skip to main content

Productreview

Brooks Glycerin Max – Maximale demping met lichtgewicht design

Met de Brooks Glycerin Max krijg je maximale demping, maar met minimaal gewicht aan je voeten. Dit nieuwe model van Brooks is gericht op comfort tijdens lange en snelle runs. Met het nieuwe DNA Tuned dempingsmateriaal en een zeer ronde tussenzool voelt hardlopen comfortabeler aan dan ooit. Wil je meer weten? Lees dan onze review.

Wat is nieuw?

    • Nieuwe lichtgewicht hardloopschoen van Brooks gericht op maximale demping
    • Eerste Brooks hardloopschoen met DNA Tuned dempingsmateriaal

De Brooks Glycerin Max is verkrijgbaar vanaf 1 oktober.

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen
Stad blogopvulling

3redenen waarom de Brooks Glycerin Max geschikt is voor jou

Opsomming 1

Je zoekt een hardloopschoen met maximale demping

Met 35 mm in de hiel en 29 mm in de voorvoet heeft de Glycerin Max maximale demping voor korte en lange afstanden. Bescherm je benen en voeten dankzij de dikke dempende laag bestaande uit het nieuwe DNA Tuned dempingsmateriaal.

Opsomming 2

Je zoekt een hardloopschoen met maximale demping

Met 35 mm in de hiel en 29 mm in de voorvoet heeft de Glycerin Max maximale demping voor korte en lange afstanden. Bescherm je benen en voeten dankzij de dikke dempende laag bestaande uit het nieuwe DNA Tuned dempingsmateriaal.

Opsomming 3

Je bent een ervaren loper die fan is van lichtgewicht hardloopschoenen

Het nieuwe DNA Tuned dempingsmateriaal in de Glycerin Max biedt niet alleen maximale demping, maar is ook erg lichtgewicht. Daardoor ervaar je wel veel comfort, maar ook genoeg responsiviteit als je het tempo gaat verhogen. Gemiddeld is de Glycerin Max zo’n 10-30 gram lichter dan zijn grote broer, de Ghost Max.

“Toen ik langer ging lopen, maakte de Brooks Glyerin Max mijn training veel gemakkelijker. Ik genoot van de soepele afwikkeling en de demping is precies goed.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Het merk Brooks bestaat al sinds 1914. Het bedrijf begon oorspronkelijk met het maken van balletslippers en badschoenen, maar groeide in de jaren 80 en 90 uit tot een van de meest geliefde hardloopmerken. Inmiddels is hun hele focus gericht op het maken van hardloopschoenen, waardoor de producten van een hoge kwaliteit zijn en goed doorontwikkelen.

De Brooks Glycerin Max in detail

Drie lagen bovenwerk

Het bovenwerk is zeer dun en de verstevigde hielkap geeft een goede stabiliteit rondom de enkels.

DNA Tuned dempingsmateriaal

Een nieuw type foam op stikstof gebaseerd die wat meer demping in de hiel geeft en wat directer in de voorvoet aanvoelt.

Rubberen slijtzool met breed platform

De hiel en voorvoet zijn relatief breed gemaakt voor verhoogde stabiliteit. Op strategische plekken bij de hiel en voorvoet is extra rubber geplaatst voor meer duurzaamheid en een optimale grip

GlideRoll technologie

De hiel en voorvoet hebben een afgeschuind design waardoor je een moeiteloze afwikkeling van hiel naar tenen voelt.

Over de pasvorm van de Glycerin Max

Om de Brooks Glycerin Max beter te leren kennen hebben wij gesproken met Tim, de productexpert bij Brooks. En wij vroegen hem wat voor pasvorm de Glycerin Max heeft.

Tim:

“De Brooks Glycerin volgt dezelfde filosofie als de Brooks Ghost Max. Het bovenwerk heeft een lineaire pasvorm zodat dit model voor meer voettypes geschikt is. Bovendien is de Glycerin Max ook goed te gebruiken voor hardlopers die eigen steunzolen dragen. Het bovenwerk bestaat uit drie lagen voor nog meer comfort en een stevige pasvorm rondom de middenvoet”

3kenmerken van de Brooks Glycerin Max

Opsomming 1

Dikke dempende tussenlaag

De dikke dempende tussenlaag van DNA Tuned foam geeft een goede schokdemping en bescherming voor je benen. Het dempingsmateriaal vangt de impact van het hardlopen op een efficiënte manier op zodat je meer kilometers kunt maken met minder impact. Daardoor zal je na je training of wedstrijd minder spierpijn ervaren en sneller kunnen herstellen.

Opsomming 2

DNA Tuned dempingsmateriaal

De Brooks Glycerin Max bevat het DNA Tuned foam. Dit is de volgende generatie dempingsmateriaal die verrijkt is met stikstof en gemaakt met een celtechnologie die uit twee verschillende groottes bestaat. De grotere cellen in de hiel zorgen voor zachte landingen, terwijl kleinere cellen in de voorvoet zorgen voor een responsieve afzet. Daardoor kan je de Glycerin Max zowel gebruiken voor een rustige duurloop als voor tempotrainingen.

Opsomming 3

GlideRoll technologie

De hiel en voorvoet hebben een hele ronde vorm, wat ook wel de GlideRoll technologie wordt genoemd. Door de ronding van de zool ervaar je als hardloper een moeiteloze overgang van hiel naar teen.

Brooks Ghost Max 2 versus Brooks Glycerin Max

Als het aankomt op comfort en dagelijkse trainingen dan heeft Brooks meerdere opties. De meeste populaire neutrale hardloopschoenen zijn de Brooks Ghost en Glycerin. Nu heeft Brooks deze modellen ook uitgebracht in een versie met een dikkere tussenzool, meer ronding in de hiel en voorvoet (GlideRoll technologie) en vernieuwde dempingsmaterialen. De Brooks Ghost Max 2 is de meest stabiele variant, terwijl de Glycerin Max meer gericht is op de lichtere loper en degene die weinig ondersteuning nodig heeft.

Brooks Ghost Max 2
Offset Gewicht Foam Kenmerken
6 mm

(39 mm hiel / 33 mm voorvoet)

269 gram dames

306 gram heren

DNA Loft v3 Maximale demping + stabiliteit
Brooks Glycerin Max
Offset Gewicht Foam Kenmerken
6 mm

(35 mm hiel / 29 mm voorvoet)

235 gram dames

298 gram heren

DNA Tuned Maximale demping + lichtgewicht

Brooks allround hardloopschoenen

Wil je de beste Brooks hardloopschoenen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe advisor.

Brooks heeft verschillende type hardloopschoenen voor de neutrale loper. Zo zijn de Ghost en Glycerin het meest populair voor het lopen van korte en lange afstanden. De Ghost Max 2 is de meest dempende hardloopschoen in de collectie van Brooks. De Glycerin Max brengt maximale demping, maar met een lichtgewicht en soepel design. Zoek je hardloopschoenen met wat meer ondersteuning? Dan ben je bij de Adrenaline GTS en Glycerin GTS aan het juiste adres.

Voorbeeld Brooks schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende New Balance hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – Brooks Glycerin Max
Tempo / intervalBrooks Hyperion (Max)
WedstrijdBrooks Hyperion Elite

De Brooks Glycerin Max in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Brooks Glycerin Max

Type schoen
Allround hardloopschoenen
Offset
6 mm (35mm hiel / 29 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 269 gr dames / 297 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
DNA Tuned

Verwachtingen

“Ik had niet verwacht dat Brooks met een nieuwe trainingsschoen zou komen. De Brooks Ghost Max is natuurlijk al een hardloopschoen met maximale demping. Dit model is echter wel wat zwaarder en gemaakt voor de loper die veel stabiliteit nodig heeft. Ik ben benieuwd hoe veel verschil er zit tussen de Brooks Hyperion Max en de Glycerin Max. De Hyperion Max heeft natuurlijk een plastic plaat in de tussenzool en is daardoor wat reactiever. Ik kijk ernaar uit om deze schoen te mogen testen.”

Eindsprint

Met de Glycerin Max brengt Brooks een nieuwe hardloopschoen op de markt die comfortabel, lichtgewicht en veelzijdig is. Deze schoen heeft een aangename pasvorm die ook geschikt is voor lopers met een brede voet of degene die inlegzolen draagt. Door de extreme ronde zool kan je bovendien makkelijker afwikkelen en het nieuwe foam voelt innovatief en zeer comfortabel aan. De Glycerin Max is heel veelzijdig en kan je zowel gebruiken voor rustige duurlopen als tempotrainingen.

De Brooks Glycerin Max is vergelijkbaar met de Saucony Endorphin Speed en de New Balance FuelCell Rebel. Dit zijn allemaal allround schoenen met een wat sneller en spannender karakter door innovatieve nieuwe dempingsmaterialen. Het grote verschil is dat de Glycerin Max geen plaat heeft en een dikkere tussenzool heeft van 35 mm in de hiel. Daardoor is deze schoen ook geschikt voor een haklander.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Brooks Glycerin Max dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal