Skip to main content

Productreview

ASICS GT-2000 13 – Betrouwbare loopschoen verbeterd

De ASICS GT-2000 13 is de nieuwste versie van een al lang geliefde loopschoen. Sinds de lancering in 2012 staat de GT-2000 bekend om zijn perfecte balans tussen stabiliteit en demping. Ben je op zoek naar een betrouwbare loopschoen voor je dagelijkse trainingen? Dan is de ASICS-2000 13 zeker een hele goede optie.

Wat is nieuw?

    • Een nieuw ademend bovenwerk voor meer comfort en betere pasvorm
    • Meer demping in de voorvoet
    • Nieuwe geometrie van de slijtzool
    • Een treklus toegevoegd aan de hielkap voor makkelijk aan- en uittrekken
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de ASICS GT-2000 13 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je hebt een lichte overpronatie

Loop jij van nature iets naar binnen met je enkels? Dan is de ASICS GT-2000 13 de perfecte match, want deze loopschoen valt in de categorie “lichte antipronatieschoenen”. De schoen geeft ondersteuning door het 3D GUIDANCE SYSTEM. De zool is relatief breed, de hiel is schuin afgerond en je voet wordt gestabiliseerd door het dempingsmateriaal waar je in staat.

Opsomming 2

Je bent een haklander of beginnende loper

In de hak van de ASICS GT-2000 13 zit het PureGel. Deze geldemping voelt zacht aan tijdens de landing en vangt de impact van het lopen effectief op. Daardoor ervaar je meer comfort tijdens het lopen van korte en lange afstanden. Door zijn comfortlevel en stabiele karakter is de GT-2000 13 een geschikte schoen voor beginnende lopers en lopers die op hun hak landen. In de hiel zit namelijk de meeste demping waardoor je op een aangename manier het lopen kunt opbouwen.

Opsomming 3

Je wil een wat smallere loopschoen

Van nature hebben loopschoenen van ASICS altijd een wat strakkere en smallere pasvorm ten opzichte van andere loopmerken. Dat is ook het geval bij de ASICS GT-2000 13. Dat komt doordat ASICS een Aziatisch merk is en de meeste Aziatische voeten zijn relatief wat smaller dan Europese en Amerikaanse voeten. De hielkap is ook wat smaller ten opzichte van andere loopschoenen.

“Met de ASICS GT-2000 13 haal je een veelzijdige loopschoen in huis die ook wat ondersteuning kan bieden. Nu verbeterd met meer demping in de voorvoet, waardoor hij aangenamer voelt tijdens de afzet.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De ASICS GT-2000 13 heeft het Seal of Acceptance-keurmerk ontvangen van de Amerikaanse vereniging van podologen. Dit betekent dat het zorgvuldig is geëvalueerd door een commissie van podotherapeuten en artsen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van de voet, enkel en structuren van het been om ervoor te zorgen dat het een goede voetgezondheid bevordert.

De ASICS GT-2000 13 in detail

Jacquard mesh bovenwerk

Zorgt voor een optimale pasvorm en een hoog ademend vermogen.

FF BLAST™ PLUS

Een lichtgewicht foam dat een zachte landing geeft en een responsief gevoel onder de voet.

PureGel

Een siliconengel in de hiel vangt de impact van het lopen en de haklanding effectief op.

3D GUIDANCE SYSTEM

Stabiliseert je voeten in de neutrale positie en creëert een soepele afwikkeling.

AHARPLUS en ASICS LO-HRD rubber slijtzool

Aangebracht op de hiel voor een betere duurzaamheid en tractie.

Geschiedenis van de ASICS GT-2000

Wist je dat de GT-2000 als voorganger de GT-2130 en GT-2170 had? Deze modellen waren wat zwaarder en dat kwam met name door het gebruik van andere materialen en een andere mate van correctie. Ook had het bovenwerk van deze schoenen nog veel naden en stiksels. De offset was toen ook nog 14 tot 16 mm terwijl dit nu 8 mm is. Daardoor krijg je een wat soepelere afwikkeling van hiel naar voorvoet.

3kenmerken van de ASICS GT-2000 13

Opsomming 1

3D Guidance SYSTEM

De ASICS GT-2000 13 is voorzien van het 3D GUIDANCE SYSTEM, wat houdt dit nou precies in? Dit betekent dat de schoen 3 kenmerken heeft wat hem heel stabiel maakt. Ten eerste is de hiel wat breder gemaakt, want hoe breder de schoen hoe stabieler de loopervaring is. Bovendien zit je met je voet in het dempingsmateriaal in plaats van erbovenop. Daardoor worden je voeten gestabiliseerd, maar niet gecorrigeerd door een stijf blokje. En tot slot is de hiel ronder gemaakt zodat je een soepele afwikkeling bij een haklanding ervaart.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Plus & ASICS PureGel

De tussenzool bestaat uit het Flytefoam Blast Plus dempingsmateriaal. Dit foam is lichtgewicht en geeft meer respons bij het afzetten. In de hak wordt gebruik gemaakt van PureGel-technologie voor een lichtgewichte demping en een zachtere landing. In de schoen ligt tevens een OrtoLite X-55 inlegzool die zorgt voor een zacht instapcomfort.

Opsomming 3

Nieuwe geometrie slijtzool

Ten opzichte van de voorganger heeft de ASICS GT-2000 13 een grotere hielafschuining en de voorvoet is breder gemaakt waardoor deze ook meer foam bevat. Daardoor ervaar je nu een soepelere overgang van hiel naar teen.

ASICS GT-2000 13 versus Kayano 31

Als het aankomt op stabiliteit dan heeft ASICS meerdere opties. De meest populaire antipronatie loopschoenen zijn de ASICS GT-2000 en de Kayano, maar welke moet je kiezen? De ASICS Kayano heeft wat meer demping en ondersteuning, waardoor deze schoen heel geliefd is onder halve en hele marathonlopers. De meest veelzijdige en wat lichtere schoen is de GT-2000. Dit model heeft niet alleen een iets dunnere tussenzool, maar scheelt gemiddeld zo’n 30 gram ten opzichte van de Kayano. Uiteindelijk komt de keuze tussen deze twee loopschoenen neer op persoonlijke voorkeur en de hoeveelheid ondersteuning die je nodig hebt.

De ASICS Run Further Stability collectie 

Wil je de beste ASICS loopschoenen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

In de “Run Further” collectie vind je modellen die zijn gemaakt voor je dagelijkse trainingen. Er zijn verschillende stabiele opties in deze categorie. Zo is er de ASICS GT-1000 voor de beginnende loper die nog niet zo veel demping nodig heeft. De GT-2000 is er voor de fanatieke loper die meer demping en comfort zoekt. En tot slot is er nog de Kayano voor de loper die op zoek is naar maximaal comfort. Wij adviseren lopers met een wat zwaarder postuur om te gaan voor de ASICS GT-4000 met maximale ondersteuning.

Voorbeeld ASICS schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende ASICS loopschoenen wil afwisselen.

Allround – ASICS GT-2000
Tempo / interval – ASICS Magic Speed
Wedstrijd – ASICS Metaspeed Sky / Edge

De ASICS GT-2000 13 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties ASICS GT-2000 13

Type schoen
Antipronatie loopschoenen
Offset
8 mm
Gewicht
Ca. 235 gram dames / 275 gram heren
Type loper
Pronerende loper
Type demping
Flytefoam Blast Plus + PureGel

Verwachtingen

“De ASICS GT-2000 12 heb ik destijds getest tijdens een aantal duurlopen en ik was verbaasd hoe comfortabel een antipronatie loopschoen kan zijn. Hij voelde lichtgewicht aan en ik kon ook makkelijk het tempo verhogen. Ik hoop dat de ASICS GT-2000 13 wat meer demping heeft in de voorvoet, want daar ben ik wel fan van. Die energieteruggave in de voorvoet helpt mij om mijn pasfrequentie hoog te houden.”

Eindsprint

Met de GT-2000 13 heeft ASICS een zeer goede allround loopschoen met stabiliteit in handen. Het model is aangepast aan de hand van het Japanse “Kaizen” principe, wat betekent dat een loopschoen geleidelijk wordt verbeterd in kleine stapjes. Dankzij dit principe kunnen fans van de vorige versie moeiteloos overstappen naar de GT-2000 13. De demping is nog hetzelfde, maar door de nieuwe geometrie van de slijtzool ervaar je een soepelere afwikkeling van hiel naar teen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS GT-2000 13 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal