Skip to main content

Productreview

Saucony Hurricane 24 – Stabiliteitsschoen van een nieuwe generatie

De Saucony Hurricane 24 is volledig vernieuwd en luidt een nieuw tijdperk in voor stabiliteitsschoenen. Deze allround loopschoen is speciaal ontworpen om de (over)pronerende lopers te begeleiden tijdens hun dagelijkse runs en biedt maximaal comfort en bescherming. Wil je meer weten over deze schoen? Lees er alles over in deze review.

Wat is nieuw?

    • Vernieuwd bovenwerk
    • Tussenzool met PWRRUN PB en PWRRUN demping
    • CenterPath-technologie
    • Verbeterde slijtzool
Bekijk de damesmodellenBekijk de herenmodellen

3redenen waarom de Saucony Hurricane 24 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een allround schoen met veel demping voor je dagelijkse runs

Met de Hurricane 24 krijg je een dubbele dosis demping! De dikkere tussenzool bestaat nu uit twee lagen foam: het hoogwaardige PWRRUN PB-foam, gekend voor zijn soepelheid en hoge energieteruggave, plus het ondersteunende PWRRUN-foam. Dankzij deze maximale, uitgebalanceerde demping ervaar je veel comfort en stabiliteit tijdens je dagelijkse trainingen, of het nu gaat om een korte run of een langere duurloop.

Opsomming 2

Je bent op zoek naar een subtiele en dynamische ondersteuning

Of je nu een middelmatig of sterk pronerende loper bent, de Saucony Hurricane 24 geeft je de juiste ondersteuning tijdens het lopen. Dankzij de verschillende ondersteunende elementen in het bovenwerk en de CenterPath-technologie zit je voet comfortabel in de schoen en dat zorgt voor een ongeëvenaard ondersteunend gevoel. Door de dubbele demping in de tussenzool ervaar je zowel dynamiek als stabiliteit tijdens het lopen. De brede basis van de schoen biedt je een groot platform om op te landen en de rocker in de zool zorgt voor een soepele afwikkeling van hiel naar voorvoet.

Opsomming 3

Je geeft de voorkeur aan een robuuste en slijtvaste schoen

De Saucony Hurricane 24 staat voor veiligheid en duurzaamheid. De schoen vormt een beschermend en duurzaam omhulsel voor je voeten, vanaf het bovenwerk tot de slijtzool. De diverse gebruikte materialen, zoals technisch mesh en PWRUN PB-foam, zijn zeer slijtvast en bestand tegen extreme temperaturen. De slijtzool is gemaakt van robuust rubber, aangebracht op de meest strategische plaatsen, zodat je kilometerslang stabiel en efficiënt kunt lopen.

"De Hurricane 24 is het perfecte voorbeeld van een moderne stabiliteitsschoen. Een schoen die speciaal ontworpen is om maximaal comfort te bieden en de (over)pronerende loper op de meest natuurlijke en effectieve manier te ondersteunen."

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat…

De Hurricane 24 is de eerste stabiliteitsschoen van Saucony met PWRRUN PB-superfoam. PB staat voor PEBA en is het hoogwaardige foam dat de meeste merken gebruiken in hun snelle loopschoenen. Dit materiaal staat bekend om zijn lichtheid, zachtheid en hoge energieteruggave (88%) en wordt al gebruikt in de Endorphin Pro en Endorphin Speed modellen. Saucony heeft dit foam onlangs een nieuwe samenstelling gegeven om het te kunnen gebruiken in allround schoenen voor dagelijks gebruik. Het werd eerst verwerkt in de Triumph 22, een schoen voor neutrale lopers, en daarna ook in de Hurricane 24. Alle lopers kunnen nu genieten van een comfortabele en dynamische loopervaring tijdens hun dagelijkse trainingen.

De Saucony Hurricane 24 in detail

Ademend bovenwerk

van technisch mesh met adaptief vetersysteem en stevige hielkap voor een comfortabele en optimale pasvorm.

CenterPath-technologie

houdt de voet op zijn plaats tijdens het afwikkelen.

Tussenzool met dubbele demping

uiterst responsieve toplaag van PWRRUN PB en ondersteunende onderlaag van PWRRUN.

Versterkte slijtzool

slijtvast XT900 rubber op strategische plaatsen voor goede tractie en duurzaamheid.

3kenmerken van de Saucony Hurricane 24

Opsomming1

Bovenwerk met veilig gevoel

Het bovenwerk van de Hurricane 24 is gemaakt van technisch mesh, een zacht materiaal dat zeer ademend is. Je voeten blijven dus lekker fris gedurende de hele training. Het bovenwerk is niet alleen comfortabel, maar biedt de overpronerende loper ook optimale ondersteuning. De stevige hielkap stabiliseert je enkels als je in beweging bent. De verstevigingen aan de zijkanten en het adaptieve vetersysteem zorgen voor een optimale en veilige pasvorm.

Opsomming 2

CenterPath-technologie

De stabiliteitssteun van TPU plastic ter hoogte van de middenvoet die we in de vorige versie van de Hurricane zagen, is vervangen door CenterPath technologie. Zoals de naam al zegt, houdt deze technologie de voet in het midden van de schoen tijdens het afwikkelen. De basis van de schoen is breder en de zijkanten zijn verhoogd om de voet te beschermen. Het asymmetrische profiel en de rocker van de zool zorgen voor een vlottere afwikkeling naar de voorvoet.

Opsomming 3

Dubbele demping

De Hurricane 24 heeft een dubbele demping. De tussenzool bevat twee lagen foam: een dikke toplaag van zacht en uiterst responsief PWWRRUN PB-foam en een stevigere onderlaag van PWRRUN-foam die je voet ondersteunt en beschermt. Zo krijg je maximale demping voor een comfortabele, dynamische en stabiele loopervaring.

Saucony Hurricane 24 of Saucony Triumph 22

De Saucony Hurricane 24 en Saucony Triumph 22 zijn beiden allround loopschoenen met maximale demping, voorzien van het hoogwaardige en uiterst responsieve PWRUN PB-foam. De Triumph 22 is ideaal voor neutrale lopers die een duurzame schoen willen voor een comfortabele, stabiele en dynamische loopervaring over alle afstanden. De Hurricane 24 is bestemd voor de (over)pronerende loper wiens voet bij het afwikkelen naar binnen kantelt. De aangepaste geometrie geeft dit type loper het comfort en de ondersteuning die nodig is, met extra bounce bij elke stap. Zo kun jij optimaal genieten van elke run.

De Saucony loopschoenen

Saucony heeft een breed assortiment loopschoenen voor alle soorten lopers en alle doelstellingen. Wil je de beste Saucony loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe Advisor.

De Saucony Hurricane 24 en Saucony Triumph 22 zijn beiden allround loopschoenen met maximale demping, die ultiem comfort en een goede energieteruggave bieden. Deze schoenen zijn ideaal voor je dagelijkse runs over zowel korte als lange afstanden. De Triumph 22 is een schoen voor neutrale lopers, terwijl de Hurricane 24 meer gericht is op lopers die extra ondersteuning nodig hebben. Als je op zoek bent naar een goede schoen voor tempo en intervaltrainingen, overweeg dan de Endorphin Speed 4. Dit model biedt alles wat je nodig hebt om een hoog tempo aan te houden op korte en lange afstanden. Wil je tijdens je volgende wedstrijd je persoonlijk record verbeteren? Kies dan voor de prestatiegerichte Endorphin Pro 4. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte Saucony loopschoen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld Saucony schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Saucony loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – Saucony Hurricane 24 / Triumph 22
Tempo/interval – Saucony Endorphin Speed
Wedstrijd – Saucony Endorphin Pro

Goede schoenen, goede kledij

Ben je van plan om de Hurricane 24 aan te schaffen? De juiste schoenen vragen natuurlijk ook om de juiste kledij! Maak je outfit compleet met de loopkledij van Saucony. In de Endorphin collectie vind je lichtgewicht loopshirts en -shorts waarin je vrij kunt bewegen en die je koel en droog houden tijdens het sporten. Het Endorphin T-shirt (dames/heren) is ideaal voor je dagelijkse trainingen. Kies voor de warmere dagen het extra lichte Endorphin Singlet (dames/heren) voor nog meer koelte.

De Saucony Hurricane 24 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Camille Cholbi

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Technische specificaties Saucony Hurricane 24

Type schoen
Allround hardloopschoen
Offset
6 mm (38 mm hiel / 32 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 279 gram dames / 302 gram heren
Type loper
Overpronerende loper
Type demping
PWRRUN PB en PWRRUN

Eindsprint

De Saucony Hurricane is al jaren een stabiliteitsschoen van topklasse en hij wordt alleen maar beter.  De Hurricane 24 gaat nog een stap verder met een geheel nieuwe geometrie die zorgt voor ultiem comfort en ongeëvenaarde ondersteuning. Door de toevoeging van PWRRUN PB-foam is de schoen nog energieker geworden en richt Saucony zich nu ook op de prestaties voor alledaagse lopers. Terwijl lopers die al vertrouwd zijn met de Hurricane ongetwijfeld voordeel zullen halen uit deze nieuwe stabiliteitsschoen, zal hij wellicht ook een bredere groep lopers aantrekken.

De Hurricane 24 is vergelijkbaar met de ASICS Kayano 31 en de HOKA Gaviota 5. Dit zijn ook stabiele allround loopschoenen met veel demping en steun.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Hurricane 24 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal