Skip to main content

Productreview

ASICS Superblast 2 – Wedstrijdschoen en trainingsschoen in één!

Met de introductie van het nieuwe superfoam biedt de ASICS Superblast 2 maximale energieteruggave tijdens elke training en wedstrijd. Deze loopschoen combineert de eigenschappen van een wedstrijdschoen met de comfortabele demping van een trainingsschoen. Daardoor is de Superblast 2 een veelzijdige keus voor lopers van alle niveaus.

Wat is nieuw?

    • Beter ventilerend bovenwerk
    • Hogere energieteruggave door Flytefoam Turbo +
    • Verbeterde ASICSGRIP-slijtzool
Bekijk de Superblastmodellen

3redenen waarom de ASICS Superblast 2 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een loopschoen met maximale demping

Maximale demping is niet meer weg te denken in de loopwereld. Bijna elke loopschoen krijgt een dikkere tussenzool. Immers hoe meer foam onder je voeten, hoe meer comfort je krijgt. Dit geldt ook voor de Superblast 2. Dit model heeft een dikke tussenzool, waardoor deze loopschoen meer demping biedt tijdens het lopen van lange afstanden. Het dempingsmateriaal vangt de trillingen van de spieren op zodat er minder impact is op het lichaam. Sta de volgende training met frissere benen aan de start.

Opsomming 2

Je wil een temposchoen voor lange intervalblokken

Een dikke tussenzool betekent over het algemeen dat een loopschoen minder responsief is. Dit geldt niet voor de nieuwe Superblast. De toplaag bestaat uit het Flytefoam Blast Turbo Plus foam, wat we kennen van de Metaspeed wedstrijdschoenen. Dit dempingsmateriaal geeft de hoogste energieteruggave waardoor hij heel prettig aanvoelt tijdens lange intervalblokken zoals 3 x 5 km. Dit is een ideale temposchoen voor je marathonvoorbereiding. Je kunt hem zelfs gebruiken voor je rustige duurlopen door zijn stabiele karakter, want de onderste laag Flytefoam Blast Plus maakt hem wat steviger.

Opsomming 3

Je bent in training voor een halve of hele marathon

Het grote voordeel van de Superblast 2 is dat je deze schoen voor elke training en wedstrijd kan gebruiken. Hij biedt maximaal comfort voor lange afstanden, maar is ook responsief voor lange tempoblokken. Dit is een training- en wedstrijdschoen in één!

“Wil je een wedstrijdschoen? Of kies je voor een allrounder? Stop met kiezen, want de Superblast 2 is alles in één! Ervaar maximale energieteruggave en demping tijdens rustige en snelle tempo’s.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

ASICS heeft zich ten doel gesteld om in 2030 koolstofneutraal te zijn. Ze hebben al aanzienlijke stappen gezet door hun CO2-uitstoot per product met 30% te verminderen tussen 2015 en 2020. Daarnaast gebruikt ASICS steeds meer gerecyclede materialen in hun loopproducten. Zo is het bovenwerk van de Superblast 2 voor 62% gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Bovendien is de Flytefoam Blast Plus Eco tussenzool voor 24% gemaakt van plantaardige grondstoffen.

De ASICS Superblast 2 in detail

Engineered Woven bovenwerk

met een vastgemaakte schoenlip voor een betere pasvorm en optimaal comfort.

Flytefoam Blast Plus

Flytefoam Blast Turbo Plus in de bovenste laag van de tussenzool. Deze demping is ongelooflijk licht, veerkrachtig en geeft veel energie terug.

Flytefoam Blast Plus Eco

in de onderste laag van de tussenzool. Gemaakt van 24% plantaardige stoffen en biedt stabiliteit en een zachte landing.

ASICSGRIP-slijtzool

gemaakt van een zacht, lichtgewicht rubber dat een uitstekende grip geeft.

Waarom is de ASICS Superblast 2 een “super trainer”?

De ASICS Superblast 2 is een zogenoemde “super trainer”. Dit is een loopschoen die ontworpen is voor trainingsruns, maar technologieën bevat vanuit carbonwedstrijdschoenen. Dit kan hetzelfde dempingsmateriaal zijn of een soort plaat die zorgt voor een voortstuwing. De Superblast 2 bevat geen plaat, maar heeft wel een dikke laag van het Flytefoam Blast Turbo Plus foam. Deze technologie wordt ook gebruikt in de ASICS Metaspeed Sky en Edge wedstrijdschoenen. Sommige supertrainers, zoals de Superblast 2, zijn gebouwd voor snelle trainingen en kunnen dienen als schoenen voor racedagen.

3kenmerken van de ASICS Superblast 2

Opsomming1

Engineered Woven bovenwerk

De Superblast 2 is voorzien van een Engineered Woven bovenwerk. Dit geweven materiaal zorgt voor een optimale luchtventilatie en houd je voeten droog en comfortabel. Het is geïnspireerd op de wedstrijdschoenen van ASICS, waardoor het bovenwerk ook heel dun is en de schoenlip is vastgemaakt. De intern verstevigde hielkap creëert tot slot veel ondersteuning rondom de enkels.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Turbo Plus & Flytefoam Plus Eco foam

De bovenste laag van de tussenzool bestaat uit het Flytefoam Blast Turbo Plus foam. Dit is lichtgewicht, energiek en geeft veel energie terug tijdens elke stap die je zet. Hetzelfde foam wordt ook gebruikt in de wedstrijdschoenen van ASICS. De onderste laag bestaat uit het stevige Flytefoam Blast Eco, wat een zachte landing creëert. Door de combinatie van deze twee dempende materialen ervaar je een stabiele loopervaring, maar wel met een bouncy gevoel waardoor je efficiënter kan lopen tijdens lange afstanden.

Opsomming 3

ASICSGRIP-slijtzool

De ASICSGRIP-slijtzool heeft een lage dichtheid en is wat zachter gemaakt ten opzichte van de slijtzool in de eerste versie van de ASICS Superblast. Deze slijtzool kennen we ook van de trailschoenen van ASICS, maar in deze schoen zijn er natuurlijk geen noppen toegevoegd. Ervaar een uitstekende grip op droge en natte ondergronden.

ASICS Superblast of Novablast?

De ASICS Superblast en Novablast zijn beiden allround loopschoenen, maar wel ieder met zijn eigen kenmerken. De Novablast gebruikt alleen Flytefoam Blast Plus in de tussenzool, waardoor de schoen een stabiel en zacht karakter heeft. De Superblast is een zogenaamde “super trainer” met superfoam in de tussenzool waardoor hij veel meer energie teruggeeft. Daardoor is de Superblast 2 ook geschikt voor wedstrijden, terwijl de Novablast meer een trainingsschoen is.

De ASICS loopschoenen

Wil jij de beste ASICS loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe Advisor.

De Superblast 2 maakt onderdeel uit van de “Run Faster” collectie van ASICS, welke jou helpt om in de hoogste versnelling te komen. De ASICS Superblast 2 is een veelzijdige loopschoen die je ook kan gebruiken voor wedstrijden.

Zoek je de beste en snelste wedstrijdschoenen om records mee te verpulveren? Overweeg dan de ASICS Metaspeed Sky of Edge. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte ASICS loopschoenen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld ASICS schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende ASICS loopschoenen wil afwisselen.

AllroundASICS Gel Nimbus
Tempo/intervalASICS Magic Speed 4 / ASICS Superblast 2
Wedstrijd – ASICS Metaspeed Sky en Edge

Goede schoenen, goede sokken

Heb je gekozen voor de ASICS Superblast 2? Dan raden wij ook aan om goede loopsokken aan te schaffen om blaren te voorkomen en je voeten goed te laten ventileren. De ASICS Performance Run Crew Socks voor zowel dames als heren zijn halfhoge en lichte loopsokken. Door de meshopeningen krijg je optimale ventilatie en wordt zweet effectief afgevoerd. Deze sok is verkrijgbaar in verschillende toffe kleuren, welke matchen met de kleur van jouw loopschoenen.

ASICS loopkledij

Ben je van plan om de ASICS Superblast 2 aan te schaffen? Maak je outfit dan compleet met de loopkledij van ASICS. In de ASICS Metarun collectie vind je loopkledij wat gemaakt is voor snelle trainingen én als het net wat warmer weer is. Van luchtige singlets tot comfortabele shorts die veel bewegingsvrijheid geven. Dit is dus de perfecte match met de Superblast 2, omdat deze schoen ook gemaakt is voor snellere trainingen.

De ASICS Superblast 2 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties ASICS Superblast 2

Type schoen
Wedstrijdschoenen
Offset
8 mm ( 45 mm hiel / 37 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 249 gram
Type loper
Neutraal
Type demping
Flytefoam Blast Turbo + (toplaag) Flytefoam Blast Plus (onderste laag)

Verwachtingen

“De eerste versie van de Superblast was niet mijn persoonlijke favoriet. Ik vond hem iets te zwaar en moest enorm wennen aan de extreem dikke tussenzool. Ik hoop dat de Superblast 2 wat lichter aanvoelt door de update naar het Flytefoam Blast Turbo Plus dempingsmateriaal.”

Eindsprint

De ASICS Superblast 2 is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Door de update naar het Flytefoam Blast Turbo Plus dempingsmateriaal krijg je een hogere energieteruggave en de schoen is ook iets lichter geworden. Met de Superblast 2 heb je een training- en wedstrijdschoen aan je voeten die je elke stap vooruit stuwt.

Vergelijkbaar met de ASICS Superblast 2 zijn de HOKA Mach X en de Saucony Kinvara Pro. Dit zijn beiden loopschoenen met een hoge energieteruggave door een dikke tussenzool die gedeeltelijk bestaat uit superfoam. Het grote verschil is dat de Mach X een PEBAX-plaat bevat en de Kinvara Pro heeft zelfs een carbonplaat. De Superblast 2 is wat soepeler en dynamischer, omdat in de zool geen plaat is verwerkt.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS Superblast 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal