Skip to main content
Wave Rider 28

Productreview

Mizuno Wave Rider 28 – Krijg een golf van energie

De Mizuno Wave Rider 28 geeft jou een golf van energie tijdens het lopen. Door een nieuwe demping en innovatief design van de plastic Wave Plate kan jij lopen met meer comfort dan ooit tevoren. De Mizuno Wave Rider is al jaren een zeer populair model. Staat hij binnenkort ook op jouw schoenenrek?

Wat is nieuw?

  • Nieuw Jacquard Mesh bovenwerk
  • Mizuno Enerzy Next foam in de hak
  • Vernieuwde design van de Wave Plate
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de Mizuno Wave Rider 28 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent het lopen weer aan het opbouwen

Als je het lopen weer wil opbouwen na een blessure of gewoon om je conditie te verbeteren, dan zoek je een allround loopschoen die jou stabiliteit en demping geeft. De Wave Rider 28 doet dit heel goed. Deze schoen is geschikt voor het opbouwen naar een 5 of 10 km, want het Enerzy en EnerzyNext foam zorgt voor een uitgebalanceerde demping. Mocht je fan zijn van onverhard lopen, dan is de Wave Rider 28 ook een betrouwbare partner. Door zijn torsiestijfheid zal hij bij boomstronken en ongelijke paden jouw enkel, knie en heup goed stabiel houden.

Opsomming 2

Je hebt regelmatig kuit- of achillespees klachten

De Mizuno Wave Rider 28 heeft een offset (hak tot voorvoetverschil) van 12 mm. Dat maakt dit model geschikt voor haklanders en lopers die vaak last hebben van kuit- of achillespeesklachten. Door de hogere offset komt er namelijk minder spanning op de kuit te staan. De bekende en vernieuwde Wave Plate die is toegevoegd vanaf de hak zorgt voor een goede stabiliteit en een hoge energieteruggave bij elke stap die je zet.

Opsomming 3

Je zoekt een loopschoen voor elke training en wedstrijden

Het Mizuno Enerzy en EnerzyNext dempingsmateriaal geven in combinatie met de plastic Wave Plate een uitstekende demping en energieteruggave. Door het X10 carbonrubber is de slijtzool heel duurzaam, zodat je veel kilometers kan maken tijdens trainingen én wedstrijden. Dit is voor de beginnende loper ook een goede wedstrijdschoen door zijn stabiliteit. Voor een meer ervaren loper is de Wave Rider 28 een lekkere schoen voor rustige en lange duurlopen. In de Rebellion collectie van Mizuno vind je de snelste loopschoenen voor tempo’s en persoonlijke records tijdens wedstrijden.

“Betrouwbaar en ieder jaar net weer een stapje comfortabeler. De Mizuno Wave Rider 28 is compleet vernieuwd, maar behoudt zijn stabiele en dynamische karakter.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat..

De Wave Rider bestaat al sinds 1997 en is een van de meest iconische modellen van Mizuno. Deze schoen staat bekend om zijn innovatieve Wave Plate. Dit is een plastic plaat in de tussenzool die zorgt voor stabiliteit, maar ook de nodige energieteruggave. In de loop der jaren is de plaat telkens aangepast, zodat je een soepele afwikkeling ervaart. De Mizuno Wave Rider 28 heeft nu een wave plate die de vorm van de voet volgt. Bovendien is er een stukje uit de hiel gesneden voor een zachtere landing. Tot slot is de plastic plaat aan de binnenzijde verhoogd voor meer support.

De Mizuno Wave Rider 28 in detail

Jacquard mesh bovenwerk

met gevormde tong en hogere hielkap.

Mizuno Enerzy toplaag en EnerzyNext

onderste laag in de tussenzool geven demping, maar ook energieteruggave tijdens korte en lange afstanden.

Wave Plate

compleet vernieuwd met een verhoogde binnenzijde voor meer support en een uitsnede in de hak voor een zachtere landing.

X10 carbonrubber

wat zorgt voor extra duurzaamheid vanaf de hak.

Mizuno Wave Rider 28 of Mizuno Wave Inspire 20?

De Mizuno Wave Rider 28 is ontworpen voor de neutrale loper terwijl de Wave Inspire 20 is gemaakt voor de overpronerende loper. De Wave Plate van de Inspire 20 is aan de binnenkant van de schoen wat hoger waardoor deze meer ondersteuning kan bieden. Ben je dus op zoek naar een wat stabielere allrounder, dan maak je met de Inspire 20 een goede keuze.

3kenmerken van de Mizuno Wave Rider 28

Opsomming1

Jacquard mesh bovenwerk

Het Jacquard Air mesh bovenwerk biedt veel ademend vermogen en zit heerlijk om de voeten. De hielkap is wat hoger dan bij de voorganger, waardoor de schoen ook geschikt is voor mensen met een inlegzool. De gevormde tong is dun en ligt prettig op de wreef. Daardoor ervaar je nergens drukpunten of irritaties. Het Mizuno logo is niet meer op de schoen geplakt, maar is flexibel geprint voor een stijlvol design.

Opsomming 2

Mizuno Enerzy en EnerzyNext dempingsmateriaal

De bovenste laag van de Wave Rider 28 bestaat uit het Mizuno Enerzy dempingsmateriaal. Deze demping kennen we van de voorganger en staat bekend om zijn zachte, maar ook responsieve eigenschappen. De onderste laag is het nieuwe Mizuno Enerzy Next foam. Deze demping is wat zachter, waardoor de landing op de Rider 28 ook aangenamer aanvoelt. Tussen de twee dempende lagen ligt de Wave Plate gemaakt van plastic.

Opsomming 3

Vernieuwde Wave Plate

De bekende Wave Plate is op 4 manieren aangepast zodat de loopervaring prettiger is. Bij de hiel is er een stukje uitgesneden voor zachtere landingen en aan de binnenzijde is de plastic plaat verhoogd voor meer ondersteuning. Bovendien is de plaat stijver dankzij een honingraadstructuur en de plaat volgt nu meer de vorm van de voet.

Goede schoenen, goede sokken

Heb je gekozen voor de Mizuno Wave Rider 28? Dan raden wij ook aan om goede loopsokken aan te schaffen om blaren te voorkomen en je voeten goed te ventileren. De Mizuno Lightweight Performance Socks voor zowel dames als heren zijn lage loopsokken. De DryLite-technologie in de sokken voert vocht effectief af, zodat je voeten langer droog blijven tijdens het lopen. Dit is een ideale sok voor de zomer, want het is dan prettig om wat lagere sokken te dragen voor de ventilatie rondom de enkels.

De Mizuno allround loopschoenen

Wil jij de beste Mizuno loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

Ben je op zoek naar een allround loopschoen met comfort en ondersteuning? Dan ben je aan het juiste adres bij de Mizuno loopschoenencollectie. De meest populaire schoenen zijn de Mizuno Wave Rider en Wave Sky. De Sky heeft wat meer demping en comfort voor lange afstanden, terwijl de Wave Rider de meest veelzijdige loopschoen is. Met de Wave Rider 28 kan je elke training en wedstrijd aan.

Voorbeeld Mizuno schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Mizuno loopschoenen wil afwisselen.

Allround – Mizuno Wave Rider 28
Tempo/intervalMizuno Wave Rebellion Flash
WedstrijdMizuno Wave Rebellion Pro

De Mizuno Wave Rider 28 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Mizuno Wave Rider 28

Type schoen
Allround Loopschoen
Offset
12 mm (38,5 hiel - 26.5 voorvoet)
Gewicht
ca. 240 gram dames / 280 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Mizuno Enerzy toplaag en EnerzyNext in de hak

Verwachtingen

“De Mizuno Wave Rider was vroeger mijn favoriete schoen voor dagelijkse duurlopen. Nu loop ik vooral op schoenen met iets meer demping zoals de Wave Sky. Ik ben benieuwd of de Wave Rider 28 wat soepeler is geworden en met name wat zachter. Ik houd persoonlijk wel van zachte schoenen. De vorige update van de Rider was alleen het bovenwerk, maar nu met een nieuwe demping en design van de wave plate ben ik extra enhousiast om deze schoen te mogen testen.”

Mizuno loopkleding

Ben je van plan om de Mizuno Wave Rider 28 aan te schaffen? Maak je outfit dan ook compleet met de loopkleding van Mizuno. In de Aero collectie vind je functionele shirts en loopbroeken die lichtgewicht zijn zodat je koel en droog blijft tijdens het sporten. Zo is het Aero T-shirt ideaal voor dagelijkse trainingen. Kies voor de warmere dagen het Mizuno Aero Singlet zodat je nog beter je warmte tijdens het lopen kwijt kan.

Shop Mizuno loopkleding

Eindsprint

Met alle vernieuwingen is de Mizuno Wave Rider 28 de perfecte loopschoen voor dagelijkse training runs. Hij is nu comfortabeler geworden door het nieuwe EnerzyNext foam in de hak en de Wave Plate die meer naar de voet is gevormd. Vooral de landing is een stuk zachter geworden. De hogere offset is vooral geschikt voor haklanders, beginnende lopers en degene die het lopen weer gaan opbouwen. De Wave Rider 28 is minder geschikt voor snelle trainingen en het berhalen van records tijdens wedstrijden. Kies dan voor de Wave Rebellion Flash of Wave Rebellion Pro.

Vergelijkbaar met de Mizuno Wave Rider 28 zijn de Brooks Ghost 16 en de adidas Supernova Rise. Dit zijn beiden neutrale loopschoenen met een stabiel en veelzijdig karakter

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Rider 28 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal