Skip to main content

Productreview

Saucony Kinvara 15 – Licht, snel en flexibel

De nieuwe Saucony Kinvara 15 is uit! De Kinvara van Saucony heeft over de jaren heen een grote schare fans opgebouwd. De combinatie van een laag gewicht en een comfortabele demping maakte de Kinvara geschikt voor zowel lange trainingen als snelle wedstrijden. Wordt de nieuwste versie ook een favoriet bij de fans? Lees het in onze review.

Wat is nieuw?

Nieuw bovenwerk
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen
Saucony Triumph 22

3redenen waarom de Saucony Kinvara 15 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent op zoek naar een lichtgewicht trainingsschoen

De Saucony Kinvara 15 is een lichtgewicht loopschoen. Aan alles is gedacht om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Zo is het bovenwerk heel dun en ademend, terwijl de slijtzool alleen op strategische plekken rubber heeft om gewicht te besparen.

Opsomming 2

Je zoekt een schoen voor tempotrainingen, maar wilt geen plaat in de zool

Het is goed om niet al je trainingen op een schoen met een carbonplaat te doen. Door te veel op carbon te lopen kan je lichaam te veel op dezelfde manier worden belast, waardoor het risico op blessures wordt vergroot. Het is daarom aan te raden om ook tempotrainingen te doen op schoenen zonder carbon. Zo houd je jouw carbonracers klaar voor die speciale trainingen en belangrijke wedstrijden.

Opsomming 3

Je wilt de stap maken naar het lopen op minimalistische schoenen

Toen zo’n 14 jaar geleden de Kinvara op de markt kwam, werd de schoen gelanceerd voor de loper die zo min mogelijk schoen wil. Dankzij de lage offset van 4 millimeter word je getriggerd om wat minder op de hak en wat meer op de midvoet te gaan landen. Dit zorgt wel voor een iets grotere belasting van de kuiten. Dankzij het comfortabele foam is dit een schoen die de overgang naar een lagere offset makkelijker maakt.

Saucony Triumph
Saucony Triumph
Saucony Triumph 22
“Ik gebruik de Kinvara graag voor in- en uitlopen tijdens mijn baantrainingen en korte duurloopjes. Door het minimalistische design train ik hiermee extra mijn voeten en onderbenen."

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

De Kinvara is vernoemd naar een Iers havenstadje met dezelfde naam? De ontwerpers van de schoen wilden eer aandoen aan hun Ierse afkomst en besloten dat ‘Kinvara’ snel klonk.

De Saucony Kinvara 15 in detail

Engineered Mesh bovenwerk
PWRRUN tussenzool
PWRRUN+ inlegzool
GROUND CONTACT EVA

3kenmerken van de Saucony Kinvara 15

Opsomming1

Flexibele tussenzool

De kinvara 15 is een van de meest flexibele loopschoenen op de markt. Een lichte rocker in de zool zorgt voor een soepele en snelle afwikkeling. De zijranden zorgen ervoor dat de voet wordt ondersteund bij hoge tempo’s.

Opsomming 2

Lichtgewicht demping

De tussenzool van de kinvara 15 is gemaakt van het pwrrun-foam van saucony en is gelijk aan die in de kinvara 14. Voor extra comfort is de inlegzool van pwrrun+-materiaal. De combinatie zorgt voor een lichtgewicht en comfortabel gevoel.

Opsomming 3

Duurzame grip

Ground contact eva-materiaal zorgt ervoor dat de schoen extra licht is. Op plekken met grote slijtage is wel rubber gebruikt. Het gebrek aan rubber onder de zool zorgt bovendien voor meer flexibiliteit.

De Saucony trainingsschoenencollectie

De Saucony Kinvara maakt deel uit van de trainingsschoenencollectie van Saucony. Deze schoenen zijn gemaakt voor je dagelijkse trainingen. De Kinvara 15 is binnen die collectie wel de lichtste en de dunste en daardoor goed geschikt om ook snellere trainingen te doen. Mocht je op zoek zijn naar snelle schoenen met veel demping, dan ben je bij de Saucony Endorphin collectie aan het goede adres.

Voorbeeld Saucony schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Saucony loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – Saucony Ride 17
Tempo/interval – Saucony Kinvara 15
Wedstrijd – Saucony Endorphin Pro 4

De Saucony Kinvara 15 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties Saucony Kinvara 15

Type schoen
Allround loopschoen
Offset
4 mm ( 31 mm hiel / 27 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 175 gr dames / 200 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
PWRRUN

Verwachtingen

“De Kinvara is altijd een van mijn favoriete schoenen geweest. Ik gebruikte de schoen voor zowel trainingen als wedstrijden tot en met de halve marathon. Het lichte gewicht en natuurlijke gevoel maakt de Kinvara redelijk uniek in het huidige schoenenlandschap. Terwijl de snelle schoenen tegenwoordig steeds dikker en stijver worden, blijft de Kinvara dun en flexibel. Dit zorgt ervoor dat het iets harder werken is, maar dit is voor je trainingen niet altijd verkeerd.”

Eindsprint

De Kinvara 15 heeft een fijne update gehad aan het bovenwerk. Dit maakt de Kinvara weer de veelzijdige schoen die het ooit was. Dankzij de flexibele zool en het lage gewicht is de schoen geschikt voor korte dagelijkse runs, tempotrainingen en als je niet met een plaat wilt lopen, ook voor wedstrijden. Lichte lopers zouden er zelfs duurlopen kunnen doen. Dit maakt de Kinvara uniek in zijn soort en zal de Kinvara fans tevreden stellen.

Je kunt de Kinvara 15 vergelijken met de Hoka Mach 6 en de adidas Adizero SL. Dit zijn ook lichte trainingsschoenen waar je ook snelle trainingen op kunt doen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Kinvara 15 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal