Skip to main content

Productreview

Nike Pegasus Trail 5 – Van de weg naar de trail zonder probleem

Ben je er nog niet helemaal uit of je op de weg of juist onverhard wilt lopen? Met de Nike Pegasus Trail 5 kun je alle kanten op. Deze veelzijdige road-to-trailschoen is comfortabel genoeg voor de weg en tegelijk stabiel genoeg voor op de trails. Ben jij net zo benieuwd als wij? Lees dan hier onze bevindingen.

Wat is nieuw?

  • Nieuw bovenwerk
  • Nieuw ReactX-foam

De Nike Pegasus Trail 5 is verkrijgbaar vanaf 9 mei.

Nike Pegasus Trail 5

3redenen waarom de Nike Pegasus Trail 5 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wilt de overstap maken van lopen op de weg naar trailrunning

Als je begint met trailrunning dan wil je de overstap van de weg naar de trail geleidelijk maken. Dan is het fijn om een schoen te hebben waarmee je zowel op de weg als op de trail goed uit de voeten kunt. De Pegasus Trail 5 heeft voldoende grip om de meeste trails mee te kunnen lopen.

Opsomming 2

Je woont op een stukje lopen van het begin van de trail

Als je niet ieder keer de auto of de fiets wilt pakken om onverhard te lopen is het lekker om een schoen te hebben waarmee je comfortabel naar het begin van de trail kan lopen. Door het comfortabele ReactX-foam is de Pegasus 5 ook een fijne schoen voor op de weg.

Opsomming 3

Je bent al fan van de ‘gewone’ Pegasus

De Nike Pegasus is een klassieker in de loopwereld en bestaat inmiddels al meer dan 40 jaar. Generaties lopers zijn ermee opgegroeid. De opbouw en de materialen van de Pegasus Trail 5 zijn zo gekozen dat deze aan de voet zo veel mogelijk voelt als de normale Pegasus.

Nike Trail
Nike Pegasus Trail 3
“De Nike Pegasus Trail is een goede schoen voor de beginnende trailrunner, maar ook de ervaren trailrunner kan er goed mee uit de voeten op de minder heftige trails ”

Menno Munster- Productexpert

Wist je dat..

Het ReactX-foam dat wordt gebruikt in de tussenzool een carbon footprint heeft van 43% minder ten opzichte van het foam dat in het vorige model werd gebruikt? Dit gaat gelukkig niet ten koste van de prestaties want je krijgt zelfs 13% meer energie terug!

De Nike Pegasus Trail 5 in detail

Flywire

Voor de beste omsluiting van de midvoet.

ReactX

Comfortabel en responsief foam.

Engineered Mesh

Extra stevig waar het nodig is.

Nike ATC-rubber

Grip op elk terrein.

Pegasus Trail 5 of Pegasus 40

Ben je fan van de Pegasus-lijn maar weet je niet welke je moet kiezen? De Trail 5 heeft als voordeel dat je deze kunt gebruiken op verschillende ondergronden. De Pegasus 40 is wel wat lichter en je loopt er lekkerder mee over de weg. De Pegasus 40 heeft nog het oude React-foam, maar zal in versie 41 wel de update krijgen naar ReactX.

3kenmerken van de Nike Pegasus Trail 5

Opsomming1

Stevig en ademend bovenwerk

Het bovenwerk van de Pegasus Trail 5 is zo gemaakt dat het voldoende stevigheid biedt voor de trails, maar ook goed ademt. Het Engineered Mesh is extra stevig geweven op de plaatsen waar veel slijtage plaatsvindt, zoals bij de grote teen. Aan de zijkant van de schoen is het bovenwerk extra verstevigd en dankzij de Flywire-technologie kun je de midvoet goed vastzetten in de schoen.

Opsomming 2

Comfortabele demping

De tussenzool van de Nike Pegasus Trail 5 bestaat volledig uit ReactX-foam. Dit foam zit onder andere in de Nike Infinity RN 4 en heeft een fijne mix van zachtheid en stevigheid. Dit is wenselijk voor op de trails, want een te zacht foam kan zorgen voor instabiliteit.

Opsomming 3

Veelzijdige grip

De slijtzool van de Pegasus Trail 5 bevat het nieuwe All Terrain Compound-rubber van Nike. Dit slijtvaste materiaal zorgt voor extra grip, ook in natte omstandigheden. De noppen van 3,5 millimeter zijn zo geplaatst dat ze voldoende grip geven op de trails zonder dat je ze voelt zitten tijdens het lopen op de weg.

De Nike trailcollectie

Nike heeft een uitgebreide trailschoenencollectie voor verschillende type trailruns. Als je op zoek bent naar een licht en wendbaar gevoel zijn er de Terra Kiger en de Ultrafly, waarbij die laatste uitgerust is met het meest responsieve foam en een carbonplaat. Voor de beginnende trailrunner is er ook de Juniper Trail, die nog iets steviger is dan de Pegasus Trail. Voor de langere en zwaardere trails zijn er de Wildhorse en de Zegama, waarbij de Zegama nog net wat responsiever is.

Voorbeeld Nike schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Nike loopschoenen wil afwisselen.

Allround – Nike Pegasus Trail 5
Tempo/interval – Nike React Terra Kiger 9
Wedstrijd – Nike ZoomX Ultrafly

Nike Pegasus Trail

De Nike Pegasus Trail 5 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties Nike Pegasus Trail 5

Type schoen
Trailschoenen
Offset
9,5 mm (37 mm hiel / 28,5 mm voorvoet )
Gewicht
Ca. 243 gr dames / 300 gr heren
Type loper
Neutraal
Noppen
3,5 mm
Type demping
ReactX-foam

Nike trailkledij

Maak je trailoutfit compleet met Nike trailkledij en de juiste accessoires. De Nike Trail kledijcollectie houd je niet alleen warm in koude omstandigheden, maar is vaak ook voorzien van slimme oplossingen om al je spullen mee te nemen onderweg. Denk hierbij aan extra zakken voor het meenemen van je telefoons, sleutels en sportvoeding. Het belangrijkste item voor een trailrun is een goed loopjack. Het Nike GORE-TEX Trail Jacket is volledig waterdicht en beschermt je tegen wind en regen, ook als je boven op de berg staat.

Shop Nike trailkledij

Eindsprint

De Nike Pegasus Trail 5 is met de nieuwe updates een van de beste road-to-trailschoenen op de markt. Ideaal voor beginnende trailrunners of voor wie de schoen ook op de weg wil gebruiken. Daarbij is ook het design weer top van de ontwerpers bij Nike.

Je kunt de Pegasus Trail 5 vergelijken met de Hoka Challenger en de On Cloudsurfer Trail. Dit zijn ook comfortabele road-to-trailschoenen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike Pegasus Trail 5 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal