Skip to main content

Productreview

adidas Adistar 3 en adidas Adistar Beyond – Verleg je afstanden

Verleg je afstanden met de adidas Adistar 3 en de Adistar Beyond. Deze loopschoenen ontworpen voor de lange afstanden brengen jou verder dan je ooit liep. De Adistar loopschoenen bieden optimale stabiliteit zonder de natuurlijke beweging van de voet te beperken. Kies jij voor een comfortabele allrounder of zoek je een veelzijdige schoen met carbonplaat?

Wat is er nieuw?

Adistar 3

  • Bovenwerk
  • Demping
  • Lichter
  • Zachter
Adistar Beyond

  • Compleet nieuw model met carbonplaat en gedeeltelijk superfoam.
adidas Adistar modellen voor damesadidas Adistar modellen voor heren

3redenen waarom Adistar 3 en Beyond geschikt zijn voor jou

Opsomming1

Je wil een allround loopschoen met veel demping (Adistar 3 en Beyond)

De adidas Adistar 3 en Beyond zijn allround loopschoenen met veel demping en een relatief lage offset. Daardoor loop je makkelijker op je midden- en voorvoet. Door de dikke tussenzool ervaar je bovendien veel comfort als je lange afstanden loopt. De Adistar 3 en Beyond zijn perfecte loopschoenen voor het lopen van halve en hele marathons.

Opsomming 2

Je zoekt een wat stabielere carbon wedstrijdschoen (adistar Beyond)

Carbonschoenen zijn niet meer weg te denken in de loopwereld. Het lijkt wel of iedereen op carbonschoenen loopt tijdens wedstrijden. Het zorgt ervoor dat je efficiënter gaat lopen, omdat de plaat een explosieve afzet creëert. Echter is niet elke carbonschoen stabiel genoeg voor de beginnende loper of de loper met een mindere looptechniek. De adidas Adistar Beyond is het perfecte alternatief voor lopers die toch op carbon willen lopen, maar die de schoen ook willen dragen tijdens trainingen.

Opsomming 3

Je bent op zoek naar een compleet nieuwe loopervaring (Adistar 3 en Beyond)

De Adistar loopschoenen zijn voortgekomen uit het idee van ‘perpetuum mobile’, een oneindige beweging. Deze allrounders spelen in op de nieuwe ontwikkelingen in de loopbranche, namelijk dikkere, dempende zolen en een ronde zool met een brede en stabiele basis. De Adistar 3 en Adistar Beyond brengen jou verder dan je ooit voor mogelijk hield. De hiel en voorvoet zijn licht naar boven gebogen zoals een schommelstoel. Dit concept zorgt voor een dynamische voetafwikkeling. Studies hebben aangetoond dat je door een rondere zool wel tot 20% van de gebruikte energie kan besparen.

“Op zoek naar een speciale loopervaring en wil je lange afstanden gaan lopen? Dan is de adidas Adistar 3 of Adistar Beyond de beste keuze. Maak je loopdoelen waar!”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De adidas Adistar 3 en adidas Adistar Beyond bestaan voor minstens 20% uit gerecyclede materialen. Door hergebruik van materialen die al eerder zijn gecreëerd, wordt afval verminderd en ook de afhanhankelijkheid van grondstoffen beperkt. Dit doet adidas om zijn voetafdruk van de producten te verkleinen.

De adidas Adistar 3 en Beyond in detail

adistar 3

adidas Adistar 3
Bovenwerk van mono-mesh

zorgt ervoor dat je voeten koel blijven en goed omsloten zijn.

Repetitor 2.0 dempingsmateriaal

levert maximale demping en een energiek gevoel tijdens elke kilometer.

Adiwear-slijtzool

biedt betrouwbare grip en slijtagebestendigheid voor lange afstanden.

adistar Beyond

adidas Adistar Beyond
Bovenwerk van technisch mesh

met veel ademend vermogen, waardoor je voeten comfortabel blijven.

Repetitor 2.0 en Lightstrike Pro dempingsmateriaal

zorgen voor een snel, lichtgewicht en responsieve loopervaring.

Carbonplaat over de gehele lengte

zal je tijdens het lopen extra stabiliteit en een voortstuwing opleveren.

Continental rubberen slijtzool

zorgt voor een goede grip, ongeacht de omstandigheden tijdens het lopen.

Adistar of Supernova loopschoenen?

De Adistar en Supernova collecties bestaan uit loopschoenen die gericht zijn op dagelijkse trainingen. Comfort staat hierbij centraal. Het grote verschil tussen deze twee collecties is de ronding (rocker) van de zool en de offset. Lopers op zoek naar een schoen met veel demping, een ronde zool en lagere offset kunnen het beste kiezen voor de Adistar collectie. Ben je meer op zoek naar een “klassieke” loopschoen met een wat hogere offset? Ga dan voor de Supernova Rise of Solution.

3kenmerken van de Adistar 3 en Adistar Beyond

Opsomming1

Comfortabel en lichtgewicht bovenwerk

De adidas Adistar 3 en Adistar Beyond zijn voorzien van een zeer comfortabel bovenwerk waardoor je voeten koel en comfortabel blijven. De Adistar 3 heeft een monomeshbovenwerk terwijl de Adistar Beyond is gemaakt van een technisch gebreid mesh. Beide schoenen hebben een fijne omsloten pasvorm zonder drukpunten of irritaties.

Opsomming 2

Repetitor 2.0 dempingsmateriaal (en Lightstrike Pro)

De loopschoenen in de Adistar collectie bevatten een tussenzool die uit twee hardheden bestaat. De Adistar 3 bestaat uit twee soorten Repetitor 2.0 dempingsmateriaal, wat is gebaseerd op het klassieke EVA foam. Door het gebruik van dit foam is de Adistar maarliefst 40 gram lichter dan zijn voorganger. Dit foam resulteert in een dempend en stabiel gevoel onder de voeten. De Beyond geeft wat meer energieteruggave dankzij het veerkrachtige LightstrikePro foam, wat gecombineerd is met een carbonplaat en Repetitor 2.0 demping aan de onderkant van de schoen. Daardoor is de Beyond ook wat soepeler en geschikter voor interval- en tempotrainingen.

Opsomming 3

Adiwear of Continental-slijtzool

De slijtzool van de Adistar 3 bestaat uit ADIWEAR-rubber en biedt duurzame tractie. Dit soort rubber is extreem duurzaam en wordt voornamelijk gebruikt op de buitenkant van de zool, waar het materiaal het meest vatbaar is voor slijtage. De Adistar Beyond bevat het bekende Continental rubber, wat bekend staat om zijn goede grip in zowel droge als natte omstandigheden. Voor welke schoen je ook kiest, je bent dus gegarandeerd van veel plezierige loopkilometers.

De adidas allround loopschoenen

Wil jij de beste adidas loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

De Supernova Solution is de perfecte schoen voor de overpronerende loper. Met de Adistar 3 en Supernova heb je een betrouwbare allrounder als je een neutrale voetafwikkeling hebt. Ben je op zoek naar een snelheidsimpuls? Dan moet je kiezen voor de adidas Adistar Beyond met carbonplaat en het LightstrikePro dempingsmateriaal. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte adidas loopschoen voor elk doel.

Voorbeeld adidas schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende New Balance loopschoenen wil afwisselen.

AllroundSupernova Rise of Solution / adidas Adistar 3
Tempo/intervalAdistar Beyond
WedstrijdAdidas Adizero Adios Pro 3

De adidas Adistar 3 en Beyond in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties adidas Adistar 3 en Adistar Beyond

Verwachtingen

“De eerste versies van de Adistar werden met gemengde reacties ontvangen. Sommige lopers vonden de schoenen te stug en te zwaar. Met name was de hak heel erg aanwezig en het dempingsmateriaal niet zo veerkrachtig als bij concurrerende merken en modellen. Ik ben dus benieuwd of de nieuwe Adistar wat lichter aan de voet voelt en meer energie teruggeeft. De Beyond is het antwoord op de Saucony Kinvara Pro en de adidas Prime X Strung, wat ook carbonschoenen zijn voor dagelijkse trainingen. Wie weet loop ik binnenkort wel elke dag op carbon.”

Eindsprint

De Adistar 3 en Adistar Beyond zijn twee loopschoenen die elkaar aanvullen als het gaat om de wensen van de loper. De ene loper zoekt naar stabiliteit en kiest voor de Adistar 3. En de andere loper is meer op zoek naar een snelheidsimpuls en loopt daarom op de Adistar Beyond. Beide schoenen hebben maximale demping, een lagere offset en “rocker”zool waardoor je makkelijk kan afwikkelen. Wij adviseren deze allrounders voor de lange afstandslopers.

Vergelijkbaar met de adidas Adistar 3 zijn de HOKA Clifton en de ASICS Nimbus. Dit zijn beiden allround loopschoenen met maximale demping.

De Adistar Beyond is vergelijkbaar met de Saucony Kinvara Pro en de New Balance SuperComp Trainer. Dit zijn allemaal loopschoenen met carbonplaat die geschikt zijn voor dagelijkse trainingen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Adistar 3 en Beyond dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem de contact op met een van onze experts van de klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons WhatsApp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen.
Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal