Skip to main content
Saucony Triumph header mobile

Productreview

Saucony Triumph 22 – Maximaal comfort en dynamiek

Maximaal comfort en responsiviteit voor al je dagelijkse runs, dat is waar de Saucony Triumph 22 voor zorgt. Deze schoen biedt een soepele en tegelijkertijd dynamische loopervaring voor iedereen die dagelijks loopt. Allemaal dankzij het superfoam in de tussenzool, het zachte en technische bovenwerk en de verbeterde slijtzool. Met de Saucony Triumph 22 ben je klaar om vele kilometers te maken.

Wat is nieuw?

  • PWRRUN PB superfoam in de tussenzool voor een zachte en zeer responsieve demping.
  • Breder platform voor betere stabiliteit.
  • Verbeterde slijtzool voor meer grip en duurzaamheid.
Saucony Triumph 22

3redenen waarom de Saucony Triumph 22 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je loopt meerdere keren per week

De Saucony Triumph 22 is de ideale schoen voor de neutrale loper die dagelijks of regelmatig traint.  De tussenzool van PWRRUN PB superfoam biedt een zachte en tegelijkertijd zeer responsieve demping. Je kunt dus vele kilometers maken zonder spiervermoeidheid te voelen. Bovendien is de slijtzool verbeterd met een laag slijtvast rubber van de voorvoet tot de hiel voor een uitstekende grip op elke ondergrond en een langdurige bescherming van de schoen.

Opsomming 2

Je zoekt een allround loopschoen met maximaal comfort en energieteruggave

De Saucony Triumph 22 is niet alleen erg comfortabel, maar ook responsiever dan zijn voorganger. Dit komt door het PWRRUN PB superfoam in de tussenzool. Dit materiaal, dat ook wordt gebruikt in de wedstrijdschoenen van Saucony, biedt een zachte demping die veel energie teruggeeft. Ervaar de perfecte combinatie van maximaal comfort en extra responsiviteit tijdens je korte en lange loopsessies.

Opsomming 3

Je wilt een loopschoen die voldoende stabiliteit biedt

Hoewel de Triumph 22 geen carbon of nylon plaat heeft, biedt hij wel de nodige stabiliteit dankzij een breder platform bij de middenvoet. Hierdoor heb je een groter landingsoppervlak, wat voor meer stabiliteit zorgt. Door deze verbeterde geometrie ervaar je ook meer contact met de grond en kan je voet natuurlijk afwikkelen.

Saucony Triumph
Saucony Triumph 22
“De Triumph 22 heeft niet alleen een erg comfortabele demping, maar biedt ook een ongeëvenaarde energieteruggave bij elke stap. Een echte verwennerij tijdens je dagelijkse runs!“

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat..

De Triumph 22 is de eerste schoen van Saucony met maximale demping die gebruik maakt van PWRRUN PB superfoam. PB staat voor PEBA, het dempingsmateriaal dat alle merken tegenwoordig gebruiken in hun snelle loopschoenen. Saucony gebruikte dit materiaal al in de high performance-modellen zoals de Endorphin Pro en Endorphin Speed. In de Triumph 22 heeft Saucony dit foam aangepast aan de loper die dagelijks op pad gaat voor een energieke, zachte en comfortabele loopervaring die bij elke stap een ongeëvenaarde energieteruggave biedt.

De Saucony Triumph 22 in detail

Saucony Triumph 22
Engineered 3D mesh bovenwerk

omsluit de voet op comfortabele wijze en is zeer ademend.

Superfoam PWRRUN

voor een zachte en zeer responsieve demping bij elke stap

Verbeterde slijtzool

met slijtvast rubber voor een goede grip op elke ondergrond en een langdurige bescherming van de schoen.

Saucony Triumph 22 of Saucony Hurricane 24?

De Saucony Triumph 22 en Saucony Hurricane 24 zijn allround loopschoenen met maximale demping, voorzien van het uiterst responsieve en energieke PWRUN PB superfoam. De Triumph 22 is ideaal voor de neutrale loper die een duurzame loopschoen wil om dagelijks kilometers mee te maken, met een maximaal comfort en een hoge energieteruggave. Als je meer ondersteuning nodig hebt, kun je het beste kiezen voor de Hurricane 24. Dankzij de dubbele foamlaag (PWRRUN PB en PWRRUN), lagere offset (6 mm) en bredere basis biedt deze schoen niet alleen een zachte en responsieve demping, maar ook een natuurlijke, stabiele afwikkeling tijdens je dagelijkse runs.

3kenmerken van de Saucony Triumph 22

Opsomming1

Engineered 3D mesh bovenwerk

Net als de vorige versie heeft de Triumph 22 een zeer zacht en ademend bovenwerk dat de voet op comfortabele wijze omsluit. Voor nog meer comfort en veiligheid is het bovenwerk versterkt met monomesh rond de middenvoet om extra structuur en ondersteuning aan de voet te geven. De schoen heeft ook een verbeterd vetersysteem voor een optimale pasvorm.

Opsomming 2

PWRRUN PB superfoam in de tussenzool

De Triumph 22 is nu voorzien van PWRRUN PB superfoam, een dempingsmateriaal dat al wordt gebruikt in de high-permormance schoenen van Saucony. Dankzij dit foam kan je niet alleen je dagelijkse kilometers op een comfortabele en aangename manier lopen, het zorgt er ook voor dat je zonder inspanning of vermoeidheid je tempo kunt aanhouden en zelfs opvoeren.

Opsomming 3

Verbeterde slijtzool

De slijtzool van de Triumph 22 is gemaakt van duurzaam rubber dat niet alleen bestand is tegen de slijtage van dagelijkse runs, maar dat ook een uitstekende grip biedt op elke ondergrond. Deze slijtvaste laag loopt aan de achterzijde iets hoger door om de schuimlaag te beschermen tegen alle beschadigingen die het gevolg zijn van lopen op de weg. Met de Triumph 22 ben je klaar voor eindeloze kilometers!

Saucony Triumph RFG

De Saucony Triumph RFG is de milieuvriendelijke versie van de Triumph 22. RFG is de afkorting voor “Run for Good”. Bij het ontwerp van de Triumph RFG is de focus gelegd op het gebruik van milieuvriendelijke technieken en materialen. Zo is er voor het bovenwerk gekozen voor plantaardige kleurstoffen en gerecyclede materialen. De PWRRUN BIO+ tussenzool is voor 55% gemaakt van maïs, een recyclebare bron die de afhankelijkheid van plastic beperkt. Ondanks deze materialen geeft de Triumph RFG dezelfde demping en energieteruggave als de Triumph 22. Ook bij de slijtzool is gekozen voor natuurlijke materialen. Deze bestaat voor 80% uit natuurrubber, een materiaal waarmee je duurzaam kilometers kunt maken.

De Saucony loopschoenen

Saucony heeft een zeer uitgebreid assortiment loopschoenen. Voor elke loper en elk type gebruik is er een geschikte schoen. Weet je niet welke Saucony loopschoenen je moet kiezen? Ga eerst na of je een neutrale of een overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze online shoe advisor.

De Saucony Triumph 22 en Hurricane 24 zijn allround loopschoenen met een maximaal comfort en een uitstekende energieteruggave, ideaal voor je dagelijkse runs, zowel korte als lange afstanden. Wil je wat meer ondersteuning omdat je enkel naar binnen zakt als je loopt? Kies dan voor de Hurricane 24, die je voldoende steun geeft bij het afleggen van je kilometers. Zoek je een goede schoen voor tempo- en intervaltrainingen? Dan is de Endorphin Speed 4 iets voor jou. Met dit model kun je een hoog tempo aanhouden op korte en lange afstanden. Wil je tijdens je volgende wedstrijd een nieuw persoonlijk record lopen? Ga dan voor het high-performance model Endorphin Pro 4. Bepaal je doelstellingen en kies zo de geschikte Saucony loopschoen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld Saucony schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Saucony loopschoenen wilt afwisselen.

Allround – Saucony Triumph  22 / Hurricane 24
Tempo/interval – Saucony Endorphin Speed
Wedstrijd – Saucony Endorphin Pro

Saucony Triumph Matrix

De Saucony Triumph 22 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier onder de bevindingen van Camille Cholbi.

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Technische specificaties Saucony Triumph 22

Type schoen
Allround loopschoenen
Offset
10 mm (37 mm hiel / 27 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 250 gr dames / 286 gr heren
Type loper
Neutraal
Type demping
PWRRUN PB

Verwachtingen

“Het lijkt erop dat deze 22e versie van de Triumph nog een stap verder gaat en meer comfort, responsiviteit en stabiliteit biedt. Met de Triumph 22, die nog dynamischer is dan zijn voorganger, verwacht ik dan ook een totaal nieuwe loopervaring waarbij ik moeiteloos een matig tot hoog tempo kan aanhouden tijdens mijn lange duurlopen.”

Fit

“Comfortabel, lichtgewicht en met veel steun. Zo zou ik het bovenwerk omschrijven van de nieuwste Saucony Triumph. De voorvoet is lekker ruim voor het spreiden van mijn tenen terwijl de midvoet goed wordt omsloten. De hielkap is rond en relatief hoog, waardoor je gerust ook je inlegzool in deze schoen kan dragen. Qua maatvoering is deze schoen wel iets gewijzigd, want ik heb gekozen voor 1 maat kleiner dan mijn gewone loopschoen maat.”

Saucony Triumph 22

Stride

“Dit is de loopschoen die ik nog zocht in mijn schoenrotatie. Een fijne allrounder die lichtgewicht aanvoelt en die ik ook kan gebruiken voor tempotrainingen in hartslagzone 2 en 3. Ik word blij als ik op deze schoen loop. De schoen is lekker responsief, heeft een soepele afwikkeling maar voelt stabieler aan dan de voorganger door een breder platform. Juist voor haklanders is dit ook een topschoen vanwege de brede basis van de hak, de hoge offset van 10mm en doordat er veel foam onder de hiel is geplaatst.”

Use

“De Saucony Triumph is een echte allround loopschoen. Dit komt met name door de update naar het PWRRUN PB foam. Dit is hetzelfde dempingsmateriaal als in de Saucony Endorphin Speed, alleen heeft de Triumph geen plaat in de tussenzool en is stabieler gemaakt door een breder platform.  Ik zou deze schoen ook gerust aantrekken voor korte en lange intervallen op de weg en baan, omdat het foam ook veel energie teruggeeft. Het is namelijk niet een hele zachte schoen, maar eerder stevig en responsief. Zoek je een schoen die wat directer is en daardoor ook geschikt voor wedstrijden? Dan zou ik kiezen voor een van de modellen uit de Saucony Endorphin collectie.”

Eindsprint

De Saucony Triumph 22 blijft een van de beste allround loopschoenen met maximale demping op de markt. Naast het uitzonderlijke comfort geeft deze nieuwe versie van de Triumph nog meer dynamiek aan je pas dankzij de toevoeging van superfoam. Dit materiaal werd overgenomen van de Saucony wedstrijdschoenen en zorgt voor een nog grotere energieteruggave.  De nieuwe geometrie biedt meer stabiliteit en maakt de schoen toegankelijk voor een bredere groep lopers. Dankzij de versterkte slijtzool is de Triumph 22 de perfecte combinatie van comfort, dynamiek en duurzaamheid voor je dagelijkse runs.

De Triumph 22 is vergelijkbaar met de New Balance Fresh Foam X 1080 en de Nike Zoom X Invicible 3. Dit zijn beiden allround loopschoenen met een uitstekend comfort en een hoge energieteruggave voor dagelijkse runs.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Triumph 22 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal