Skip to main content
HOKA Skyward X
HOKA Skyward X

Productreview

HOKA Skyward X – Carbonschoen voor dagelijkse trainingen

De super comfortabele HOKA Skyward X is jouw betrouwbare carbonschoen voor dagelijkse trainingen. Dit nieuwe lid van de HOKA familie brengt een nieuwe loopsensatie tijdens het lopen van lange afstanden. Twee innovatieve dempingsmaterialen en uniek vormgegeven carbonplaat stuwen jou elke training vooruit. Wij hebben hem getest en zijn onder de indruk. Waar wacht je nog op?

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel

3redenen waarom de HOKA Skyward X geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een allround loopschoen met maximale demping

De HOKA Skyward X is een allround loopschoen met een maximale demping door de combinatie van het PEBA superfoam en een superkritisch EVA. Daardoor ervaar je enorm veel comfort tijdens het lopen van zowel korte als lange afstanden. Door de dikke tussenzool met geavanceerde demping zal je de dag na je training een stuk minder zware benen hebben in vergelijking met andere loopschoenen.

Opsomming 2

Je wil een stabiele carbonschoen voor trainingen en wedstrijden

De meeste carbonschoenen zijn gemaakt voor mid- en voorvoetlopers. Dit geldt echter niet voor de Skyward X. Deze allrounder is stabiel door het superkritische EVA-dempingsmateriaal dat fungeert als een beschermend frame. Tussen de twee soorten foam bevindt zich een H-vormige carbonplaat die een soepele afwikkeling en verhoogde stabiliteit creëert. Deze loopschoen is ook geschikt voor de beginnende loper of de loper met een wat zwaarder postuur.

Opsomming 3

Je hebt plannen voor een halve of hele marathon

Met een zooldikte boven de 40mm is de HOKA Skyward X het meest geschikt voor de lange afstanden zoals halve en hele marathons. De schoenen zijn voor tempotrainingen en intervallen wat aan de zware kant. Dan kan je beter kiezen voor de HOKA Mach of Mach X. De HOKA Skyward X helpt jou tijdens de halve en hele marathon door het bieden van enorm veel comfort, maar ook de nodige energieteruggave dankzij de uniek vormgegeven carbonplaat.

HOKA Skyward X
HOKA Skyward X
“De HOKA Skyward X is een carbonschoen voor trainingen en wedstrijden. Door zijn stabiele karakter is deze allrounder eigenlijk voor iedere loper geschikt.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat..

Alle HOKA loopschoenen met een X in de naam hebben een carbonplaat in de tussenzool. De enige uitzondering is de HOKA Mach X. Deze heeft geen carbonplaat, maar een Pebax-plaat die wat flexibeler is maar wel voor een explosieve afzet zorgt. Daardoor is de Mach X een uitermate geschikte schoen voor tempo- en intervaltrainingen.

De HOKA Skyward X in detail

HOKA Skyward X
Plat gebreid bovenwerk

dat zich vormt naar de voet voor een sokachtige pasvorm.

Diep actief voetframe

waarbij je met je voet in de demping staat voor verhoogde stabiliteit.

PEBA-dempingsmateriaal

voor energieteruggave bij elke stap.

Carbonplaat

die in het midden buigt voor een zwevend gevoel.

Superkritisch EVA-rockerframe

creëert een soepele en stabiele afwikkeling.

Rubberen slijtzool

met een grof profiel voor uitstekende grip op elke ondergrond.

Geen HOKA Bondi X, maar wel HOKA Skyward X

Helaas voor de liefhebbers van de Bondi X zal deze schoen geen opvolger krijgen. De HOKA Skyward kan je zien als vervangende schoen, want dit is namelijk ook een allround loopschoen met carbonplaat en een dikke zool. Echter heeft de Skyward X zoveel meer comfort en innovaties dat de schoen wel een andere naam heeft gekregen.

3kenmerken van de HOKA Skyward X

Opsomming1

Plat gebreid bovenwerk

De Skyward X heeft een zeer comfortabel plat gebreid bovenwerk dat als een sok om je voeten zit. De schoen heeft reflecterende details op het bovenwerk om voor extra zichtbaarheid in het donker te zorgen. De open structuur van het mesh bovenwerk verhoogt het ademend vermogen. De hielkap is intern verstevigd waardoor je enkels tijdens het lopen worden gestabiliseerd.

Opsomming 2

PEBA en superkritisch EVA-dempingsmateriaal

Om je runs zo comfortabel mogelijk te maken, heeft HOKA superkritisch EVA en PEBA foam toegevoegd. Superkritisch EVA is traditioneel EVA foam, maar dan geïnjecteerd met een stikstof zodat deze lichter in gewicht is en meer energie teruggave heeft. Tijdens het lopen ervaar je een enorme demping, maar tegelijkertijd ook een effectieve bescherming. Het PEBA foam geeft de meeste energieteruggave en zien we ook terug in de allersnelste carbonschoenen op de markt.

Opsomming 3

H-vormige carbonplaat

Tussen de twee dempende lagen ligt een H-vormige carbonplaat. Deze carbonplaat over de volledige lengte van de schoen is buigzaam in het midden. Daardoor ervaar je tijdens het lopen een verbazingwekkend zwevend gevoel. Door deze carbonplaat constructie is de HOKA Skyward X zowel stabiel in de hiel als in de voorvoet. Kortom, elke loper kan profiteren en genieten van deze carbonschoen!

HOKA Cielo X1 of HOKA Skyward X?

De HOKA Cielo X1 en Skyward X zijn allebei carbonschoenen, maar elk met hun eigen doel en doelgroep in gedachte. Zo is de Cielo X 1 de snelste en innovatiefste loopschoen voor wedstrijden. De tussenzool van de Cielo X1 bestaat volledige uit het PEBA-dempingsmateriaal waardoor je de meeste energieteruggave krijgt. De Cielo X 1 is het meest geschikt voor ervaren lopers. De Skyward X is stabieler door een frame van superkritisch EVA-foam en een H-vormige carbonplaat. Dit maakt de Skyward X meer geschikt voor dagelijkse trainingen en de lopers die de lange afstanden gaan ontdekken.

De HOKA allround loopschoenen

Wil jij de beste HOKA loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

HOKA heeft verschillende type loopschoenen. Globaal kan je deze onderverdelen in de Glide, Fly en Sky categorie. In de HOKA Glide categorie zitten de allround loopschoenen voor rustige trainingen zoals de HOKA Clifton en Bondi. De HOKA Fly categorie bevat alle schoenen gericht op snelheid zoals de Mach, Cielo X en de Rocket X. Trailliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Sky categorie, want dit is de collectie trailschoenen voor het lopen op onverharde paden. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte HOKA loopschoen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld HOKA schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende HOKA loopschoenen wil afwisselen.

Allround – HOKA Clifton / HOKA Skyward X
Tempo/interval – Mach X
Wedstrijd – HOKA Cielo X 1

HOKA Skyward Matrix

De HOKA Skyward X in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties HOKA Skyward X

Type schoen
Allround loopschoen
Offset
5 mm ( 46 mm hiel / 41 mm voorvoet dames / 48 mm hiel / 43 mm voorvoet heren)
Gewicht
Ca. 261 gr dames / 320 gr heren
Type loper
Neutraal
Type demping
PEBA en Supercritical EVA (en carbonplaat)

Verwachtingen

“Je kan de HOKA Skyward X ook wel zien als soort opvolger van de HOKA Bondi X. Ik vond de Bondi X iets te zwaar, maar dat kwam met name door het traditionele EVA-dempingsmateriaal. Met de HOKA Skyward X verwacht ik een totaal andere loopervaring, want het PEBA-foam aan de bovenkant van de schoen is super veerkrachtig. Ik heb al goede ervaringen met de Mach X, die ik vooral gebruik voor lange duurlopen en tempolopen. Ik ben benieuwd of de Skyward X nog comfortabeler is dan de Mach X en voor welke trainingen ik de schoen zou dragen.”

Fit

“Wat meteen opvalt aan de pasvorm is de ruimte in de voorvoet. Die is relatief breed gemaakt zodat je tenen alle ruimte hebben tijdens het lopen van lange afstanden. Ik vind het niet storend, maar deze allrounder is minder geschikt voor lopers met een smalle voet. De hielkap is extern verstevigd en geeft veel steun aan mijn enkels, wat prettig is als ik vermoeid raak. De Skyward X heeft een standaard vetersysteem met een wat dunnere schoenlip die mijn voet op een goede manier omsluit. Het teengedeelte is flink verstevigd, wat ik niet eerder heb gezien bij schoenen voor de weg.”

HOKA Skyward Fit

Stride

“De HOKA Skyward X voelt echt aan als een luxe, bouncy en stabiele lange afstandsmonster. De combinatie van superfoam en supercritical EVA zorgen echt voor een gevoel alsof ik op een springplank loop. Als ik een marathon zou willen lopen op een rustig tempo, dan is dit de ideale schoen. Deze carbonschoen is door zijn stabiliteit ook aan te raden aan de beginnende loper of de loper die op zoek is naar een duurzame loopschoen met carbon. Trek deze schoen vooral aan voor je rustige duurlopen, lange tempoblokken op de weg en tijdens herstelloopjes. Ten opzichte van de Bondi X rolt de Skyward X een stuk soepeler af, heeft meer energieteruggave en een fijne demping onder de voorvoet.”

HOKA Skyward Stride

Competition

“Wat voor type schoen is de HOKA Skyward X? Wij noemen dit tegenwoordig een zogenoemde “super trainer”. Dit zijn allround loopschoenen, maar met technieken en innovaties van de wedstrijdschoenen. Daardoor heb je wel dat speciale en snelle gevoel onder je voeten, maar dan duurzamer en stabieler voor je dagelijkse trainingen. De Skyward X gaat de competitie aan met onder andere de Saucony Kinvara Pro en de ASICS Superblast. Ten opzichte van de Kinvara Pro vind ik deze schoen nog wat stabieler en dat komt door de zeer brede basis van de hiel en de voorvoet. Ik raad deze schoen aan voor een loper die een carbonschoen wil gebruiken in een voorbereiding op een (halve) marathon. Door de dikke dempende laag en de carbonplaat ben je sneller hersteld, met name na het lopen van de lange duurlopen.”

HOKA Skyward X

Eindsprint

De afgelopen periode zagen we al veel innovatieve nieuwe modellen binnen de HOKA collectie, waaronder de Cielo X 1 en de HOKA Mach X. Met de Skyward X komt er een nieuwe innovatieve loopschoen die technieken vanuit de Cielo en Mach X met elkaar combineert. Het resultaat is een zeer comfortabele loopschoen voor dagelijkse trainingen met een echt unieke loopsensatie.

De HOKA Skyward X is vergelijkbaar met de ASICS Superblast en de adidas Adizero Prime X2 Strung. Dit zijn beiden allround loopschoenen met extreem veel comfort voor dagelijkse trainingen en voorzien van de nieuwste innovaties. Trek de Skyward X vooral aan tijdens je rustige en lange duurlopen. Voor tempotrainingen raden wij vooral de HOKA Mach en Mach X aan. Deze zijn wat lichter in gewicht en daardoor kan je wat makkelijker tempo maken.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Skyward X dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal