Skip to main content
ASICS Metaspeed Paris
Asics Metaspeed Paris

Productreview

ASICS Metaspeed Sky en Edge Paris – Hoe snel kun jij?

Voeg snelheid toe aan je pas en loop een nieuw persoonlijk record met de innovatieve en vernieuwde Metaspeed Sky en Edge Paris. Deze carbonschoenen zijn nu lichter, zachter, comfortabeler en met meer afzetkracht dan ooit. Haal jij jouw snelheid uit het verlengen van je pas? Overweeg dan de Metaspeed Sky Paris. Ga je sneller door het verhogen van je cadans? Dan is de Metaspeed Edge Paris jouw perfecte wedstrijdschoen. Verleg je grenzen. Hoe snel kun jij?

Wat is er nieuw?

Metaspeed Sky
Nieuw MOTIONWRAP 2.0 bovenwerk
FF Turbo + demping
Lichter dan ooit
Platte carbonplaat constructie
Metaspeed Edge
Nieuw MOTIONWRAP 2.0 bovenwerk
FF Turbo + demping
Lichter dan ooit
Gebogen carbonplaat
ASICS Metaspeed modellen voor damesASICS Metaspeed modellen voor heren
ASICS Metaspeed Zijbalk

3redenen waarom ASICS Metaspeed Paris schoenen geschikt zijn voor jou

Opsomming1

Je wilt een van de lichtste carbonschoenen (Metaspeed Sky en Edge Paris)

De ASICS Metaspeed Paris wedstrijdschoenen zijn lichter dan ooit. Voor de Sky gaat het om een gewichtsbesparing van 22 gram en de Edge is 25 gram lichter dan zijn voorganger. Bovendien is het Flytefoam Blast + foam maar liefst 30% veerkrachtiger dan Flytefoam Blast dempingsmateriaal. De Metaspeed Paris collectie van ASICS is geschikt voor het lopen van records op elke wedstrijdafstand.

Opsomming 2

Jij haalt je snelheid uit het verlengen van je pas (Metaspeed Sky Paris)

De carbonplaat van de Metaspeed Sky Paris ligt hoger in de tussenzool. Dit zorgt voor meer energieteruggave, waardoor je verder vooruit wordt gestuwd en je pas wordt verlengd. Deze schoen is ideaal voor lopers die hun pas verlengen als ze gaan versnellen.

Opsomming 3

Jij haalt je snelheid uit het verhogen van je cadans (Metaspeed Edge Paris)

De carbonplaat van de Metaspeed Edge Paris is wat meer gebogen en ligt lager in de tussenzool van de schoen. Dit zorgt voor een zachter gevoel en meer energieteruggave, waardoor je vooruit wordt gestuwd en je je ritme kunt verhogen.

ASICS Metaspeed Paris
ASICS Metaspeed Edge
ASICS Metaspeed Edge Paris
“De ASICS Metaspeed Paris carbonschoenen zijn lichter dan ooit en met nog meer energieteruggave.”

Daan Glorie – produktexpert

Wist je dat…

De ASICS Metaspeed Sky en Edge Paris verwijzen naar de Olympische Spelen te Parijs in de zomer van 2024. In augustus zal er in de stad Parijs gestreden worden om de Olympische titels op de marathon. Daar zullen we de Metaspeed wedstrijdschoenen ook zeker in actie zien. Voor de eerste keer zullen amateurlopers ook meedoen aan de olympische marathon, want deze konden via een ASICS loopuitdaging via de mobiele telefoon meedingen naar een startbewijs. Het zal dus een speciale belevenis worden voor de toplopers en amateurlopers.

De ASICS Metaspeed Sky en Edge Paris in detail

ASICS Metaspeed Paris
MOTIONWRAP 2.0 bovenwerk

voor een omsloten en ademend gevoel.

Flytefoam Turbo + dempingsmateriaal

voor de hoogste energieteruggave.

ASICSGRIP-slijtzool

biedt een optimale grip in droge en natte omstandigheden.

Carbonplaat ligt hoger in de tussenzool

wat ideaal is voor lopers die hun pas verlengen als ze gaan versnellen.

MOTIONWRAP 2.0 bovenwerk

voor een omsloten en ademend gevoel.

Flytefoam Turbo + dempingsmateriaal

voor de hoogste energieteruggave.

ASICSGRIP-slijtzool

biedt een optimale grip in droge en natte omstandigheden.

Carbonplaat ligt wat lager in de tussenzool

voor een zachter gevoel, wat ideaal is voor lopers met een hoog ritme en pasfrequentie.

Wat zeggen de ASICS atleten over de Metaspeed wedstrijdschoenen?

De Metaspeed Sky en Edge Paris zijn intensief getest van laboratorium tot op de atletiekbaan. Tijdens het testproces zijn ASICS atleten intensief gevolgd. Een greep uit een aantal ervaringen van ASICS atleten:

“Ik heb het gevoel dat de schoenen me vooruitduwen. Mijn trainingen lopen als vanzelf steeds beter.”
Mekdes Woldu, Franse Marathonloopster met 2.24.44 als PR

“De Metaspeed Paris schoenen zijn zachter en lichter dan ooit. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik er mijn loopdoelen mee bereik.”
Jorge Blanco Alvarez, Spaanse marathonloper met 2.10.49 als PR

“Ze voelen supersnel en reactief aan.”
Adel Mechaal, Spaanse zilveren medaillewinnaar EK Atletiek 5000 meter in 13:40:85

3kenmerken van de ASICS Metaspeed carbonschoenen

Opsomming1

Betere pasvorm en ventilatie

De nieuwste Metaspeed Paris collectie is voorzien van het MOTIONWRAP 2.0 bovenwerk. Dit mesh is ontwikkeld om te lopen op hoge snelheid en houdt de middenvoet perfect op zijn plaats. Bovendien is deze ademend en voelt zeer comfortabel aan. Voor dit bovenwerk worden gerecyclede materialen gebruikt. De schoentong is dun en geeft geen druk op de wreef. Aan alles is gedacht om het bovenwerk zo licht mogelijk te maken.

Opsomming 2

Nog meer energieteruggave

Het dempingsmateriaal is vernieuwd naar het Flytefoam Turbo + foam. Dit is een foammateriaal wat ten opzichte van Flytefoam Blast maar liefst 30% veerkrachtiger is. Dit zorgt voor een zacht en bouncy gevoel bij het lopen van lange afstanden. Bij de Metaspeed Sky is de platte carbonplaat wat breder gemaakt in de voorvoet zodat de afzet wat explosiever aanvoelt. De Metaspeed Edge heeft een meer gebogen carbonplaat die met name in de voorvoet zorgt voor een soepele afrol en bovendien verlengt de carbonplaat jouw paslengte.

Opsomming 3

Optimale grip en duurzaamheid

De ASICSGRIP-technologie zorgt voor een superieure grip op verschillende ondergronden, dankzij een combinatie van rubber en speciaal ontwikkelde noppen. Je zal goede tractie ervaren tijdens het lopen. De slijtzool heeft een ruwe structuur zodat deze ook veel stabiliteit biedt bij het lopen op een bochtig parcours.

De ASICS Run Faster loopschoenen

De Metaspeed Paris carbonschoenen maken onderdeel uit van de “Run Faster” collectie van ASICS. Dit zijn loopschoenen gericht op het lopen van snelle tijden tijdens trainingen en wedstrijden. De “Run Faster” helpt jou om in de hoogste versnelling te komen. De ASICS Novablast 4 is de meest veelzijdige temposchoen, die je ook als allrounder kan gebruiken. De Dynablast is gericht op zowel de beginnende loper als de loper die een fijne loopschoen wil voor baantrainingen. Wil je een halve of hele marathon zo comfortabel mogelijk lopen? Kies dan voor de ASICS Superblast. Ga je liever voor de beste en snelste wedstrijdschoenen om records mee te verpulveren? Overweeg dan de ASICS Metaspeed Sky en Edge Paris. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte ASICS loopschoenen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld ASICS schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende ASICS loopschoenen wil afwisselen.

AllroundASICS Gel Nimbus 26 / ASICS Novablast 4
Tempo/intervalASICS Magic Speed 3 / ASICS Superblast
Wedstrijd – ASICS Metaspeed Sky Paris / ASICS Metaspeed Edge Paris

ASICS Metaspeed Paris matrix

De ASICS Metaspeed Sky en Edge Paris in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties ASICS Metaspeed Sky en Edge Paris

Verwachtingen

“De Metaspeed Sky en Edge Paris hebben grote stappen gezet in dempingsmateriaal en in gewichtsbesparing. Ik ben benieuwd hoe groot dit verschil is in vergelijking met de voorgangers Sky+ en Edge+. Tijdens wedstrijden hebben we al gezien dat er snelle tijden zijn gelopen op deze schoenen, dus ik kijk ernaar uit om ze te mogen testen. En als ik ze ga testen zal ik zeker deze carbonschoenen vergelijken met de topmodellen van adidas, Nike en New Balance.”

Fit

“De Metaspeed Sky en Edge hebben een superdun bovenwerk waar ik meteen het wedstrijdgevoel van krijgt. Ik voel nauwelijks dat ik een schoen aan heb. De voorvoet is wel duidelijk wat breder geworden, maar qua maatvoering kan je het beste jouw reguliere maat loopschoenen bestellen. De hielkap is stevig en relatief hoog in vergelijking met andere merken. Door de zachte voering aan de binnenkant van de hielkap ervaar ik geen irritaties bij het hielbot. Tijdens het lopen voel ik de lucht door de schoen stromen, dus genoeg ventilatie en ademend vermogen. De veters hebben een ribbelstructuur waardoor ze goed op hun plaats blijven zitten.”

ASICS Metaspeed Paris

Stride

“De Metaspeed Sky en Edge Paris zijn niet alleen sneller, maar ook comfortabeler geworden. Dat merk ik vooral door de hoeveelheid demping die in de voorvoet zit. Doordat de carbonplaat in de Edge wat meer omhoog staat in de voorvoet voel ik in die wedstrijdschoen nog een extra snelheidsimpuls. De Flytefoam Turbo + demping voelt eerder stevig aan dan extreem zacht. Ik vind het wel lekker als een schoen wat reactiever is. Ik was verbaasd door de stabiliteit, want de schoen heeft wel een wat smallere basis dan concurrenten. Eigenlijk heb ik wel zin om een snelle marathon op deze wedstrijdschoen te lopen.”

Competition

“De competitie om de beste superschoen blijft doorgaan en ASICS kan zeker aanhaken bij merken zoals adidas, Nike en New Balance. Dit is een van de lichtste carbonschoenen en dat resulteert altijd in betere tijden. De tussenzool is niet zo zacht als bijvoorbeeld bij een New Balance of Nike, maar je krijgt daardoor wel de nodige energieteruggave en stabiliteit bij het lopen in bochten. Ten opzichte van de voorgangers zijn deze schoen enorm verbeterd qua dempingsmateriaal en het lichte en wendbare gevoel. De Metaspeed Sky en Edge Paris adviseer ik voor elk type wedstrijd, of je nu een snelle 5 km wil lopen of een marathon gaat lopen.”

ASICS Metaspeed Sky Paris
ASICS Metaspeed Edge Paris

Maak je ASICS wedstrijdoutfit compleet

De Metaspeed Paris collectie bestaat uit carbonschoenen, een uniek ontworpen singlet, short met optimale bewegingsvrijheid en compressiekousen voor ondersteuning van je kuiten. Qua kleur en stijl passen deze items perfect bij de Metaspeed Paris carbonschoenen. Maak je ASICS wedstrijdoutfit compleet met de MetaRun collectie en sta in topvorm en in stijl aan de start.

Eindsprint

Op alle fronten is de ASICS Metaspeed collectie verbeterd. Deze carbonschoenen zijn niet alleen lichter, maar geven ook meer energieteruggave en hebben een vernieuwd dempingsmateriaal gekregen. Doordat er meer foam in de voorvoet is geplaatst zijn beide schoenen nu nog comfortabeler voor het lopen van een lange afstand. Voor iedere loper is er een geschikte Metaspeed carbonschoen. De Sky komt het meest tot zijn recht voor een voorvoetloper, terwijl een hak-middenvoetloper het meest zal profiteren van de Edge. Maak je keuze en ga voor toptijden op jouw favoriete wedstrijdafstand.

De ASICS Metaspeed Sky en Edge Paris zijn vergelijkbaar met de adidas Adizero Adios Pro 3 en de Nike Alphafly 3. Deze carbonschoenen zijn allemaal lichtgewicht, zijn voorzien van het beste foammateriaal en hebben een carbonplaat voor een explosieve afzet.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS Metaspeed Sky en Edge Paris dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem de contact op met een van onze experts van de klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons WhatsApp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen.
Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal